Κυριακή

Κατηγορία Blogger: "Οι Σοβαροί"

Κυριακή Updated: Νέο Blog: I got to learn and I will learnΔεν γνωρίζω αν η «σοβαρότητα» οφείλει να προκύπτει εκ της θέσεως , του τίτλου ή των γνώσεων αλλά περισσότερο πιστεύω πως παράγεται και αποκαλύπτεται εκ της δυναμικής της πειθούς που εμφανίζει. Όσο περισσότερο με πείθει κανείς για την ένταση της άποψης του τόσο πιο σοβαρό τον θεωρώ ως blogger. Άλλη μία καινούργια εναλλακτική της δύναμης του λόγου. Η σημασία και η αξία δεν εστιάζεται στο περιεχόμενο , ούτε στο πρόσωπο , ούτε καν στο θέμα. Η αξία εντοπίζεται στον τρόπο έκφρασης. Στην ισχύ του λόγου.Αν κάποιος με πείσει μέσα από το κείμενο του πως είναι ευτυχής που κατόρθωσε να εντοπίσει εντός δέκα λεπτών χώρο για παρκάρισμα, αυτό το θεωρώ εξίσου σοβαρό με κάποιον ο οποίος επί σειρά ημερών επιτρέπει και προάγει την λασπολόγηση σημαντικών και δημόσιων προσώπων (αν και ομολογώ πως σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση απλώς ..οικτίρω)

Επίσης παρατηρώ τις υπερσυνδέσεις που συχνά εισάγουν οι «μεγάλοι» των ιστοχώρων είτε αυτοί είναι απλοί καθημερινοί bloggers (όχι δεν θεωρώ πως υπάρχουν άλλοι) είτε τα γνωστά ονόματα των ελληνικών aggregators. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο – σε επανάληψη που το καθιστά status- να διεξάγετε μία συζήτηση (συζητήσεις είναι αυτές που συμβαίνουν στα σχόλια απλά χρειάζεται μια άλλη ματιά για να αντιληφθεί κανείς τον κώδικα επικοινωνίας) για ένα συγκεκριμένο θέμα σε πολλά ιστολόγια και όμως οι «σοβαροί» να εισάγουν υπερσυνδέσεις στους γνωστούς και επώνυμους (Δεν υπάρχουν τέτοιοι στα blog! Αν υπάρχουν και συστήνονται έτσι, τότε αυτοί δεν είναι bloggers! Είναι επαγγελματίες αυτό-διαφημιστές που εκμεταλλεύονται το μέσο και την ανάγκη της μάζας να ποδηγετείται)

Πώς να υπάρξει μετά από τέτοια συμπεριφορά αύξηση των ιστολογίων στον ελληνικό έστω διαδικτυακό χώρο; Όταν ο επίδοξος blogger (είπαμε : όλοι γράφουμε γιατί επιθυμούμε να διαβαστούμε) αντιλαμβάνεται μία συνεχή ροή επίδειξης και κατάδειξης των γνωστών αγνώστων προς τι η πρόθεση να συμμετάσχει και αυτός κατασκευάζοντας το δικό του βήμα; Όταν τα δέκα ή είκοσι σχόλια των δικών του πολύ σημαντικών σχολιαστών – σημαντικός καθίσταται αυτομάτως όποιος αποφασίζει να εκθέσει τον λόγο του σε ένα χώρο ως απάντηση και αντίδραση- έχουν να συναγωνιστούν τα εκατό (εκ των οποίων τα πενήντα είναι κατά παραγγελία) ενός άλλου «επώνυμου» (τάχα) ο οποίος έχει κερδίσει (για τα γλυφτρόνια έπεται ποστ) έστω πέντε υπερσυνδέσεις στο κείμενο του από τους ηγέτες των aggregators;

Πολύ φοβάμαι πως επαναλαμβάνεται και εδώ η επιφανειακή κοινωνική προσφορά των τηλεοπτικών προγραμμάτων όπου οι συνεντεύξεις δίνονται πάντα από τους επώνυμους ενώ ο λαός αποτελεί το απλό ρεπορτάζ που θα εξυπηρετήσει μερικά δευτερόλεπτα μιας εκπομπής ή ενός δελτίου ειδήσεων.

Όλοι οι ιστολόγοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους;

Γιατί δεν έχω δει ούτε μία ανάρτηση blogger- aggregator που να περιλαμβάνει είκοσι συνδέσμους σε «απλούς καθημερινούς» ανώνυμους; Επειδή η επωνυμία φέρει κύρος; Ή μήπως επειδή η υπερσύνδεση στην επωνυμία φέρει κέρδος;


Υ.Φ. Σύνδεση με τα (χα!) προηγούμενα
59 Τόλμησαν:

Kapetanios είπε...

Το Μήλο κάτω από την Μηλιά θα πέσει
( για την "κακία" ο λόγος κόρη μ :)
Καλημέρα :)
"Ο κακός"

Ανώνυμος είπε...

οργισμένη diva :-)

δεν έχεις άδικο.

gerasimos είπε...

Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει ότι όποτε οι εφημερίδες (συνήθως τρεις: Καθημερινή, Νέα, Ελευθεροτυπία) αναφέρονται στο φαινόμενο blogs παρουσιάζουν τους ίδιους δυο, τρεις, πέντε bloggers. Mα πάντα! Από ρεπορτάζ σε ρεπορτάζ. Αν ήμουν δημοσιογράφος θα προσπαθούσα, για λόγους δικαιοσύνης και δημοκρατίας και μόνο, σε κάθε νέα αναφορά στα blogs να προβάλλω και διαφορετικά κάθε φορά blogs. Την καλημέρα μου.:-)

koulpa είπε...

Εμείς επιλέγουμε τι θα διαβάσουμε και τι θα σχολιάσουμε.. στη τιβι αναγκάστικά βλέπουμε (ή όχι) αυτά που μας σερβίρουν.. εγώ το βλέπω σα ένα δημόσιο χώρο.. διάβασα 300-400 ποστ 2-3000 σχόλια πριν σχολιάσω.. και 10 φορές τόσα πριν κάνω δικό μου ποστ.. σιγά σιγά τα πράγματα πήραν τις διαστάσεις που είχαν και πρίν.. όπως δε θα συζητούσα με πάνω από 5-6 άτομα σε μιά καφετέρια έτσι κι εδώ δε μπορώ να παρακολουθήσω πάνω από 100 σχόλια.. και το να σχολιάσω ανάμεσά τους είναι σαν να ρίχνω το σχόλιο στή θάλασσα.. αν κάτι με ενοχλεί φεύγω.. δε καταλαβαίνω κάποιον που έρχεται για να βρήσει.. μπήκα κάποια στιγμή στα σχολια του πρεζαtv και αρώστησα..
Μπήκα για κλευτή ματιά και πλατίασα..:):)
Την (σοβαρότατη) καλημέρα μου:):)

CyberEddie είπε...

Οταν γίνεσαι έξαλλη και τα ... χώνεις,είσαι μαγευτική!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα.
διαφων ακι εγω με την διαδικασια των λινκς σε γνωστους κι επωνυμους (αν υπαρχουν) μα δεν με απασχολει να επαναστητσω επ αυτου. αλλωστε, ειναι θεμα επιλογων και των καθημερινων μπλογκερς και των επωνυμων.μικρογραφιες βλεπει, του εξω χωρου.
ωστοσο το ποστ μου δινει μια αισθηση δικαιωσης.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως φαίνεται ότι ορισμένοι επώνυμοι που καταδικάζουν από τηλεαστέρες κλπ τις ίδιες μεθοδεύσεις θέλουν και κι αυτοί στην ουσία να γίνουν διάσημοι στη θέση τους...Ντίβα μου, συμφωνώ απόλυτα και διαβάζω με περίσκεψη τα θέσφατα του καθενός. Καλή σου μέρα

diva είπε...

Αγαπημένε μου Πατέρα kapetanie
(όταν "γράφω" με προστακτική τις προσφωνήσεις στα greeklish..φτιάχνομαι σου λέω!!!!)

Σοβαρότης ώρα Web.0 (Μηδέν)
Δεν είναι κακία Πατέρα να καταδεικνύουμε τους ενόχους:-)
Απλά..
I want them to Know that i Know

Καλή μας μέρα:-)

diva είπε...

apostole
Δίκαιη diVa
;-)

diva είπε...

gerasime
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την διαπίστωση σου.
Και δεν είναι μόνο η αναφορά σε συγκεκριμένους (που άντε να μην ανοίξω το στόμα μου και πω πώς καταστάθηκαν "γνωστοί") είναι και μου συστήνονται σαν..bloggers!
- Επάγγελμα;
- Blogger
- Γένους;
- Ό,τι λάχει
- Τεκμήριο;
- Οι τάδε aggregators

Κι ύστερα μου λένε πως είμαστε καμιά εικοσαριά όλοι κι όλοι. Ε, όχι! Είμαστε πολύ περισσότεροι και λέμε πολύ σοβαρότερα πράγματα με πολύ αξιοπρεπέστερο τρόπο!

[ Κι επειδή ..φούντωσα τώρα αλλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου να κρατήσω το σπαθί..αφλόγιστο για τα "πληρωμένα" κείμενα Αποφασίζω και Καθαιρώ όλους τους aggregators από το blog μου! Όποιος προσθέτει link σε ανώνυμα και Άγνωστα ιστολόγια θα παίρνει bonus και θα επανέρθει. Επίσης επειδή εδώ και πολύυυυυ καιρό αναφέρω ιστολόγια στο Ram, παύω πλέον κάθε αναφορά σε aggregators!]

Καλή μας μέρα:-))

diva είπε...

koulpa μου
Καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής και δεν με απασχολεί η δυσωδία μερικών ψευδο-μπλογκ (διότι περί τέτοιων πρόκειται)
αλλά δεν θα ανεχτώ άλλο την Δύναμη της Υπερσύνδεσης σε αυτά από τα blog των aggregators ειδικά!
Δώστε μου συνδέσμους σε ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ!!

Καλημέρα:-)

Υ.Φ. ήρεμη είμαι..να να..κοιτάξτε το χέρι πώς κρατάει το σπαθί; Καθόλου δεν τρέμει σας πληροφορώ!

diva είπε...

Cybereddie μου
χα! χα!
..Βρίσκεις;

Καλημέρα στο νησί!!

diva είπε...

lifewhispers
Δεκτή , σεβαστή και κατανοητή η ανοχή σου , όμως..δεν οφείλουμε ένα Respect και σε όσα παραπλήσια post "τρέχουν" και δεν τυγχάνουν..γνωστών επωνύμων ή υπόπτων εκδόσεων;

Καλή μας χαμογελαστή ημέρα:-)

Υ.Φ. Με τέτοιο ήλιο πώς να μην χαμογελάμε;

diva είπε...

dora μου
Αυτό ακριβώς που έλεγα πιο πριν και που επισήμανα και στο post.
Αυτοί ή Δεν είναι bloggers ή απλά "σπρώχνουν" με ανταλλάγματα - που ίσως βέβαια δεν έχουν καν προσυμφωνηθεί αλλά με μια ελπίδα ζει ο φιλόδοξος γλύφτης!- την ..επωνυμία τους!

Υ.Φ.Και για να εξηγηθώ μια και καλή.
Γνήσιο Blogger θεωρώ όποιον εκθέτει Όλες τις Απόψεις του μέσα από το συγγραφικό φίλτρο της Προσωπικής του Ζωής.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Την.. σοβαρή καλημέρα μου..diva.
-)
με βρίσκουν σύμφωνο, οι απόψεις σου καθώς και των σχολιαστών σου..

kira είπε...

Τώρα εγώ το γενικό το νόημα το έχω πιάσει, και την κατάσταση την έχω εντοπίσει και έχω να πω πως ο καθένας και εδώ κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και καλά κάνεις και τα χώνεις. Και τώρα μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς πάει να πει aggregator; Συγνώμη αλλά ανήκω σε μια γενιά που μάλλον δεν τα πιάνουμε εύκολα όλα αυτά ως όρους! Ίσως κάποια φορά πρέπει να γράψεις και για μας ως κατηγορία blogger!

diva είπε...

Σπίθα μου
Την σοβαρότατη Καλησπέρα μου, μάτια μου:-)
Φιλί;
Φιλί...

diva είπε...

Kira μου γλυκιά
Μα, για εσάς τους "νέους" (τέτοιοι είμαστε όλοι..σιγά μη τα ξέρουμε όλα!) μέχρι και βιβλίο έγραψα! (Ε, αν δεν παινέψω το δημίουργημα μου θα πέσει και ..ποιος θα το μαζέψει;)
Λοιπόν aggregator είναι (ίσως έχεις ακούσει τα ονόματα) το sync και άλλα, όπου με Τεχνικό τρόπο συλλέγονται όοοοολα τα ιστολόγια που υπάρχουν. Οι ιδιοκτήτες αυτών των εφημεριδο-ιστολογικο-μηχανών διατηρούν ΚΑΙ προσωπικά ιστολόγια.

Υ.Φ. Για όλους γράφω κι όποτε το ξεχνώ να με ταρακουνάτε:-)

koulpa είπε...

χαχα με γειές κι απο εδώ το νέο τέκνον..:):)
Βάζω στα λίνκ αυτούς που με επισκετονται για την ώρα.. δεν έχω προτίνει κάτι ακόμα.. έχω μιά τάση να επισκέπτομαι και να παραμένω πιστός στα πιό "έρημα" μπλογκ.. η πολικοσμία με αποδιοργανώνει..:):)
Μιά καληνύχτα ακόμα..:):)

xkont είπε...

γιατί απορείς;
θυμήσου όταν ήσουν 15 ετών και έβλεπες στην tv τους "εκπροσώπους" των 15χρονων... δεν τράβαγες τα μαλλιά σου;

όταν βλέπεις τους "εκπροσώπους" του επαγγέλματός σου δεν αλλάζεις κανάλι να μην φρικάρεις στην μπαρούφα;

πρόσεξε αυτό:
για ό,ποιο μια ό,ποιο θέμα έχεις πραγματικά και προσωπική γνώση, αυτά που βλέπεις να γράφονται στις εφημερίδες μαι να δείχνονται στις τηλεοράσεις είναι να σε βγάζουν από τα ρούχα σου...

σκέψου τώρα ότι έχεις τις ίδιες πηγές για όλα αυτά που ΔΕΝ ξέρεις...

αν μου επιτρέπεις, αυτό που εκτιμάς δεν είναι η "σοβαρότητα", είναι η Αλήθεια - το μόνο συστατικό της Επικοινωνίας, και στην εποχή μας, τα blogs γίνονται (για πολλούς) τα κλειδωμένα συρτάρια τους που δραπέτευσαν από το γραφείο.

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

'politics' & blogging
'politics'& media
'politics' & science (μαμά μου! θέλω αγκαλιά!)

Δεν υπάρχει γιατρειά.
Εν τελει αποφασιζεις ότι θα τα λες όπως σου ρχονται στο μυαλό γιατί διαθέτεις, μια κάποια, ελευθερία σκέψης. Το πολύ πολύ να χάσεις τη δουλειά σου.

diva είπε...

koulpa μου
Ευχαριστώ πολύ:-)
Δεν αναφέρομαι αγαπημένε μου φίλε στη λίστα με τους συνδέσμους που έχουμε στο λεγόμενο sidebar (αν και τώρα που το σκέπτομαι στα προσωπικά μπλογκ των aggregators ή δεν υπάρχουν τέτοιες λίστες ή είναι ελάχιστα τα ιστολόγια που βλέπει κανείς] αλλά αναφέρομαι στα λίνκ που εισάγουμε μέσα σε ένα κείμενο όταν "ποστάρουμε" ένα θέμα.
Αναζητώντας χτες ένα θέμα "έπεσα" πάνω σε ιστολόγιο ενός aggregator ο οποίος "καθοδηγούσε" σε μία "φοβερή" και "τρομερή" συζήτηση επώνυμου μπλόγκερ (ήταν δεν ήταν καμιά εικοσαριά σχόλια ..της 5ης δημοτικού) ενώ το ίδιο θέμα έχει συζητηθεί σε δεκάδες άλλα ιστολόγια!
Επίσης αυτές τις μέρες προχώρησα σε μία έξοδο κοινωνικοποίησης αναζητώντας νέα ιστολόγια. Αυτό αναγκαστικά συνέβη είτε μέσα από τα προφιλ των σχολίων των μπλόγκερ είτε από τις λίστες των sidebar αλλά με ξένισε και με ενόχλησε που σε προσωπικά ιστολόγια των "μεγάλων" μπλόγκερ (άντε..να πω..πως είναι παλιοί και πιο καλοί γνώστες του χώρου) δεν συνάντησα παρά ματαιόδοξες κινήσεις εντυπωσιασμού, αυτοδιαφημίσης, "εξαιρετικών" παράδοξων ειδήσεων και φυσικά..παραπομπές στους 2-3 "επώνυμους"

Κι επειδή έτσι είμαι εγώ..αποφασιστική (όταν σηκώνω το σπαθί) από δω και μπρος θα προσπαθώ σε Κάθε σχεδόν ανάρτηση μου να παραπέμπω σε παρόμοιο ποστ κάποιου άλλου. Τελεία και Παύλα.
Και Καλημέρα
χαχαχαχ

Υ.Φ. Περί του νέου μπλογκ. Είχα την ιδέα πριν λίγο καιρό και από τον επόμενο μήνα την ενσωματώνω και σε μία από τις παραγράφους του antitech. Όταν "βγαίνεις" βόλτα στο web είναι πολλά αυτά που μπορεί να μάθεις και δεν εννοώ φυσικά μόνο ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών! Μάθε να Μαθαίνεις είναι η δυναμική φράση που αγνοεί η συμβατική εκπαίδευση. Ας μη πιαστούμε κι εμείς στην παγίδα.

Υ.Φ. Αυτό το "χούι" με τα μεγάλα σχόλια πρέπει να το σταματήσω τώρα που είμαι στην αρχή:-))

diva είπε...

xkont
Ε, φυσικά δεν έχεις άδικο. Αλλά "είπαμε" εδώ να μην επιτρέπουμε τις ίδιες ανοησίες, εφόσον εδώ μπορούμε να τις δαχτυλοδείξουμε άμεσα.
Κι ύστερα ..μια χαρά είναι τα κλειδωμένα συρτάρια που δραπέτευσαν. Ξέρετε σε πόσα κεφάλια - που χρήζουν ανάγκης σπασίματος- μπορούν να προσγειωθούν;
καλή μας ημέρα

diva είπε...

σοκολατοπορτοκαλάκι
Φυσικά και θα τα λες όπως σου έρχονται!Αλλά γιατί να χάσεις τη δουλειά σου; Δεν το κατάλαβα αυτό..Εφόσον οι περισσότεροι γράφουν ανώνυμα..ποιος ο φόβος;
Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της πολιτικής..άντε ας ξεσπαθώσω και σε αυτό το θέμα..που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες (αλλά και άλλες) ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ μαλ***** από τον κάθε "επώνυμο" σε αντίθεση με απλούς ανώνυμους οι οποίοι παρουσιάζουν με αξιοπρεπέστατο τρόπο τις απόψεις τους για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Και φυσικά καθόλου σοβαρότερο δεν θεωρώ έναν μπλόγκερ που ασχολείται με την πολιτική σε σχέση με έναν μπλόγκερ που γράφει για τον έρωτα.
Καλή μας ημέρα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Καλή εβδομάδα!
Ασυγκράτητη..diva και άκρως, ουσιαστική.
-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σκληρό κείμενο, αλλά αληθινό. Η αλήθεια από τη μια είναι ότι κάνουμε συνδέσεις μόνο στους γνωστούς μας -και άρα οι πλαιότεροι είναι γνωστοί μεταξύ τους.

Από την άλλη, όλη η κριτική σου στηρίζεται σε μία αγωνία να προβληθούν νεότεροι bloggers. Χωρίς να κρίνω κακή αυτή τη θέση (όντας ο ίδιος ο γράφων γνωστός μόνο στους 10 ιστογείτονές του), θέλω να τονίσω ότι η αναγνωσιμότητα και η διασημότητα του ιστολόγου δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι καλό ορισμένοι να γίνονται γνωστοί, αλλά δεν είναι μόνο ένας αυτοσκοπός όλο το παιχνίδι αυτό. Φοβάμαι ότι έτσι στρεφόμεαστε στο κυνήγι αναγνωστών και σχολίων.

Το χειρότερο δεν είναι οι συνδέσεις, αλλά το ότι απαξιούν καν να τους διαβάζουν. Προσωπικά αν κρίνω στον 1 1/2 χρόνο και με θέματα και θέσεις αιρετικές, δεν είδα ποτέ κάποιον "διάσημο". Όχι ότι με πειράζει. Kάθε άλλο χαίρομαι. Αλλά τι γίνεται με τους άλλους; Με τους νεότερους και σε ιστολογική και σε βιολογική ηλικία, που αναζητούν ενθάρρυνση για να συνεχίζουν να γράφουν; Το γράψιμο αυτοσκοπός και μαζί του η επικοινωνία μας.

gerasimos είπε...

Aν μου επιτρέπεις κι ένα δεύτερο σχόλιο. Από άποψης περιεχομένου, βάθους και... ύψους απόψεων τα πιο δημοφιλή μπλογκς δεν έχουν ως επί το πλείστον να πουν (σ' έμένα τουλάχιστον) τίποτα. Αντιθέτως τα άγνωστα ζιροκομεντάδικα μπλογκάκια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς κρύβουν μερικές φορές πολύ μεγαλύτερους θησαυρούς. Αλλά δυστυχώς ΚΑΙ στη μπλογκόσφαιρα λειτουργεί το έντστικτο του κοπαδιού (herd instinct): βλέπω μπλογκ με πολλά σχόλια; Μπεε να σχολιάσω κι εγώ! Βλέπω μπλογκάκι με μηδέν σχόλια; Μπαα δε θα λέει τίποτα πάμε να φύγουμε! Με την ίδια λογική η Πέγκυ Ζήνα αξίζει περισσότερο από τον Χρήστο Θηβαίο αφού είναι πιο δημοφιλής κι ο Τατσόπουλος αξίζει περισσότερο από τον Καστοριάδη επειδή πουλάει περισσότερο. Αμ ΔΕΝ είναι έτσι...

Φράνσις είπε...

Εγω ξερεις τι λέω; Οτι ο καλος/ή, αυτος/ή που εχει λόγο και επιχειρήματα, που σέβεται τους δυνητικους, ή υπαρκτους αναγνωστες του και του προσφερει ενα κειμενο αξιο προσοχής/χρόνου κ.λ.π., θα γίνει "διάσημος" (το βαζω σε εισαγωγικά επειδη με διαολίζει η λέξη, κι ας μου τσιμπαει ελαφρως τη ματαιοδοξία! θα διαβαζεται και θα νιωθει την μπλογκοκαταξίωση!(Οριστε μετα τη Μπλογκονία άρχισαν οι παρενέργειες κυρία μου). Εχω διαβασει bloggers οι οποιοι γραφουν όπως ακριβως μιλανε ,και σε πληροφορω πως δεν μου ηταν καθολου ευχαριστο να τους διαβαζω, νομιζα πως ειχα ανοιξει την πορτα του υπονόμου... κυριολεκτικά. Γιαυτο και τους εκοψα. Λίγοι και καλοί.Η γνωστή παλιά διαπίστωση.( θα παθω υπαρξιακό με τους όρους που αναγραφεις κι εχουν σχεση με λογισμικά και λοιπά. Τσαλαβουτάω στο ιντερνετ και φαίνεται η άγνοιά μου.Πω,πω ντοπή, παω να κρυφτω μέσα στην κάπα μου. Χαιρεσθε κυρία μου. (Σημείωση στο σχόλιο του προηγούμενο ποστ:στο διήγμημα του Ταμβακακη αναφέρεται πως γυναικες δεν έτρωγαν γιατι θεωρείτο ταμπού...Συνεπώς, αν σου ξανακουνηθεί κανεις "παραδοσιακός" πες του να προσεχει τα νωτα του μη βρεθει αυγολέμονο σε καμιά μαρμίτα :))))))

Stefanos είπε...

Καλώς βρεθήκαμε :)
κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ
Πές τα πές τα!!!
Ένα από τα πράγματα που εγώ απεχθάνομαι πάντως, είναι αυτό το στυλάκι "Εγώ θα σώσω τον κόσμο, είμαι πρωτοπόρος, επαναστάτης, ιδεαλιστής και σωτήρας σας". Όταν παίρνουμε τον εαυτό μας πιο σοβαρά από όσο πρέπει, παίρνουμε και την κάτω βόλτα..

diva είπε...

Σπίθα μου αγαπημένε :-)
..ας κάνω ένα διάλειμμα...3000 λέξεις "έκλεισα" και συνεχίζω ακάθεκτη!

Καλή μας εβδομάδα..(παρ)ορμητική:-)
Φιλί

diva είπε...

Δείμε μου
Κάνεις πολύ καλά και θίγεις αυτά τα θέματα.
- Οι "επώνυμοι" δεν σxoλιάζουν Δείμε μου..το πολύ πολύ να περάσουν για κανένα "καλώς ήρθες" έτσι..για να (μας) μαζέψουν σχόλια και επισκέπτες. Ξέρετε πως και σε μένα έχει "προταθεί" σε κάποια συζήτηση να ΜΗ σχολιάζω τόσο συχνά; Αλλά εντάξει..το έχω ξαναπεί..άλλο να είσαι Ψώνιο με αυτό που κάνεις (ναι, προσμετράται και ο εργασιακός χώρος που φέρει κύρος) και άλλο να είσαι Ψωνισμένος
- Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο (αυτο)σκοπός ..συλλογής επισκεπτών/σχολιαστών. Εμένα με απασχολεί τι μου λέει ο άλλος και το σημαντικότερο ΠΏΣ μου το λέει. Κι επειδή δίνω μεγάλη βαρύτητα στα σχόλια..ναι θέλω να υπάρχουν και τέτοια εφόσον τα θεωρώ σημαντικό συμπλήρωμα του post. Ξέρετε.. όταν αναζητώ θέματα για το antitech στα διάφορα blog (ελληνικά και ξένα) ΠΑΝΤΑ κοιτάζω και τα σχόλια..κι έτσι θεωρώ πως θα δώσω μία πιο αξιοπρεπή άποψη (ειδάλλως θα προτασσόμουν ως μία αυθεντία - από πού κι ως πού αυτοανακηρύσσονται κάποιοι opinion leaders μα τω Θεώ Gates! δεν το έχω καταλάβει!)
- Φυσικά και υπάρχει απαξίωση στους μικρούς κι ασήμαντους (αυτούς που δεν μπορούν να διαφημίσουν που δεν προτίθενται ούτε διατίθενται να γλείψουν ή να κολακέψουν) αλλά να συναντάς αυτή την αντίληψη σε επώνυμους "καραγκιόζηδες" το λες δικαιολογημένο (όντας τέτοιοι, θαρρούν όλο τον χώρο καραγκιοζ μπερντέ!) αλλά να το συναντάς από νέους ανθρώπους που υποτίθεται πως επιθυμούν να προωθήσουν τη Φωνή των Ιστολογίων εε..εεε..

Και ξαναλέω (δεν πειράζει..η επανάληψη είναι η αρχή της μάθησης) ΔΩΣΤΕ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ - ΠΑΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ "ΓΗΡΑΙΩΝ" ΚΑΙ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" ΑΥΘΕΝΤΙΩΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ! ΑΚΟΥΣΤΕ! ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

diva είπε...

gerasime
Είναι η γονιδιακή ανάγκη της μάζας να ποδηγετηθεί. Αυτό έλεγα και παραπάνω. Αλλά εδώ στα blog θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια δυνατότητα να... το ρίξεις το χαστούκι στη μάζα. Άσε που σε ένα συγκεκριμένο θέμα, σχολιασμοί άνω των εκατό δε λένε και κάτι διαφορετικό κι όχι μόνο δε λένε κάτι διαφορετικό αλλά δηλώνουν γελοιωδώς υποκλίσεις στην Αυθεντία της έκφρασης..Αμ ξυπνήσαν οι Χρήστες αγοράααααακι.
Τώρα ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ!

diva είπε...

Miss auburn
Φυσικά και οι καλοί θα φανούν με τον καιρό αλλά το ζήτημα είναι όσοι έχουν τη δυνατότητα (την άμεση εννοώ..για αυτό τα έχω βάλει με τους aggregators) να "βλέπουν" τα πάντα, ας καθοδηγούν έστω με κριτήριο την διαφορετικότητα.
Άλλωστε λίγο απασχολεί ποιος είναι καλός και ποιος όχι (σιγά..τι; θα τους πληρώσουμε;) αλλά τι έχει να πει ο καθένας! Γιατί όταν όλοι μιλούν για ένα θέμα, ο καθένας το εκθέτει από την δική του οπτική ζωής κι εγώ αυτό θέλω να το δω!
..
Για τις άγνοιες σας μην ανησυχείτε. Μου αφήνετε ένα σχόλιο, μου στέλνετε ένα mail και απαντώ! Κι αν δεν ξέρω..ευκαιρία να μάθω!
...

χαχαχ
Γέλασα απίστευτα με την τελευταία σου προτροπή!
χαχαχαχαχχαχααχαα
Την επόμενη φορά που θα βρεθώ among them θα αγριοκοιτάξω κανέναν και θα κάνω όπως ο Χάνιμπαλ..πως ρουφάω το ..συκωτάκι
αααααααχχαχαχαχαχαχαχ
[Απαπα έχω αρχίσει να γίνομαι τρομακτική!]

diva είπε...

prophet estarian
(wow! what a nickname!:-)
κλαπ κλαπ και από μένα:-)
Και κοίτα να δεις που ενώ όλοι απεχθανόμαστε το στυλάκι που αναφέρεις..πάντα "τρέχουμε" σαν τα ζώα προς τα κει..
Από την άλλη βέβαια..δεν με απασχολεί το στυλάκι κανενός. Εμένα με ενδιαφέρει:
1. να βλέπω διαφορετικά στυλάκια
2. να ακούω διαφορετικά πράγματα ή και ίδια με διαφορετικό τρόπο
3. να βλέπω ανθρώπους να θέλουν επιτέλους να μιλήσουν και να μπορούν!

Stefanos είπε...

...αρκεί να μην είμαστε ερωτευμένοι με αυτά που γράφουμε.. :) :)

(το nickname είναι λόγω νεοιδρυθείσας θρησκείας που λανσάρω μαζί με κάτι κολλέγες.. έλα να προσκυνήσεις :P)

Ανώνυμος είπε...

Πήρα κι εγώ το σπαθί κι έκοψα μια δυο συνδέσεις επωνύμων που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζονται τη δική μου διαφήμιση. Την έχουν περίσσια από έντυπα, από την τιβί. Κοίταξα μετά την υπόλοιπη λίστα και ήμουν ευχαριστημένη γιατί αφορούσε ανθρώπους που πραγματικά συμπαθώ και απολαμβάνω να διαβάζω. Και τους άλλους θα τους διαβάσω, αλλά χωρίς λινκ :)

υγ. Ένα μπλογκ χωρίς τα σχόλιά του είναι μισή επικοινωνία. Να δώσουμε ευκαιρία και σε άλλες φωνές. Φυσικά ο χρόνος δεν είναι πολύς και συχνά δεν επισκέπτομαι και ανθρώπους που θα ήθελα ή τους διαβάζω χωρίς χνάρια. Αλλά το ξέρουν :)

koulpa είπε...

Aν και σε μοντέρνο χώρο.. επιμένω για την ώρα να αναζητώ τα αναγνωσματα και τις ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση με κάπως παραδοσιακό τρόπο.. αρχικά ακόλουθόντας ένα ενδιαφέρον σχόλιο για να δώ τι παίζεται και στον οίκο του σχολιαστή.. κι αν έχω χρόνο ακολουθόντας τα λίνκς στο sidebar..:):)
Παλαιότερα ακολουθούσα γνωρημίες απο συζητήσεις σε καφετέριες και ουζερί.. περίπου το ίδιο κάνω κι εδώ.. με πολύ μεγαλήτερη ευκολία.. δύσκολα θα συναντούσα τόσα άτομα με συμβατικό τρόπο..:):)
Και η μάθηση παλαιότερα περνούσε από συζητήσεις.. και ακολουθόντας παραπομπές στην εγκυκλοπαίδια.. τώρα όλα είναι πιό έυκολα και πιό άμεσα..:):)
(ε ναι κοιτάχτε το όσο είναι νωρίς.. γιατί κι εγώ είμαι αδυνάμου χαρακτήρος και παρασήρομαι.. τραβάτε με κι ας κλαίω..:):))
Την καλησπέρα μου:):)

diva είπε...

dora μου
ελπίζω να μην αφαίρεσες κι εμένα!
χαχαχα
Σκέψου δηλαδή τουλάχιστον (αμάν έκφραση!:-) πως μέχρι πρόσφατα (8 χρόνια γράφω στο Ram) δεν με γνώριζαν ούτε καν οι "συνάδελφοι" συντάκτες..κι η μαμά μου ακόμα..καμιά φορά το θυμόταν επειδή της έλεγα πως την αναφέρω..θέλω να πω..δεν είμαι "επώνυμη"..
Άσε που μόλις πήγα να γίνω- μετά την γεναιόδωρη εκείνη κίνηση ενός γηραιού κυρίου- άλλαξα όνομα κι άρχισα να γίνομαι γνωστή μόνο ως diVa!!
Δεν είναι γραφτό μου να καταστώ διάσημη με το επώνυμο μου. Το σύμπαν μου το δηλώνει καθαρά:-)
Σήμερα κοιτούσα κι εγώ τη λίστα μου..που όλο μεγαλώνει κι έλεγα..κοίτα πόσους γνώρισα..γιατί τους γνώρισα..και όσο τους διαβάζω τόσο πιο πολύ τους μαθαίνω..
Οι συχνές επισκέψεις και οι συχνοί σχολιασμοί είναι λιγάκι δύσκολη κατάσταση διότι θέλει αρκετό χρόνο αλλά θέλω να πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε τις υποχρεώσεις του καθένα όπως και αντιλαμβανόμαστε με τον καιρό σε σημείο βεβαιότητας την εκτίμηση που τρέφει ένα άτομο προς ένα άλλο.

diva είπε...

koulpa μου
Όλα συμβαίνουν πιο γρήγορα στο διαδίκτυο και για αυτό τονίζω πως έτσι αναγκαζόμαστε να μάθουμε από την αρχή τις έννοιες της αντίληψης, της κρίσης, της αξιολόγησης.

Υ.Φ. θα βάλω φρένο..στις 500 λέξεις σχόλιο θα καταλαβαίνω πως πρέπει ..να ανεβάσω άλλο ποστ!
χαχαχαχαχχα
καλησπέρα και από μένα:-)

diva είπε...

prophet estarian
(έλεγα να περάσει λίγο ο χρόνος αλλά..νομίζω είναι καιρός να..συστηθούμε properly)
Ευθαρσώς σου δηλώνω ιερέ μου νέε :-)
Πως Φυσικά και είμαι Ερωτευμένη με τα γραπτά μου. Το ίδιο υποθέτω και όλοι οι bloggers.
Εννοώ πως είναι ερωτευμένοι με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ γραπτά!
χαχαχαχαχα
Μη με αναγκάζεις να επαναλάβω την κακή λέξη που ξεκινάει από κ(α*λ*) διότι αυτή είναι η κινητήριος δύναμη κάθε γνήσιου ιστολόγου.
Μπλογκόνι γεννιέσαι αγαπητέ. Δε γίνεσαι.
Και συνεχίζω να συστήνομαι, ευθαρσώς :-)
Εγώ η diVa να ..προσκυνήσω;
Θέλεις να βάλουμε μία ψηφοφορία στο blog μου για το πόσοι γέλασαν με ξεκαρδιστικό γελάκι όταν διάβασαν την...προτροπή σου;-)
Μπορώ βεβαίως να υποβάλω τα σέβη μου, να υποκλιθώ σε έναν ..τετραπέρατο σκοπό , μα όχι αγαπητέ μου να προσκυνήσω. Αυτό το πράττω συνειδητά , συμβατικά και με παρρησία μόνο στον Προσωπικό μου Θεό:-)

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ μα...
Λέω, δευτεριάτικα άσε κατά μέρος τις εξ .. εσπερίας συγγένειές σου,
ε δεν πάει άλλο...

Καλή μας φίλη (μια diVa φίλη με το πόπολο; τσ τσ τσ) εντάξει κάτω η υπερβάλλουσα διαφήμιση!
Συμφωνώ!

Αυτά τα ενδιάμεσα στο κείμενό σας, κάτι σαν r, ένα άλλο σαν a και ένα τρίτο σαν m, τι ακριβώς δηλούν;
Τι ακριβώς κάμνετε εσείς με το κειμενάκιον ετούτο ε;

Σοβαρότης και συνέπεια!!!!
(Λέω εγώ τώρα... )

Καλή εβδομάδα να έχετε!!

takis είπε...

Ωραία θέματα..(δεν πρόλαβα και το προηγούμενο ποστ..)
Εχουν ειπωθεί πολλά...και στα σχόλια κυρίως ..που εκεί, για μένα, πέφτει το μεγαλύτερο βάρος στο blogging ..γιατί ακριβώς εκεί υπάρχει και μεγαλουργεί η δύναμη της επικοινωνίας...και το καλύτερο ποστ χάνει αν δεν υπάρξουν τα σχόλια που μας φέρνουν κοντά (ή μακρυά..)
Απο την άλλη δεν πιστεύω οτι το blogging θα λύσει όλα τα προβλήματα επικοινωνίας και δημοκρατίας...βοηθάει πάντως και μερικές φορές πολύ.

Οι λεπτομέρειες περί "επωνύμων","σοβαρών" και "μη" θα κριθούν στη συνέχεια από όλους μας,
δεν χρειάζεται βιασύνη ούτε φανατισμός.

Ανώνυμος είπε...

@takis μου επιτρέπεις μια σκέψη;
Το blogging ουδέν πρόβλημα μπορεί να λύσει.
Οι άνθρωποι θα τα λύσουμε, μάλλον δημιουργώντας άλλα!!!

Εκείνο όμως που (φαίνεται να) κάνει, είναι να αλλάζει δυναμικά και απρόβλετα ίσως τα δεδομένα!!
Τουλάχιστον με βάση τα όσα ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει.
Την καλησπέρα μου

diva είπε...

sotirisK
Τριγυρίζετε συνεχώς στο μυαλό μου..
στο δρόμο που περνά μπροστά από την πολυκατοικία όπου μένω υπάρχουν παρατεταγμένες..πορτοκαλιές και μανταρινιές..σήμερα λοιπόν που εντόπισα και μια λεμονιά σας σκέφτηκα αμέσως!!!!!
:-ρ

Κι έλεγα - λοιπόν-ποιος θα τσιμπίσει; ποιος θα τσιμπίσει; (για τα r+a+m λέω) διότι σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει οτι πριν το προηγούμενο post το οποίο προήρθε εκ του Ram, ποτέ δεν ανάρτησα το λογότυπο του ακατανόμαστου σε post. Το είχα απλώς εκτεθειμένο στο sidebar κι αυτό..αφού συνέβη το μοιραίο εκείνο επεισόδιο κατάδειξης μου ως..ξετσίπωτης αρθρογράφου (τι θυμάμαι και γελώ..)

Η πολυπληθής ανάρτηση του λογοτύπου λοιπόν ήτο συνειδητή υπηρετώντας μία σκοπιμότητα.
Δεν είναι απολύτως απωθητική η έμμονη κατάδειξη της εργασίας μας ειδικά όταν αυτή αφορά Έντυπο μέσο;
Τι προσπαθώ να πετύχω δηλαδή;
Την ενδυνάμωση της..αυθεντίας μου στις πλάτες ενός μεγάλου οργανισμού;
Εγώ είμαι blogger αγαπητέ μου.
Δεν υπήρξα ποτέ τίποτε άλλο (έως τώρα διότι ε σαφώς έχω κι εγώ τις φιλοδοξίες μου) κι εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να πληροφορήσω και να ενημερώσω:
Πριν 8 χρόνια ήμουν μία απλή αναγνώστρια του Ram. Έγραφα κείμενα "για το γούστο μου" και τα αναρτούσα (ναι) στη δωρεάν ιστοσελίδα μου στη forthnet. Το ίδιο σας πληροφορώ έκαναν και πολλοί άλλοι χρήστες. Είναι σημαντικό αυτό που λέω διότι προχτές κάποιος είχε το θράσος - ο αδαής των διαδικτυακών- να μου πει πως ο τάδε εκείνος φοβερός και τρομερός γηρ..οχι δεν θα το ξαναπω, ήτο blogger πολύ πριν.
Ε, όχι!
Bloggers υπήρχαν πάντα. Άνθρωποι με μεράκι να γράφουν και να εκθέτουν. Απλά δεν είχαν την τύχη να είναι γνωστοί. Εγώ τους είχα εντοπίσει γιατί από τότε το είχα το κουσούρι της..τυφλής αναζήτησης.
Μία τέτοια "ανάρτηση" μου με έφερε στο Ram και 8 χρόνια μετά εξακολουθώ να γράφω ως αναγνώστρια (έτσι θεωρώ εαυτόν) από τη μεριά του ξανθού χρήστη όπως λέω:-)
Αν λοιπόν με ρωτήσετε θα σας πω πως είμαι blogger και όχι αρθρογράφος κι αυτή η επίμονη αναφορά τον τελευταίο καιρό στις έντυπες στήλες μου προσπαθεί να καταδείξει - με οξύμωρο ίσως τρόπο- αυτό ακριβώς.
Πως έχω γεννηθεί και παραμένω τελικά ένα bloggoni.
(Αν γίνει πόλεμος δηλαδή θα είμαι με εσάς και όχι με αυτούς- κύριε διευθυντά τι κάνετε; στο περιοδικό όλοι καλά;)

αυτάαααα
λεμοναδίτσα; δεν , ε;
καλησπέρα σας

diva είπε...

takis
Το ίδιο πιστεύω και εγώ για τα σχόλια. Είναι συμπληρωματική δύναμη και μάλιστα ισχυρή. Για το blogging έγραψα πάρα πολλά νομίζω αυτές τις μέρες και ελπίζω να έγινε σαφές πως όχι μόνο πιστεύω απίστευτα στο Φαινόμενο αυτό αλλά θ ακάνω και ό,τι μπορώ για να πείσω και τους άλλους για αυτό.
Βιασύνη όχι , δεν χρειάζεται..έτσι βρεθήκαμε να είμαστε εκατό χρόνια πίσω από την αμερική..
:-ρ

Ανώνυμος είπε...

εγώ για ένα γεια πέρασα! πω,πω τι γινεται εδώ, νυστάζω κιόλας, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. ένα έχω να πω: μπλογκιν ιζ φορ φαν.

diva είπε...

keimgreek
Καλώς ήρθες και μια χαρά το γειά:-) αλλά σε επανάσταση δεν πάμε νυσταγμένοι παιδί μου!
χαχαχ
Άκου κι αυτό..
- έχω έναν γείτονα που δέρνει την γυναίκα του..και ποστάρω ανώνυμα "Ο Θρασύβουλος Καρκατσίκας δέρνει τη γυναίκα του"..μπλογκάρουν και αστυνομικοί και δικαστές ξέρεις..κι αν δεν το ξέρεις σου το λέω εγώ..πόσο φαν είναι αυτό;

άλλο..

- ο Θρασύβουλος είναι μια χαρά άνθρωπος αλλά εγώ ποστάρω το "νέο" έτσι κι αλλιώς..φαν;;

- δούλεψα πέρυσι σε ένα ιδιωτικό σχολείο και ποστάρω "στο δελφινάριο σχολείο αλλάζουν τους βαθμούς και το 14 το κάνουν 20"...φαααν;;

- τώρα που μας έκανε την τιμή ο Μπιλ και ήρθε στη χώρα για το παραδάκι είπε μεταξύ άλλων "better fewer meetings" κι έχω συνάντηση στο περιοδικό..κι είμαι εγκλωβισμένη από χιόνια στον Λαϊλιά...ποστάρω σε κλειστό μπλογκ "μάγκες το και το " (βέβαια πρέπει να έχω και wi fi στον Λαϊλιά αλλά προς το παρόν από όσο ξέρω έχουν μόνο στο Νοβά..μια περιοχή που μόλις δύσει ο ήλιος δεν πατάει το πόδι του κανείς!)...αυτό είναι απλό φαν;

Φυσικά είναι ΚΑΙ φαν..αλλά δεν είναι τόσο επιφανειακή η Δύναμη της έγγραφης έκφρασης..ειδικά στο διαδίκτυο..

Καλή μας νύχτα:-)

Aντώνης είπε...

Τολμώ στο ναρκοπέδιο που ζεις να περπατώ τολμώ να μαι αντίλαλος δικός σου σ΄αγαπώ :)

koulpa είπε...

Πέρασα για καληνύχτα.. και βρήκα κι άλλα ποστ στα σχόλια..:):)
Δε νομίζω ότι είναι ανυσηχητικό.. είτε ποστ είτε σχόλιο εγώ θα το διαβάσω..:):)
Είμαστε τα ελατώματα της εκπαίδευσης που σκοπό είχε να ΜΗΝ μάθουμε να παθαίνουμε και προς θεού να ΜΗΝ σεπτόμαστε..:):)
την καληνύχτα μου:):)

CyberEddie είπε...

Καμιά φορά αναρωτιέμαι τι σου αρέσει περισσότερο: να γράφεις άρθρα ή να απαντάς σε σχόλια. Νομίζω ότι είσαι μια διαχασμένη προσωπικότητα, πολυσχιδής και δεν μπορείς να "γεμίσεις" εύκολά. Καλό για σένα [ψάχνεσαι], καλό/κακό για τους γύρω σου [πρέπει να σε αντέξουν]. Μια αλιθινή ντίβα.

Τον εαυτό σου,τον αντέχεις?

koulpa είπε...

..Kαι μιά βιαστική καλημέρα:):)

diva είπε...

aντώνη μου
:-)
Πόσο μα πόσο γλυκό ξύπνημα, αυτό που μου χάρισες...
Καλή μας ημέρα

diva είπε...

koulpa μου
Το κακό των post-comment έχει παραγίνει, νομίζω:-)) αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω σας λέω!χαχαχ
Α, η ελληνική εκπαίδευση αγαπητέ μου είναι πολύ μεγάλος βράχος στις πλάτες των παιδιών..και πολύ μεγάλος κάλος στους εκ των γραφείων τους ηγέτες.
Καλή μας ημέρα Σαΐνη:-)

diva είπε...

cybereddie μου
Μου αρέσει η επικοινωνία. That's all.
Είναι και αυτό το ""το γραψιμο ήταν ο μόνος τρόπος να μιλήσω χωρίς να με διακόπτουν συνέχεια" ΙΤΑΛΟ ΚΑΛΒΙΝΟ" που αναγράφεται στο επάνω μέρος του ιστολογίου της Miss auburn
και ορίστε τώρα..πώς να μην εκθέσω προσωπικό δεδομένο;
..Συζητώ με τον αγαπημένο μου ένα θέμα κι εκείνος μου εξηγεί την άποψη του. Πετάγομαι!
- Μη μιλάς βρε..άκου
- Μα..διαφωνώ!
Μετά από ώρα επανέρχεται το θέμα..κι εγώ επιμένω στον..χαβά μου
- Βρεε..τι είπαμε πριν;
- Ναι αλλά εγώ διαφωνούσα ΠΡΙΝ!
Ενω εδώ κανείς δεν διακόπτει - και δεν αναχαιτίζει- την ορμή έκφρασης και άποψης κανενός:-)

Τι θα πει αν "αντέχω τον εαυτό μου"; Μια χαρά τον αντέχω και μια χαρά μου αρέσει. Κι όσο ζω, προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη. Να κοιμάμαι χωρίς τύψεις, να ξυπνώ χωρίς απογοητεύσεις και να ζω , μαθαίνοντας πώς να είμαι καλύτερη.

[Λογοδιάρροια πρωί πρωί!χαχαχ]
Καλή μας μέρα!

CyberEddie είπε...

αυτό, αυτό! Το αυτοβιογραφικό θέλω να σου βγάλω!

Ανώνυμος είπε...

τα 'παμε , οι "established βλόγερς" είναι η ωραιοπαθέστερη ράτσα ανά την υφήλιο

τα υπόλοιπα κατ' ιδίαν (λέμε τώρα..)

diva είπε...

cybereddie
απαπα
αντί να με προστατέψεις από την γραπτή φλυαρία μου..
τσκ τσκ τσκ
:-)

diva είπε...

κ.κ.μοίρης
Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε;-ρ
..είναι βλέπεις και που οι ωραίοι έχουν χρέη!

CyberEddie είπε...

Όταν φλυαρεί κάποιος μαθαίνεις πολλά. Η πιο επικίνδυνη ερώτηση είναι η ... ερώτηση που κάνεις στον εαυτό σου και μετά απαντάς μόνος σου.