Κυριακή

Συγγραφείς Μίσους- Ram Νοέμβριος 2007

Κυριακή

“….Ο Fake Steven Jobs απεδείχθη πως ήταν ένας δημοσιογράφος ο οποίος υποδυόταν με .. ανώνυμα επώνυμο τρόπο τον Steven Jobs διατηρώντας ένα blog όπου σάρκαζε, χλεύαζε, κατηγορούσε, συκοφαντούσε, επηρέαζε και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε πως επιτρέπει η δυνατότητα έκφρασης, διόπερ και ανεδείχθη περσόνα της χρονιάς. Το ερώτημα πασιφανές, αρχής γενομένης του χαρακτηρισμού «συγγραφείς μίσους» και τα alert χτύπησαν όλα ταυτόχρονα…”


Αντιγράφω ένα πολύ μικρό τμήμα από το Antiram Δεκεμβρίου, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να δώσω περισσότερες εξηγήσεις για όσα θα ακολουθήσουν.

Το εξαιρετικό θέμα στο Ram Νοεμβρίου με καθήλωσε. Το αντιλήφθηκα σαν μια απάντηση που άργησε να έρθει και σαν μια έντονη μορφοποίηση που αφορούσε… τα ίδια με εμάς αλλά έξω από εμάς. Άλλωστε πέραν της σχετικά πρόσφατης επίθεσης που δεχτήκαμε όλοι μέσα στην Αίρεση (περσινά ξινά σταφύλια θα πω κι ας πέρασαν μόνο λίγοι μήνες) η μπλογκόσφαιρα είχε να επιδείξει στον ελληνικό δικτυοχώρο και άλλο παράδειγμα, αντιδιαμετρικής θέσης όμως.Την δυνατότητα της συκοφάντισης έστω και υπό μορφή ωμής κρίσης, αλλά ποιος θα βάλει στα δάχτυλα φραγμό, όταν αρχίζουν να πληκτρολογούν χωρίς έλεγχο υπό την επήρεια ορμών και αδύναμων κυττάρων;


Ο σχολιασμός μου επί του θέματος , βήμα μεγάλο στη στήλη. Κι η ευκαιρία που άργησα να αρπάξω απ’τα μαλλιά για απαντήσεις που όφειλα – πρωτίστως στον εαυτό μου και όσους με εμπιστεύονται να διεκπεραιώνω όσα έχουν συμφωνηθεί - επίσης δυνατότητα μεγάλη. Αλλά ο έντυπος χώρος είναι περιορισμένος και οι φράσεις χιλιοεπεξεργασμένες – από εμένα την ίδια- ώστε να είμαι 100% σίγουρη πως είμαι ειλικρινής, υπεύθυνη όσων δημοσιεύω επώνυμα και ..ανίκανη να αναιρέσω, δηλώνοντας ευθαρσώς σε κάθε ύστερη στιγμή «Δεν μετανιώνω..γιαυτό κι αυτό τον λόγο».


My statements λοιπόν, last but not least

Η ελευθερία του λόγου (και) στο διαδίκτυο είναι Δικαίωμα. Ο λόγος , η έκφραση και όσα αυτά κουβαλούν, υποκρύπτουν, εννοούν, υποψιάζουν Δεκτά ως Συνειδητή Επιλογή Αποκάλυψης Ήθους αλλά και Νοήμονος Κρίσης.

[Σου δίνω το δικαίωμα να μιλήσεις αλλά θα κριθείς για αυτό]

Η Απόφαση έκφρασης της οργής, του μένους, του φθόνου, της αίσθησης αδικίας, του γερο-καβαλήματος – γέρικα εννοώ τα κουρασμένα μυαλά από την περίσσεια των «ευ» στην διαδικασία επιβίωσης – Δεκτή. Εκφέρεις Λόγο. Κρίνεσαι.

[Ξέσπασε, βρίσε, μείωσε, επέτρεψε διασυρμό και μείνε αγέρωχα συντονιστής αιδούς μα… θα κριθείς Και για αυτό]


Η Μαζική υποστήριξη – διότι υπάρχει και η διακριτή μεμονωμένη - Ουδόλως δηλώνει το Δίκαιο της καταδίκης που απαιτείς. Την κρίση και το ήθος των συμμάχων φανερώνει. Αυτή την Κρίση κι αυτούς τους συμμάχους που εσύ ο ίδιος επιλέγεις να παρουσιάζεις ..παρά τω πλευρώ σου κι είναι αλήθεια όπως επισημαίνει το Ram πως οι περισσότεροι (στην περίπτωση του FSJ ..λέω) είναι ανταγωνιστές. Ή αυλοκόλακες νεαροί Αρτέμηδες που επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια, θα συμπληρώσω εγώ, ή Συνομήλικοι περιθωριοποιημένοι θα τολμήσω να πω , στο κενό του τετραδίου της Αναγνώρισης όχι ελλείψει Αξίας αλλά ελλείψει Μέτρου.

Νομική δικαίωση είναι αδύνατο να υπάρξει. Κι η επιρροή που προκαλεί ο συγγραφέας (άντε καλά) μίσους απλή συνεπαγωγή του mash up. So what?

Οι Κυνικοί (παρεξηγημένοι πέρα ως πέρα) υποστηρίζουν πως «η Αρετή είναι διδακτέα και από την στιγμή που θα κατακτηθεί είναι παντελώς αδύνατον να απωλεσθεί» όπερ ..πώς να χάσεις κάτι που δεν είχες ποτέ...


Επιτρέπω στον καθένα να αντιδρά όπως επιθυμεί. Παρατηρώ τι επιτρέπει ο ίδιος με την σειρά του να προαχθεί. Σιωπώ για να αφουγκραστώ την Πλάνη – δική μου ή των άλλων- κι ύστερα..όπως συμβαίνει πάντα..μένει να αναρωτηθώ αν αυτό που ίσως να μην συμπάθησα ποτέ... τουλάχιστον επιθυμώ να Εκτιμώ.

….Και συνήθως μπροστά σε τέτοιες ιεροεξεταστικές επιτροπές Γερουσιαστών του Μεσαιωνικού Λόγου και Νεολαίων κάποιας Τυχαίας στήλης στο παραβάν των Κυριακάτικων εφημερίδων – λουλούδια του αγρού που πιο πολύ ραδίκια σου θυμίζουν - μειδιώ και Παύω να Αναγνωρίζω με εκείνο το Σπουδαιότατο Respect που πρέπει να μένει πάντα.-

And now I take my victory and go (από το θέμα , όχι από πουθενά αλλού, μη χαρούν άδικα μερικοί)…respecting only myself and those I represent in judgments.-

[Είχα σκοπό να αφαιρέσω το moderation στα σχόλια μετά από αυτή την ανάρτηση αλλά κάποιος (δεν αναφέρω nick …χρεώνω πλέον την προσοχή μου, εννοώντας της επιδίδω μεγαλύτερη αξία) κατόρθωσε χτες το ακατόρθωτο (..). Απέστειλε το πιο ηλίθιο σχόλιο που έλαβα ποτέ. Επιλέγω να Προστατεύσω την Αισθητική των Σχολιαστών Μου. Εγώ Επιλέγω Τι θα εκτεθεί και Απαγορεύω την Προσβολή σε γείτονα blogger σαν να επρόκειτο για Προσβολή σε εμένα την ίδια. And that my fellows is Who I Am.]

-------------------------------------------------------------------

[Ακόμα κι όταν πετυχαίνουν την Απόλυτη Αυστηρότητα μου, επιλέγω στο τέλος..να χαμογελώ..βλέποντας μόνο το Αστείο]
68 Τόλμησαν:

Roadartist είπε...

Ηello!...Καλημέρα.. Τόλμησα λοιπόν!.. "θέλει μαγκιά".. ωραίο κομμάτι, καλως σε βρίκα!

diva είπε...

roadartist
πολύ καλά έκανες και τόλμησες!
:-)
Καλώς ήρθες
(α, τα εύσημα για το άσμα στον αγαπητό κούλπα μας)

koulpa είπε...

Θέλει και μαγκιά..μεταξί άλλων:):)
Το διάβασα.. το ξαναδιάβασα.. Ανω κάτω και πλαγίως..:):)
Το να κάνει και να λέει, ο καθένας, ότι του επιτρέπει η αγωγή του, είναι δικαίωμά του και θα κρηθεί.. Το πρόβλημα ειναι το πόσοι βρίσκονται να συμπλεύσουν.. Όσο για φίμες παγαλάκια (και λοιπά πτηνά..).. δε νομίζω ότι ύπαρχουν αθώοι..:):)
(Περσινά ξινά σταφίλια.. θα συμφωνήσω..)
Δεν έχω υποστεί κακόβουλη επίθεση (είμαι σχετικά φρέσκος στο χώρο).. δε με προσβάλει ότι και να διαβάσω στους χώρους που επισκέπτομαι.. Το πρόβλημα είναι, κατά κάποιο τρόπο, οικολογικό.. Ενα, δύο, τρεία σκουπίδια, σε ένα χώρο.. ε σκήβεις τα μαζεύεις.. όταν γίνει χωματερή, τί να προτομαζέψεις;.. ασε που υποβαθμίζει και την αντικειμενική αξία του χώρου..
Με ενοχλούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.. με καταπιέζουν.. οι κλειδαριές στις πόρτες.. τα κλειδώματα.. οι κωδικοί.. μου θυμίζουν ότι η τρομοκρατία, σε κάθε σύστημα ασφαλείας, που εγκαθήσταται, κερδίζει και ένα πόντο.. αλλά επιδή η αναήτηση των υπαιτίων θα φτάσει μεχρι το Καΐν και τον Άβελ.. a la guerre comme a la guerre..:):)
Τα πράγματα είναι αυτά που είναι η οπτική μας γωνία τους δίνει κάποιο χαακτήρα.. σε λίγα πράγματα δε βρίσκω κάποια ευκαιρία για χιουμορ (και το θεωρώ δική μου στιγμιαία αποτυχία..).. Θα ήθελα να διαβάσω το σχετικό (βραβευθέν..) σχόλιο..:):)
Πέρασα για ένα γειά και κόλλησα..:):)
Καλησπέρα (για να μην αποχτήσει ακόμα πιό εκφοβιστικό μέγεθος το σχόλιο):):)

diva είπε...

koulpa μας
Κυριακή σιωπής μάλλον η σημερινή (σεις μου κλέψατε τη φλυαρία;;;)
Θα σταθώ μόνο στο "οικολογικό" του θέματος και στο "θέλει μαγκιά" το οποίο επίσης έγινε η αιτία κι αφορμή για ένα νέο βήμα (το οποίο θα παρουσιάσω μόλις επανέρθει η φλυαρία μου:-)
[Να, ορίστε τι παθαίνω όταν δεν τρώω τούρτα:-]
Καλησπέρα μας

koulpa είπε...

Kυριακή σιωπής;.. Συγκοινωνούντα δοχεία;.. να σιωπήσω.. να σας βοηθήσω;..:):)
Επί της κυριακής συμπλέω με το ποστ του/της roadartist..:):)
(περιμένουμε την επάνοδο της φληαρίας σας..:):))
[κι εγώ μόνο ζωγραφιστή την είδα.. και την έφτιαξα με τα χαιράκια μου.. πως να σας στείλω κανένα κομμάτι μήπως σνέλθετε;]
Την καλησπέρα μου:):)

diva είπε...

koulpa μου
αν σιωπήσετε κι εσείς..θα..θα...θα ετοιμάσω τούρτα με τα δικά μου τα χεράκια!
[Απειλή ήταν.]
Καλό μεσημέρι ;-)

koulpa είπε...

χαχαχα.. Δείτε το σα ζωγραφική..:)
(κι εγώ που το πήρα για υπόσχεση.. είναι λεπτή η διαχωρίστική..):):)
Την καλησπέρα μου:):)

cortlinux είπε...

κοιτώ τα βήματά σου

κοιτώ και προσπαθώ να μάθω. να διακρίνω...

κάποιες διαδρόμες σου μου αρέσουν.

τις οικιοποιούμαι χωρίς να το σκεφτώ. και κοιτώ για πιο πέρα.

μου αρέσει το χαμόγελο στο τέλος...

η δύναμη

καλησπέρα

diva είπε...

koulpa μου
επανήλθα μετά της φλυαρίας μου:-)
[ να αυτή η φλυαρία με μπλέκει συνεχώς]
Τούρτα ούτε ζωγραφιστή..έχομεν και κάποιες διαστάσεις να συντηρήσουμε, κοριτσάκια γαρ
Αλλά με ένα όνειρο τρελό ζει κανείς:-)
Καλησπέρα μας

diva είπε...

cortlinux
ναι ναι με καλοπιάνεις κι ύστερα κανονίζεις καφέ με τον Πόντικα:-ρ
Νομίζεις δεν είδα την ανάλυση του;
:-))
Καλησπέρα

cortlinux είπε...

όποτε θελήσεις επανορθώνω

;-)

koulpa είπε...

Καλώς ήλθατε.. η φλιαρία σας καθυστέρησε;[πέντε αράδες δε θα τις πείς φλιαρία.. όταν παρουσιάζεται μας μπλέκει ευχάριστα..]:):)
Εγώ πάλι έτσι συντηρώ φαίνεται τις (σημαντικές) μου διαστάσεις:):)
[μύθος.. από 20000 θερμίδες προ δεκαετίας.. έχω κατέβει στις 3000..]:):)
..όνειρο απατηλό..:):)
Και μιά καληνύχτα:):)

diva είπε...

cortlinux
ορίστε!
Μόλις δήλωσα πως επιτρέπω την έκφραση των πάντων..απο-λαμβάνω και τα τυχερά:-)

Ευχαριστώ πολύ:-)

diva είπε...

koulpa μου
είναι που έχετε μεγάλη καρδιά:-)
και κάπως πρέπει να την διατηρείτε:-)
Σωστά;;
Επί αυτού του θέματος -περίπου- άλλωστε και το ποστ.
Τι θέλουμε, τι είχαμε,τι πρέπει..(α καλα..εντελώς στρεβλός λογισμός)
Η φλυαρία όταν ..κοχλάζει δίνει λίγες γραμμές..μην προκαλείτε έκρηξη..στις φουσκοθαλασσιές θα γίνω χείμαρρος κι άντε να μαζευτούμε μετά:-)
..Καληνύχτα

mickey είπε...

Γεια σου diVa!

Καθένας έχει το "respect!" που του αξίζει. Και το δικό σου το κέρδισες με το σπαθί σου!

Ακόμα κι αν χρειάστηκε να τα βάλεις με (ψευτο)γίγαντες, που τελικά αποδείχθηκαν νάνοι (αξιοπρέπειας).

Δε θέλω να μασήσω τα λόγια μου και να χρησιμοποιώ υπονοούμενα, αλλά σέβομαι τον χώρο σου και κυρίως την προσωπικότητά σου.

Συγκρατήθηκα τότε. Δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω και τώρα. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζεις τη θέση μου για το θέμα και δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό - όσο κι αν έψαξα και ο ίδιος να διαπιστώσω αν κάτι δεν το έβλεπα "σωστα" και οι άλλοι "είχαν δίκιο" ;)


Με εκτίμηση,

(και δεν το γράφω "τυπικά", αλλά το εννοώ πλήρως)

Μιχάλης

koulpa είπε...

χαχαχα..όσα δε φτάνει η αλεπού.. πηδάει και τα φτάνει..:):)
Τι θέλω; ποιός είμαι; που πάω; (στρεβλός; μπα..):):)
Μέχρι προτινος δεν είχα πρόβλημα με εκρίξεις, φουσκοθαλασιές και χειμάρους..(και ραφτινκγ έκανα..).. τώρα πιά δε ξέρω.. μεγνωρίζω σιγά σιγά..:):)
Καληνύχτα (προ του βαδυνού..μετά;..):):)

diva είπε...

Αγαπημένε μου Mickey,
..έψαξα κι εγώ να δω μήπως κάτι με θόλωνε τότε
αλλά ήταν πασιφανές
Η αγέλη των φανατικών ποδηγετείτο ξεδιάντροπα..
Η ασημαντότητα βλέπεις, δεν απαλείφει και το δικαίωμα Κρίσης..
[Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχη. Και ξυπνώ η ίδια]
Καλό μας βράδυ

diva είπε...

koulpa μου
με αποκαλείτε..αλεπού;;
(χμμ..why not)
Ράφτινγκ δεν..θυμόσαστε εκείνο το ποστ με την ιστιοπλοΐα..ε..εγώ δεν..
:-)
Κατά τα άλλα όταν φουρτουνιάζομαι..του δίνω και καταλαβαίνει
Καληνύχτα;

koulpa είπε...

Να'μαι πάλι.. έκανα το χρέος μου..(για να διατηρήσω τη μεγάλη μου καρδιά..:):):))
..Και φουρτουνιάζετε συχνά; Δεν είναι καλό να βρίσκομαι γύρω.. κάποιες φορές ξεχνιέμαι και κάνω κάποιες απόπειρες χιούμορ που το φουρτουνιασμένο τον αποκάμουν..:):)
Την καληνυχτα μου:):)

diva είπε...

koulpa μου
(καλή χώνεψη)
χαχα
Δεν κινδυνεύετε εσείς όταν φουρτουνιάζω..κι ούτε κανείς άλλος δηλαδή..
ε καλά..εκτός κι αν το ..εκλιπαρεί η "κούτρα" του:-)
Το χιούμορ σας είναι ό,τι χρειάζεται η ντίβα η φουρτουνιασμένη
Καλή μας νύχτα
(παιδί; σβήσε τα φώτα:-)

alekos είπε...

Ενδιαφέρον...
Μου αρέσει η άποψη σας αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το κακόμοιρο διαδίκτυο και τα μέσα έκφρασης του δέχονται τα πυρά για οτιδήποτε συμβαίνει.
Θα θεωρούσα πάντως μαγκιά να υπήρχε ακόμα και το σχόλιο που σας ενόχλησε αλλά όπως είπαμε βρισκόμαστε σε έναν χώρο ελευθερίας και ο καθένας κρίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του.

diva είπε...

alekos
το θέμα στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι θέμα κοινωνικό που χτυπά το διαδίκτυο. Είναι διαδικτυακό θέμα. Ξεκινά από εδώ και μένει εδώ.
"Pure web s***
και πώς να προκαλέσεις"
Άρα στην περίπτωση μας δεν φταίει το κακόμοιρο το διαδίκτυο αλλά οι κακομοίρηδες του διαδικτύου.
Όσον αφορά στο σχόλιο που απέρριψα , δέχομαι συνειδητά την Κρίση σας (αλλά χαβούζα ηλιθίων εδώ δεν το κάνω που να μη φτάσω ποτέ ξανά τα 100 σχόλια)
Καλή μας ημέρα και καλή εβδομάδα

koulpa είπε...

Το συγκεκριμένο σχόλιο θα ήθελα κι εγώ να το δώ.. (είπαμε διαθέτει και βραβίο).. έτσι χωρίς περετέρω σχόλια..:):)
Δύσκολη μέρα σήμερα.. θα επανέλθω το βράδυ..:):)
Την καλημέρα μου:):)

Ανώνυμος είπε...

Κρατάω το ότι δεν είναι οι πλειοψηφίες που δημιουργούν την αλήθεια..
Και το άλλο, ότι ο καθένας, το δικαίωμα του λόγου, το πληρώνει με την κριτική που του επιστρέφεται...

Ενδιαφέρουσες (και σωστές συνάμα) θέσεις.

Κρατάω επίσης ότι ο Fake Steven Jobs ανεδείχθη περσόνα της χρονιάς!

Κι αυτό γιατί δεν με απασχολούν οι Fake Steven Jobs, με προβληματίζουν εκείνοι που τους αναδεικνύουν περσόνες της χρονιάς.
Πάντα με προβλημάτιζαν εκείνοι που "θέλουν μηχανάκι οδηγό και αρχηγό", κατά που λέει και ο Νιόνιος. Εκείνοι που προστρέχουν να φωτίσουν με τεμενάδες για να πάρουν λίγη από την λάμψη του φωτιζομένου...

Δεν μου διαφεύγει βέβαια και το ότι αυτός που βάζει φίλτρα, αφενός μεν αποκτά πλήρως την ευθύνη για ό,τι διέρχεται μέσω των φίλτρων, αφετέρου δε δείχνει τη δική του ποιότητα -και τις πραγματικές του προθέσεις- που αξιολογούνται με τα όσα τα φίλτρα του, επιτρέπουν να διέλθουν.

Και όλα αυτά τι συνιστούν;
Δεν μπορώ να το πω επακριβώς.. Νομίζω όμως ότι, εν τέλει, αποτυπώνουν την παθογένεια μιας κοινωνίας που αναδεικνύει το ασήμαντο σε κορυφαίο.

Διαφωνώ όμως μαζί σας σε μια διατύπωση.
Αυτή που λέει "Σου δίνω το δικαίωμα να μιλήσεις, αλλά θα κριθείς γι αυτό".
Μόνο όμως ως προς τη διατύπωση η διαφωνία.
Η ουσία της φράσης ανήκει στα αυτονόητα όπως ανέφερα και στην αρχή.

Καλησπέρα σας.

kanataki είπε...

τώρα όλα αυτά πρέπει να τα κάνω κι εγώ ???

υγ και να φανταστείς ότι τα μισά ούτε τα κατάλαβα!

υγ τζάμπα τα πτυχία

υγ τζάμπα!

diva είπε...

koulpa μου
ήταν ένα βλακώδες σχόλιο - απάντηση σε έναν σχολιαστή μου και μία δήλωση.. τρίχρονου με ορμονικά προβλήματα προς εμένα
Κρίμα τα κλικ στα πλήκτρα..κρίμα
Δύσκολη μέρα κι εδώ..
Καλησπέρα
(Καλή εβδομάδα είπα; Ας πω)

xkont είπε...

τ' είν' το δίκτυο τ' είν' το ζουμί του...

ή

άνθρωποι! άνθρωποι! προς τί το μίσος και ο αλλησπαραγμός;

πάμε λοιπόν να κολυμπήσουμε στα θολά νερά της ελευθερίας.
απαιτείται συνέχεια σε αυτό το post αγαπητή diVa

diva είπε...

Γλυκύτατε μου συν-μπλόγκερ Sotiris K.,

..με προβληματίζουν εκείνοι που τους αναδεικνύουν περσόνες της χρονιάς
Μεγάλη αλήθεια ..αλήθεια που εγώ μάλλον δεν τόνισα αρκετά ..ίσως γιατί στην δική μου περίπτωση, η αιδώς δεν ήταν όσων βρήκαν βήμα αλλά όσων επέτρεψαν τον λόγο..τον χείριστο..χωρίς καν μια σπίθα έξυπνου χιούμορ. Όσων πάτησαν στην χλεύη για να αγγίξουν προσωπικότητες που ούτε καν στην χιλιοστή virtual ζωή είναι ικανοί να φτάσουν..κι όλα αυτά..οι κακόμοιροι για να συνδράμουν στην ματαιοδοξία του ενός
Έτσι είναι αγαπητέ..υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι..περιμένοντας το σφύριγμα

..Νομίζω όμως ότι, εν τέλει, αποτυπώνουν την παθογένεια μιας κοινωνίας που αναδεικνύει το ασήμαντο σε κορυφαίο
Ανάγκη για φανατισμό. Οι "μοναχικοί" έχουν ανάγκη από φανατισμό. Το ασήμαντο είναι ολίγον υποκειμενικό..ολίγον εμπορικό..ολίγον ..Μυθικό..Ο φανατισμός των κίβδηλων εξάρσεων όμως..αχ και να ήξεραν πόσο αναλώσιμους τους καθιστά..

Η φράση μου "Σου δίνω το δικαίωμα να μιλήσεις αλλά θα κριθείς για αυτό" ήταν ίσως η πιο σημαντική φράση του ποστ και πιστέψτε με..όταν πληκτρολογώ τα έχω..τετρακόσια.(Οι πικρές αλήθειες εκφέρονται απλά, σαν κουκούτσι στο δόξα πατρί!)
Κι επειδή συχνά "κατηγορούμαι" πως γράφω περίπλοκα έως σουρεαλιστικά..αποκαλύπτω:
- Μου δόθηκε το δικαίωμα - ως συντάκτρια μόνιμης στήλης- να σχολιάσω. Κρίθηκα για αυτό. (Αναγνωρίζω πως δεν βρίσκομαι στο απυρόβλητο)
- Μου δόθηκε το δικαίωμα να απαντήσω στις ύβρεις που επιτράπηκαν (μέσω της ελευθερίας του μπλογκ) αλλά προτίμησα να κριθώ (ρίσκο μεγάλο αλλά εκ του χαρακτήρα μου συναγόμενο) απ'την σιωπή μου (απάντηση άλλωστε όφειλα σε έναν κι όχι στα χίλια - 5-6 ήταν οι αληθινές περσόνες- μαντρόσκυλα που λες και θα φόβιζαν το κοριτσάκι απ'τα βουνά)
- Μου δόθηκε ακόμα και το δικαίωμα να συνεχίσω την διαφημιστική μου τελικά ανάταση αλλά όπως βλέπετε..ακόμα και τώρα..βρήκα μπροστά μου αφορμή για να μιλήσω.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον λόγο σας (και τότε και τώρα)
Καλή εβδομάδα:-)

diva είπε...

tsaperdona μου
:-)
αν τα νιώθεις κι έτσι είσαι, θα τα κάνεις
Μην ανησυχείς
Δεν υπάρχει manual στο ήθος. Μόνο στην χειραγώγηση.
Καλή εβδομάδα κορίτσι:-)

σορολόπ είπε...

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος... αγαπητή diVa..

..η "χαβούζα ηλιθίων" μου άρεσε πάρα πολύ.. μου θύμισε την Πινακοθήκη των ηλιθίων του Τσιφόρου... συμπέρασμα: η ηλιθιότητα είναι διαχρονική αξία.. αλίμονο σε όποιον τα βάλει μαζί της :)

diva είπε...

Xkont
το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός , μία αιτία έχουν πάντα
Money, money, money
Εγώ ως ασήμαντο κέρμα παράπεσα και με κλώτσισαν αλλά τώρα με το ευρώ ξέρετε..άλλαξαν τα πράγματα:-)
όχι άλλη συνέχεια.
Εδώ βάζω Τελεία και Παύλα (είναι και ο τίτλος του αντιραμ που κυκλφορεί..προφητικός:-)
[Τι γίνεται; Θα δείρουμε κανέναν από τον ΟΤΕ ή άδικα προετοιμάζομαι;]
(Αστειεύομαιιιιιιιιιιι..αμέσως μήνυση..πω πω..φόβος!)
;-)
Καλή εβδομάδα Κόντε

diva είπε...

Σορολόπ μου αγαπημένο
Σε αυτήν εδώ την..γκαλερί..κάτι τέτοιους "πίνακες" τους έχουμε για ..προσάναμμα
Καλή εβδομάδα:-)

Kapetanios είπε...

Η επιστροφή σου-αργά η γρήγορα- στον ελεύθερο σχολιασμό (άρση του μετριασμού σχολίων) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
Η ωριμότητα των σχολιαστών αλλά και των αναγνωστών ενός δικτυακού τόπου δεν επιτυγχάνεται μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον αλλά καλλιεργείται μέσα από τις αντιθέσεις τις διαφοροποιήσεις , την ηλιθιότητα ,την αντιμετώπιση της ή και την ανοχή της ακόμη.
Και μην ξεχνάς και τούτο.
Ένα προστατευμένο περιβάλλον προκαλεί ακόμη περισσότερο αυτούς που η έγνοια τους είναι να "βρωμίσουν" έναν χώρο και μάλιστα στο διηνεκές. Γίνεται πόθος η αμαύρωση και έμμονη ιδέα που περιμένει πως και πως την στιγμή της εκτόνωσης.
Δεν ήρθες για να φύγεις αλλά για να κάτσεις. Και το να σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να αποφύγεις την ηλιθιότητα ( την οποία και θα βρίσκεις πάντα μπροστά σου) μάλλον δεν λειτουργεί ως παρακαταθήκη για το μέλλον σου εδώ , πρόσθετη κούραση σου προσφέρει
Είμαστε αρκετά κουρασμένοι απ την καθημερινότητα μας θαρρώ και το περισσότερο δεν το αντέχει κανένας μας για πολύ καιρό.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εμπιστευτείς τους επισκέπτες σου
( στο κάτω κάτω πάντα θα έχεις την δυνατότητα της διαγραφής ενός σχολίου)
Καλησπέρα :)

koulpa είπε...

Είπαμε.. η κακή ποιότητα δεν είναι πρόβλημα.. η ποσότητά της είναι..:):)
Προετιμάζω το βραδυνό μου.. (όλα εκεί γυρίζουν..) και αλητεύω στο διαδίκτιο..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

diva είπε...

kapetanie μου..

"Η ωριμότητα των σχολιαστών αλλά και των αναγνωστών ενός δικτυακού τόπου δεν επιτυγχάνεται μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον αλλά καλλιεργείται μέσα από τις αντιθέσεις τις διαφοροποιήσεις , την ηλιθιότητα ,την αντιμετώπιση της ή και την ανοχή της ακόμη.
Και μην ξεχνάς και τούτο.


Χμμ..σύμφωνοι, μη ξεχνάς όμως πως υπάρχει μία βασική διαφορά ανάμεσα σε εμένα , όσους με τιμούν και όσους ηλιθίους τολμούν (είναι ελάχιστοι).
Εγώ γράφω επώνυμα


Κι ύστερα kapetanie μου..μεταξύ μας..μεγάλο κορίτσι είμαι..ε..ας γίνω κι εγώ μια φορά εμμονή. Άσε δηλαδή που και σαν diva ..έτσι μου πρέπει:-)

"Δεν ήρθες για να φύγεις αλλά για να κάτσεις."
Αν κάτσω λέει..:-))

..Πάντως αλήθεια ήμουν έτοιμη να αφαιρέσω τον έλεγχο..άρα μάλλον προς τα εκεί ρέπω:-)
Καληνύχτα μας:-)

diva είπε...

koulpa μου
αλήτη (με την καλή έννοια)
:-)
(τσαχπινιές..το ερηνοντιβάκι ε;)
Την καληνύχτα μου,
σήμερα δεν είχε βραδινό για μένα.
Άτιμη σοκολάτα αμυγδάλου!!
χαχα
Καληνύχτα είπα;
Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι για μια μικρή διευκρίνιση.

Βεβαίως η φράση "Σου δίνω το δικαίωμα να μιλήσεις αλλά θα κριθείς για αυτό", είναι σημαντικότατη, η ένστασή μου, όμως δεν βρίσκεται στην ουσία της, αλλά στη διατύπωση.
Αυτό το "ΣΟΥ δίνω το δικαίωμα..", είναι που ήγειρε την ένστασή μου. Το ΣΟΥ.

Το δικαίωμα να εκθέσει κανείς τις απόψεις του είναι αναφαίρετο και δεν παραχωρείται από άλλον.

Είμαι εντελώς σίγουρος ότι κι εσείς αυτό θέλετε να πείτε και δεν εννοείτε πως κατά παραχώρηση δική σας ασκούν οι άλλοι αυτό το δικαίωμα.
Πρόκειται για κακή διατύπωση, και αυτό ήταν που θέλησα να επισημάνω.

Να είστε πάντα καλά.
Και να στέκεστε όρθια!
Καλό βράδυ

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

με λύπη δηλώνω πως πρέπει να είμαι το μοναδικό άτομο που δεν αντιλαμβάνεται ΠΛΗΡΩς το ποστ...

Ποιος ειναι ο Στιβεν Τζομπς? Θα πρεπε να τον γνωρίζω? Υπάρχει και ψεύτικος Στιβεν Τζομπς?

Τι ειναι η Αιρεση?

Γιατί κάποιος αφήνει ατεκμηρίωτα κακόβουλα σχόλια?

"...ιεροεξεταστικές επιτροπές Γερουσιαστών του Μεσαιωνικού Λόγου και Νεολαίων κάποιας Τυχαίας στήλης στο παραβάν των Κυριακάτικων εφημερίδων..."

Τι ΄ν τούτο πάλι?
----------------------

Αν διαβάσω το RAM Δεκεμβρίου θα καταλάβω κάτι παραπάνω?
Ν' ανησυχήσω πολύ που μου διαφεύγει το κατιτίς μου?

koulpa είπε...

χαχαχα (με την καλή έννοια):):)

(τσαχπίνικο το ερινοdiVaκι;
σκάει απ' τα γέλια κι όλο κουνιέται;):):)
Ε αυτό το έψαξα το βρήκα και το αφιερώνω ..:):)

ΕΡΗΝΑΚΙ
Μουσική - Στίχοι: Παναγιώτης Τούντας

Μη με ρωτάτε βλάμηδες τι έχω και τυραννιέμαι,
χαρά για κείνη μες στην καρδιά έχω και τυραννιέμαι.

Πέστε μου πως να ξεχάσω το μυαλό μου θα το χάσω,
μ' έχει λωλό το Ερηνάκι με το μουσμουλί γοβάκι,
βρε του μιλάω και μου ξηγιέται,
σκάει απ' τα γέλια κι όλο κουνιέται.
Πέστε μου πως να ξεχάσω το μυαλό μου θα το χάσω.

Ο μερακλής ο άνθρωπος πονεί, μα δεν το λέει,
κι άμα γελά, ψεύτη ντουνιά, μέσα η καρδιά του κλαίει.

Πέστε μου πως να ξεχάσω το μυαλό μου θα το χάσω,
μ' έχει λωλό το Ερηνάκι με το μουσμουλί γοβάκι,
βρε του μιλάω και μου ξηγιέται,
σκάει απ' τα γέλια κι όλο κουνιέται.
Πέστε μου πως να ξεχάσω το μυαλό μου θα το χάσω.


χαχαχα το μουσμουλί γωβάκι τι σας λέει:):)

χαχαχα Τιμωρία; "στο δωμάτιό σου και χωρίς βραδυνό..":):)

Την καληνύχτα μου:):)

mickey είπε...

Μη σε απασχολεί το moderation. Το αν θα παραμείνει, θα φύγει ή θα... επανέλθει αφού φύγει, είναι κάτι που θα συμβεί φυσιολογικά. Κάθε blogger έχει δικαίωμα να βάζει τους δικούς του κανόνες και οι επισκέπτες οφείλουν να τους σέβονται.

(το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο ίδιος ο οικοδεσπότης δεν τους σέβεται ή τους αλλάζει... στιγμιαία, προκειμένου να παίξει κάποια "παιχνίδια" - δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο, ο νοών νοείτω)


Και είναι πολύ σημαντική η "διαφορά" που επεσήμανες περί επώνυμου blogging ;)

Πάντως έχω κι εγώ την αίσθηση πως κάποια στιγμή το mod θα φύγει από... μόνο του :))


Καληνύχτα/καλημέρα!

koulpa είπε...

Περαστικός.. για μιά καλημέρα:):)
Καλημέρα!!

Kapetanios είπε...

Επανέρχομαι και εγώ για μια μικρήηηη ένσταση στον φίλο μου Σωτήρη ( μες στα πλαίσια της δικής μου ωρίμανσης βεβαίως)
Ο λόγος στους δικτυακούς τόπους δίνεται. . Είναι δικαίωμα που παραχωρείται δηλαδή , δεν είναι αναφαίρετο.
Και παραχωρείται με κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες και επιβάλλονται απ τον ιδιοκτήτη του χώρου.
Το ζήτημα για μένα είναι ΠΩΣ επιβάλλεις τους όρους μιας δικτυακής επικοινωνίας.
Η δική μου η άποψη ( πλέον) είναι ότι σε ένα ώριμο περιβάλλον με σταθερή ποιότητα διαλόγου ο "αρρωστημένος" φεύγει από μόνος του.
Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα δηλαδή παρά να αφήσεις τους ίδιους τους συνομιλητές σου να δείξουν ( με την αδιαφορία τους) την πόρτα σε όσους δεν συνάδουν προς την κατεύθυνση που οι πλειοψηφία οδηγείται.
Βεβαίως και ένας "κακός"( σαν κι εμένα) θα έχει πάντα την ευκαιρία να πει τις κακίες του.
Αλλά αυτό θα μεγαλώνει την αξία (άρα θα βελτιώνει και την ποιότητα) των καλών και λογικών συνομιλητών και άρα θα συμβάλλει ( και εγώ ο κακός δηλαδή) στην μεγαλύτερη ωριμότητα τους.
Μπερδεύτηκε το πράμα λίγο τώρα, αλλά όλο και κάποιος θα βγάλει άκρη με αυτά που γράφω :)) ( και μου εξηγήσει κι εμένα ΧΑΧΑΧΑΧΑ )
ΥΓ. Στα φόρουμ να δεις τι γίνεται!! Για κανένα χρόνο δεν προλάβαινα να διαγράφω μέλη. Μετά ….. απλώς βαρέθηκα και όλα πήραν τον δρόμο τους…. ;)
Μια μεγάλη ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

Mr.Di είπε...

O Mr.Di δεν τα πάει καλά με τους στρεβλούς λογισμούς και γι' αυτό κάθε φορά, που επιδίδεται σε τέτοιους η Diva, τον πιέζει η ανάγκη να αντιπαρατεθεί μαζί της, παρά τον φόβο της κοφτερής της σπάθης. Οταν όμως οι λογισμοί της ισιάζουν τότε μόνο να συμφωνεί μπορεί, πολύ περισσότερο όταν οι λογισμοί της αναφέρονται στο λόγο και σε όσα αυτός αποκαλύπτει. Ο Mr.Di συντασσεται με τη ελευθερία του λόγου, εδώ και παντού, τον λατρεύει γιατί αποκαλύπτει και πλάθει ήθος, αποδέχεται την οργή, γιατί θυμάται ότι είναι άνθρωπος, κατανοεί το φθόνο, τη δολιότητα, την ακρότητα, το συκοφαντία, επειδή είναι ανασφαλής, αλλά δεν την αθωώνει γιτί απαιτεί κι από τους άλλους την ίδια επίγνωση, θαυμάζει την παρρησία, γιατί του λείπει, συνήθισε να κρίνεται γιατί του αρέσει να κρίνει, ελπίζει μια μέρα να χάσει την αρετή του για να κλείσει τα στόματα σε όσους του λένε ότι δεν έχει, συντάσσεται με τη επιλογή, αποτάσσεται τη μαζικότητα, ακόμη κι αν τον χειροκροτεί, εκτός κι αν ο ίδιος θα χειροκροτούσε το διπλανό του για τον ίδιο λόγο και σέβεται όσους αποδεικνύουν ότι δικαούνται να κρίνουν επειδή έμαθαν να κρίνονται. Πιστεύει ότι δικαίως είναι μεταξύ των αναγνωστών της divas.

diva είπε...

Γλυκύτατε μου Sotiris K.
Η έκφραση "ΣΟΥ δίνω το δικαίωμα"
αντιστοιχούσε στην ελευθερία του λόγου που δέχεσαι.. που σου επιτρέπεται μέσα σε έναν χώρο..διαδικτυακό ή έντυπο.
Σαφώς και όλοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν (αλίμονο!), το θέμα είναι το Βήμα στο οποίο προτάσσεις τον Λόγο σου σύμφωνα με το δικαίωμα..
Αντιλαμβάνομαι όμως την ένσταση σας εφόσον κι εγώ μάλλον υπήρξα αρκετά απόλυτη στις εκφράσεις μου και άρα μερικώς και ευκόλως..παρερμηνεύσιμη (ή μήπως παρερμηνευθείσα;).

Σας ευχαριστώ θερμά:-)
Καλησπέρα

diva είπε...

Σοκολατο-Πορτοκαλάκι μου
:-)
Αυτός ο Στήβεν Τζόμπς..είναι ένας..ένας..ένας πολύ ..πολύ κακός άνθρωπος. Τρώει..μήλα..και μουσικές (βλέπε Apple, iPod etc.)
Αίρεση είναι το Ακατανόμαστο (το Ram δηλαδή αλλά το λέμε ..κωδικοποιημένα:-)

χαχαχα
Όχι..πολύ φοβάμαι πως αν διαβάσεις Ram δεν θα καταλάβεις κάτι περισσότερο από τούτο δω το ρέκβιεμ. Θα καταλάβεις σίγουρα όμως περισσότερα για μένα:-)

diva είπε...

koulpa μου,
περαστική κι εγώ το πρωί από ένα pc στη δουλειά, την είδα την καλημέρα σας αλλά ανταποδίδω με καλησπέρα τώρα που είμαι στην έδρα μου:-)

diva είπε...

koulpa
ούτε ζωγραφιστή τούρτα από δω και μπρος!
Άκου εκεί..μουσμουλί γοβάκι!
(Ντίβα ξεκαρδισμένη το πρωί στον ηλεκτρικό..κρίμα το βελούδινο μαύρο σακάκι και το ύφος ..ξεκαρδισμένη σας λέω!)
Καλησπέρα, καλησπέρα:-)
[ Δεν το λες κακό το ..ποίημα, ε;-)

diva είπε...

Mickey
.."(το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο ίδιος ο οικοδεσπότης δεν τους σέβεται ή τους αλλάζει... στιγμιαία, προκειμένου να παίξει κάποια "παιχνίδια" - δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο, ο νοών νοείτω)"
Ε, ναι και δις και τρις το σχόλιο τούτο.-

[Πολλά θα αλλάξουν και χαμογελώ:-]
Καλησπέρα (προς το παρόν)

diva είπε...

Kapetanie μου
Δεν διαφωνώ μαζί σου. Και για μένα είναι σημαντικό και να υπάρχουν κανόνες και να ορίζονται (ε κι εσύ κακέ, αμέσως..επιβάλλονται!) με σοφό τρόπο.
Κατάλαβα όμως πιστεύω και ποια ακριβώς η ένσταση του γλυκυτάτου Sotiri k (μου). Διαβαζόταν..αλλαζονικό το ΣΟΥ δίνω το δικαίωμα..

"Η δική μου η άποψη ( πλέον) είναι ότι σε ένα ώριμο περιβάλλον με σταθερή ποιότητα διαλόγου ο "αρρωστημένος" φεύγει από μόνος του"
Για κακό..πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω κι εγώ είμαι λιγάαααακι πιο αυστηρή:-)

"Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα δηλαδή παρά να αφήσεις τους ίδιους τους συνομιλητές σου να δείξουν ( με την αδιαφορία τους) την πόρτα σε όσους δεν συνάδουν προς την κατεύθυνση που οι πλειοψηφία οδηγείται"
Α! Και το σπαθί ..στην άκρη σκουριασμένο;; Ένα ταλέντο μου έδωσε το Σύμπαν!
:-))

[Μια χαρά σε καταλαβαίνω..και να δεις που φταίει εκείνο το συγγενικό το DNA:-)
Καλησπέρα με μεγάλο χαμόγελο

diva είπε...

Mr.Di
"...Ο Mr.Di συντασσεται με τη ελευθερία του λόγου, εδώ και παντού, τον λατρεύει γιατί αποκαλύπτει και πλάθει ήθος, αποδέχεται την οργή, γιατί θυμάται ότι είναι άνθρωπος, κατανοεί το φθόνο, τη δολιότητα, την ακρότητα, το συκοφαντία,"
[Χμμ..αν αναγνωρίζονται όλα αυτά, πάμε καλά , αν όμως όχι; Τι;..Τότε μόνον οι πόλεις χάνονται..όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό:-]

"..θαυμάζει την παρρησία"
Θέλει μαγκιά το Τίποτα να δείξει την γύμνια κάποιου "βασιλιά"..

"..ελπίζει μια μέρα να χάσει την αρετή του "
Μη λέτε τέτοια ..θα πέσουν βροχή οι προτάσεις από την θηλυκή μπλογκόσφαιρα και τι θα κάνω εγώ τότε, ε;-)

"..αποτάσσεται τη μαζικότητα"
Α, εκείνα τα 102 σχόλια..μπα..Μύθος..μην το παίρνετε τοις μετρητοίς:-)

"σέβεται όσους αποδεικνύουν ότι δικαούνται να κρίνουν επειδή έμαθαν να κρίνονται
Ερυρθριάζων cyborg θυμάται πώς ήταν παιδούλα:-)

[Η ντίβα πιστεύει πως είναι απλά τυχερή - και ασφαλής- ανάμεσα σας]

koulpa είπε...

Kαι τι να κεράσω; Perie; αφροξενερουά..:):)
χαχαχα.. χαρά μου να σας κάνω να ξεκαρδίζεστε.. (κι ας χαλά το diva image στον ηλεκτρικό..)
..μα μουσμουλί; μουσμουλί; (υπάρχει και το μπορντοροδοκόκκινο:):))
Την καλησπέρα μου:):)
(μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθητικό το άσμα):):)

diva είπε...

koulpa μου
δεν γνωρίζω το άσμα
όπως επίσης έχω κι ένα πρόβλημα προσδιορισμού του "μουσμουλί"
Δηλώνω θαρρετά όμως πως απολαμβάνω απόλυτα την γεύση των μούσμουλων.
Είμαι σε καλό δρόμο..ζαχαροπλάστη μου;-)
Καληνύχτα αλλά ε μην την πάρετε και κυριολεκτικά σαν την τελευταία μου λέξη!

koulpa είπε...

Να το τολμήσω;.. Προς ενημέρωσή σας περί του άσματος (για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους βεβαίως)..το ερηνάκι
:):)(το προτιμώ λίγο πιό γρήγορο και παιχνιδιάρικο.. αλλά αυτή την εκτέλεση εντόπισα..):):)
Στο μουσμουλί συμπλέουμε στην ίδια θάλασσα άγνιας.. εγώ δε ούτε ζωγραφιστό το έχω δει..:):)
Είστε σε πολύ καλό δρόμο (αμαλίας που λέγαμε στη μονόπολη).. να σας κεράσω μούσμουλα.. έστω και ζωγραφιστά;..:):)
Καληνύχτα..(για την ώρα;):):)

cortlinux είπε...

νομίζω ότι ένα τέτοιο βράδυ

ηδονικός και ιδανικός συνδυασμός

κόκκινο κρασί και πικρή σοκολάτα (λεωνίδας κατά προτίμηση)

-------------------------

τώρα για μούσμουλα δεν ξέρω...

diva είπε...

koulpa μου
το τραγουδάκι άπαικτο
Καθαρό και Μερακλίδικο
Εκ πρώτης στιχουργικής απόψεως μου είχε φανεί άγνωστο αλλά εε..όχι δα..:-)
Κοίτα να δεις πέραση το όνομα κι εγώ πήγα και διάλεξα το..ντίβα..πφ..αλλά τι φταίω εγώ; Άλλοι μου το φόρτωσαν κι αυτό:-) Εγώ απλή V ήμουν
Ντιβιές όπως λέμε τσαχπινιές..
Μούσμουλα ζωγραφιστά; Ε, μη σας προσβάλλω αλλά τα αληθινά είναι εκπληκτικά!
Καληνύχτα στο τελευταίο μίλι ..δύσκολη μέρα..(ναι παιδιά του Ραμ..το έγραψα το αντιραμ δεκεμβρίου..)
Κούλπα μου, υπόκλιση γεμάτη ευχαριστίες:-)

diva είπε...

cortlinux
κχμ..θα το ομολογήσω ενώπιον όλων - πόσοι είμαστε άλλωστε; σιγά..
Το κρασί και δη το κόκκινο μου φέρνει νύστα..ναι ναι..wrong choice
Η σοκολάτα αρρώστια υπό έλεγχο. Προτιμώ πλέον τα φρούτα κι ενδίδω στην αμαρτία σπάνια και προγραμματισμένα..(λέω τάχα)
Καλό σου βράδυ "φάτσα"

koulpa είπε...

χαχαχα από εκείνο το "(τσαχπινιές..το ερηνοντιβάκι ε;)" το θυμηθηκα κι εγώ..:):)
..Καλά, θα σας κεράσω αληθηνά λοιπόν.. πότε βγένουν τα μούσμουλα;:):)
Καληνύχτα.. ύπνον ελαφρή και ανέφελο σας εύχομαι:):)

cortlinux είπε...

δεν πτοούμαι :-p

καρυδάκι γλυκό (από το καλό. εκείνο που νιώθεις να σπάει η κρούσα και να λιώνει στο στόμα)

μαζί με δυνατό ηδύποτο (με καθόλου έντονη γεύση)

σόρρυ είναι βράδυ και πάντα τέτοια μου έρχονται στο νου...

diva είπε...

koulpa μου
νομίζω αρχές καλοκαιριού τα μούσμουλα αλλά δεν παίρνω και όρκο..
Και θα περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι; Τώρα που το'μαθα το πανηγύρι..δεν το'χω σε τίποτα να κάνω καμιά δεκαριά μετακομίσεις μέχρι τον Ιούλη!
χαχα
Καλό μας βράδυ ..ανέφελο..ορθότατα το θέσατε:-)

diva είπε...

cortlinux
μόλις απέδειξες πως ο επιμένων - ευφυής βέβαια- νικά
Λατρεύω τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!
Καλό βράδυ:-)

mickey είπε...

Καληνύχτα κι από μένα!

Αν και ο ίδιος έχω αρκετή δουλειά ακόμα να βγάλω (της νύχτας τα... καμώματα που λένε).

Τι τραβάμε κι εμείς οι πόντικες...

koulpa είπε...

χαχαχα θα βρούμε κάποιο χειμωνιάτικο φρούτο.. (κατεψηγμένο, εισαγώμενο, θερμοκηπίου.. κάτι..) μη μετακομίζετε ακόμα δε βολευτικατε..:):)
Την (τρεχάτη) καλημέρα μου:):)

Φράνσις είπε...

"If liberty means anything at all, it means exactly to tell people what they don't want to hear" GEORGE ORWEL( θελω να πιστεύω πως το κουτσομπολιό που ειχα ακούσει σχετικα με τον 'Οργουελ, ότι ήταν πρακτορας των Αμερικανών είναι κακοήθεια.Γιατι αν δεν είναι, ίσως η Φαρμα των ζώων να ιδωθει υπό άλλο πρίσμα).Το εκτος παρένθεσης θεωρησα καταλληλο για σχολιο στο πσοτ σου, μην τρομαξεις με το ξεκαρφωτο, το εντος παρένθεσης το εγραψα επειδή μου ερχεται στο μυαλό καθε φορα που αναφέρω τον Οργουελ, αναθεμα τους συνειρμούς μου.

mickey είπε...

Να πω και μια... καλημέρα;

(αν και είμαι στο πόδι από το πρωί - δε μπόρεσα να κοιμηθώ τελικά σχεδόν καθόλου)

Έχω διαβάσει έξι φορές το κείμενό σου μέχρι στιγμής και πάντα ανακαλύπτω μια νέα λεπτομέρεια που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης ή μια "παρενθετική" έκφραση που ανοίγει μόνη της νέο θέμα.

Χειμαρρώδης λόγος, που όμως αποφεύγει την εύκολη καταφυγή σε αοριστολογίες (κι ας αναφέρεται σε "γενικά" ζητήματα) και σπεύδει να διευκρινίσει κάθε σημείο πιθανής "τριβής", καλύπτοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε παρερμηνεία θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος... καλοθελητής.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με άλλες, γνωστές "καταστάσεις" ;)


Θέλει αρετή και τόλμη το καλό blogging.

Respect!

diva είπε...

Mickey ομορφιά μου...τιιιι έκανες χτες βράδυ;;
Εεε;;
χαχα
Μάλιστα. Και δεν ξεκουράστηκες καθόλου;;
Ααα, θα σε μαλώσω..Να προσέχεις τον εαυτό σου..όπως προσέχω κι εγώ να μην αναλώνομαι σε ευκαιριακές - για τους άλλους- προστριβές , να μην προκαλώ- παρά μόνον εάν το απαιτήσει κάποια συμπεριφορά:-) - και να μην επιτίθεμαι με σκοπό τον Μύθο
;-)
Αν πω χίλια ευχαριστώ..πάλι ασήμαντα θα είναι μπροστά σε αυτό που νιώθω
Καλό μεσημέρι - πια- από μένα με φιλί συν-αγωνιστικό του μπλογκογηπέδου:-)

diva είπε...

koulpa μου
το δηλώνω ενώπιον όλων. Με έχετε κακομάθει και πριν καλά καλά γίνει η σύνδεση στο gmail αναρωτιέμαι.."έχει γούστο να μην έχω καλημέρα! ααααχ.."
χαχα
Καλό μεσημέρι τρέχοντας κι εγώ
(ναι ναι κύριε διευθυντά τώρα..το τελειώνω το antitech πωωω..)

diva είπε...

Miss auburn
τα περί Όργουελ τα θεωρώ υπερβολικά αλλά..ποτέ δεν μπορεί να φανταστεί κανείς το μέγεθος της βρωμιάς που υπάρχει γύρω του (ναι, αυτό έχει σχέση με το ποστ:-)
Επί του αρχικού λονδρέζικου πάλι, τι να σας πω..ελευθερία μεν, στρατηγικές δε..ειλικρίνεια από τη μια, έρεβος λασπολογίας από την άλλη..
Δύσκολη πολύ η διαχείριση του ήθους..κι όσο περνούν τα χρόνια (μη κοιτάτε που εμείς είμαστε ακόμα στο άνθος:-)- ζέχνει περισσότερο η πλάνη..
Την καλησπέρα μου

tzonakos είπε...

Ούφ ! Με πήρε κάτι ώρες να διαβάσω και να καταλάβω -στο περίπου- τι παίχτηκε.
Τι Μιραντολίνες, LiFo και τσαγκαρουσιάνος ( πάλι αυτός ), Καλτσόβρακος και δώσε - πάρε !

Η υγιής αντιπαράθεση, ακόμα και με ένταση, μπορεί να μας μάθει και κάτι.
Η προκατειλημμένη γραφή, χωρίς στην αρχή πρόδηλη στόχευση αλλα μάλλον παραπλανητική με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και αντεγκλήσεις εναντίον άλλων πλησιάζει στα όρια του hate blogging.
Ειμαι κατα του hate blogging αλαλ πισεύω οτι αυτο δεν θα σταματήσει ποτέ, όσο άνθρωποι δεν θέλουν να συνεννοηθούν, εστω βρίσκοντας κοινό έδαφος.

Αυτά, καλημέρες απο εναν νυζταγμένο βλόγγερ.