Δευτέρα

Ψηφίζω ..γιατί...

Δευτέρα
Το κακό ξεκίνησε από το post του Δείμου. Υπόβοσκε βέβαια μέρες ..χρόνια ίσως κι όλο έλεγε να σκάσει σαν ανθάκι του νυχτολούλουδου που έχω στο μπαλκόνι πιστεύοντας στο μάταιο της διάρκειας, κι όλο έκανε πίσω σαν το μπαλόνι που φοβάται να πλησιάσει την κάφτρα του τσιγάρου.
Πολύ ποιητικό μου βγαίνει το post και φταίτε εσείς. Για αυτό σταματήστε το μειδίαμα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

"Ρε..Σκασμός..Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα με δουλέψει εμένα και..Έτσι..δεν την Χωνεύω"
Ψηφίζω γιατί
Δικαιούμαι να επιλέγω τους εκπροσώπους μου (βέβαια από τότε που θυμάμαι τον συνειδητοποιημένο και ολοκληρωμένο εαυτό μου – θεωρώ ολοκληρωμένο το άτομο που εργάζεται φορολογείται και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις μόνο του- εφαρμόζω συνειδητά την επιλογή του μη χείρον βέλτιστο παρατηρώντας απαρέγκλιτα την ίδια διάθεση για επίλυση μεγάλων και μικρών θεμάτων και τα ίδια λοφάκια στα γήπεδα του γκολφ να περδικλώνουν κάθε ηρωική προσπάθεια εξυγίανσης)
Ψηφίζω γιατί
Μπορώ να απαξιώσω τις χαμένες προσπάθειες οι οποίες ειδικά όταν επαναλαμβάνονται από συγκεκριμένους εκπροσώπους του λαού, με καθιστούν ομοίως ανεύθυνη, αποτυχημένη και άξια της μοίρας μου
Ψηφίζω επίσης γιατί
Μου το επιβάλλουν κι έτσι αποκτώ για λίγες ημέρες αξία εφόσον τάχα εγώ η ασήμαντη παρουσιάζομαι ως σημαντική της χώρας (κι αν είναι έτσι γιατί δεν μπορώ να συναντήσω έναν υπουργό όποτε θέλω ή μήπως μπορώ και δεν το ξέρω;)
Ψηφίζω
Για να μπορώ να διαμαρτύρομαι. Ναι, όταν με πετυχαίνει στο δόξα πατρί ένα μεσημέρι η ραθυμία της ιδιότητας του ιδιωτικού υπαλλήλου – γιατί να εργαστώ σκληρά; Εγώ τι θα κερδίσω;- ή όταν η μεξικάνικη σιέστα μου γίνεται status ύπαρξης δημοσίου υπαλλήλου – σώπα βρε αδερφέ που θα τελειώσω την υπόθεση σήμερα- όταν οι φωνές μου ακολουθούν την ηχώ πετροπελεκυμένων νοοτροπιών – φώναξε παιδί μου στους δρόμους, σπάσε κάψε κάνε μια και δυο και τρεις καταλήψεις εγώ ο πατέρας σου θα σε ταίζω..κι ύστερα..άντε βρε πατέρα να πιεις νερό και όπως θα έρχεσαι φέρε και σε μένα- ή όταν προσλαμβάνω δέκα οικονομικούς μετανάστες με τα μισά λεφτά – οι δυο γραμματείς των μεσιτικών που τηλεφώνησα είχαν ξενική προφορά και ε, δεν θεωρώ πως ήταν Ουγγαρέζες, τρεις υπάλληλοι στο μαγαζάκι που αγόραζα φαγώσιμα (πριν φιλοξενηθώ διότι όταν με «περιμάζεψαν» η περιποίηση ήταν αρχοντική) επίσης έφεραν κάτι.. ενδοελληνικά εξωτικό – τα σπάω στα μπουζούκια, τζογάρω στο χρηματιστήριο σαν φέρελπις Ωνάσης κι ύστερα κρύβομαι σέρνομαι και κλαίγομαι – α, ναι κι όταν η αγρανάπαυση γίνεται ανία , οκνηρία για παραγωγή – μα γιατί να δουλέψω αφού δεν κερδίζω; Ε, κάνε και κάτι έτσι..δώρο στην δημιουργία..δεν χάλασε και ο κόσμος- ψηφίζω πάλι. Όχι κάθε τετραετία. Το έχω σε κακό το προξενιό να τηρεί τη συμφωνία γάμου.

"Ρεμάλια..Τι σας ζήτησε ο πατέρας σας ρε; Ένα ποτήρι νερό.."
Ψηφίζω
Για να απαιτώ δημοκρατία και αξιοκρατία. Ύστερα βρίσκω κάποιον κουμπάρο της εξαδέρφης του τρίτου συζύγου – όχι μόνο πληθαίνουν τα διαζύγια αλλά πληθαίνουν και οι πολύ-παντρεμένοι κι από εκεί να καταλάβετε την ταυτολογία με την άνοια – διότι Ελλάδα είμαστε δέκα εκατομμύρια νοματαίοι ..δεν είναι δυνατόν να μην διαπιστωθεί συγγένεια. Είναι λογικό δηλαδή και δημογραφικά αναπόφευκτο. Κι αφού κάνω τη δουλειά μου..κάααααθομαι σχεδιάζοντας κάποια εξόρμηση έστω στην ταβέρνα της γειτονιάς – για δέκατη φορά το μήνα- στην επόμενη αργία- όχι ρε συ Τρίτη πέφτει..να πάρουμε λες ρεπό και την Δευτέρα; Ε, ναι). Αν δεν κάνω τη δουλειά μου ή μάλλον αν η δουλειά δεν γίνει δική μου, διαρρηγνύω τα ιμάτια μου σε κάποιο αυθαίρετο που κατόρθωσα να ..αναρτήσω σε κάποιο ρέμα, καμένη βουνοπλαγιά..δεν έχει σημασία λέμε- καλώ και τα κανάλια να παραπονεθώ και οργίζομαι που εκείνη η διευθυντική θέση δεν έγραφε το όνομα μου. «Μα τόσα πτυχία; Τόσες σπουδές;» Ε, ναι ρε Λαέ. Και άλλες τόσες δουλειές.
"Τρεις ηλίθιοι"
Ψηφίζω

"Τι θέλω κι ανακατεύομαι..."

Για να θυμάμαι
Πως έχω Λόγο

"Μαλώνεις ρε;"32 Τόλμησαν:

mickey είπε...

Κι εγώ ψηφίζω.

Αν μάλιστα κατέβαινες υποψήφια στις επόμενες εκλογές, δε θα είχα κανένα δίλημμα ;)

alekos είπε...

Αυτήν την φορά ας το σκεφτούμε καλύτερα πριν ρίξουμε την ψήφο μας νιώθω οτι όλοι μας είμαστε κατα κάτι ωριμότερη και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Ας αντιδράσουμε σαν κοινωνία και ας απαιτήσουμε ένα καλύτερο αυριο.
Μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών η πιο σοφή κουβέντα που τράβηξε την προσοχή μου ήταν η εξής "ας ενεργοποιηθούμε όλοι για την επανίδρυση του λαού".

Shades είπε...

Ίσως να βάλω το Μένιο να συνεχίσει το ποστ σου...
Η απόλυτη καταγραφή του νεοέλληνα και απολαυστική για μια φορά ακόμα.

koulpa είπε...

"έχει και το δίκιο του ο τρελάρας.." (έχει κολήσει σε ένα φίλο και μου το λέει κάθε φορά που λέω κάτι φαινομενικά παράλογο, πολύ συχνά..)
Το 2004 με είχε προβλήματίσει αρκετά το αποτέλεσμα της ψήφου μου.. Τώρα όσο πλησίαζε ψίλοσάλταρα.. Με τα πρόσφατα γεγονότα το έχασα εντελώς...
Το νου σας ρεμάλια... μη δω κανένα από τα ΛΑΟΣ/ΣΥΝ/ΚΚΕ ρυθιστικό παράγοντα... Ε τότε τι?
Έλα ντε...
Τα'πα και ξαλάφρωσα...sorry..
Την καληνύχτα μου (πάλι) :):)

Dodos είπε...

όσο και αν προσέξεις τι θα ψηφίσεις, αν μετά δεν συνεχίζεις να υποστηρίζεις την ψήφο σου και να αντιδράς πριν γίνουν τα μεγάλα κακά τότε χάνεις την επαφή σου με την πολιτεία.
και τότε αρχίζεις τις κατηγορίες αριστερά και δεξιά.κατηγορείς τα πάντα και τους πάντες.
δυστυχώς αυτό που περιγράφεις είναι η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων.

καλό ξημέρωμα!:)

Kapetanios είπε...

Πες μας τώρα και τι ψηφίζεις και γιατί :)))
Καλημέρα! :)

diva είπε...

mickey μου :-) αρκετές μικρές ανακοπές έχω προκαλέσει έως τώρα...μην ενισχύεις την τάση για εγκεφαλικά:-)

[Λες,ε;]

diva είπε...

alekos κάθε φορά που πληγωνόμαστε από την εκλεγμένη Πολιτεία νιώθουμε ωριμότεροι αλλά κι αυτή η επανίδρυση του λαού αγόρι μου θέλει κότσια κι αντοχές μεγάλες.

diva είπε...

shades αναμένω την συνέχεια:-)
Ευχαριστώ

diva είπε...

koulpa μου από μικρό κι από τρελό..
:-)
Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά είμαστε και πολλοί πανάθεμα μας:-)
Την καλημέρα μου
σε όλους

diva είπε...

dodos σπουδαία κουβέντα. Να υποστηρίζουμε την ψήφο μας..
Να την τιμούμε

diva είπε...

Αχ Καπετάνιε μου, πάλι ιδέες μου βάλατε:-) Ένα post Ποιους δεν θέλω να ψηφίσω

.liketobite είπε...

Προσωπικά εδώ και αρκετές τετραετίες ψηφίζω για να διαμαρτυρυθώ. Δεν βλέπω κανένα άλλο λόγο.

Καλή σας μέρα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια; ή καλό χειμώνα;

HaPagan είπε...

Diva (ανανεωμένη vouts) θα συμφωνήσω απόλυτα με το post σου! Πόσες και πόσες συζητήσεις έχω κάνει με φίλους και γνωστούς προσπαθώντας να τους πείσω ότι η ψήφος είναι το υπέρτατο δικαίωμά (και συνάμα υποχρέωση) μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην γίνουμε τελείως μα τελείως αδιάφοροι!

ΥΓ. Πωπω 2-3 μήνες έλλειψα και άλλαξες όνομα και blog... ;-)

βασίλης είπε...

Καλά τα έγραψες. Και ο αυτοσαρκασμός είναι μια μορφή αγώνα. Να ταπεινωθούμε για να καταλάβουμε πόσο λίγοι είμαστε.

kakaskimos είπε...

Αν οι εκλογές άλλαζαν οτιδήποτε, θα ήταν παράνομες (Γνωστό σύνθημα)

Εξάλλου δεν χρειάζονται αλλαγές για να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Που είναι και το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπον επανιδρύοντας ο καθένας τον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

είναι πολύ βολικό να φταίμε εμείς για τις «επιλογές» μας. ακόμα και όταν δεν είναι «δικές μας» (βλ. εκλογές 2000).

η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πεθαίνει...

η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά ποιός νοιάζεται για τη σειρά;

τελικά, νομίζω πως

η Βλακεία πεθαίνει τελευταία.

να πω αλλιώς αυτό που λέει ο/η dodos:
η ψήφος μας δεν έχει σημασία σε σχέση με το αποτέλεσμα, έχει σχέση με την δική μας ψυχοπνευματική ισορροπία

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσος προβληματισμός; Γιατί σπαταλάτε το χρόνο σας τόσο άδικα; Θαυμάστε το μεγαλείο της ελληνικής πολιτικής σκέψης... Μας αξίζουν αυτοί οι πολιτικοί πιθανότατα... αυτοί οι ηγέτες...

http://www.youtube.com/watch?v=8zjw4mlzs48&mode=user&search=

diva είπε...

Αγαπημένε μου κύριε liketobite υγιής επιλογή η "διαμαρτυρόμενη" ψήφος:-)
Καλή συνέχεια να ευχηθείτε και καλή δύναμη:-)

diva είπε...

Φανταράκι μας hapagan πίστευα πως μας έχεις αποτάξει - εμάς τους μπλογκομανιακούς εννοώ:-)
Καθένας ψηφίζει επισημαίνοντας, δακτυλοδείχνοντας ή για δεκάδες άλλους λόγους, αλλά όχι βρε παιδιά μεμψιμοιρώντας!

Είδες αλλαγές καμάρι μου;-)

diva είπε...

βασίλη οι ευθύνες είναι πρωτίστως στο χέρι που..λιθοβολεί (ψηφίζει) και όχι στη πόρνη (πόρνους) του έρμου - for sure- αυτού τόπου.

diva είπε...

kakaskimos..το έχω ξαναγράψει πολλές φορές.
"Πως αλλάζει μια νοοτροπία; Με uninstall?"
Πολύ φοβάμαι πως θα΄μαστε δυο θα'μαστε τρεις κι όχι χίλιοι δεκατρεις

diva είπε...

xkont η ψήφος αποδεικνύει την ψυχική μας ανισορροπία και την νοητική μας ανεπάρκεια.
Η Βλακεία δεν πεθαίνει. Ίπταται..

diva είπε...

mirmidonas ..δεν διαφωνώ με όσα γράφεις..αλλά πολλοί "αξιοπρεπείς" μου θυμίζουν την Έφη και να σου πω τη μαύρη αλήθεια..ούτε διασκεδαστικοί είναι ούτε τόσο εμφανίσιμοι.

kakaskimos είπε...

Η νοοτροπία αλλάζει όταν αλλάξουν οι άνθρωποι. Κι ο καθένας μπορεί να δείχνει μόνο το δρόμο. Και δεν χρειάζεσαι παρέα, όταν ζεις με τον τρόπο που θες. Κι όχι ακολουθώντας το κοπάδι.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

η ψήφος μας έχει δύναμη. Πέρασε αρκετές ώρες σκεπτόμενος για το αν θα ψηφίσω και, τελικά, κατέληξα στο ότι θα πάω. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουν όλα αυτά που με έχουν ενοχλήσει...

Ανώνυμος είπε...

H ψήφος σου, η ψήφος μου και το άθροισμα είναι ξαφνικά νέα κυβέρνηση. Λένε πολλοί πως έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. Αν όμως πράγματι σε μερικούς από μας δεν αξίζουν αυτοί οι πολιτικοί, τότε που να βρούμε τους καλύτερους; Το μη χείρον; Είναι μια μεσοβέζικη λύση και κυρίως προσωρινή. Πρέπει με κάποιον τρόπο να αξιώσουμε αληθινούς ανθρώπους σαν και μένα και σένα και τον άλλο και όχι ξύλινους πολιτικάντηδες. Μην με ρωτάς τον τρόπο. Σκέψεις συνάζω εδώ στα πρόχειρα.

koulpa είπε...

καλά εγώ γύρισα νωρίς...
Δε βαριέσαι κι αύριο μέρα είναι..:)
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται... τώρα ποιός είναι ο λύκος? Λοιπών δε προβλέπω θεαματικές αλλαγές... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... αν γίνει αλλαγή μάλον προς το χειρότερο τη βλέπω... Με αυτή την αστάθεια.. κυβέρνηση συνασπισμού (για αλλαγη χαρτιού τουαλέτας 6 μήνες συνέδρια..διάλυση..) ή δικτατορία (ΜΠΡΡΡ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!!..πλήρης διάλυση...):)
E ναι θα συμφωνήσω.. πάμε παρακάτω...:):)
Tην καληνύχτα μου:):)

diva είπε...

kakaskimos
"Και δεν χρειάζεσαι παρέα, όταν ζεις με τον τρόπο που θες."
Χρειάζεσαι παρέα, αλλά εκείνη που Εσύ επιλέγεις και ύστερα αντέχεις να τιμάς κι όχι μόνο να κρίνεις.
"Κι όχι ακολουθώντας το κοπάδι.
Ξέρετε πολλούς τέτοιους..επιζήσαντες;

Δεν αντέχεται εύκολα η αλήθεια, δυστυχώς...

diva είπε...

Σπύρο μου..το δυστυχές είναι πως..όλο και περισσότεροι απαξιώνουμε ακόμα και το δικαίωμα μας να διαμαρτυρηθούμε.

diva είπε...

doratsirka επειδή σας εκτιμώ βαθύτατα θα τολμήσω να αποκαλύψω μία φράση που συχνά εκφέρω σε παρόμοιες συζητήσεις..
"Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα αφήσει κατά μέρους τις δουλειές του ώστε να εμπλακεί με την πολιτική;"

diva είπε...

koulpa μου , θα απαντήσω με ένα στιχάκι έξυπνο που μου χάρισαν σήμερα

"«Τι θα φοράς συνεννόηση

να σε γνωρίσω

ώστε να μη χαθούμε πάλι

μες στους πολυπληθείς σωσίες σου;»


Κ.Δ."

και θα συμπληρώσω ..άφρων λαός ανίκανος να διαχειριστεί την ελευθερία του

Καλή μας νύχτα:-)
Εις αύριον τα σπουδαιότερα..