Σάββατο

e-Πολιτικοί και e-Λόρδοι Bloggers

Σάββατο

Με λύπη μου συνάντησα και αυτές τις ημέρες – γιατί είχα εντοπίσει κάποιες αιχμές παλαιότερα- μία προσβλητική , αγενή και υπεροπτική απόρριψη των πολιτικών υποψηφίων από τους γείτονες bloggers.

Εκφράσεις αισχρές , ύβρεις και απειλητικές διαθέσεις απαξίωσης , από ποιους ; τους ανώνυμους τυχαίους – με την καλή και κακή έννοια- του blogging οι οποίοι μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί – ε δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη ιστορία ο χώρος του ελληνικού τουλάχιστον blogging- σε εξουσιαστές φασισμού – σώπα βρε που θα γίνει κι ο βουλευτής blogger- απέναντι σε επώνυμους θαρραλέους –ναι- ικανούς να εκτεθούν ζητώντας ψήφο υποστήριξης.

«Βλαμμένοι» ήταν ένας από τους χαρακτηρισμούς που συνάντησα κι είναι αγαπητέ μου «βλαμμένοι» αυτοί οι πολιτικοί που Δημοκρατικότατα χρησιμοποιούν την Ίδια Δυνατότητα με εσάς; Ε, εσείς τότε ψηφίστε τους άλλους «βλαμμένους» που όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι είναι το blogging αλλά πιθανόν ούτε καν πως γίνεται η απεγκατάσταση ενός προγράμματος.

Κι είναι επιδειξιομανία και αριβισμός η χρήση του Πρώτου Σύγχρονου και Γνήσιου Δημοκρατικού Βήματος, η δημιουργία ιστολογίου από πολιτικούς που εκθέτουν τις προθέσεις τους και όχι το ανάποδο;

Η θρασύτητα των ανώνυμων που δεν σταματούν απλά στην αποκάλυψη των προσωπικών τους δραμάτων – κι εγώ μαζί με αυτούς- αλλά συγχέουν τη Δυνατότητα με την Δικτατορική επιβολή απόψεων με ισχυρότατο όπλο απειλής..τους χαρακτηρισμούς;!

Ο απλός ανώνυμος blogger δεν διαθέτει πολιτική συνείδηση; Τι είναι; Μια πεταλούδα στους αγρούς; Δεν εκθέτει τα πιστεύω του; Δεν κρίνει; Ας μην συγχέουμε τις κρίσεις με τους μετα-μεθυστικούς αλαλαγμούς έξω από μια ταβέρνα.

Και γιατί να είναι αθώος ο blogger που πολύ πιθανό να θέσει τον εαυτό του υπό κρίση πολιτικά, αποφασίζοντας να συμμετέχει ως υποψήφιος και όχι ο πολιτικός που γίνεται blogger;

Ποια αλαζονική προσθήκη pluggin μετέτρεψε ξαφνικά όλους αυτούς – εμάς- τους ανώνυμους Σαμαρείτες contributors των διαδικτυακών κινητοποιήσεων σε mucho men που απαγορεύουν την είσοδο λιθοβολώντας;

Ποιοι; Αυτοί που τα μόνα σχόλια που σκορπούν – σκορπούμε ενίοτε- είναι βλακώδεις χαρακτηρισμοί χλευασμού..των ονομάτων των πολιτικών αρχηγών! Χωρίς προτάσεις, χωρίς επιχειρήματα. Οι Ηλίθιοι ενός νέου Ντοστογιέφσκι που αν τους γνώριζε μάλλον θα κατέληγε να γράφει μαύρη κωμωδία.

Οι μασκοφορεμένοι ανώνυμοι του καναπέ- πίσω από τον καναπέ κρύβονται εννοώ- που τολμούν το μόνο τελικά για το οποίο είναι ικανοί. Να χαρακτηρίζουν και να εξυβρίζουν! Πέραν τούτου ο,τι άλλο εκφράζουν μάλλον έναν αυτιστικό δίφθογγο θυμίζει ή ένα επαναλαμβανόμενο «αγκού».

Εγώ χαιρετίζω την είσοδο των πολιτικών υποψηφίων στην μπλογκόσφαιρα που δεν είναι το τσιφλίκι κανενός και τους συγχαίρω που τολμούν να αποκαλυφθούν και να εκτεθούν άμεσα γνωρίζοντας εξ ιδίων τις επιθέσεις που δέχεται η επωνυμία στο διαδίκτυο.

Και τους προκαλώ να κοιτάξουν κατάματα και με σεβασμό όλον αυτό τον κόσμο εδώ και μετά τις εκλογές avatar to avatar, ή μάλλον face to avatar γιατί αυτοί ήδη επικυρώνουν την αναγνωρισιμότητα τους κι αυτό στο διαδίκτυο είναι γενναιότητα κι όχι μόνο τυχοδιωκτισμός, ελπίζοντας βέβαια να μην εξαφανιστούν μετά το τέλος της εκλογικής μάχης.

Όλοι οι υπόλοιποι ας μείνουμε κουλουριασμένοι στη δραματική ποίηση της καθημερινότητας μας επειδή ξαφνικά μέσα από την ανωνυμία μεταλλαχθήκαμε σε εκπροσώπους δημοσίων σχέσεων και κοινωνικούς διαχειριστές ανθρωπίνου δυναμικού του WEB 2.0

..οι «βλαμμένοι»…
68 Τόλμησαν:

KouKos είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας.
Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό να κρίνεις έναν πολιτικό μέσα από το blog του. Όμως άλλο είναι το να ασκώ κριτική, και άλλο το να γίνομαι χυδαίος...

Ανώνυμος είπε...

Σε χαίρομαι κάθε φορά που σε διαβάζω. Τι αιχμηρή γραφίδα! Η επωνυμία είναι δύσκολο πράγμα και θέλει κότσια. Γιατί να είναι περισσότερο ειλικρινής κάποιος που βγαίνει με τη ντουντούκα στο δρόμο από κείνον που ανοίγει ένα ιστολόγιο κι ένα διάλογο με τον ανώνυμο χρήστη; Πολίτες είμαστε κι εμείς και καλό είναι να συμμετέχουμε και όχι να φοράμε την κάπα του σωτήρα του δημοκρατικού προσώπου του μπλόγκινγκ και να χαρακτηρίζουμε ελαφρά τη καρδία αυτούς που τολμούν να καταπατούν τα τσιφλίκια μας (αυτά τα γράφω διαβάζοντας το κείμενό σου γιατί από καιρό έχω περιορίσει τις βόλτες μου στα σοκάκια).

Shades είπε...

Διάλογο θέλουν; να μας ενημερώσουν τι δράση θα έχουν;
16 Αυγούστου θυμήθηκαν τον διάλογο;
Λέω ναι στα πολιτικά blog.. λέω ναι στο web.. τη παραμύθα δε μπορώ.

diva είπε...

koukos δεν είναι μόνο το θέμα της κριτικής. Άλλωστε ένας πολιτικός ούτως ή άλλως κρίνεται- αυτός μάλιστα περισσότερο από όλους.
Η χυδαιότητα όμως και ειδικά η στηριζόμενη στην παντοδυναμία της ανωνυμίας άνευ προτάσεων και επιχειρημάτων η οποία παρεμπιπτόντως αντιστοιχεί σε μία κάποια ψήφο - ε δεν πιστεύω ειδικά οι bloggers που καθυβρίζουν τους πολιτικούς να μην ψηφίζουν!- είναι απαράδεκτη.

diva είπε...

doratsirka
το θέσατε όπως ακριβώς το υποστηρίζω και εγώ.

Επωνυμία = Κότσια = Σεβασμός κίνησης με όποιο σκοπό

Ειλικρίνεια κινήσεων = Ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας

Contributor =Σωτήρας αλλά Πολιτικός blogger = Τυχοδιώκτης; Ε, όχι δα!

Το blogging δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

[Μέγιστη τιμή να με χαρακτηρίζετε εσείς αιχμηρή γραφίδα. Σας ευχαριστώ, πολύ]

diva είπε...

Φίλε μου Shades αν δεν κάνω λάθος οι υποψήφιοι των εκλογών ενημερώνουν για τις δράσεις τους με όποιον τρόπο μπορούν. Είτε μέσα από τα ΜΜΕ είτε με τις χειραψίες στη λαϊκή.
Η παραμύθα είναι φρούτο σάπιο που μας το πετάνε εδώ και χρόνια ,όλοι οι απατεώνες όλων των χώρων και όχι μόνο της πολιτικής.
Επίσης η παραμύθα στα παράθυρα των ειδήσεων γιατί δεν μας ενοχλεί;
'Η έστω δεν προκαλεί αυτό το μένος;
Ξαφνικά αποφάσισαν οι Λόρδοι bloggers να ..απειλήσουν με όποιο τρόπο όσους τολμούν να εκμεταλλεύονται το μέσον συνειδητά; Με ποιο δικαίωμα;
Και ξέρεις πολύ καλά πόσο πολύ εκμεταλλεύονται τον μπλογκοχώρο ..άλλοι..έτεροι Καππαδόκες ανώνυμοι τάχα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως.
Μα απολύτως.

Είναι φασισμός και ρατσισμός του αισχίστου είδους να θέλεις να περιορίσεις τις ελευθερίες οιουδήποτε.
Κρίνε, κατακεραύνωσε, αλλά δώσε χώρο να μιλήσει.

Και ας μην μου κάνουν τις παρθένες οι επικριτές, και ότι τάχα μου δεν καταλαβαίνουν, πως οι εναντίωση στο ελεύθερο λόγο οιουδήποτε, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ πράξη.

Την καλησπέρα μου και συγνώμη για το ύφος του κειμένου.

diva είπε...

Σωτήρη μου
"πως οι εναντίωση στο ελεύθερο λόγο οιουδήποτε, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ πράξη"
Αυτό ακριβώς
Και να δεις πως το λέμε...

[Το ύφος προκύπτει από την συγκινησιακή φόρτιση είτε υπεράσπισης είτε εναντίωσης. Εγώ τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εφόσον έδωσα το..κακό παράδειγμα με τον τόνο της ανάρτησης]

βασίλης είπε...

diVa μου, δεν διαφωνώ ούτε συμφωνώ απόλυτα, αλλά τα λες με ένα τρόπο θαυμάσιο. Μα, αυτό είναι τα μπλογκς να λες αυτό που σκέφτεσαι, να κάνεις κριτική αν το αισθάνεσαι απέναντι και στο σινφι σου, να γίνεσαι συναισθηματικός όταν το έχεις ανάγκη.
Δεν είμαστε (οι περισσότεροι) επαγγελματίες, γι αυτό δίνω συγχώρεση σε όσους αρέσκονται να κάθονται και να βρίζουν. Είναι και αυτός ένα τρόπος έκφρασης. Από εκεί κι έπειτα απόκειται στην ευγένεια και στην καθαρότητα του καθενός να κρίνει πώς και γιατί θα πει κάτι.
Υπάρχει η ανωνυμία στο μπλογκιγκ είναι όπλο αλλά και ασπίδα, απέναντι στην πανίσχυρη εξουσία.
Αν γίνεται κατάχρηση είναι λάθος. Κι αυτοί που βρίζουν κρίνονται. Με την ίδια όμως λογική κι εσύ έχεις το δικαίωμα να τους κρίνεις.
Η προσωπική μου αποψη είναι ότι αν κάνεις πολιτική κριτική σαν μπλογκερ πρέπει να είναι συνολική. Να μην παίρνεις το μέρος κάποιου, ή να κατηγορείς άλλον. Μοιάζει σα να καλύπτεις και να κάνεις "εντεταλμένη υπηρεσία". Βέβαια η ιδεολογία και η σκέψη είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχουν και όρια. Αυτά που πρέπει να βρει ο καθένας μόνος του.

Shades είπε...

DiVa μου.. χτες ανακάλυψα δυο blog πολιτικών που τα έφτιαξαν τις τελευταίες μέρες.
Αν και διαφωνώ εν μέρη με το ποστ σου μπήκα και άφησα comment και στα δύο.
Ευγενικότατα όπως πάντα.. απλά ρωτούσα αν τον διάλογο τον ζητούν για λίγες μέρες πάντα πριν τις εκλογές..
Απάντηση..
Την επόμενη φορά που μπήκα το σχόλιο μου έκανε φτερά.
Τί να σκεφτώ; έτσι θέλουν διάλογο; αν ήταν έστω λίγο έξυπνοι θα μπορούσαν να μου απαντήσουν με χίλιους τρόπους.. κι αν δεν μπορούν ας πάρουν στα επιτελία τους κάποιον blogger. θα είναι και στη μόδα.

the_sailor είπε...

Στην επαφή του πολιτικού με τον λαό με τους παραδοσιακούς τρόπους, οι θεατρινισμοί περισσεύουν. Ας προσέξουμε πως αλλάζει το ύφος τους μπροστά στην κάμερα, τη στιγμή που πατιέται το rec και αρχίζει να μαγνητοσκοπείται η επικείμενη δήλωσή τους.

Ίσως όποιος διάλογος μπορεί να γίνει μέσω ιστολογίων να είναι λίγο πιο ουσιαστικός, από άλλους που παρακολουθούμε χρόνια τώρα.

cortlinux είπε...

τώρα να πω ότι έχεις άδικο;

βλακεία θα πω...

:-|

Ανώνυμος είπε...

κ.Βουτσκόγλου

εγώ πιστεύω πως έτσι και του δοθεί του Έλληνα η δυνατότητα να φύγει και να εργαστεί έξω,πέρα από αυτή την μικρή χώρα,θα σηκωθούν και θα φύγουν όλοι....απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει οι περισσότεροι...

σαν Έλληνας πολίτης δεν καταδέχομαι να πληρώνομαι με 700 το μήνα όταν ο Άγγλος,Ιταλός,Πορτογάλος,Γάλλος,
Ισπανός πληρώνονται με 1.300 το μήνα,είναι ντροπή όπως και να το κάνουμε.

και περί των πολιτικών της Ελλάδας,ο πρωθυπουργός της παρούσας κυβέρνησης είχε πει να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα οι Έλληνες επιστήμονες και να κάνουν καριέρα.Ας πούμε λοιπόν ότι προσωπικά έχω μεταπτυχιακό από το Columbia και θέλω να έρθω στην Ελλάδα να κάνω έρευνα.Αυτή η χώρα τι κίνητρα μου δίνει ή θα μου δώσει σε περίπτωση που επιστρέψω πίσω και θελήσω να κάνω research;

και όσο για τα κόμματα οι εποχές που υπήρχε έτσι πραγματική ιδεολογία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ο Σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ έγινε Δεξιά.το παλιό πραγματικά Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον.ο Παπανδρέου (ο Ανδρέας) παλιά έδωσε πολλά λεφτά στον κόσμο στριμώχνοντας εφοπλιστές και βιομήχανους (που μετά με την σειρά τους εκβίαζαν την κυβέρνηση)-όπως μου λένε οι δικοί μου-αλλά είπαν πως φαλίρισε το κράτος,άδειασε το ταμείο....

η Ν.Δ,έχει μόττο "οι φτωχοί φτωχότεροι,οι πλούσιοι πλουσιότεροι"

το ΚΚΕ,ανεφάρμοστες,ανεδαφικές ιδέες,100 χρόνια πίσω...αλλά εδώ μου αρέσει το άλλο που λένε (και) αυτοί."Θα δώσουμε (λένε) τα λεφτά στον Ελληνικό λαό" και διερωτώμαι;από πού θα πάρουν τα λεφτά για να τα δώσουν στον λαό;-ας μου απαντήσει κανείς.....

προσωπικό συμπέρασμα;το Κεφάλαιο δεν παλεύεται με τίποτα.

όποιος και να νικήσει μεθαύριο να κοιτάξει να βελτιώσει την καθημερινή ζωή του Έλληνα που το euro μας έχει αδειάσει το πορτοφόλι...

1 euro=340,75 δρχ(!!!!!!)

αυτά είχα να πω.

the_sailor είπε...

Το σχόλιο του shades δεν ήταν ορατό όταν έκανα εγώ το δικό μου.

Και δείχνει πολύ παραστατικά πως ένα κατά τα άλλα δημοκρατικό μέσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καθόλου δημοκρατικό τρόπο.

Όμως νομίζω πως και πάλι δε "δικαιώνει" - και σίγουρα δεν έχει τέτοια πρόθεση -, όποιους αλαζονικά κρίνουν, ποιος έχει δικαίωμα να ασκήσει το... blogging και ποιος όχι...

Ανώνυμος είπε...

Οι γελοιότητες και η παραπληροφορηση στα δελτία ειδήσεων δε με αφορούν, γιατί δε βλέπω πια δελτία ειδήσεων.
Γι αυτο και δε με ενοχλει η εκθεση των πολιτικων σε αυτα τα μεσα.

Τα μπλογκς των πολιτικων δεν θα με ενοχλούσαν,αν ημουν σιγουρη οτι γραφουν και απαντουν οι ιδιοι προσωπικα κι οτι ξερουν γενικα πως λειτουργει το συστημα στο διαδικτυο και ποση ενασχοληση απαιτει ενα ενεργο μπλογκ που θελει να ειναι και μοχλος επικοινωνιας.

Δεν το θεωρω πολυ πιθανο ομως το να περνανε ωρες στο πληκτρολογιο και γι αυτο διαβαζω καποια ενδεικτικα σημεια για να δω που το πανε.

Κατα τα αλλα...τι στο μπλογκ τι στους δρομους, το ιδιο παραμυθι.

diva είπε...

βασίλη (της ζωής θα λέω :-) εξαιτίας του τίτλου στο blog σου)
δεν θα μπορούσα να το έχω πει πιο ξεκάθαρα από ότι εσύ.

Ελευθερία έκφρασης, Συναίσθημα, Κριτική με επιχειρήματα και όχι μονομερής, Σωστή αυτο-Διαχείριση.
Γίνεται;

Ε καιρός να επισημανθεί πως πολτικός ή μη , αν δεν τηρείς (υπηρετείς) τα άνωθεν θα σε καταπιεί το διαδίκτυο κι ύστερα θα σε φτύσει.

diva είπε...

Shades αν και ενημερώθηκα για τα blog από το δικό σου post, έχω κάποιες απορίες.
1) Ζητούν διάλογο; Το δηλώνουν δηλαδή;
(ρωτώ μήπως το ερώτημα σου φάνηκε εριστικό)
2)Η όποια κίνηση τους πλέον κρίνεται. Οπότε δεκτή - εφόσον διατηρούν αυτό το δικαίωμα ως administrators- η ενέργεια της διαγραφής του σχολίου σου και υπό κρίση όπως όλα.

diva είπε...

the_sailor συμφωνώ.
Είμαι κι εγώ της άποψης πως αν κάποιος έχει κάτι να μου πει για να με πείσει να τον υποδείξω ως "εκπρόσωπο" μου ας το κάνει.
Δική μου ευθύνη και αφέλεια να παρερμηνεύσω τις κινήσεις και τα έργα του.

diva είπε...

cortlinux είπες ήδη:-)
Καθένας έχει τον τρόπο του αλλά όλοι έχουν το δικαίωμα σε έναν διαφορετικό ή και ίδιο τρόπο.

diva είπε...

passer by
κι έχετε την εντύπωση ή μάλλον την βεβαιότητα πως όσα "αναγνώσκουν" ή εκφωνούν ή έστω προφέρουν οι πολιτικοί - και όχι μόνο- σε κάθε άλλο μέσο είναι προσωπικά τους δημιουργήματα;

Ό,τι κι αν συμβαίνει όμως, η ευθύνη μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς και εμάς. Έχουμε ο,τι επιλέγουμε, ο,τι παρερμηνεύουμε και ο,τι εκτιμούμε με τα δικά μας μέτρα και σταθμά.

Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες να πείσουμε , να ξεγελάσουμε, να ενεργήσουμε, να καταστρέψουμε και να δημιουργήσουμε.

diva είπε...

Βασίλη σεβαστή η πολιτική σου άποψη για την ελληνική πραγματικότητα αλλά το post αναφερόταν στο δικαίωμα του κάθε πολιτικού να ..μπλογκάρει.

diva είπε...

the_sailor ένας πολιτικός έχει το δικαίωμα να δίνει τον εκλογικό του αγώνα - ή έστω το πολιτικό του στίγμα- μέσω ενός ιστολογίου. Από εκεί και πέρα κρίνεται κάθε του κίνηση όπως κρίνεται και κάθε δική μας κίνηση, μόνο που σε εμάς το "λάθος" στοιχίζει επισκέψεις και σε αυτούς, ψήφους.
Πιστεύω πως το γνωρίζουν.

Shades είπε...

Εμείς που επικοινωνούμε καιρό μέσα από τα blogs γνωρίζουμε ότι υπάρχει διάλογος..
Δηλαδή γιατί το άνοιξε; για να δηλώσει απλά τις θέσεις του/ης;
(καθόλου εριστικό δεν τον είδα)
Τώρα έχει όλο το δικαίωμα να με σβίσει και να κάνει ότι θέλει όπως κι εγώ στο δικό μου blog.. αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο από τη στιγμή που ήμουν ευγενικός να μην απαντήσει και να με σβίσει.. αυτό κρίνω.

diva είπε...

shades εγώ δεν γνωρίζω τι έγραφες στο σχόλιο σου για αυτό και ρώτησα.
Δεν θα το έβρισκα δηλαδή απίθανο να νοιώθουν κάπως αμυντικά ,περίεργα οι συγκεκριμένοι πολιτικοί.
Και φυσικά έχουν το ίδιο δικαίωμα με εμάς στη διαγραφή σχολίων.
Τώρα για τον λόγο που δημιούργησαν το blog , τι να πω. Κι εμείς δεν δηλώνουμε συνήθως τους λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε εδώ. Τους αφήνουμε να εννοηθούν.

koulpa είπε...

Επέστρεξα!!.. Ακριβώς αντίθετα από το μαρτίνι του 007..:):)
Θα προτιμούσα να τους βλέπω μόνο εδώ.. είναι τουλάχιστον ανέξοδο..:)
Δε αντιλαμβάνομαι, πως καί γιατί διατίθενται ιλιγγιώδη ποσά για προελογικές εδηλώσεις, νόμημα επιχωρηγούμενα αλλά και ύποπτα..
Είμαστε τόσο μικρό ποσοστό του εκλογικού σώματος που δε μπορώ να φανταστώ γιατί μπένουν στον κόπο..
Μου έστειλε κάποιος βουλευτής mail πρόσκληση στο blogg του.. δε μπήκε στο κόπο να απαντήσει ούτε στο mail που του έστειλα ούτε εμφαμίστηκε το comment μου στο blogg του.. είδα μετα ότι από το moderation περνούσαν coments τύπου "μπράβο μεγάλε.." και κανενός είδους διάλογος.. δε με χαλάει.. καθένας με τις ανάγκες του..:):)

diva είπε...

koulpa μας!!!!
Γυρίιιισατεεεεε;-))
Επί του θέματος :
- η μπλογκόσφαιρα είναι δυνατό κομμάτι των εναλλακτικών ΜΜΕ κι ας μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, οπότε -κατ'εμέ- επιβάλλεται η παρουσία και των πολιτικών εδώ
- η διάθεση δημιουργίας ενός μπλογκ από πολιτικό δικαιωματικά του συγχωρεί είτε την απλή έκθεση του βιογραφικού του , είτε των θέσεων του ,είτε την προαγωγή διαλόγου
- ξέρετε πόσα "μπράβο μεγάλε" συναντά κανείς και στα μικρά ασήμαντα των μπλογκ των εκτός πολιτικής "σημαντικών" (ας μη δώσω παραδείγματα)
- επαναλαμβάνω: Και αυτοί θα κριθούν όχι μόνο ως πολιτικοί αλλά και ως bloggers. Αν δεν το γνωρίζουν τώρα αυτό ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν..κακό του κεφαλιού τους.

Καλώς μας ήρθατε:-)

maya είπε...

ελευθερία λόγου και σκέψης για όλους, ναι. αλλά η ξύλινη συνήθως γλώσσα των πολιτικών δύσκολα θα αφεθεί ελεύθερη. ομολογώ πως δεν έχω πολλή ελπίδα να διαβάσω κάτι πραγματικό. δεν θέλω αυτοπροωθήσεις.

οι ανώνυμοι bloggers δεν πουλάνε τίποτα. απλά εκφράζονται γιατί το χρειάζονται. αντε ίσως και κάποιοι για να τους βλέπουν και να ακίζονται ελαφρά.

οι πολιτικοί? έχουν πελώριο καρότο που κυνηγούν. να μπλογκάρουν όσο γουστάρουν. πειράζει να μην μπώ βόλτα στα μέρη τους?
καλημέρα diVa! γυρίσατεεεεε?
χχχ

Kapetanios είπε...

Η πολιτική είναι επιστήμη.
Κυρίως ( αλλά όχι μόνο) επικοινωνιακή.
Πώς θα μπορούσε να απέχει από το κατ’ εξοχήν ( στην σημερινή αλλά και στην αυριανή-ως επι το πλέιστον- εποχή ) επικοινωνιακό μέσω, αυτό του Ιντερνετ?
Το "μπολγκοχώρι" γίνεται πόλη, μεγάλη και τρανή, που ο καθένας τρέχει να διεκδικήσει "τίτλους ιδιοκτησίας" και την ένταξη του στο σχέδιο πόλεως, σαν παρακαταθήκη για το μέλλον που έρχεται γοργά, "εξασφαλίζοντας" την υπεραξία που προκύπτει από μια αναβάθμιση [1] περιοχών και "χώρων".
Τυχάρπαστοι, ανώνυμοι, επώνυμοι, τιποτένιοι, ρήτορες και λαοπλάνοι, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα, μεγάλη η χάρη του που πλούσια τα ελέη του όπως όλοι οι Άγιοι το δηλαδή.
ΥΓ. Αχχχχ πόσο μ’ αρέσει να νομίζω πως ότι ακουμπάω ή και γνωρίζω να το θεωρώ δικό μου.
Κατά δικό μου .... και μόνο.
Που να ήμουν ο αφέντης , λέει, όοοοοολων των αγροτεμαχίων του μπλογκινκ και όποιος ήθελε ένα κομάτι να μου ζητούσε την άδεια πρώτα, λέει!
Όοοοχι, όχι, μετά δεν ξύπνησα.
Ακόμη κοιμάμαι
Καλησπέρα κυρία μου.
( επί του θέματος- μιας που εγώ κατά πάσα πιθανότητα είμαι εκτός- θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ….. και πιο απόλυτα με το Σωτήρη :)))
[1]. Δεν υποστηρίζω ότι η αναβάθμιση ντε και καλά περνά μέσα από την έλευση επώνυμων και πολιτικών προσώπων σε μια μορφή διαδυκτιακής επικοινωνίας όπως είναι το μπλόγκιγκ, αλλά σίγουρα προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η κριτική σε διατυπωμένες απόψεις εξυπακούεται και η ποιότητα της ( από άποψη επιχειρηματολογίας) δείχνει το «ειδικό βάρος» του κριτή.

christina είπε...

Ισα ισα...

Οι λόγοι, οι ατάκες, το ντύσιμο, το στήσιμο...

Τα πάντα είναι επεξεργασμενα απο αλλους.

Τουλαχιστον ομως ο πολιτικος ειναι υποχρεωμενος να ειναι παρων:

μαθαινει απ'εξω τις ατακες, βραχνιαζει εκφωνωντας λογους, περιφερεται επιδεικνυοντας το ιματζ του, σαν υποψηφιος των Οσκαρ...

Ενω στα μπλογκς δεν ειναι υποχρεωμενος ουτε καν αυτο να κανει.

Γι αυτο θεωρω οτι εχουν λιγοτερη αξια και απο ενα προσωπικο website, στο οποιο μπορει να φιλοτιμηθει ν αασχοληθει και με τις βασικες γραμμες της παρουσιασης.

takis είπε...

Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου.
Καιρός είναι να αναπτυχθεί η δημοκρατία παντού και πρώτα απ'ολα στις προσωπικές μας σχέσεις...
Εγώ ετσι βλέπω και ένα σοβαρό κομμάτι του μπλόγκιν ..αφορά όλους μας και τον εαυτό μας...

Χαίρομαι που κάποιοι πολιτικοί "τολμούν" να κάνουν μπλόγκιν μακάρι να κάνανε όλοι..

Εδω μπορούμε τουλάχιστον να αντιπαρατεθούμε μαζί τους και οτι προκύψει..εδω θα φανούν οι δημοκρατικές διαθέσεις όλων μας και πως μια κοινωνία μπορεί να προχωρήσει.

Καταλαβαίνω την άποψη του φίλου Shades , χαίρομαι όμως περισσότερο για την συζήτηση που αναπτύσσεται εδώ και ελπίζω και σε άλλα Blogs.αυτό χρειαζόμαστε, δημοκρατική συζήτησηπάνω απ'ολα.

Θα επανέρθω (οχι σαν απειλή!!..)

koulpa είπε...

DiVa μας,
με αφορμή το ποστ σας, όλη μέρα διαβάζω διάφορα άλλα ποστ καί σχόλια σχετικά με εκλογές ιστολόγια κλπ. Έχω κάνει ένα κεφάλι κουδούνι καί δυσκολεύομαι να τα επεξεργαστώ άμεσα..
Καλώς σας βρήκα:)
Καληνύχτα:):)

Ανώνυμος είπε...

diVoutsa μου καλή, γύρισα και βλέπω συγκλονιστικές αλλαγές και πολεμικό μένος. Καλώς σε ξαναβρήκα :-)

Όσον αφορά τη συζήτηση, φυσικά και θέλω να φτιάξουν μπλογκ ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι βουλευτές, πρωτοκλασάτοι και μη. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Κι αυτό γιατί οι όψιμοι και ευκαιριακοί μπλόγκερς που θα θελήσουν να πολιτευτούν χρησιμοποιώντας το νέο και μοδάτο μέσο επικοινωνίας:

α) θα κάνουν το λάθος να το αντιμετωπίσουν όπως τα τηλεοπτικά παράθυρα, μόνο που εδώ ο λόγος είναι γραπτός κι ακόμα κι αν γράφεις με κεφαλαία και bold δεν μπορείς να καλύψεις την άποψη του άλλου (μόνο να την σβήσεις και να φας κράξιμο γι' αυτό).

β) θα κάνουν το λάθος να διατυπώσουν τις απόψεις τους με τον ξύλινο λόγο των μπαλκονιών και των φυλλαδίων, μόνο που εδώ χρειάζονται επιχειρήματα και πραγματική διπλωματική ικανότητα, αφού υποτίθεται ότι είναι διαδραστικό το πράγμα και κάνεις διάλογο με τον εν δυνάμει ψηφοφόρο σου. Επί ίσοις όροις μάλιστα.

γ) Θα παραβλέψουν συχνά το γνωστό ρητό scripta manent, με αποτέλεσμα να σκάψουν οι ίδιοι τον λάκκο τους μόνοι τους κάθε φορά που πέφτουν σε αντιφάσεις ή χάνουν την ψυχραιμία τους. Κάποιοι ίσως γίνουν ευρύτερα ρόμπες για τα μαργαριτάρια που θα σκορπίσουν απλόχερα (τώρα που θα έχουν την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν τζάμπα τον πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο).

Οι ελάχιστοι που θα καταφέρουν να αποφύγουν τις ξέρες (είτε επειδή θα έχουν από πίσω τους επιτελεία μισθοφόρων είτε επειδή θα είναι αρκετά γάτες από μόνοι τους) θα βγουν σίγουρα κερδισμένοι. Οι περισσότεροι όμως είναι αποδεδειγμένα τόσο για τα μπάζα που καλά θα κάνουν να αφήσουν το σπορ γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

diva είπε...

maya (δεν έφυγα ποτέ για να επιστρέψω , ένα μικρό break έκανα και σε λίγο θα έρθει η στιγμή της μεγάλης φυγής:-)
Η ξύλινη γλώσσα και το μετέωρο της κενότητας θα αποδειχθούν σύντομα. Εδώ οι χρόνοι αντίδρασης καθίστανται αστραπιαίοι εξαιτίας της δυνατότητας άμεσου αντίλογου.
Όλοι και όλα θα κριθούν.

diva είπε...

Καπετάνιε μου ώστε θα θέλατε να μας νοικιάζεται μπλογκοχώρο ε;-)
Βήμα λόγου , ρητορείας και ανοησίας το μπλογκοχωριό και ξένιοι ημίθεοι όλοι εμείς οι προϋπάρχοντες των e-πολιτικών.
Θέλω να τολμήσουν να έρθουν και να αποδειχτούν , εάν είναι ικανοί. Εδώ που όλα μεγεθύνονται θέλω να δω γενναίους ή άλλους με άγνοια κινδύνου. Ό,τι κι αν συμβαίνει, τους θέλω εδώ για να τους ακούσω και να με ακούσουν κι αυτοί.

diva είπε...

passer by ουδείς ξεφεύγει από την ανηλεότητα των γραπτών που παραμένουν. Θα διαφωνήσω και με την τελευταία σου παράγραφο. Τα Blog υπερέχουν των προσωπικών site δεδομένης της δυνατότητας άμεσου σχολιασμού. Δεν απαλείφω το γελοίο της κίβδηλης παρουσίας και αντίδρασης - όλα μεγεθύνονται εδώ και όλα φαίνονται πολύ σύντομα όπως ακριβώς είναι και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια- αλλά αναγνωρίζω το δικαίωμα της συμμετοχής και δεν περιμένω με την κάννη στραμμένη πάνω τους παρά μόνο είμαι εδώ και παρακολουθώ.

diva είπε...

Αγαπητέ takis το Blogging είναι Βήμα διαλόγου και όχι ρητορείας. Συμφωνώ μαζί σας πως θα ήταν εξαιρετικό να δούμε πολλά ιστολόγια πολιτικών. Έτσι ίσως αντιλαμβάνονταν και οι ίδιοι την πραγματική δύναμη και δυνατότητα του μέσου. "Γράψε μου" και όχι "Γράψε με" είναι το πολιτικό μότο του μπλογκοχωριού. "Τόλμα και άκουσε με" , επίσης.
[Να επανέλθετε. Θα περιμένω :-) κι ούτε αυτό είναι απειλή ]

diva είπε...

koulpa μας αχ μη διαβάζετε τους άλλους, μόνο εμένα:-)
Μακάρι να συνεχίζεται ο Διάλογος και όχι οι Ρητορείες και οι χαμερπείς ευτελισμοί του Λόγου. Δεν θέλω απλά λόγια έπεα πτερόεντα των νέων σελίδων (διαδικτυακών).
[Με πλάνεψαν οι θάλασσες εχθές κι έτσι σας απαντώ λίγο αργά με μία Καλημέρα:-)

diva είπε...

Άρχοντα nefelika μου μια αγωνιστική διάθεση υπενθύμισης δημοκρατικών ευκαιριών επιχείρησα μόνο (ε, καλά το ..πολεμικό είναι κι αυτό της ιδιοσυγκρασίας κεκτημένο:-)
Α) Σαφώς πολλοί θα περδικλωθούν αλλά τους θέλω εδώ να τολμούν.
Β) Η απόρριψη του ξύλινου λόγου των μπαλκονιών είναι μία καλή ευκαιρία να αποδειχθεί και επιδειχθεί η ευφυΐα των ιστογράφων.
Γ) Οι παγίδες στο γήπεδο των γραπτών είναι πολλές, αλλά ας συμμετάσχουν στο παιγνίδι για να ξεκινήσει η προϊστορία της Νέας Δημοκρατικότητας. Της Διαδικτυακής.

Flying Libido With A Ukulele είπε...

ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ 2007 (Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ)

λόγια εφήμερα
ατάκτως ερριμμένα
«τσαγκρουνισμένα από τ’ αγριοκλώναρα» συμπληγάδος επικαιρότητας και σφαγμένες ποιητικές ερωτήσεις που δε λένε να σωπάσουν...

Παλαμάκια ιαχές γονατιστών ανθρώπων
ντυμένων στα μαλάματα, επίσημων κι ωραίων.
Τριάντα έξι χαμόγελα πατριωτών,
εφτά ψηφίσματα πεζεβέγκηδων
μπαγκατέλες κουραφέξαλα συμβουλατόρων μουστερήδων

Σκληρό ροκ για να ξορκίσουν το δαιμονικό
Μάνα μου τα κλεφτόπουλα
βροντερό παρών γεμάτο πάθος κι έμφαση σ’ όλα τα μικρόφωνα, τις κάμερες
«κι ας σφυρίζουν τα δρεπάνια σ’ άλλο χωράφι»
Θα τα νικήσουμε τα εσκαμμένα σίγουρα ναι

«Στιγμές της πληρωμής για
παλικάρια μαραγκιασμένα από δημόσιες
αμαρτίες
Νομίσματα πάνω στο τραπέζι»
για Σαδδουκαίους περιωπής που
«κατήσθιον βους Υπερίωνος Ηλίου»

Λούφαξαν στο λαγούμι της ενωμένης τους Ευρώπης
«καθένας κι ένα αξίωμα σαν το πουλί μες το κλουβί του»

«Κατόπιν τούτου νομίζω δικαιούσθε με το παραπάνω»
να τρέξετε σ’ άλλα παράθυρα,
σ’ άλλα κανάλια...
σ’ άλλα big bar

«Α, ρε Λαυρέντη,
εγώ που μόνο ήξερα τι κάθαρμα ήσουν,
τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα...»

Ελλάς Ελλήνων
Εκσυγχρονιστών,
ανανεωτών
αλλαγής
νέας αλλαγής
πιο νέας αλλαγής
παραλλαγής
best before...

(Μανόλη το κατάλαβες τι τόπους βοσκής για τις γκαμούζες μας τάζουν πάλι;)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-1η: To κείμενο αυτό, κατ’ αποκοπή ομότιτλου ποιήματος του ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ με εμβόλιμα σχόλια από τους ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΙΔΩΝΟΣ του ίδιου ποιητή, διανθισμένο με στίχους σε εισαγωγικά από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΘΜΟ του Σεφέρη, είναι μια μορφή ΔΗΛΩΣΗΣ για τη διαφωνία μου στις προεκτάσεις που έχει το μένος εναντίον των ανώνυμων Blogger που βρίζουν τους πολιτικούς…. Η ουσία της διαφωνίας μου βρίσκεται στο γεγονός ότι στο όνομα της δημοκρατίας και ελευθερίας στην έκφραση, είμαστε εύκολοι στο να ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον ανθρώπους που έστω με «χυδαίο» τρόπο εκφράζουν ανώνυμα τον αποτροπιασμό τους για τους «Λαυρέντηδες της Πολιτικής», (και αυτή είναι η μόνη τους αμαρτία και το μόνο κακό που έχουν κάνει στον τόπο), ενώ από την άλλη είμαστε πρόθυμοι και βολικοί να δούμε με καλό μάτι, να συγχωρέσουμε, να αναγνωρίσουμε καλές προθέσεις και φυσικά να δώσουμε άλλη μια φορά το δικαίωμα να μας φλομώσουν πάλι και πάλι ξανά και ξανά με «λόγια παχιά και μεγάλα», με προγράμματα και συνθήματα, με λέξεις κενές περιεχομένου, σ’ όλους αυτούς που στην πολιτική τους πράξη δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο (οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ-2η: Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ σήμερα, με όποια ετικέτα εκσυγχρονισμού, αλλαγής, μεταρρυθμίσεων κλπ έχουν υψώσει φλάμπουρο κομματικού φανατισμού ακμαιότατο τη χρόνια «ανοσία» στην ουσία των καθημερινών πραγμάτων και έχουν κάνει το όνομα και τη χάρη της εξουσιαστικής αλαζονείας τους.... μόνιμη ασυλία στην ένοχη συνείδηση. «Σαν έξαφνα, όμως, ώρα μεσάνυχτα ακουσθεί αόρατος θίασος να περνά», θα έχουν τη μύγα και θα δουν στο «Α ΡΕ ΛΑΥΡΕΝΤΗ...» του ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ν’ αντικατοπτρίζεται το μικρό τους όνομα...! Ανέτοιμοι από καιρό, δήθεν θαρραλέοι, όλος κόσμος το έχει τύμπανο ότι η Αλεξάνδρεια τους φεύγει κι αυτοί κρυφό καμάρι τη νιότη τους, που δεν έδειχνε τον κακό τους το φλάρο!
υπογραφή
κ ART ά SOS (από το ΚΑΡΤΑΣ και ΤΑΣΟΣ
www.afterzed.gr/kartasos

diva είπε...

Αγαπητέ κύριε Καρτα
να σας επισημάνω καταρχήν πως από το προφιλ σας μπορεί κάποιος να βρεθεί στη σελίδα σας οπότε η δημοσίευση της διεύθυνσης της ιστοσελίδας σας στο τέλος του σχολίου σας, θεωρείται spam.
Παρόλα αυτά το δέχτηκα.
Και συνεχίζω από το τέλος.

"είναι μια μορφή ΔΗΛΩΣΗΣ για τη διαφωνία μου στις προεκτάσεις που έχει το μένος εναντίον των ανώνυμων Blogger που βρίζουν τους πολιτικούς"
Εκτός του δικού μου ποστ είδατε και κάποια άλλη ..προέκταση; Πέραν αυτού επιτρέψτε μου το δικαίωμα να χαρακτηρίζω επίσης και εγώ "τζάμπα μάγκες" τους ανώνυμους υβριστές εφόσον οι ύβρεις τους μόνον επιχειρημάτων δεν βρίθουν.

"είμαστε εύκολοι στο να ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον ανθρώπους που έστω με «χυδαίο» τρόπο εκφράζουν ανώνυμα τον αποτροπιασμό τους για τους «Λαυρέντηδες της Πολιτικής», (και αυτή είναι η μόνη τους αμαρτία και το μόνο κακό που έχουν κάνει στον τόπο)"
Το μόνο κακό που έχουν κάνει (οι ανμάρητοι) ή το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν;Δεν μου έχουν αποδείξει οι αγανακτισμένοι υβριστές τον σεβασμό που τους οφείλω.

"ενώ από την άλλη είμαστε πρόθυμοι και βολικοί να δούμε με καλό μάτι, να συγχωρέσουμε, να αναγνωρίσουμε καλές προθέσεις και φυσικά να δώσουμε άλλη μια φορά το δικαίωμα να μας φλομώσουν πάλι και πάλι ξανά και ξανά με «λόγια παχιά και μεγάλα», με προγράμματα και συνθήματα, με λέξεις κενές περιεχομένου, σ’ όλους αυτούς που στην πολιτική τους πράξη δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο (οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα)"
Ουδόλως "βολική" τίθεμαι ούτε πρόθυμη να καταπιώ τα όποια παλιά λόγια, αλλά δεν θα κλείσω και την πόρτα με μένος που καταλήγει φασισμός.

"Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ σήμερα, με όποια ετικέτα εκσυγχρονισμού, αλλαγής, μεταρρυθμίσεων κλπ έχουν υψώσει φλάμπουρο κομματικού φανατισμού"
Παροικούντες την Ιερουσαλήμ είμαστε όλοι αγαπητέ μου. Και το διαδίκτυο δεν είναι σπηλιά ανταρτών στην οποία εισέρχεσαι αν είσαι ..μυημένος. Είναι ανοικτό γήπεδο. Άλλοι το χρησιμοποιούν στο όνομα του εκσυγχρονισμού, άλλοι στο όνομα της φιλοδοξίας, άλλοι στο όνομα της αναγνωρισιμότητας, άλλοι στο όνομα της γνώσης και της δημιουργίας κι άλλοι στο όνομα του σεξ. Αυτό είναι εδώ για Όλους όμως. Και τους ανώνυμους τυχαίους δυσλεξικούς - συγχωρείστε μου την αγανάκτηση αλλά από φλυαρίες πολιτικών αναλύσεων χορτάσαμε- και τους πολιτικούς ή πολιτικάντηδες. Το web 2.0 δεν είναι κοινόβιο αιρετικών. Είναι Βήμα συζητήσεων.

"Ανέτοιμοι από καιρό, δήθεν θαρραλέοι, όλος κόσμος το έχει τύμπανο ότι η Αλεξάνδρεια τους φεύγει κι αυτοί κρυφό καμάρι τη νιότη τους, που δεν έδειχνε τον κακό τους το φλάρο!"
Το αυτόν ισχύει και διά τους ανώνυμους ρατσιστές που τολμούν καλυμμένοι σαν σαλιγκάρια δειλά να επιδίδονται σε ένα είδος ρατσισμού, καθώς κάποιοι τόλμησαν (!) να τους σηκώσουν από τον καναπέ τους.

Ανώνυμος είπε...

στη χυδαιότητα των πολιτικών η απάντηση είναι "ισοϋψής" .
η δύναμη της ανωνυμίας είναι το αντίδοτο στην παντοδυναμία των μιντια.
οι αναγνώστες κρίνουν μόνοι τους , δεν χρειαζεται να "προφυλάξουμε" εμείς τα ματια τους.
το ενδιαφέρον είναι η πληθώρα απόψεων ανώνυμων και χυδαίων που δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανένα.
το σημαντικό είναι να μπορεί και ο τελευταίος χυδαίος ανώνυμος να επηρεάζει κάποιους που μιλάει τη γλώσσα τους.
η ουσία της κάλπης και των εκλογών είναι το ανεξέλεγκτο στη δικίνηση απόψεων.τότε έχουμε δημοκρατικές εκλογές.
:)

Ανώνυμος είπε...

φίλε καρτ τασος
χρόνια παρακολουθώ το σάιτ σου .
σκεφτηκα τώρα να σου θυμήσω ότι έχεις μια υπερβολή εκφραστικών μέσων , λέξεις, έννοιες -χειμάρους,που αποσπούν τον αναγνώστη απο το θέμα σου .
φιλικά
:)

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

η προεκλογική περίοδος είναι βλαμμένη από μόνη της. Είναι από τις ελάχιστες που παραδέχονται ότι έχουν... περίοδο!

diva είπε...

Πραγματικά Ανώνυμε συμφωνώ με κάθε σας πρόταση - σχεδόν, αλλά...

ο λόγος ο διαδικτυακός παρέχεται δικαιωματικά σε όλους και δηλώσεις του τύπου "ας κοπιάσουν και θα δουν" εμένα τουλάχιστον με αγανακτούν σε σημείο ισχυρής δήλωσης πως Δεν επιθυμώ να ανήκω σε αυτή τη ρατσιστική μάζα.
[Καλώς ήρθατε:-]

diva είπε...

Σπύρο μου
:-) Καλή μας εποχή
κι ας είναι αδιάθετη :-)
[Welcome back και στρώσε το χαλί, έρχομαι:-]

Aντώνης είπε...

Μήπως η απάντηση ή έστω μια πιθανή απάντηση εδώ θα ήταν ο ορισμός του Αριστοτέλη για τον άνθρωπο ως ΖΩΟΝ πολιτικό; Και ναι μεν ο συμπαθής φιλόσοφος δεν το χρησιμοποιεί με αυτήν την έννοια, αλλά η σύχρονη παρακτική δεν επιβεβαιώνει του άνωθεν λόγου το αληθές; Προσωπικά πλέον αναζητώ την πολιτική σε πολύ μικρά πράγματα καθημερινής τριβής και όχι μεγαλεπίβολης επανάστασης - ή για να χρησιμοποιήσω ένα πιο προεκλογικό όρο- αλλαγής και συμφωνώ ότι εν τέλει ίσως η πολιτική είναι επι της ουσίας Ηθική. Και ο έχων ήθος, εκλεγέτω...

diva είπε...

aντώνη αλήθεια πιστεύεις πως "ο έχων ήθος, εκλεγέτω..";
Εγώ πάλι αντιλαμβάνομαι μία εγκληματική απαξίωση - η οποία όμως δεν αποκαλύπτεται μέσω των ψήφων αλλά του κοινότυπου λόγου μόνο- του Λαού στους Χίλιους μύριους προς εκλογήν. Μόνον το ήθος δεν απασχολεί και δεν ζητάται. Φοβάμαι πως η ψήφος του λαού περισσότερο κραυγάζει "αφήστε μας στην ησυχία μας" και το ήθος σκύβοντας το κεφάλι κρύβεται στα πίσω θρανία μήπως και τύχει να τον εξετάσει ο δάσκαλος- λαός αλλά κι αυτός..το ρολόι στην τάξη κοιτάζει και το ημερολόγιο ..για το πότε πέφτει η εικοστή πέμπτη μαρτίου ή πότε θα γίνει η εκδρομή..

koulpa είπε...

Αγαπητή μου diVa η πρώτη αίσθηση που πρέπει να απορήψεις για να γίνεις πολιτικός είναι η ακοή.. ακριβώς για να μην παρασίρεσαι σε διάλογο.. φυσικά πρέπει αποδεδειγμένα να απολέσεις και όλες τις άλλες πριν χρηστείς υποψήφιος.. Αυτό δεν είναι γενίκευση είναι νομοτελιακή ανάγκη για να λειτουργήσει η πολιτική σκηνή.. Κατ'αρχήν πόσοι θα βρεθούν να ψηφίσουν κάποιον που διατηρεί τις αισθήσεις του? Αν όλοι οι blogges συμφωνούσαν θα έβγαζαν ένα βουλευτή.. τον οποίο θα τον έβγαζε το σύστημα σα την τρίχα από το ζυμάρι.. Το ίδιο συμβαίνει αν βρεθεί, κατά διαβολική συμπτωση, κάποιος με ήθος σε θέση συνάντησης κεφαλαίου και δημόσιας διήκησης (εφορία,τελωνίο,δημόσια έργα κλπ)..
Λοιπόν η χώρα έτσι είναι καί σε όποιον δε του αρέσει τη βόλτα του:):)
Τουλάχιστον έχουμε αντικέιμενο διαλόγου εμείς:):)
Την καλησπέρα μου:):)

Dodos είπε...

diva να βρίζεις κάποιον όταν δεν τον έχεις και απέναντι σου είναι πράγματι πολύ κακό.
ίσως όμως όλη αυτή η ύβρις είναι αποτέλεσμα της βαθειάς απογοήτευσης και της έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι σε πολλά πολιτικά πρόσωπα.

μεταξύ σχετικού και άσχετου:
ψηφίζω πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές. αρχίζω να παρακολουθώ πολιτικά πρόσωπα για να σχηματίσω άποψη.
παρατηρώ δυστυχώς ότι οι δυναμικοί πολιτικοί και οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν βοηθήσει τον τόπο που τους ανέδειξε και συνεχίζουν να τον βοηθούν μένουν στην αφάνεια!
κανείς δεν μιλάει για αυτούς, κανένα μέσο δεν τους αναφέρει παρά μόνο προβάλλουν τα ίδια ''πολυφορεμένα'' πολιτικά πρόσωπα που σου δίνουν την αίσθηση ότι πίσω από τους μονολόγους στα παράθυρα κρύβεται μία μεγάααλη δόση απραξίας και συμφερόντων.
ίσως αυτή η προβολή μαζί με την έλλειψη διαλόγου με απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, όπως αναφέρει και ο shades, προκαλούν τόσο αρνητικά και επιθετικά 'αισθήματα'.
:)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το θάρρος σου και για τον τρόπο με τον οποίο έγραψες ό,τι έγραψες.

Προσωπικά οι περισσότεροι πολιτικοί με αφήνουν αδιάφορο. Δεν εξετάζω τα κίνητρα κάποιου πολιτικού που ξεκινάει ένα blog, συνήθως γιατί όλοι κρίνονται εύκολα στο χρόνο και οι πολιτικοί ως γνωστόν δεν είναι και τόσο συνεπείς γενικότερα.

Αυτά που είπες για τους, και καλά, original bloggers να περιμένεις να σε κυνηγήσουν στο μέλλον. Το δικαίωμα στην ανωνυμία είναι όχι απλώς σεβαστό, αλλά ιερό. Αλλά από την άλλη ο "συνδικαλισμός" των ανωνύμων είναι εδώ για να τσακίσει ό,τι έχει μείνει όρθιο.

Συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις. Συγχαρητήρια και πάλι!

takis είπε...

Λέει ο Τελευταίος πραγματικός Ανώνυμος:"η δύναμη της ανωνυμίας είναι το αντίδοτο στην παντοδυναμία των μιντια."

Ρωτάω , είναι πράγματι ή είναι μία αυταπάτη που μας ακούγεται ευχάριστα και καθυχαστικά?

Σίγουρα πιστεύω πάντως οτι το ανώνυμο βρίσιμο δεν είναι κανένα είδους αντίδοτο σε καμμία παντοδυναμία ..είναι απλώς έκφραση αδυναμίας του απλού πολίτη χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Παράδειγμα? Σκεφθείτε πόσοι βρίζουν τους πολιτικούς που πάνε στη συνέχεια να τους ψηφίσουν.

Aντώνης είπε...

Προφανώς ήταν ειρωνικό του κερατά αυτό περί ήθους στη σημερινή πολιτική είτε τον πολιτικών είτε του λαού. Θα ήθελα να είχαν ήθος όλοι. Και αν είχαν ήθος τότε ίσως να είχαμε και πολιτική. Αυτό εννοούσα, ντίβα μου αγαπημένη! Αντε και με τη νίκη...

Flying Libido With A Ukulele είπε...

DIVA,
επί της ουσίας;
Στρίβειν δια του ερωτήματος…
Γιατί σε καμιά περίπτωση, στην τρέχουσα εκλογική πολιτική συγκυρία, δεν θα μπορούσε να είναι ουσία το ότι βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ανώνυμοι bloggers να βρίσουν χυδαία πολιτικούς που τόλμησαν να κάνουν την καμπάνια τους αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που τους παρέχει ένα blogg.
Όπως σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν ουσία αν, τη στιγμή που ο Μπους με μια απόφαση του στο όνομα της ελευθερίας του αμερικάνικου λαού, αιματοκυλούσε έναν ολόκληρο λαό, βρισκόταν κάποιος ανεγκέφαλος και κρυμμένος πίσω απ’ την ανωνυμία του τον έβριζε χυδαία αποκαλώντας τον δολοφόνο!!!
Ήθελα να πω με την όλη παρέμβασή μου ότι πολλές φορές από κεκτημένη ταχύτητα ή από υπερευαισθησία σε κάποια θέματα «διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»…

diva είπε...

koulpa μας...είστε η αιτία που δεν θα ξανα-αναρτήσω post επί της πολιτικής σκηνής.
Τι άλλο να πω δηλαδή, μετά από αυτό το σχόλιο;-)
..την βόλτα μου, λοιπόν:-)

diva είπε...

dodos οι ύβρεις είναι εύκολη αντίδραση και όχι φυσικά μόνο από τους bloggers. Εγώ πλέον κουράστηκα. Αυτό ήθελα να τονίσω με το post. Κουράστηκα από τις κρίσεις που στηρίζονται σε απλούς χαρακτηρισμούς και δη προσώπων εκλεγμένων από τους..υβριστές! Απαιτώ - για να επιδείξω σεβασμό- πλέον προτάσεις και επιχειρήματα, ειδάλλως απαξιώνω.
Όσο για τους "αφανείς" εξαιρετικούς πολιτικούς, γνωρίζεις πιστεύω την μαύρη τρύπα της "κλειδαρότρυπας" και την bdsm τάση του ελληνικού λαού στην ηδονή εκ της ρηχότητας.
Έχουμε ο,τι επιτρέπουμε.-

diva είπε...

porcupine σε ευχαριστώ.
Πόρτες κλείσαν κατάμουτρα από την πρώτη στιγμή στην μπλογκόσφαιρα και ειδικά από τους "σπουδαίους" bloggers.
Απλά εγώ σε αντίθεση με αυτούς τολμώ να κρίνομαι για να μπορώ να κρίνω.
Τελικά στο θέμα μας,
ας αφήσουμε τους πολιτικούς να μιλήσουν όπως θέλουν από όπου θέλουν. Στο κάτω κάτω της γραφής ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να αποτύχουν και εδώ!
Οι φασιστικές ψευτομαγκιές με εξοργίζουν και τίποτε άλλο..

diva είπε...

takis καταλαβαίνω τον συλλογισμό σας. Εγώ πιστεύω στην δύναμη της ανωνυμίας αλλά όπως κάθε μαζική αντίδραση , έτσι και αυτή κρίνεται από το περιεχόμενο, το ύφος και το ήθος.

diva είπε...

aντώνη μου :-)
...με την νίκη;
Μου βάζεις ιδέες να πολιτευτώ;
Χμμ..πόσα χαστούκια τη μέρα επιτρέπονται εντός Βουλής;-)

diva είπε...

flying libido
.."Γιατί σε καμιά περίπτωση, στην τρέχουσα εκλογική πολιτική συγκυρία, δεν θα μπορούσε να είναι ουσία το ότι βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ανώνυμοι bloggers να βρίσουν χυδαία πολιτικούς ...
Ήθελα να πω με την όλη παρέμβασή μου ότι πολλές φορές από κεκτημένη ταχύτητα ή από υπερευαισθησία σε κάποια θέματα «διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»…"

Ουσιαστικό θεωρώ οτιδήποτε αποσπά και διατηρεί την προσοχή μου προκαλώντας αναστάτωση εριστικής αντίδρασης των πιστεύω μου. Εάν αυτό καθιστά το δικό μου ουσιαστικό, ασήμαντο σαφώς δεν απασχολεί εμένα.
Διύλιση κώνωπα συμβαίνει όταν εξερευνάται το ασήμαντο και επανέρχομαι στα προαναφερθέντα. Τα δικά μου ουσιαστικά δεν τυγχάνουν ασημαντότητας.
Επιχείρησα τόσο με το post όσο και με τα σχόλια μου να αποκαλύψω το "σημαντικό" επιχειρηματολογώντας και εάν δεν το κατάφερα, λυπάμαι αρκετά αλλά όχι πολύ.

kakaskimos είπε...

Δυστυχώς τα χαστούκια που επιτρέπονται εντός Βουλής δεν είναι απο αυτά που (καλώς) δίνεις εσύ.

Ολοι μας κρινόμαστε απο τις πράξεις μας. Και για την πολιτική μας. Που θα έπρεπε να ασκούμε όλοι, απο τη στιγμή που είμαστε πολίτες (είμαστε? ασκούμε?).
Οι πράξεις όλων μας κρίνονται. Αρα και οι πολιτικές. Και των πολιτικών και των πολιτών. Ανεξαρτήτως του μέσου που χρησιμοποιούμε.

Και δεν πρέπει να ταράζεσαι που κάποιος χρησιμοποιεί το blog για να δείξει την ποιότητά του. Είτε είναι πολιτικός είτε 'ανώνυμος πολίτης'.

koulpa είπε...

diVa μας, εγώ είμαι η αιτία (που υποφέρετε)?.. δε θα το επέτρεπα στο εαυτό μου..:):) Mα ίσα-ίσα χρειαζόμαστε αφορμή για σχόλια..
..γαβ βόλτα?..:):)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ήσουν σκληρή, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Στην ουσία οι πολιτικοί δε γίνονται δεκτοί επειδή κάθε επώνυμος εκτιμάται ότι θέλει να αλώσει ένα χώρο ανώνυμο και δημοκρατικό. Ωστόσο, κανείς δε λαμβάνει υπόψη ότι ουσιαστικά φέρονται ακόμα πιο φασιστικά από τους πολιτικούς (που σκέφτονται φασιστικά συχνότατα απέναντι στο λαό).

diva είπε...

kakaskimos
1)προτίθεμαι εντός Βουλής να εφαρμόζω κάθε άλλη δυνατή ενεργοποίηση ..χαστουκιών:-)
2) "πολιτική" ασκούμε όλοι συνειδητά, υποσυνείδητα ή και..ασυνείδητα:-)
3) η αλήθεια είναι πως μια ταραχή με τους γυμνούς (ανώνυμους) βασιλιάδες των ύβρεων τη νιώθω αλλά όπως διαπιστώνετε δεν την καταστέλλω αλλά την εκτονώνω:-)

diva είπε...

koulpa μας
:-)
εσείς να με κάνετε να υποφέρω;!
Τώρα τι θέλετε; Να δηλώσω πλήρη εξάρτηση από τα σχόλια σας;
Γαβ??!!
χα
χα

diva είπε...

Δείμε του Πολίτη περίμενα την δήλωση σας.
Είστε φωτεινό παράδειγμα διαλόγου.
Τέλος στα κατεστημένα ιδεογραφήματα που λειτουργούν ως άλλοθι: Πολιτικός = Κακός, Ανώνυμος= Λαός. Τέλος στις πολιτικές φλυαρίες,στους φασιστικούς περιορισμούς.
Θέλω Λόγο
αλλιώς ας υπάρξει Σιωπή.

IF είπε...

Respect.

mickey είπε...

Συγχαρητήρια diVa. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να γράψει τα πράγματα με το όνομά τους!

Συμφωνώ με το έξοχο κείμενο σου κι ας είχα υποπέσει παλιότερα πολλάκις στο ολίσθημα της συλλήβδην απαξίωσης των πολιτικών (αν και φυσικά, χωρίς να χρησιμοποιώ τις χυδαίες εκφράσεις που συναντώ αλλού).

Είναι θετικό που κάποιοι πολιτικοί επιθυμούν να ανοίξουν διάλογο με τους πολίτες χρησιμοποιώντας τα blogs, άσχετα με τα όποια κίνητρά τους - ποιος μπορεί να τα γνωρίζει άλλωστε;

Και θλιβερό που κάποιοι θεωρούν πως η μπλογκόσφαιρα αποτελεί τσιφλίκι τους.


Κρίμα που έλειπα σε ταξίδι (όπου σπάνια είχα πρόσβαση στο Internet) και δεν πρόλαβα το post νωρίτερα.

Και πάλι τα συγχαρητήριά μου!

diva είπε...

if respect σε όλους όσους έχουν κάτι να πουν και μακάρι να θέλουν και να ακούσουν.


mickey μου πόσο μα πόσο χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω":-)))
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ μάτια μου. Το ήξερα πως θα καταλάβαινες την δημοκρατικότητα που ήθελα να "απαιτήσω"