Τρίτη

Ποιος φοβάται τις γυναίκες;

Τρίτη

Γυναίκες με νάζι

Γυναίκες με στοργή

Γυναίκες με γνώσεις

Γυναίκες με ικανότητες

Γυναίκες με διάθεση

Γυναίκες με άποψη

Γυναίκες όμορφες

Γυναίκες εντυπωσιακές

Γυναίκες ατίθασες

Γυναίκες σκλάβες

Γυναίκες έξυπνες

Γυναίκες πονηρές

Γυναίκες χαμένες στην επανάσταση ενός βλακώδους φεμινισμού

Γυναίκες τσαλακωμένες στην αυτοκρατορία των γηραιών αρσενικών

Γυναίκες υστερικές στο καζάνι της προσωπικής τους ελώδους σεξουαλικής πραγματικότηταςΠεριδιαβαίνοντας το web αναζητώντας πληροφορίες εύστοχα δοσμένες από «μεγάλα» ονόματα της κοινωνίας, συνάντησα πολλά.

Ειδικά σε κάποια blog συνάντησα σπασμούς τεστοστερόνης σε μια ακόμα φαλλο-βαυκαλιστική απόπειρα ανάτασης (;) του πεσμένου ηθικού.

Όποιο μένος, αγανάκτηση κι όποια κρίση ή επίθεση απέναντι στο «αδύναμο» φύλο (ο χαρακτηρισμός επιδόθηκε από την ανδροκρατούμενη κοινωνία και μακράν απέχει ως ερμηνεία από αυτό που εννοούν οι γυναίκες όταν τον χρησιμοποιούν) αφορά αποκλειστικά σεξουαλική συμπεριφορά. Κι αυτή ακόμα η ad hominem πλάνη βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο στην κλίμακα των επιθέσεων.

Μία γυναίκα χαρακτηρίζεται από την επίθεση ως ανοργασμική (χαρακτηρισμός ο οποίος ουδέποτε αποδίδεται σε αρσενικό), π****** (ο πόρνος έχει παραγραφεί ως λέξη ενώ υφίσταται ως έννοια και ως πραγματικότητα τώρα , αυτούς τους καιρούς, πολύ περισσότερο παρά ποτέ και άλλα πολλά και γλαφυρά που ενοχλούν μόνον όσες αδυνατούν να αντιδράσουν με καγχαστική υπεροψία.

Δεν θα προχωρήσω σε μακροσκελείς αναλύσεις. Ο Στρεβλός Λογισμός μου με βροντερή φωνή επαναλαμβάνει αργά και αυστηρά πως το Νέο Web δεν επιθυμεί να αντιγράψει τις αναλύσεις των βιβλίων και λοιπών συγγραμάτων. Η δυνατότητα του link, της εικόνας , της κίνησης , όλων αυτών μαζί σε έναν οργανωμένο χώρο που φανερώνει την πραγματική δύναμη της έκφρασης την οποία έχω συναντήσει σε γνωστούς και αγαπημένους μου bloggers, οι κοφτές προτάσεις , οι εύστοχοι και ξαφνικοί χρωματισμοί που ταράζουν το νου όσο και όποτε χρειάζεται δεν έχουν ανάγκη από τις παλαιολιθικές φιλοσοφίζουσες αναλύσεις. Το Web είναι εδώ , όπλο νέας χρήσης κι εμείς τολμούμε κι αν κάποιοι φαίνονται ακόμα υποταγμένοι στις παλαιολιθικές μορφές , σιγά σιγά θα παρασυρθμούν κι αυτοί.

Υπατία

"Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γινόταν φίλοι. Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου. Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."

Maria Agnesi Gaetana

"..σε ηλικία 17 ετών συνέταξε σχόλια στην "Αναλυτική πραγματεία περί κωνικών τομών" του Μαρκήσιου L'Hospital….. Το 1750 το Βατικανό την ονόμασε καθηγήτρια Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας. Ωστόσο, δεν διανοήθηκε ποτέ να ασκήσει τα καθήκοντά της θεωρώντας την έδρα της ως μια απλή τιμητική διάκριση"

Ada Byron, Countess Lovelace

“Στη διάρκεια μιας γιορτής στο σπίτι της Somerville, γνώρισε τον Charles Babbage, καθηγητή μαθηματικών στο Cambridge, και άκουσε τις ιδέες του για μια νέα υπολογιστική μηχανή, τη διαφορική μηχανή (difference engine), τις οποίες όχι μόνο κατάλαβε αλλά μπόρεσε να εκφράσει καλύτερα από τον ίδιο…. μερικές φορές ονομάζεται ως ο "πρώτος προγραμματιστής" εξ αιτίας μιας αναφοράς που έγραψε στη μηχανή του Babbage. (Η γλώσσα προγράμματος Ada πήρε το όνομά της.)… Παρόλες τις προσπάθειές της να πάρει την άδεια να χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη της Βασιλικής Εταιρείας, στο όνομα του συζύγου της, νωρίς το πρωί, η Εταιρεία δεν έκανε εξαίρεση στον κανόνα της που απέκλειε τις γυναίκες.”


Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

"..πτυχίο της Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης… εκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το 1986. .1989 και το 1990 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών. Τον Ιούνιο του 1990 παντρεύεται τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, κύριο εκπρόσωπο των διεθνών επιχειρηματικών συμφερόντων της ομώνυμης δυναστείας.
Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου την ορίζει πρόεδρο της Επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Κώστας Σημίτης ποτέ δεν κρύβει ότι την θεωρεί ως την καταλληλότερη επιλογή για τη θέση αυτή. Το 1994 διατέλεσε αντιπρόεδρος του πρυτανικού συμβουλίου της Σχολής Διοίκησης Τζών Κένεντυ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Επίσης, το 1997 ορίσθηκε «Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων» της Ελλάδας"

[Πώς να μην φοβούνται, πράγματι…]


Ντόρα Μπακογιάννη

«Αφού αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Ήταν η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Αποχώρησε από τη δημαρχία τον Φεβρουάριο του 2006, λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία της, για να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών.»

[Να τρέμουν πρέπει…]


Έλλη Στάη

"Είναι απόφοιτη του Αρσάκειου. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία. Για λίγο διάστημα άσκησε κανονικά τη δικηγορία. "


[Αν την κοιτάξουν στα μάτια, θα προλάβουν άραγε να πουν «ανοργασμική», …πριν λιποθυμήσουν;]


Λιάνα Κανέλλη

"Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων τόσο στην κρατική όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση.Παράλληλα εργάστηκε ως ανταποκρίτρια του ABC- USA κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου.Ρεπόρτερ, ερευνητική δημοσιογράφος, ανκοργούμαν, τηλεοπτική περσόνα, ραδιοφωνική επίσης, εκδότης, βουλευτής…"

"Όταν δεν «πάει» κάποιο συνομιλητή (και αυτό συμβαίνει στο 99% των περιπτώσεων) αρχίζει να μορφάζει, να μουρμουράει, να θορυβεί, την ώρα που εκείνος επιχειρηματολογεί. Υποσκάπτει, δυναμιτίζει την κάθε αντίθετη άποψη με ένα τραμπούκικο τρόπο που μπορεί μεν να δίνει νούμερα στους λιγούρηδες για θεαματικότητα οικοδεσπότες της, αλλά δεν προσφέρει τίποτα σε όποιον επιλέγει να ακούσει.

Και κάπου μπορεί να λες «τέλος πάντων, αν δεν παράγεται πολιτικός λόγος ας τα κάνει μπουρδέλο να διασκεδάσουμε τουλάχιστον». Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συστηματικά με όλους τους συνομιλητές της και σε όλα ανεξαιρέτως . Άρα δεν είναι στραβός ο γιαλός, μάλλον η Λιάνα αρμενίζει στραβά." http://anebala.blogspot.com/2007/05/blog-post_05.html

[Όσα δεν φτάνει η αλεπού….ή αλλιώς οι καπετάνιοι σε βάρκες στραβά τυρβάζουν]


Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

«Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης το 1967. Πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στην 700 χρόνων ιστορία του το 1976. Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης...απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, ενώ μετακόμισε στο Παρίσι το 1953 για να συνεχίσει τις σπουδές της. Δύο χρόνια μετά την άφιξή της στη Γαλλική πρωτεύουσα διορίσθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), ενώ το 1964 λαμβάνει τον τίτλο της διευθύντριας του Κέντρου και το 1967 αυτόν της καθηγήτριας στη Σορβόννη, ενώ στο μεταξύ τιμήθηκε με τον τίτλο του Docteur des Lettres. Ενώ διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού του Βυζαντίου και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 1, εξελέγη Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (1970-1973) και το 1976, Πρύτανις.

Είναι Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων των Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou- Beaubourg.

Αισθάνεστε ”ξενιτεμένη” στη Γαλλία;
Καθόλου. Έχω το σπίτι μου, έχω τον άντρα μου, έχω το παιδί μου, έχω τη δουλειά μου- τη σταδιοδρομία, και μένουμε στη Γαλλία. Αν ήμουν στην Ελλάδα, διατείνονται, δεν θα ήμουν ούτε βοηθός καθηγητή! http://www.euro2day.gr/articles/102936/

[Δυστυχώς αυτό το πιστεύουμε – λάθος- το γνωρίζουμε όλοι αξιότιμη κυρία]


Η γυναίκα της δικής μου διπλανής πόρτας

(γιατί εγώ δεν ζω απομονωμένη σε κάποιο βουνό)


Σύζυγος/Σύντροφος/Ερωμένη [ να προλάβω το κομμωτήριο..να αγοράσω πούδρα και λακ κι εκείνο το φόρεμα..φτάνουν; Μου αρέσει το σεξ μαζί του..δεν μου αρέσει εκείνος, δεν μου αξίζει]

Νοικοκυρά [ μ’αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού, τις κάνω μόνη, σκέφτομαι εκείνη την ώρα, συγκεντρώνομαι κι εκτονώνομαι μαζί, νοιώθω περήφανη μετά]

Εργαζόμενη [ πάλι μισά τα ένσημα, πάλι εποχιακή, θα πάω και στην άλλη δουλειά που μου είπαν..ξυπνάω στις 5 για να προλάβω..γυρίζω στις 10]

Μάνα [ ένα παιδί χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση..κι αν αρρωστήσει δεν κοιτάζεις την ώρα που πρέπει να κάνεις moderation ή να ανεβάσεις post]

Μαθήτρια [ δεν πρόλαβα τότε..τώρα τρέχω..να ακόμα ένα πτυχίο..παππού; Κοίτα! Τριανταπέντε χρονών και ακόμα σπουδάζεις; Κι ακόμα μαθαίνω παππού. Κι είμαι περήφανη.]

Πολίτης νοήμων [ απεχθάνομαι την σαχλαμάρα που εγώ καθορίζω…δικαίωμα μου κι αν αυτό δεν αρέσει, το αντέχω]

Θύμα του εαυτού της [ δεν μπορώ να είμαι μόνη, έτσι με έμαθαν….ήθελε να με μειώνει κι εγώ κατέληξα επιθετική …δεν σ’αγαπώ πια και τολμώ να σου το πω]


[ ω, ναι , να φοβούνται πρέπει..]


«υπάρχει λογική εξήγηση στο γεγονός ότι εφευρέτης των πρώτων όπλων ήταν γυναίκα. Oι γυναίκες, οι οποίες υπολείπονταν σε ταχύτητα και μυϊκή δύναμη, για να μπορέσουν να συναγωνιστούν τους άνδρες στο κυνήγι, χρησιμοποιούσαν περισσότερο το μυαλό τους και κατασκεύαζαν όπλα για να αρπάζουν τη λεία τους.

Oι ανθρωπολόγοι του Πανεπιστημίου της Aϊόβα και του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ, αφού μελέτησαν χιμπαντζήδες στην νοτιοανατολική Σενεγάλη, παρατήρησαν ότι τα θηλυκά και νεαρά μέλη της ομάδας κατασκεύαζαν ξύλινα όπλα, για να κυνηγούν άλλα είδη πιθήκων»

Πηγή


Δεν χρειάζομαι τίτλους και όπλα αγάπη μου


[Η φωτογραφία "εκλάπη" από το siteseein']

Δεν χρειάζεται καν να σου αποδείξω πως είμαι ικανή.

Είμαι γυναίκα κι εσύ μέσα σου ξέρεις πως θέλεις να υποκλιθείς.

32 Τόλμησαν:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

οι πραγματικοί άντρες, που σέβονται το φύλο τους, λατρεύουν τις γυναίκες και υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο τους. Η φύση σας έχει δώσει το χάρισμα της τεκνοποίησης κι αυτό από μόνο του είναι θαύμα.
Δεν αγαπάει τις γυναίκες όποιος είναι κομπλεξικός. Έτσι, απλά...

Καλημέρα, Γυναίκα

Ανώνυμος είπε...

γυναικεια φυση...σε ευχαριστω θεε μου:)

Ανώνυμος είπε...

Diva???
Να το κοιτάξεις.:-)

javapapo είπε...

1) καλά την Στάη τι μου την αναφέρεις - τι το τρομερό έχει κάνει -εκτός απο το να εξυπηρετεί συμφέροντα στο σύστημα έλεος!

2) δεν ξέρω που το διάβασα - δεν θυμάμαι - όσο αναφορά τον τελευταία φωτογραφία που έβαλες!

'η ομορφιά είναι αυταπόδεικτη ενώ η εξυπνάδα όχι'!

χοχοχοχ

tribute σε όλες τις ωραίες λοιπόν!

respect

diva είπε...

Σπύρο πιστεύεις πως εννόησα κάτι διαφορετικό;
Υπάρχουν Έντιμοι άνθρωποι - γυναίκες και άντρες- και ανέντιμοι.
Εγώ σε αυτό το post έθιξα τα κακώς κείμενα της μίας πλευράς και μην πιστέψεις ούτε λεπτό πως θα αφήσω την άλλη παραπονεμένη.
(Προσεχώς)
Καλησπέρα, Αρσενικέ
:-)

diva είπε...

32μπιτε μάτια μου:-) wise wise man:-)

diva είπε...

Πάρη μου δεν θέλω να το πω.."όσα δεν φτάνει.." όχι όχι..δεν θα το πω
:-)
Respect σε όσες δεν νοιώθουν πως πρέπει να αποδειχθούν:-)

diva είπε...

Αγαπητέ Γιάννη επειδή σε ξέρω εγώ εσένα ;-) ένα έχω να σου πω
"Απολύσεως παρούσης
πάσας (;) διευθυντής..παυσάτω"
Καλησπέρα σας:-)

Tf είπε...

Τις λατρεύω!

...εκτός όταν οδηγούν, πάνε για ψώνια, ετοιμάζονται για βραδινή έξοδο, μιλάνε στο τηλέφωνο, στήνουν στα ραντεβού, απαιτούνε απαντήσεις, καταλαβαίνουν τα πάντα (λέμε τώρα).

γι' αυτές :)

Ανώνυμος είπε...

Γυναίκες...
Τις γυναίκες που ποτέ δεν αγάπησα...
τις γυναίκες που ποτέ δεν μ'αγάπησαν...
Τις γυναίκες που αγάπησα... και ύστερα μίσησα...
Τις γυναίκες που μ'αγάπησαν και ύστερα με μίσησαν...
Τις γυναίκες που αγάπησα και αγαπώ ακόμα...
Τις γυναίκες που μ'αγάπησαν και ίσως μ'αγαπούν ακόμα...
Τις γυναίκες που αγάπησα, αγαπώ και θα αγαπώ για πάντα...
(Μα γιατί εξαφανίστηκαν όλες; Ας πάω στις "σίγουρες")

Την κολλητούλα μου...
Την αδερφούλα μου...
Τη μάνα μου...
(εντάξει, αυτές είναι πάντα δίπλα μου!)

Τις ευχαριστώ όλες, γιατί κάθε μία, άλλη λιγότερο κι άλλη περισσότερο, μ'έκαναν αυτό που είμαι τώρα.

(Μπορούσαν βεβαίως να έχουν και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά τι να κάνουμε; αυτές μου έτυχαν!!!)

Mr.Di είπε...

O mr.Di, διαβάζει το blog της divas, κάτι που μάλλον πρέπει να καταταχθεί στις απαράβατες συνήθειες του πια, και καταριέται τη ζέστη που νερουλιάζει το μυαλό του και τον εμποδίζει να κατανοήσει το λόγο που η diva παραθέτει τα βιογραφικά κάποιων γυναικών, αξίων και σπουδαίων,αν και όχι χωρίς ενστάσεις. Διαβάζει πάλι και καταφεύγει στα σχόλια μήπως πάρει την βοήθεια το κοινού και ξεκολλήσει. Παραμένει τυφλός και απελπίζεται αλλά για να μην τον πάρει κι από κάτω, diva είναι σκέφτεται δε μπορεί να τα καταλαβαίνεις και όλα και κυλλάει το ποστ μέχρι τον πάτο του και μένει στην τελευταίο φωτο, όπου απ' την αρχή είχε θελήσει. Ναι, εδώ τα πράγματα είναι καθαρά, μα πολύ καθαρά. Και να μην είσαι φυσιολάτρης φανατικός, sardo, γίνεσαι. Ναι, ο Mr. Di μισεί τις γυναίκες θανάσιμα. Τις μισεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο που τις αγαπά παθιασμένα. Η φωτό και η λεζάντα της τα λένε όλα. Και τις ζηλεύει. Τις ζηλεύει γιατί είναι το μοναδικό ζωντανό πλάσμα που του δόθηκε το πλεονέκτημα της άσκοπης απόλαυσης. Της απόλαυσης που είναι αυτοσκοπός, σε αντίθεση με το είδος του που κάθε φορά που απολαμβάνει καταθέτει και τον οβολό του στο βωμό της αναπαραγωγής. Αρσενικοί, κολλημένοι στον βιολογικό τους καθορισμό. Πώς να μη ζηλεύουν και να μη μισούν θανάσιμα αυτό που μανιασμένα αγαπούν και επιθυμούν να έχουν, μα δεν έχουν.
(O Mr.Di σκέφτεται ακόμη ότι η diva τον έκανε υπερβολικά φλύαρο, αλλά γι' αυτό φταίει και το Τοπίο, Sardo πίστεψέ με)

diva είπε...

tf καμάρι μου:-)))))

"Άλλες κι άλλες
δασκάλες που ανεβαίνουν τις σκάλες
2 - 2 τα σκαλιά
πες αντίο στα παλιά
είναι η μαγική τριάδα που σου βάζει τα γυαλιά
δεν σηκώνει αστείο, κατάλαβε το καλά
ανέβηκε το επίπεδο σ' αυτό εδώ το γήπεδο
μην ψάχνεις για καλύτερο αντίδοτο
αντίθετο σε χρόνο ανύπτοτο
έχασες τη ρίμα ακόμα και το επίθετο, κρίμα!"


Καμία απορία;-)

diva είπε...

Αγαπημένε μου Fermat σου προτείνω ανεπιφύλακτα να ανεβάσεις το παρόν σχόλιο σε post.
Θα κάνεις θραύση:-)

diva είπε...

Αγαπητέ Mr.Di

"και τον εμποδίζει να κατανοήσει το λόγο που η diva παραθέτει τα βιογραφικά κάποιων γυναικών, αξίων και σπουδαίων,αν και όχι χωρίς ενστάσεις
(απαντήσατε ήδη:-)

Παρακαλώ να φλυαρείτε κατ'αυτό τον τρόπο συχνά.

Menios είπε...

Εγώ παιδί του λιμανιού μια μόνο έκφραση μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας το ποστ..
".... σέρνει καράβι" δεν το λένε τυχαία.
ΌΛο γκρίνια είμαστε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε στιγμή μακριά τους.. και καλά κάνουμε βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

ωραία,και εγώ τώρα θα γδυθώ.

koulpa είπε...

Η πρώτη ιστορία (Υπέτια) με ανατρίχιασε (παρ'ότι καθημερινή σε διάφορους βαθμούς). Την κ.Κανέλη τη συμπαθώ ιδιετέρως. Στη κ.Αλβελέρ υποκλήνομαι. Όσο γιά τη foto σίγουρα δε με ΄φοβίζει (ίσως εγώ να τη φόβιζα αλλά εύτυχώς δε με βλέπει:)) Δε φοβάμαι παρά τη βλακία (ανέξαρτήτως φίλου) καί η ζωή μου όλο και περισσότερο θυμίζει τρενάκι του τρόμου..:):)

diva είπε...

Menio μου εσείς οι όμορφοι τι άλλο θα λέγατε;-)

diva είπε...

Βασίλη μου ..απαπα ντροπή:-)

diva είπε...

Koulpa αν η ανορθογραφία σας είναι εσκεμμένη πρέπει να παραδεχτώ πως είναι συγκλονιστικοί οι συνειρμοί:-) Αν είναι τυχαία, οφείλω να σας συγχαρώ για το διασκεδαστικό ύφος:-)
Όπως και να'χει μην ανησυχείτε για την βλακεία. Όλες οι καταστροφές συνέβησαν εξαιτίας της εξυπνάδας:-)

koulpa είπε...

ΧΙχχιχχαααγκουχ..(πρέπει να κόψω το κάπνισμα) Τώρα έιδα το κειμενάκι κάτω από το "αφήστε το σχόλιό σας" μια χαρά το ανήθικο, το ηθικό (πατρίς, θρησκία, οικογένια) με προβληματίζει..(μια χαρά πάτε) ορίστε γίνατε καί diVa.. Ε εχετε δεί diVa χωρίς poRta?
Αν αναφέρεστε στο (Υπέτια) το κάνανε τα δακτυλάκια μου, μου έκανε κάπως τραγικομικό καί το άφησα αν μηλάτε για κάποιο άλλο πέστε μου να γελάσω κι εγώ. Όσο για τίς καταστροφές θα τις απέδιδα μάλον στη βλακόδη χρήση της εξυπνάδας..

Ανώνυμος είπε...

τώρα,πέρα από την όποια πλάκα που κάνω,ε εκτός του ότι είμαι ανισόρροπος (με την καλή έννοια βέβαια)κάνω και πολύ προχωρημένους προβληματισμούς.Τώρα αν τα παρακάτω γραφόμενά μου ξεκινήσουν διάφορα...

1.για μένα η γυναίκα δεν είναι μόνο μ**** και κ****.

2.έχουμε (εμείς οι άντρες) ανάγκη να μας δίνετε σημασία (εσείς οι γυναίκες).

3.ο άντρας δυσκολεύεται να κάνει έρωτα στην γυναίκα.Ίσως να μην μπορούμε να αντιληφθούμε τον έρωτα,όπως τον αντιλαμβάνεστε εσείς.

4.η γυναίκα έχει πολύ διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω της από εμάς.

5.όταν ένας άντρας βρίσκεται απέναντι στην κάθε γυναίκα,βρίσκεται απέναντι σε ένα πλήρες αυτο-οργανωμένο σύστημα.

6.η σκέψη της γυναίκας είναι δομημένη,αντίθετα με του άντρα.

7.κολακευόμαστε όταν μας δίνετε σημασία,και ενδιαφέρεστε για εμάς.

8.στο τιμόνι έχετε πρόβλημα προσανατολισμού (ειδικά στο παρκάρισμα).Η αντιληπτικότητά σας από την άλλη μας εντυπωσιάζει.

9.είναι εντυπωσιακή εξίσου η διαίσθηση που έχετε.Εμένα με εντυπωσιάζει αυτό.

10.πηγαίνετε πολύ δύσκολα σε σπίτια αντρών και μόνο αν τους έχετε καρατσεκάρει πηγαίνετε.

11.παρόλο που έχετε σχέση,όταν έχετε,αντιλαμβάνεστε με περίεργο τρόπο την δέσμευση.Λειτουργείτε σχεδόν ανεξάρτητα ακόμα και μέσα στην σχέση

12.όταν η γυναίκα χωρίζει τον άντρα το κάνετε με πολύ άσχημο τρόπο.Εμάς τουλάχιστον μας φαίνεται άσχημος.

13.όταν κάποιος βρίσκεται πίσω από μια γυναίκα και της ακουμπά τον ώμο για να γυρίσει,γυρνάτε όλο το κεφάλι σας.Δεν λοξοκοιτάτε τον πισινό σας εννοώ.

14.θέλω πολύ στην ζωή μου να παρακολουθήσω κάποια στιγμή το 24ώρο μιας γυναίκας.Απο την στιγμή που σηκώνεται από το κρεβάτι για να ετοιμαστεί να πάει δουλειά μέχρι την στιγμή που επιστρέφει από την δουλειά και θέλει να αλλάξει να ξεβαφτεί,να φορέσει κάτι πιο άνετο...θέλω να βρίσκομαι σε μια γωνία και να την παρακαλουθώ...

είμαι πολύ περίεργος τι θα απαντήσει επί όλων αυτών η Ειρήνη Βουτσκόγλου....

Sigmataf είπε...

Έι ΥΟ!γουστάρω που σε εντόπισα.ΧΕ!

diva είπε...

Koulpa και πως κρίνεται βλακώδης η εξυπνάδα; Εκ του αποτελέσματος; Εκ της αποπομπής στον πάγκο ή..στην συνταξιοδότηση κατά μία έννοια;
Ευτυχώς δεν ανησυχώ για όλα αυτά.
Είμαι μία απλή μασκότ στο γήπεδο.

diva είπε...

Αγαπημένε μου Βασίλη αν και το έχω πολύ πιθανό να έχεις διαβάσει το βιβλίο "Άνδρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη", θα παραθέσω 2-3 μικρά αποσπάσματα.

"Οι άντρες χώνονται στην σπηλιά τους, οι γυναίκες συζητούν: Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το άγχος. Οι άντρες αποτραβιούνται και κλείνονται στον εαυτό τους ενώ οι γυναίκες πλημμυρίζουν από συναισθήματα τα οποία θέλουν οπωσδήποτε να εκφράσουν"

"Οι άντρες μοιάζουν με λάστιχα που όταν τα τραβάμε, τεντώνονται μόνο ως ένα σημείο και μετά επανέρχονται στην αρχική τους θέση. Οι περισσότερες γυναίκες εκπλήσσονται όταν συνειδητοποιούν ότι ακόμα κι αν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα, χρειάζεται να απομακρύνεται κάθε τόσο για να μπορεί να την πλησιάσει και πάλι. Οι άντρες ενστικτωδώς αισθάνονται αυτή την ανάγκη. Δεν πρόκειται για επιλογή. Απλώς συμβαίνει.

Η γυναίκα είναι σαν το κύμα. Όταν αισθάνεται οτι την αγαπούν, η αυτοπεποίθηση της ανεβαίνει, μετά όμως πέφτει με μία κίνηση που θυμίζει κύμα. Ειδικά αυτή την περίοδο χρειάζεται να μιλήσει για τα προβλήματα της, να την ακούσουν, να την καταλάβουν.Η συντριβή αυτή είναι παροδική. Αφού "πιάσει πάτο" πάλι ξαφνικά η διάθεση της θα αλλάξει. Αυτόματα το κύμα αρχίζει να φουσκώνει ξανά."

Κι όσο παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και μέσα μου συνειδητοποιώ πως έτσι ακριβώς είναι.
Βασικό θέμα βέβαια είναι η επιθυμία να πλησιάσεις , να ασχοληθείς και να συζητήσεις. Αλλά κι αυτό ακόμα φοβάμαι πως δεν είναι θέμα επιλογής. 'Η συμβαίνει το μαγικό και συχνά εκρηκτικό κλικ ή ..όχι.

diva είπε...

sigmataf :-) Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ:-)

YO λοιπόν:-)

Nemesis είπε...

Ο βασιλιάς βασιλεύει.
Ο πατριάρχης άρχει.
Ο στρατιώτης πολεμά.
Ο φορολογούμενος τρέφει και τους τρεις.
Ο δικηγόρος μπερδεύει και τους τέσσερις.
Ο γιατρός ξεμπερδεύει και τους πέντε.
Ο φαρμακοποιός δηλητηριάζει και τους έξι.
Ο παπάς κηδεύει και τους επτά.
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους οχτώ.
Ο διάβολος παίρνει και τους εννιά.
Η Γυναίκα εξαπατά και τους δέκα.

diva είπε...

Nemesis
Ορθότατα
[Σας ευχαριστώ πολύ]

.liketobite είπε...

Γεγονός είναι πως η γυναικεία υπόσταη είναι πολύπλοκη. Δεν είμαι ειδικός για να αναλύσω το γιατί και το πως, ούτε έχει σημασία άλλωστε, απλά το διαπιστώνω. Εμείς τα δυστυχή αρσενικά είμαστε καταδικασμένα να προσπαθούμε σε όλη μας τη ζωή να αποκρυπτογραφούμε σκέψεις και συμπεριφορές που ουδεμία σχέση έχουν με το προφανές. Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο πιο απλή και πιο ανιαρή θα ήταν η ζωή μας αν λειτουργούσαμε κατά τον ίδιο τρόπο. Βλέπετε τα αρσενικά έχουν μονοδιάστατη σκέψη. Θέτουν π.χ. ένα στόχο, ερευνούν εναλλακτικές και επιλέγουν το δρόμο. Εσείς θα κάνετε τα παραπάνω αλλά ο δρόμος που θα επιλέξετε μπορεί να σας κάνει να φέρετε εκατό βόλτες προς διάφορες κατευθύνσεις πριν καταλήξετε στο στόχο σας. Δεν πρόκειται περί καλού και κακού, απλά είμαστε διαφορετικοί.

Hey, there is a new diVa in town!

diva είπε...

Αγαπημένε μου κύριε LikeToBite να σας συγχαρώ καταρχήν για τα τελευταία σας post. Εξαιρετικά!

Η γυναικεία φύση έχει Δύναμη και Δυναμική αλλά δυστυχώς και θλίβομαι που το λέω - προσεχώς post- κάποιες φορές αφήνεται στους τροχούς της άμαξας κι αντί για γύρο θριάμβου παραπατά και ζαλίζεται. Έτσι απαλείφει την Αξία και όλων των υπολοίπων θηλυκών που τολμούν να μην "αποδεικνύονται". Ύστερα και τα αρσενικά τι να κάνουν; Να πλησιάσουν; Να μείνουν μακριά; Επιλέγουν λοιπόν στην πιο "ενεργή" περίπτωση να επιτεθούν, συνήθως με Ατιμία.

(αυτό με το diva κάθε φορά μου ακούγεται και αστειότερο αλλά το διασκεδάζω απίστευτα:-)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τις φοβάμαι.
Κυρίως όταν προβάλλουν το ρατσισμό τους ως ... καταπίεσή τους!!!

diva είπε...

Αγαπημένε μου Σωτήρη αν και αναφέρω και αυτήν την γκροτέσκο κατηγορία στις high light επιγραφές της αρχής νομίζω, εδώ -στο post εννοώ- μίλησα για γυναίκες ικανές με επίγνωση και όχι γυναικάκια..αν και τα δεύτερα βέβαια ασυζητητί διάγουν βίο ευτυχέστερο.