Πέμπτη

Ευφυΐα - Βλακεία. Συμπληρώματα ή Αποχρώσεις;

Πέμπτη
Update: And This my friends is what we call WEB POWER! Keep digitalizing !

Update: Blog-άρω στο ..Διάστημα


Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα την χρονιά που μόλις έφυγε , ήταν το εκπληκτικό , διασκεδαστικό και..ευφυές «Πώς έγινα βλάκας» του Μάρτιν Παζ από τις εκδόσεις Αστάρτη.

Το είχα αναφέρει μάλιστα (ναι, το είχα ποστάρει) όταν το αγόρασα πρόσφατα από το Μοναστηράκι με μοναδική αφορμή τον τίτλο και ό,τι πρόλαβα να δω στην πρώτη σελίδα.

Ο συγγραφέας είναι ένας νεαρότατος ανθρωπολόγος με γραφή έξυπνη και σκέψη που αγγίζει συχνά τις ευφάνταστες παλαβομάρες της μπλογκόσφαιρας.

«.. Ο Αντουάν πήρε την απόφαση να σκεπάσει το μυαλό του με το σάβανο της βλακείας. Είχε διαπιστώσει κάτι παραπάνω από συχνά ότι η λέξη «νοημοσύνη» είναι μία λέξη που υποδηλώνει καλοφτιαγμένες και καλοειπωμένες ανοησίες, και πως είναι τόσο παρερμηνευμένη ώστε συμφέρει συχνότερα το να είναι κανείς βλάκας παρά ορκισμένος διανοούμενος. Το να διαθέτεις νοημοσύνη, σε κάνει δυστυχισμένο , μοναδικό, πτωχό, τη στιγμή που μία δήθεν νοημοσύνη σου προσφέρει την αθανασία του χαρτιού των εφημερίδων και τον θαυμασμό εκείνων που πιστεύουν στα όσα διαβάζουν….»

«..Κάτι το οποίο μπορούμε να παραδεχτούμε είναι πως το να έρχεται κανείς συχνά σε επαφή με τα μεγάλα έργα, το να χρησιμοποιεί το πνεύμα του, το να διαβάζει συγγράμματα μεγαλοφυών ανθρώπων, ίσως να μην τον κάνει απαραίτητα ευφυή, καθιστά όμως τον κίνδυνο αυτό ακόμα πιθανότερο. Υπάρχουν φυσικά άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν διαβάσει Φρόυντ, Πλάτωνα, μπορεί να παίζουν στα δάχτυλα τα κουάρκ και να ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα κυνηγετικό γεράκι από έναν τσιχλογέρακα, αλλά να είναι εν τούτοις ανόητοι. Παρ’ όλα αυτά , δυνητικά, η ευφυΐα, ερχόμενη σε επαφη με πολλαπλά ερεθίσματα και αφήνοντας το πνεύμα όλο και πιο συχνά να βυθίζεται σε μία ατμόσφαιρα εμπλουτιστική, βρίσκει κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αναπτύσσεται μία ασθένεια. Διότι η ευφυΐα είναι ασθένεια.»

Και πάμε να δούμε τι λέει το Web

ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

IQ = ΜΑ
x 100

Όπου ΜΑ η Διανοητική Ηλικία σύμφωνα με κάποιο τεστ και CA η χρονολογική ηλικία.

Όμως..η ανάπτυξη της ευφυΐας σταματά περίπου στην ηλικία των 16 και ο παρονομαστής στον τύπο συνεχώς αυξάνει ..όπερ…(Αντουάν ίσως απλώς έπρεπε να περιμένεις να μεγαλώσεις: - )

Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ RAVEN

Το βασικό πλεονέκτημα τής "Νοομετρικής Προϊούσης Δυσχερείας Κλίμακας τού Raνen", όπως ονομάζεται, είναι ότι πρόκειται για ένα τεστ πού μπορεί να δοθεί σε άτομα διαφορετικών κοινωνικοπολιτιστικών συστημάτων χωρίς να υπάρχουν σημαντικά σφάλματα κατά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων (δηλαδή σφάλματα που να οφείλονται στη διαφορετική επίδραση πού ασκούν οι ποικίλες μορφές τού πολιτισμού στην εξέλιξη της ευφυΐας του άτόμου).

ΤΕΣΤ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΝΣΑ

Το 1945 Ιδρύθηκε μια περίφημη λέσχη της οποίας τα μέλη είχαν όλα εξαιρετικά υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Η οργάνωση αυτή πού ονομάστηκε ΜΕΝΣΑ, είναι σήμερα διεθνής και αριθμεί πάνω από 110,000 μέλη σ' ολόκληρο τον κόσμο. Στη ΜΕΝΣΑ γίνεται δεκτός σαν μέλος οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως φυλής, κοινωνικοοικονομικής στάθμης η επαγγέλματος, δόγματος ή εθνικότητας αρκεί τό IQ. του να συγκαταλέγεται στο ανώτερο 2% τού πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι σ' ένα από τα "κλασικά" τεστ, όπως είναι το Stanfοrd-Binet, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 132 βαθμούς (που αντιστοιχούν σε 133 βαθμούς για το κλασικό IQ. τεστ που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την ιστοσελίδα). Ένας άμεσος τρόπος για να γίνει κανείς μέλος είναι να συγκεντρώσει έναν ορισμένο αριθμό μονάδων στο ειδικό τεστ εισαγωγής τής οργάνωσης αυτής.

ΠΗΓΗ

Όσοι έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο είναι περισσότερο ευφυείς; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και αιώνες.

Το 1836, ο Γερμανός επιστήμονας Frederick Tiedman, έγραψε ότι αδιαμφισβήτητα υπάρχει σχέση μεταξύ του μεγέθους του εγκεφάλου και της ευφυίας των ανθρώπων. Βέβαια η θέση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και το ζήτημα παραμένει επίμαχο μέχρι σήμερα.

Οι επιστήμονες για να μπορέσουν να βρουν την αλήθεια στον τομέα αυτό, προσπάθησαν να βρουν αντικειμενικούς βιολογικούς δείκτες για να αποδείξουν ποια είναι η σχέση της νοημοσύνης, της εξυπνάδας και της πνευματικής ενέργειας με το μέγεθος του εγκεφάλου.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι:

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερο εγκέφαλο έχουν μεγαλύτερη ευφυία από αυτούς που έχουν μικρότερο εγκέφαλο. Ο εν λόγω συσχετισμός παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα

Η σχέση μεγαλύτερου εγκεφάλου και ψηλότερης ευφυίας είναι ακόμη πιο δυνατή μεταξύ των γυναικών. Επίσης η σχέση είναι εντονότερη στους ενήλικες παρά στα παιδιά

ΠΗΓΗ

[Μην ξανακούσω λοιπόν κανέναν να χαρακτηρίζει τον οποιοδήποτε «χοντροκέφαλο» παρακαλώ]

Η κοινωνική νοημοσύνη είναι κλάδος της θεωρίας της νοημοσύνης. Η ανάπτυξη αυτού του κλάδου μπορεί να γίνει είτε από την πλευρά της κοινωνιολογίας και ψυχολογίας αλλά και από την πλευρά της πληροφορικής. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης. Στην πραγματικότητα όμως υπερβαίνει τα όριά της γιατί συνδυάζει αλγοριθμικές τεχνικές και τις γνώσεις και θεωρίες από την θεωρία της συμπεριφορά και στοιχεία από την αλληλεπίδραση κοινωνικών ομάδων και τα εφαρμόζει σε τεχνολογικά συστήματα.

ΠΗΓΗ

….Και οι αναμενόμενοι προβληματισμοί…

1. Λέει κάπου ο Εκκλησιαστής πως «όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον». Είναι τελικά η γνώση, δυστυχία; Μήπως είναι λιγότερο επώδυνο να ΜΗΝ αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου; Μήπως έτσι καθίστασαι αυτόματα πιο ευτυχής;

2. Η αντίληψη σχετίζεται γραμμικά με την νοημοσύνη; Κι η νοημοσύνη τελικά δηλώνει απαρέγκλιτα στοιχείο ευφυΐας;

3. Η ταχύτητα σκέψης , η ικανότητα πλοκής σεναρίων που τελικώς αποδεικνύονται αληθή , είναι πιθανοκρατικές καταστάσεις ή ακολουθούν το μοτίβο μία ειδικής δυναμικής του Νου;

4. Η επίδειξη της ευφυούς σκέψης πόσο αυτοκαταστροφική καταλήγει για τον πομπό και τι ευθύνη αποδίδει στον δέκτη; Είμαστε υπεύθυνοι της βλακείας που συναντούμε τακτικά ή όλα συμβαίνουν ερήμην μας;

5. Η ευφυΐα μετριέται με το μέγεθος της παραγωγής ή της καταστροφής που επιφέρει;

6.Μπορεί να υπάρξει αυτορύθμιση ευφυΐας; Κάποιος ο οποίος με ένα βλέμμα «πιάνει» το νόημα , το αναλύει, το επεξεργάζεται και είναι ικανός να το εκφέρει γραπτώς ή προφορικώς μπορεί να βάλει φρένο στην ικανότητα του ή είναι έρμαιο αυτής; Κι όταν τελικά επιλέγει και κατορθώνει να ελέγξει την ταχύτητα αντίδρασης..επιβεβαιώνει το μέγεθος της ευφυΐας του ή αφελώς χαρακτηρίζεται «βλαξ»;

7. Σας έχει τύχει να συναντήσετε ευφυείς ..βλάκες;

8. Σας έχει τύχει να πείτε «τώρα θέλω να πάψω να σκέφτομαι..θέλω να πάψω να καταλαβαίνω»; Το έχετε πετύχει;

«Ο Αντουάν υποφέρει από την υπερβολική του ευφυΐα και για αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να εξουδετερώσει το μυαλό του. Αφού αποτυγχάνει να γίνει αλκοολικός όπως και αυτόχειρας, βρίσκει τελικά μία αποτελεσματική μέθοδο για να γίνει κρετίνος»

[Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου]
52 Τόλμησαν:

roadartist είπε...

«τώρα θέλω να πάψω να σκέφτομαι..θέλω να πάψω να καταλαβαίνω»
ναι αμε..αρκετες φορές..αλλά δεν μπορώ να το πετύχω όμως.. ποτέ!..
Το μυαλό "τρέχει" συνέχεια απο μόνο του ,... και με βασανίζει !!

koulpa είπε...

Kαλε δε σας προλαβαίνω.. κάθε μέρα;.. άντε να συμπληρώσεις πάνω από τρία σχόλια..:):)
Υπερεκτιμιμένη η ευφυία.. τα έχουμε ξαναπεί..:):)
Μια καλησπέρα και βλέπουμε αργότερα:):)

diva είπε...

roadartist
Και να ήταν μόνο που τρέχει έτσι ..ανεξέλεγκτα προς τα μπρος;
Τρέχει και προς τα πίσω καμιά φορά!
Εκεί να δεις κάτι ερήμην "ανάποδες"!
(χαχαχαχ)

diva είπε...

koulpa μου
τώρα που είμαστε μόνοι , μπορώ να σας το πω. Το τριήμερο over-posting έλαβε τέλος. Σε κανένα εικοσαήμερο πάλι:-)
Να σας δούμε κι αργότερα λοιπόν:-)
Μια καληνύχτα

takis είπε...

"..η ευφυΐα είναι ασθένεια.."

Αμ τώρα εξηγούνται όλες οι αδιαθεσίες...
Αμ το άλλο με το μέγεθος του εγκεφάλου...
Εγω ξέρω πάντως οτι υπάρχουν και αντίθετες θεωρίες και η επικρατέστερη είναι οτι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ χοντροκεφάλων και ευφυϊας..καλά το είπα ?!!
Ειναι και κάποιοι άλλοι που μέτρησαν το κρανίο του Αινσταϊν και το βρήκαν ελάχιστα μεγαλύτερο απο το μέσο όρο..

Πάντως στην εποχή της πλρηροφορίας εχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν οι θεωρίες περί "έξυπνων και ηλιθίων"
γιατί τώρα πολύ πιο εύκολα πιάνονται οι έξυπνοι απο τη μυτούλα τους....

ΥΓ Αμαν με το καταιγισμό των ποστ...τι να πούμε και εμείς ..1 ποστ τις 10 μέρες ..με το τσιγκέλι..
Μου άρεσε αυτό πάντως το μάξιμουμ των 3 σχολίων !...ετσι να μπούνε στη θέση τους κάποιοι...

diva είπε...

Γείτονα takis :-)
Νοσείτε κι εσείς λοιπόν από ευφυΐα(είναι φανερή η ασθένεια στα ποστ σας) ασχέτως μεγέθους..γκχμ..εγκεφάλου (ξαφνικά θυμήθηκα τον Sardo ο οποίος από ότι "πήρε" το μάτι μου επέστρεψε).
------
" Πάντως στην εποχή της πλρηροφορίας εχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν οι θεωρίες περί "έξυπνων και ηλιθίων"
Ενδιαφέρουσα επισήμανση..Ευφυής σε μια εποχή σημαίνει ευφυής υπό κάθε συνθήκη;
...Θα φανεί στο εγγύς μέλλον (είναι κάτι σαν την διαφήμιση του "κακού" μαθητή ..κύριε Λαμπρόπουλε;!)
-------
Ο καταιγισμός των ποστ ήτο παρορμητικός και ακολούθησε τις ταχύτητες των ημερών.
Έχομεν όμως και ένα "ακατανόμαστο" να υπηρετήσουμε (Ram) οπότε και θέτω εαυτόν τις επόμενες ημέρες στην υπηρεσία των Antiram, Antitech.
-------

Υ.Φ. Κι εσείς έχετε πολλές κατακτήσεις. Να προσέχετε τον αριθμό των σχολίων σας:-))

Φράνσις είπε...

Για ολα φταίει, και κυριολεκτώ αυτο που βρισκεται προστατευμενο μεσα στο καύκαλό μας, που θα ελεγε και ο κυριος Willy υποθέτω.Μ'ααρεσαν πολυ τα ερωτήματα in bold στο τέλος. μα νομιζω η Μαφαλντούλα το είχε πει καποια στιγμή: σήμερα θέλω να ζήσω χωρις να το συνειδητοποιώ... Οσο για τις κοπιώδεις προσπάθειες να αποβαλλει καποιος την ευφυία του, μα και μονο η σκεψη που θα καταβαλλει για να καταστρώσει σχεδιο αποβολής, δεν τον κανει να αυτοαναιρείται ως δυναμει βλακας; μωρε είμαστε καταδικασμένα όντα στον ισοβιο στοχασμό σου λεω.(Και οταν ο στοχασμος παραγει τέτοια ποστ, δεν μπορει να θεωρειται αμιγης κατάρα ε; .Χαιρεσθε και αγαλλιάσθε μετά επιλεχθείσας ασυνειδησίας). :))))

Mr.Di είπε...

Ο mr.Di, την μοναδική φορά που υποβλήθηκε στη δοκιμασία της διάγνωσης της ευφυΐας του, στα εφηβικά του χρόνια, μόλις που απέφυγε την υπαγωγή του στα άτομα με, περιορισμένη έστω, νοητική υστέρηση. Ενθυλάκωσε στα εσώτερα της συνείδησής του την τραυματική εμπειρία και έκτοτε συστηματικά και πεισμόνως, σαν μικρό παιδί που υπερασπίζεται το δίκιο του, απέφυγε συστηματική να αναμετρηθεί μαζί της. Κρυφίως όμως παρέμεινε θαυμαστής της και ωθούμενος από την απωθημένη του ανάγκη να κατατάσσεται μεταξύ των εκλεκτών που αξιώθηκαν το χρίσμα της, συνήθισε να περιφέρεται στους χώρους της, εξ ου και η παρουσία του στο Blog της divas και των τόσο εκλεκτών επισκεπτών της. Τούτο όμως δεν στάθηκε ποτέ αρκετό για να αναπληρώσει το διαπιστωμένο αντικειμενικά έλλειμμα, γεγονός που εύκολα εξηγεί την αδυναμία του να κατανοήσει σε βάθος τα κείμενα που αναρτώνται εδώ και φυσικά την ανικανότητα του να απαντήσει στα εξαιρετικά, όπως εικάζει, ερωτήματα που τίθενται στην κατακλείδα του κειμένου. Καθώς όμως τούτο το έλλειμμα, αποσαρθρώνει τα ερείσματα της ύπαρξης του, αναζήτησε και αναζητεί, υποχρεωτικά, φυσικά στα έργα των ευφυών, επιχειρήματα για να αποκαθηλώσει εντός του την σπουδαιότητα της ευφυΐας και να αποκαταστήσει τον δια βίου τραυματισμένο εγωισμό του. Κι ευτυχώς οι ευφυείς , και ίσως όχι μόνο ευφυείς, εν τη μεγαλοσύνη τους, δεν αρνούνται στηρίγματα και εις τους εκτός των τειχών, έστω κι αν οι τελευταίοι πιστεύουν καμιά φορά, ότι αυτό γίνεται μόνο και μόνο γιατί οι ευφυείς χρειάζονται πιστούς ή απλά ακροατήριο. Ανάμεσα στις πολλές προσφορές τους σταχυολογεί πρόχειρα μία, ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους ευφυείς που εν αγνοία τους τον συνέδραμαν και ως δώρο προς την λαμπερή οικοδέσποινα και τους εκλεκτούς επισκέπτες της για την τιμή να τον ανέχονται ανάμεσά τους. «Είναι ανοιχτή για τον καθένα η ιδιωτική οδός. Και όμως την ακολουθούν ελάχιστοι. Μερικοί μόνο όταν συμβεί μια δυο φορές στη ζωή τους να είναι ερωτευμένοι. Κι οι υπόλοιποι ποτέ. Είναι αυτοί που αποχωρούν μια μέρα απ΄ τη ζωή χωρίς να έχουν πάρει καν είδηση τι τους συνέβη. Και είναι κρίμας. Εϊναι κρίμας αυτός ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης, με καθηλωμένες τις αισθήσεις σε υπηρετικό επίπεδο. Και να έφταιγε μόνο η έλλειψη παιδείας; Εδώ κι ένας αμπελουργός ή ψαράς, εάν είναι αυθεντικοί, φτάνουν από την άψη της συνειδητοποίησης των δρωμένων στον ίδιο βαθμό που φτάνει και ο ποιητής. Μυριάδες ανεπαίσθητες δονήσεις από την πυρακτωμένη γης ή το πρωινό πέλαγος επενεργούν επάνω τους, με αποτέλεσμα ο ψυχισμός τους να δέχεται και να αποταμιεύει εγχαράξεις θεϊκές…..» και αλλού «Οι διανοούμενοι μειδιούν και οι ποιητές διανοούνται. Όχι. Χρειάζεται κάτι άλλο. Ισως η αφέλεια. Μάλλον η αφέλεια και η χάρις μαζί. Εάν μας χτυπούν, να βγάζουμε ήχο καθαρό. Και να προτείνουμε μια ζωή πού, για να σταθεί, να μην έχει ανάγκη από υποσημειώσεις. Είναι καιρός η παλιά μας εκείνη γνώριμη Αμαδρυάς ακόμη και μέσα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να ξαναβρεί το δέντρο της. Να μπει πάλι μπροστά ο μηχανισμός μιας ατελεύτητης εικονογραφίας. Και να δοκιμάσουμε καταπρόσωπο τον αέρα μιας ελευθερίας διόλου όμοιας με εκείνην που κατοχυρώνουν τα δημοκρατικά μας Συντάγματα» Με την ευχή ότι όλα τούτα δεν είναι παντελώς άσχετα με το κείμενο που τα προκάλεσε και την ελπίδα η οικοδέσποινα να συγχωρέσει σ΄ ένα τακτικό αναγνώστη της την κατάχρηση του χώρου, ο Μr. Di κουρνιάζει ξανά στο βάθος του ναού με αυτιά και μάτια ανοιχτά για να πάρει ότι περισσότερο προλάβει απ’ όσους έχουν το δώρο, που κι αυτός θα επιθυμούσε, της ευφυΐας.

CyberEddie είπε...

Xmmm! Με κάτι τέτοια θα πρέπει να ψάχνεις στην MENSA για γαμπρό..!

;-)

Sardonian είπε...

Κυρά
άμανε κάνεις κι άλλο μπλογκ να ξες θα μαζέψουν υπογραφές και θα σε αποσύρουν:-ρρ
[αναφορά στον έρωτα δεν είδα κι ανησυχώ..όλα καλά Κυρά;]
Η γνώση κυρά είναι μαγκιά
κι όποιος ξέρει να την κουμαντάρει είναι σαν να ημερεύει θηλυκό
Κι όποιος κάνει κολοτούμπες από την πολύ εξυπνάδα κοπανάει το κεφάλι του στις γωνίες και μένει ..σέκος
άντε
πάω
ώρα επισκεπτηρίου τέλος

Ανώνυμος είπε...

Χα.
Όταν γράφεις ένα ολόκληρο άρθρο για σχόλιο και καταφέρνεις να το χάσεις, τι ακριβώς είσαι;
Πάντως όχι ευφυής!!

Και όταν προσπαθείς να παραδεχτεί δημοσίως το έλλειμμά σου, και ξαναχάνεις το κείμενό σου, τι ακριβώς ακριβώς είσαι;

Αδέλφια και καλή μου οικοδέσποινα, παρακαλώ μη το πείτε.
Το εμπέδωσα!!!

Πάντως ούτε συμπλήρωμα είναι ούτε απόχρωση.
Σκέτη βλακεία είναι!

Καλησπέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Ευφυές είναι ό,τι μπορεί κανείς να επιβάλει

diva είπε...

Miss Auburn

"...σήμερα θέλω να ζήσω χωρις να το συνειδητοποιώ... "
Γεννά άλλα ερωτήματα η δήλωση:-)
Τι γίνεται με αυτούς που το κατορθώνουν ..ερήμην;
Διότι φυσικά μπορείς να ευτυχείς κι έτσι να ζεις χωρίς "συναίσθηση" κινδύνων ή έστω επικίνδυνων προβληματισμών , υπάρχει η άλλη περίπτωση να επιδιώκεις την συνειδησιακή αμνησία ώστε να κυλάς περισσότερο ανέμελα και ανώδυνα στα ρεύματα που αναστατώνουν..αλλά υπάρχει και το "στιγμιότυπο" να διάγεις βίο μακάριο εν πτωχώ πνεύματι..

Η νοητική απραξία είναι πυραμιδική κατασκευή θα έλεγα. Μία έδρα η ψυχραιμία. Μια άλλη η εγκεφαλική απάθεια/αδράνεια. Μια τρίτη , η ευεξία της ευήθειας και βάση η... Επικινδυνότητα της συχνότητας..
-------
Ευχαριστώ για την ευχή:-)) Εξαιρετικότερη πολλών:-))
Καλό Σαββατοκύριακο

diva είπε...

Αγαπημένε μου και Μοναδικέ Mr. Di
Δεν πιστεύω πως η μέτρηση μπορεί να συνάγει Χαρακτηρισμό. Είναι τόσο πολύπλοκες οι στιγμιαίες μεταλλάξεις - κοινώς δεν ξέρεις ποτέ πώς θα "δεις" μια κατάσταση- είναι τόσες πολλές οι αποχρώσεις που μπορείς να επιτύχεις σε μία οπτική που όσο ολοκληρωμένη και στέρεη προσωπικότητα κι αν έχεις, κάθε τι στην σκέψη κι από εκεί στην εφαρμογή μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα ώστε να αντέχει να ..μετρηθεί. Διότι η μέτρηση σημαίνει σταθερή κατάσταση υπό συγκεκριμένες συνθήκες και είναι βέβαιο λέω πως ένα ίδιο ή έστω παρόμοιο στιγμιότυπο μπορεί να προκαλέσει μεγάλο εύρος αντιδράσεων. Άλλες ερήμην..σαν αντανακλαστικά, άλλες με πλάνο στρατηγικής ή απλής συνήθειας και άλλες καθοδηγούμενες από όλα τα παρελκόμενα της στιγμής.

Ποιον θεωρείτε αγαπημένε μου, "εκλεκτό";
Διότι εδώ τίθεται άλλο ερώτημα. Εκλεκτός είναι ο ευφυής υποθέτω πως λέτε..αλλά ποιος είναι ευφυής για τον καθένα μας;
Και τι καθίσταται "ελλειμματικό"; Η ανικανότητα κατάταξης μιας δυναμικής πνεύματος στο επίπεδο της ευφυΐας ή η ανικανότητα παραδοχής της απουσίας της;
Πάσχουμε ίσως όλοι από λανθάνουσα ανάγκη αυτοπροσδιορισμού ως νοήμονα όντα.
Πιστεύουμε πως τότε μόνο Ευφυούμε (ας μου το επιτρέψετε:-) όταν λάμπουμε μοναδικά, ενώ τελικά ίσως..ίσως λέω..τότε μόνο είμαστε Ευφυείς όταν δεν το αποδεικνύουμε..

"...Είναι αυτοί που αποχωρούν μια μέρα απ΄ τη ζωή χωρίς να έχουν πάρει καν είδηση τι τους συνέβη. Και είναι κρίμας. Εϊναι κρίμας αυτός ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης, με καθηλωμένες τις αισθήσεις σε υπηρετικό επίπεδο. Και να έφταιγε μόνο η έλλειψη παιδείας; Εδώ κι ένας αμπελουργός ή ψαράς, εάν είναι αυθεντικοί, φτάνουν από την ύψη της συνειδητοποίησης των δρωμένων στον ίδιο βαθμό που φτάνει και ο ποιητής."

e div A χαμηλώνει το βλέμμα ως ένδειξη παραδοχής με σεβασμό..

"..ο Μr. Di κουρνιάζει ξανά στο βάθος του ναού με αυτιά και μάτια ανοιχτά για να πάρει ότι περισσότερο προλάβει απ’ όσους έχουν το δώρο"
Αυτό είναι το ευφυές αγαπημένε μου..

Καλό Σαββατοκύριακο

diva είπε...

cybereddie μου
xaxax
Ο Θεός μου θα τους κατατρόπωνε όλους στο χωριό της ΜΕΝΣΑ:-)
Άρα..είμαι σε καλό δρόμο:-)
Καλό Σαββατοκύριακο

diva είπε...

Sardo μονάκριβε μου Σκίουρε:-)
όχι άλλα μπλογκ..το υπόσχομαι:-)
Κι η γνώση είναι μαγκιά..κι η διαχείριση της ακόμα μεγαλύτερη
(ορίστε σε πρόλαβα..μπορεί να μην ανέφερα τον έρωτα εντός ποστ αλλά όπως θα είδες στην προηγούμενη απάντηση..η δήλωση έγινε:-)
Καλό Σαββατοκύριακο (και να μη σκύβεις για κανένα..ντι βι ντι:-)

diva είπε...

αχ Γλυκύτατε μου Sotiris K.
αφού σας το έχω πει τόσες φορές..Σημειωματάριο πρώτα!
:-)
Υπήρξατε θύμα κακών συμπτώσεων κι όταν θα έχετε διάθεση ..πληκτρολογείστε ξανά..
εδώ θα είμαι και θα σας περιμένω:-)
Καλό Σαββατοκύριακο γλυκύτατε μου κι ένα φιλί που τόσο σας αρέσει
(χα! Η Λαίδη φωνάζει "σααα δεν ντρέπεσαι!" χαχαχ)

diva είπε...

Ανώνυμε
χμμ..είναι κι αυτό μια άποψη καθόλα σεβαστή

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Είναι θέμα κρίσης.
Άλλο "γνώση, άλλο ευφυία και διαλογίζομαι.
Ευφυής είναι ο "εν αρμονία με το εαυτόν" και έχων την γνώση της θέσης του, στο περιβάλλον που ευρίσκεται.

diva είπε...

Σπίθα μου
ύστερα από 5-10 λεπτά θέασης - και προβληματισμού- μπροστά στο τελευταίο σου ποστ ..αδυνατώντας να σχολιάσω οτιδήποτε που δεν θα "διαβαστεί" ως σαχλαμαρώδες..
επιστρέφω στον χώρο μου μήπως μπορέσω να σε αντιμετωπίσω:-)
Διαφωνώ με τον ορισμό σου. Ο εν αρμονία με τον εαυτό του είναι υποκειμενικά ισορροπημένος ..ικανοποιημένος..ίσως κι ευτυχής αλλά..τίποτε άλλο.
Η ευφυΐα άλλωστε προκύπτει και από την διαδραστικότητα με το περιβάλλον..ίσως μόνο τότε όταν υπάρχει σύγκρουση εξωτερικών ερεθισμάτων με τα εσωτερικά στέρεα "πιστεύω" γεννάται ευφυΐα..
(..σκέψεις εκθέτω..δεν είμαι σίγουρη..για αυτό και επέλεξα να αναρτήσω προβληματισμούς και όχι θέσεις)
Καλό Σαββατόβραδο Sir μου:-)

Kodai είπε...

Καλησπέρα..
Μερικές σκέψεις:

Η ευφυΐα (πιο σωστά: νοημοσύνη -ευφυΐα είναι "η ικανότητα ενός ατόμου να αντιλαμβάνεται με ταχύτητα, να κρίνει σωστά και να ενεργεί αποτελεσματικά" (Τριανταφυλλίδης), δηλ. πρόκειται για μέρος του ορισμού της νοημοσύνης ("το σύνολο των γνωστικών ικανοτήτων του ανθρώπου"), αν και συνήθως χρησιμοποιείται ως ταυτόσημη έννοια) απαιτεί διαδραστικότητα με το περιβάλλον για να μετρηθεί ή έστω να γίνει αντιληπτή. Και δεν γεννάται: υπάρχει από τότε που γεννιόμαστε. Ο ιδιαίτερα ευφυής, υποχρεωτικά έχει υψηλό IQ (μετρήσιμη ποσότητα, είτε πρόκειται για νεογέννητα είτε για ενήλικες). Πρόκειται για γενετικά εξαρτώμενο χαρακτηριστικό, του οποίου η αξιοποίηση στο έπακρο ή μη, εξαρτάται από το περιβάλλον και τις (εξωτερικά παρεχόμενες) δυνατότητες αλληλεπίδρασης του ατόμου με αυτό.

"...ίσως μόνο τότε όταν υπάρχει σύγκρουση εξωτερικών ερεθισμάτων με τα εσωτερικά στέρεα 'πιστεύω'..." -αν εννοείτε σύγκρουση ανάμεσα στα (αντικειμενικά) γεγονότα και τις εσωτερικές (υποκειμενικές, ως επί το πλείστον) πεποιθήσεις, τότε η ευφυΐα είναι που καθορίζει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, και επομένως δεν είναι δυνατόν να γεννάται από τη σύγκρουση -υποχρεωτικά προϋπάρχει! Τότε απλώς εκδηλώνεται, όπως και σε άπειρες άλλες αλληλεπιδράσεις του ατόμου με το περιβάλλον...

"Μήπως είναι λιγότερο επώδυνο να ΜΗΝ αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου;". Εδώ η απάντηση είναι απόλυτη: όχι. Η διαφορά των αθρώπινων από τα υπόλοιπα όντα στον πλανήτη είναι ακριβώς αυτό: το ότι αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας και αλληλεπιδρούμε (με ένταση που καθορίζεται από τις δικές μας ανάγκες, εσωτερικές ή μη) ανάλογα με αυτά. Ο άνθρωπος που δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον έχει σε αναστολή τις βασικές λειτουργίες του, αυτές που τον κάνουν άνθρωπο, μαζί και σχεδόν όλες τις υπόλοιπες (πλην της ζωής)... είναι σε μια ενδιάμεση κατάσταση, εν δυνάμει (και μόνο) νοήμονος όντος, επομένως απλώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για πόνο σε τέτοιες καταστάσεις -ίσως για τους γύρω του, αλλά σίγουρα όχι για τον ίδιο. "Όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον"... σωστό, αλλά όχι έτσι: σίγουρα αν δεν έχει κάποιος ιδέα για το τί γίνεται στις υπανάπτυκτες (και όχι αναπτυσσόμενες) χώρες, είναι ευτυχέστερος... μέχρι να το μάθει και να αισθανθεί διπλά δυστυχής, αν βέβαια το IQ του είναι ελαφρώς άνω του μέσου όρου...

ΥΓ 1: Φυσικά και υπάρχουν αντιρρήσεις από διάφορες πλευρές (άμεσα ή έμμεσα θιγόμενους από τα αποτελέσματα, καθηγητές που θέλουν να αποδείξουν ότι η Γη είναι... επίπεδη (όπως και με το Big Bang ή την εξέλιξη), πολιτικούς, κ.ά.), και ως προς τα τεστ IQ αλλά και ως προς τους ορισμούς. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα πειραματική απόδειξη για τα υποτιθέμενα λάθη της συγκεκριμένης θεωρίας της νοημοσύνης, στην οποία βασίζονται αυτά τα τεστ, επομένως υποχρεούμαστε να εκλαμβάνουμε τα αποτελέσματά τους (ή, έστω, τον μέσο όρο αυτών) ως σωστά...

ΥΓ 2: Επιφυλάσσομαι να σχολιάσω τα περί καταστροφής, όπως και τα περί αντιδράσεων του κοινωνικού συνόλου σε επόμενο post...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

diva μου
-)
Δεν κατάλαβα που διαφωνείς. Είναι δεδεμένο και αυτονόητο ότι το άτομο-πολίτης, διαμορφώνεται και δέχεται επιδράσεις απο το περιβάλλον (όπως αναφέρει και ο kodai). Το σχόλιο μου, συνοπτικό και συμπερασματικό. Με κάποια λογικά άλματα (έλλειψη χρόνου) και με Γκάρντνερ (5 διανοητικά επίπεδα έχει ο άνθρωπος), νομίζω τα ίδια θα πούμε.
Αλλά το θέμα έαν το αναλύσουμε θα μπούμε σε εξειδικευμένα ζητήματα και προβληματισμούς(Ατκινς..κλπ) και θα κατηγορηθούμε ως προχειρολογούντες διανοούμενοι. Δές το σχόλιο μου, ως σημειολογικό και εν τάχει άποψη.

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Χουμ χουμ...
Η εμπειρια μου απο τα Άι-Κιου τεστ λέει ότι δεν ειναι και τόσο ανεξάρτητα της εκπαιδευσης που έλαβα όταν ήμουν παιδί. Ειμαι βέβαιη ότι αν είχα ζήσει στα όρια του δυτικού πολιτισμού αποκλείεται να απαντούσα σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Οι επιστημονες τα 'χουν μπλέξει λίγο. Ενα ποντικι που αρνείται να εκτελέσει μια άσκηση χαρκτηρίζεται "οχι έξυπνο" (μην το πούμε "χαζό" και πληγωθεί το καημένο) αλλά όχι "επαναστατικά ανυπάκουο". "Εξυπνο" είναι μονο αν κάνει ο,τι του ζητήσουν.
Κι ετσι, λενε οτι βρήκαν το γονιδιο της ευφυίας ενώ ισως να "βρήκαν" το γονίδιο της υποταγής.

koulpa είπε...

Πέρασα για μιά καληνύχτα τουλάχιστον..:):)
Καλήνύχταααα!!:):)

diva είπε...

kodai
Καλώς Ήρθατε:-)

Και ξεκινάμε:-)
"Ευφυΐα είναι η ικανότητα ενός ατόμου να αντιλαμβάνεται με ταχύτητα [ένας κουρασμένος άνθρωπος όμως π.χ. είναι αδύνατο να αντιλαμβάνεται με την συνήθη του ταχύτητα], να κρίνει σωστά [ είναι τόσες οι επιρροές από συναισθηματικούς παράγοντες κυρίως που και η κρίση δεν είναι μονίμως διαυγής] και να ενεργεί αποτελεσματικά [ ναι, σε αυτό συμφωνώ απόλυτα..εκ του αποτελέσματος κρίνεται η ευφυΐα]"

------
Καθένας γεννιέται - εκτός περιπτώσεων ασθενειών- με δυνατότητα νοημοσύνης και κληρονομικές..ωθήσεις.
Η ευφυΐα όμως και το εξαιρετικό της νοημοσύνης ομοιάζει με μυ που χρειάζεται εξάσκηση, σωστή ..διατροφή και κατάλληλο χώρο.

------
Η ευφυΐα γεννάται από την σύγκρουση. Η δυναμική της νοημοσύνης προϋπάρχει.

------
Αν δεν αντιλαμβάνομαι..π.χ. την προσβολή δεν θα είμαι πιο..ευτυχής;

------
"Παρ' όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα πειραματική απόδειξη για τα υποτιθέμενα λάθη της συγκεκριμένης θεωρίας της νοημοσύνης, στην οποία βασίζονται αυτά τα τεστ, επομένως υποχρεούμαστε να εκλαμβάνουμε τα αποτελέσματά τους (ή, έστω, τον μέσο όρο αυτών) ως σωστά..."
Οφείλω να παραδεχτώ πως έχετε δίκιο

------
Να σχολιάζετε όποτε θέλετε και ..όσο θέλετε. Ο χώρος αυτός υπάρχει for unlimited thoughts

Καλή μας ημέρα:-)

diva είπε...

Σπίθα μου
:-)
..κι από τότε μας νοιάζει εμάς ως τι θα κατηγορηθούμε;
Θέλω να σε διαβεβαιώσω πως εμένα τουλάχιστον..ουδόλως με απασχολεί
----
Τα σχόλια σου τα αντιμετωπίζω πάντα ως μύχια σκέψη που μου εκμυστηρεύεσαι σε μια γωνιά ενός σπιτιού ή σαν υπομονετική αντίδραση στην παλαβομάρα ενός μικρού παιδιού..
Καλή μας ημέρα:-)

diva είπε...

Σοκολατοπορτοκαλάκι μου:-)

"Οι επιστημονες τα 'χουν μπλέξει λίγο. Ενα ποντικι που αρνείται να εκτελέσει μια άσκηση χαρκτηρίζεται "οχι έξυπνο" (μην το πούμε "χαζό" και πληγωθεί το καημένο) αλλά όχι "επαναστατικά ανυπάκουο". "Εξυπνο" είναι μονο αν κάνει ο,τι του ζητήσουν.
Κι ετσι, λενε οτι βρήκαν το γονιδιο της ευφυίας ενώ ισως να "βρήκαν" το γονίδιο της υποταγής."

Αυτή κι αν είναι ευφυής επισήμανση!
-----
Είναι και θέμα..οπτικής λοιπόν..ή marketing..είναι που μερικές φορές ορίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ως απόδειξη..

Καλημέρα:-)

diva είπε...

koulpa μου
χαχαχ
Καλημέρα από μένα (ξανθιά γαρ παρουσιάζω αργοπορημένη αντίδραση:-)
χαχαχ
Καλημέρα Καλημέρα:-)

koulpa είπε...

xaxa..θυμήθηκα το ανέκδοτο με το πόντιο βιολόγο και το βάτραχο..
Λεει "πήδα" πηδάει ο βάτραχος..
του κόβει ένα πόδι..
Λεει "πήδα" πηδάει ο βάτραχος..
του κόβει δεύτερο...
Λεει "πήδα" πηδάει ο βάτραχος..
του κόβει τρίτο..
Λεει "πήδα" πηδάει ο βάτραχος..
του κόβει τέταρτο..
Λεει "πήδα" τίποτα ο βάτραχος..
Συμπερασμα όταν του κόβεις και τα τέσερα πόδια ο βάτραχος κουφένεται..
Την (κουάξ) καλημέρα μου:):)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλημέρα σας.-)
diva μου ..είδες που σου είπα θα συμφωνήσουμε; ;" Κουράσμένος άνθρωπος, αργεί να αντιδράσει"..κάτι τέτοιο δεν γράφεις. Εε τώρα σε τέτοιες αναλύσεις..κουράζομαι.
Εγώ κατάλαβα ότι ο Koulpa,λέμε τώρα, τρώει βατραχοπόδαρα-))))
Την καλήμέρα μου, έφτασα τα τρία σχόλια και δεν είμαι βάτραχος, έχω μόνο δύο πόδια, και τα θέλω..-
-)))

diva είπε...

koulpa μου
τώρα..πώς ήρθε ο συνειρμός..έχω μία αδυναμία να αντιληφθώ..αλλά είναι βλέπετε κι αυτός ο ξετσίπωτος ήλιος που μου'χει πάρει τα μυαλά (συν ο έρωτας..χαμένη από χέρι η ντίβα:-)
Κουαξ καλημέρα;
χαχαχαχα
Τι άλλο θα διαβάσω σε τούτο εδώ το μπλογκ;!
χαχαχαχαχ

diva είπε...

Σπίθα μου
να μη μου κουράζεστε..εδώ συνομιλούμε χαμηλόφωνα και με όποια διάθεση θέλουμε:-)
[Ο κούλπα με ανησύχησε και μένα αλλά με την κουάξ καλημέρα κατάφερε να με καθησυχάσει..]
---
Εσύ και ο κούλπα είστε υποχρεωμένοι σε άνω των 3 σχολίων.
Έτσι αποφάσισε η diVa κι άντε να σας δω να αντιδράτε!
χαχα
Ξανά καλημέρα

koulpa είπε...

Από το σχολιο του σοκολατοπορτοκαλακίου με το "επαναστατικό ποντίκι" ο συνηρμός..:):)
Την (πηνασμένη.. όχι δεν τρώω βατραχοπόδαρα..) καλησπέρα μου:):)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Και συνεχίζω και..δεν συνεχίζω, να γιατί!
"Όσο πιο πολύ αναλύεις τους ανθρώπους, τόσο οι αιτίες για ανάλυση εξαφανίζονται"
(Όσκαρ Ουάιλντ)

υ.γ.Αυτό επιβεβαιώνει τα περί..κούρασης μου.
υ.γ Με το σοκολατοπορτοκαλάκι...ας τα βγάλει πέρα ο koulpa.-))

βασίλης είπε...

Μας έχεις προβληματίσει με αυτά.. Βασάνισέ μας με διλήμματα να δω τι θα καταλάβεις. Φιλί γλυκό για ένα επίσης πολύ σημαντικό κείμενο

diva είπε...

Α! koulpa μας
αυτό ήταν ..τρικλοποδιά..σας ανέγνωσα..μοναδικά και για αυτό δεν αντελήφθην τον συσχετισμό:-)
[Καλή χώνεψη πλέον:-]

Μάγιααα..άκυρα τα βατραχοπόδαρα

diva είπε...

Σπίθα μου ,να συνεχίζεις :-)
Ο Οσκαρ αγαπημένη προσωπικότητα αλλά όπως οι περισσότεροι σπουδαίοι ήτο και ολίγον..κακιασμένος :-)
Καλή ξεκούραση

diva είπε...

Βασίλη μου γλυκέ,
λίγος ο προβληματισμός..έτσι..για να πάρει νοστιμιά η μέρα:-)
..και χωρίς διλήμματα ..τι; Βαρετά δεν είναι;
Φιλί και από μένα για μια όμορφη εβδομάδα που έρχεται:-)

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Πολύ ..κακιασμένος, diva μου!
Και μια και το έφερε η συζήτηση, να ένα καλό ερώτημα.
Πολυμαθής, γνώστης και λάτρης των αρχαίων ελληνικών με εκαντοτάδες διαλέξεις σε Αμερική, Ιταλία. Ηταν ο εφυέστερος της εποχής του και θεωρείται και σήμερα, ένα απο τα πιο φωτισμένα μυαλά. Δικάστηκε απο την αγγλική δικαιοσύνη για τον άσεμνο βίο του και πέθανε στη φυλακή σε ηλικία, νομίζω, 36 χρονών.Πώς ένα τόσο ευφυής ..πεθαίνει στα 36 του, ατιμασμένος και στη φυλακή?

diva είπε...

Μα, Σπίθα μου
ένας ακριβής τρόπος μέτρησης της ευφυΐας είναι το μένος που προκαλεί καθώς και το μέγεθος του χτυπήματος που τελικώς καταφέρει η ανοησία πάνω της
..
Wrong timing θα έλεγα..αλλά έλεγε και πολλά ο Όσκαρ..δεν κρατούσε το στοματάκι του κλειστό..
Κάνω λάθος;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν άφηνε τίποτε όρθιο, ούτε κοινοβούλιο ούτε θεσμούς, ούτε..ούτε .Αλλά η κατηγορία ήταν για την ομοφυλοφιλία που ήταν ποινικό αδίκημα.
Γι αυτό καταδικάστηκε.

xkont είπε...

κρίμα που το IQ δεν συνεπάγεται και συναισθηματική ευφυία. συνηθέστερα μάλιστα την αποκλείει.

και το χειρότερο είναι η αντιληπτική ικανότητα και η ΛογικοΜαθηματική τεκμηρίωση αυτής της απώλειας.

αυτή η ανισορροπία αποτελεί και τον βάσανο που αναγκάζει στην χρήση της Τέχνης, με την ελπίδα τα Μαθηματικά να νοιώσουν και τα αισθήματα να εκλογικευτούν.

όχι;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ο κανόνας αυτό δείχνει. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά λίγες.
Η κοινωνία μας αυτό που λές απεικονίζει.

maya είπε...

αααααααααααααααχ τι καλά που έτυχα σήμερα αυτό το ποστ! που νοιώθω τόσο μα τόσο βλαξ!

ήρθα να ζητήσω βοήθεια γιατί η βασικές μου γνώσεις πάνω στην τεχνολογία με κάνουν σήμερα να αισθάνομαι απέραντα ανίκανη!

αν θα μπορούσες, θα μου πεις κανένα site που μπορούν να με βοηθήσουν με ένα πρόβλημα του blog μου που τώρα έμαθα πως έχω?

ανάμεσα στις προτάσεις μου βγαίνει ένα html αλαμπουρνέζικο!
παντού. αλλά όχι απο μένα. εγώ το βλέπω καθαρό το κείμενο!!!!

γκρρρρρρρρρ

ποιός τόφερε, πότε μπήκε και πώς την έχει δει να μου διαλύει την εικόνα, δεν το κατάλαβα!!!!

γκρρρρρρρρρρ λέμε!

υγ.απευθύνομαι σε σένα γιατί είμαι 1 ώρα μες το blogger help και δεν βρίσκω τίποτα απο το πρόβλημα μου.

υγ2. συγνώμη που σε πρήζω και σένα αλλά ήσουν η πρώτη που σκέφτηκα.

υγ3. πραγματικά ευφυής, για μένα, ΕΙΝΑΙ κάποιος που καταφέρνει σιγά-σιγά με εξάσκηση να κάνει ακριβώς αυτό: να κλείνει την κατνόηση του όταν το επιλέγει. όχι απο κούραση ή ό,τι άλλο. απο επιλογή. υπέροχη σκέψη!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
diva είπε...

Σπίθα μου

ο Όσκαρ ήτο και ολίγον εκκεντρικός βλέπεις..όχι μόνο..απολάμβανε την ομοφυλοφιλία του (και καλά έκανε) αλλά την επιδείκνυε κιόλας..
Νομίζω πως επρόκειτο για κλασική περίπτωση αλαζονικού ευφυούς χωρίς αίσθηση του μέτρου..

Καλημέρα με φιλί και χαμόγελο:-)

diva είπε...

xkont
...
(επίτηδες τα κάνετε όλα..εξεπιτούτου.. αλλά αντέχω)
Η συναισθηματική ευφυΐα είναι αυτή που καθιστά σνομπ, έναν ευφυή. Είναι ο λανθάνων λίθος ανωριμότητας ο οποίος τελικά καθιστά την ευφυΐα, αυτοκαταταστροφική διότι εάν δεν μπορείς να κάνεις ευτυχισμένο τον εαυτό σου, τι στο καλό να την κάνω την ευφυΐα σου;

Η παράδοση της ευφυΐας στην Τέχνη - για μένα- είναι δείγμα ισορροπημένης επίγνωσης..

diva είπε...

maya μου
χμμ..
είναι πιθανόν αυτό το html να εμφανίζεται μόνο με χρήση internet explorer (και οι θεοί - gates- κάνουν λάθη) οπότε μην ανησυχείς..
Αν όμως βλέπεις την ..spam πρόταση και με άλλο browser τότε απλά..πας στην επεξεργασία ανάρτησης..επάνω δεξιά επιλέγεις αυτό που γράφει html , βρίσκεις την "κακή" πρόταση και την διαγράφεις..(καλού κακού αποθηκεύεις σε ένα word το κείμενο όπως το είχες πρώτα)
[άκου εκεί να ψάξεις βοήθεια για τα μπλογκ αλλού..κι ημείς τι κάνουμε εδώ; πλέκομεν;-]

maya είπε...

καλημέρα ντίβα μου

εγώ μπαίνω με firefox. απ'ότι τόπιασα, μάλλον πρόβλημα έχουν οι internet explorer χρήστες.

αλλά αυτή την δουλειά θα κάνω? θα γράφω το ποστ και μετά θα σβήνω τα αλαμπουρνέζικα? ...μήπως να πιάσω το βελονάκι για πιο θεραπευτικό...?

ξαναγκρρρρρρρρρρ

τέλος πάντων, το τελευταίο ποστ με την ποίηση το κθάρισα όπως μου είπες. αλλά κάθε φορά θα ξέρω αν είναι ίδια η πρόταση που τυπώνεται...?

μάλλον πρέπει να αναβιώσω τον explorer και να μπαινω να τσεκάρω τι λέει το ποστ κάθε φορά...

δουλειά βρήκα γιατί βαριόμουν, τι να σου πω!...

πραγματικά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. όταν τελειώσεις, θα μου δείξεις και τι πλέκεις? :))))))

καρασμάτς!
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

koulpa είπε...

Ακόμα δε έχω προλάβει να το μελετήσω!!!
Μια καλημέρα (και βλέπουμε):):)

diva είπε...

maya μου, γλυκιά χρωματιστή
όλοι το βροντοφωνάζουμε "ΟΧΙ ΣΤΟΝ INETRNET EXPLORER!"
Μη σκοτίζεσαι λοιπόν..απλά συμβούλευσε τους επισκέπτες σου να χρησιμοποιήσουν firefox ή Flock!

Φιλιά πολλά και από μένα:-)

diva είπε...

koulpa μου
σημειώνω απουσίες και κακή διαγωγή στο θέμα της μελέτης:-)
Καλό απόγευμα:-)