Παρασκευή

Barcha: Chapter IV (Adios Andonio Gaudi)

Παρασκευή
Στο Παλάτι ένα υπερθέαμα με χρώματα, πηγές που αναβλύζουν σε ρυθμικές κινήσεις και χρώμα τριγύρω σε όλο το δειλινό. Δυστυχώς δεν πρόλαβα τη μουσική. Η παράσταση σταμάτα στις 9.00
Στο πάρκο του Γκουέλ δυστυχώς έβρεχε καταρρακτωδώς όταν πήγα. Έτσι οι φωτογραφίες είναι ελάχιστες αλλά δίνουν το στίγμα της μοναδικής ευφυΐας τόσο του Γκουέλ όσο και του Γκαουντί.

Λίγο κουτσομπολιό.
Ο Γκαουντί δεν ταξίδεψε ποτέ στην ζωή του σε αντίθεση με τον Γκουέλ ο οποίος συχνά επισκεπτόταν διάφορες χώρες περιγράφοντας κατόπιν τα αξιοθέατα στον Γκαουντί. Μετά την επίσκεψη του στη Αγγλία , ο Γκουέλ αποφάσισε πως θα έπρεπε και οι Καταλανοί αριστοκράτες να ζουν έξω από την πόλη , έτσι ζήτησε από τον Γκαουντί να χτίσει μία μικρή συνοικία με 4 σπίτια και ένα μεγάλο πάρκο για τους ευγενείς. Δυστυχώς κανένας από τους ευγενείς δεν αποφάσισε να αγοράσει σπίτι και να μείνει εκεί εκτός ενός οι απόγονοι του οποίοι διατηρούν ακόμα την κατοικία σε άριστη κατάσταση αλλά φαντάζομαι δεν την επισκέπτονται συχνά εκτός κι αν διαθέτουν ελικόπτερο πράγμα καθόλου απίθανο. Ο ίδιος ο Γκαουντί έμενε σε μία από αυτές τις 4 βίλες αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του κατοικούσε μέσα στην Σαγράδα Φαμίλια.
Τον Αντόνιο Γκαουντί τον πάτησε το τραμ σε ηλικία εβδομήντα τεσσάρων ετών.

Υπάρχει κάτι που να σας θυμίζει Ελλάδα;
Λέω μήπως..


Μερικά από τα ωραιότερα αστεία που ακούστηκαν στην παρέα μετά το τέλος του τυφώνα Τέχνη του Gaudi:
- Λοιπόν..ή ο Γκουέλ δεν τα περιέγραφε καλά ή ο Γκαουντί δεν καταλάβαινε.

- Τον κυνηγούσε το τραμ τον Γκαουντί. Τους έκλεβε πλακάκια και τα έκανε ψηφιδωτά.

[Σιγά μη δεν έχει και συνέχεια..]