Σάββατο

e-αγένεια

Σάββατο Updated*


Έχοντας «υφαρπάξει» την Βίβλο των εντολών της Virginia Shea περί του Netiquette (των κανόνων «καλής συμπεριφοράς» στο διαδίκτυο)
Μπορώ πλέον να τις απαξιώσω στιγμιαία – εφόσον η μαντάμ Virginia δεν είναι δα και ο Ζαμπούνης του Διαδικτύου- εστιάζοντας σε μερικές εντελώς παρόμοιες μεταξύ τους προσωπικές μου καταστάσεις , οι οποίες όχι απλά με έφεραν στο Αμήν αλλά στο άει στον Στήβεν Τζομπς (πώς λέμε άντε στο διάολο;)

[ 65 λέξεις μία μου πρόταση..χμμ..κοίτα να δεις που είχε δίκιο το Αφενδικό]

Θα καταβάλω μάλιστα κύριοι Δικαστές ιδιαίτερη προσπάθεια να είμαι ευγενική λαμβάνοντας υπόψη μου και όλα τα άλλοθι των βοϊδογαϊδάρων της ηλεκτρονικής επικοινωνίας , επισημαίνοντας και την αναμενόμενη αντιστοίχηση της ανοησίας τους με την συμβατική (αν)ικανότητα επικοινωνίας , εκθέτοντας έτσι τα επικίνδυνα συνακόλουθα τα οποία ευκόλως αποκρύπτονται αλλά δυσχερώς προκαλούν ζημίες και ηφαιστειογενείς κοχλασμούς σε τομείς όπως η εργασία, η συνεργασία, η αρμονική συνύπαρξη και άρα κάθε παραγωγική ροή που ανακόπτεται – ανακόπτεται λέγω!- εξαιτίας της ασύγγνωστης αυτής συμπεριφοράς.

[ 77 λέξεις η πρόταση Αφενδικό..i’m getting scarier and scarier]

Αφήνω κατά μέρους τις περιπτώσεις όπου ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής e-mail αλλά ουδείς γνωρίζει πέραν της κίνησης πουσαρίσματος του send , πού ακριβώς καταλήγει το μήνυμα και αν ποτέ σε κάποια σκονισμένη χρονοκάψουλα θα αναγνωστεί από έναν έστω που – κομμάτια να γίνει- ας το διαβάσει κι ας μη καταλάβει ..Gates! (πώς λέμε..Χριστό;)

[54 λέξεις..αμάν αμάν]

Επίσης αφήνω στην άκρη – ναι ναι..καταχωρίζω- τις περιπτώσεις προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων διότι εκεί το θέμα χρήζει ψυχανάλυσης και βάλε εφόσον εγώ π.χ. αντιμετωπίζω τα άνω των είκοσι σειρών mail σαν κατάρα του Τουταγχαμών που να’χαμε να λέγαμε δηλαδή συν ότι άνω των πέντε e-mail αρχίζω και αφρίζω – κοινώς λινουξιάζομαι – όπως ακριβώς παρουσιάζομαι και στην περίπτωση των sms.

[57 λέξεις ..έλα diva το’χεις!!!]

Αγαπητός συνάδερφος μου ζητά συνεργατική βοήθεια. Δεν εκλιπαρεί. Ούτε απαιτεί. Ζητά ευγενικά (με εκείνο το βλέμμα απελπισίας «βόηθα diva..χάνομαι»).

Εγώ on the other hand of the e-monster, και ως καλοκάγαθος άνθρωπος που είμαι – Cyborg!!!!!! (λέτε να πάσχω από κρίση ταυτότητας;)- συντάσσω την ειρηνευτική βοήθεια, καταμετρώντας ένα ένα τα κουτάκια «γάλακτος» μαζί με τις συνδετικές κονσέρβες (ελάτε τώρα..για link μιλάω και λοιπές πληροφορίες) και αφού έχω Μόνη μου αναζητήσει μέσω των social network την ακριβή διεύθυνση e-mail του παραλήπτη, αποστέλλω το κιβώτιο με ευγενή χαιρετισμό.

Αυτομάτως

Σαν αστραπή

Σαν λάμψη στον αγέρα του χειμωνιάτικου Φλεβάρη (τι θα γίνει Κόντε; Θα ανεβάσεις κανένα νέο ποστ;) σκάει μύτη direct response παραλαβής του mail.

Oh!

diva ενεή ειμαρμένης πόθου..

Τι λε ρε παιδί μου;

Τέτοια κόλπα;

Εντυπωσιάστηκα η x- επαρχιωτοπούλα (dont care για τον χαρακτηρισμό..όλοι οι δικτάτορες επαρχιώτες ήταν)

Και αναμένω τις επόμενες ημέρες ..κάτι..ένα human response..ένα «νταξ..ελήφθη όβερ»

Περνούν οι μέρες γίνονται εβδομάδες..παρολίγο μήνας και συναντώ τον συνάδελφο (κανένα τρίωρο μετά την προσυμφωνημένη ώρα του ραντεβού) να αγναντεύει ένα ταβάνι στον εργασιακό χώρο.

«Έλαβες το mail μου;» (με μια ανησυχία στο μάτι..ένα ενδιαφέρον βρε παιδί μου καθότι έχω ανατραφεί με αρχές εγώ – τις οποίες βέβαια ορθώς επιθυμώ να ανατρέψω αλλά λέμε τώρα)

«α..ναι..ευχαριστώ..κι αν έχεις κι άλλα στείλε μου»

Τον κοίταξα με την λάμψη του σπαθιού στο μάτι..

Ύστερα προσπάθησα να τον κοιτάξω ολόκληρο αλλά ήταν απλωμένος στη πολυθρόνα και δεν μπορούσα να οπτικοποιηθώ καμπυλοειδώς..είπα να πω κάτι αλλά θυμήθηκα την ιερή διαταγή «μη ματώνεις τον χώρο της δουλειάς σου..υπάρχουν τόσα άλλα μέρη κατάλληλα για αποκεφαλισμούς» που αποφάσισα να στρέψω το βλέμμα αλλού (εκείνη τη στιγμή μάλιστα πήγε να μου κουνηθεί κι ένας ουραγκοτάγκος του διπλανού γραφείου αλλά αυτόν τον τρώω για πρωινό και έτσι αποχώρησα)

Και ερωτώ κύριοι Δικαστές – διότι εγώ είμαι multiple version cyborg κι έχω μελετήσει και το minority report – και σας το λέω ευθαρσώς θα το κάνω το έγκλημα- α όλα κι όλα ..αμαρτία εξομολογουμένη ουκ αμαρτία εστί - τις πταίει για την αλαφροΐσκιωτη αυτοπεποίθηση των αγενών του διαδικτύου;

Διότι εδώ πρέπει να σας αποκαλύψω πως ο συγκεκριμένος συνάδερφος είναι user άνω του μέσου όρου – το ίδιο και «παλαιό» αφεντικό το οποίο δεν εννοούσε ποτέ να μου απαντά ούτε καν με ένα απλό «οκ! Ελήφθη» στην αποστολή των εργασιών μου...

Καταλήγω λοιπόν, να παραθέσω προβληματισμούς τους οποίους βεβαίως εγώ έχω απαντήσει ήδη αλλά χρειάζομαι και τη Βούλα των υπολοίπων της e-πικρατείας ώστε να κατοχυρώσω το δικαίωμα αποκεφαλισμού….

- Τι ακριβώς σε κάνει αγενέστατε μου να πιστεύεις πως θα σε βοηθήσω μετά όχι μόνο από την απαξίωση της βοήθειας μου (κάτσε τώρα να φας τα μούτρα σου μόνος σου) αλλά και την απόλυτη ανικανότητα αντίληψης – αντίληψης λέγω!- μίας απλούστατης ευγενικής απόκρισης;

- Πόσο αρμονική διαφαίνεται η συνεργασία κατόπιν αυτού του γεγονότος;

- Αναγνωρίζει κανείς πόσο πιο ευχάριστη είναι η συνεργασία μου με τον ..τωρινό διευθυντή μου ο οποίος όχι μόνο απαντά «οκ» στην παραλαβή των εργασίων μου αλλά πλέον μου τηλεφωνεί κιόλας ώστε να συζητήσει λοιπές λεπτομέρειες; (Ο..παλαιότερος..αδυνατούσε να ανακαλύψει πως απαντάται μία κλήση διότι ένα ολόκληρο καλοκαίρι που τον έψαχνα για να με καθοδηγήσει..ήταν άφαντος επικοινωνιακά!)

- Είναι αυτά τα συμπτώματα ανάλογα και της συμβατικής ανικανότητας των ανθρώπων να επικοινωνήσουν η είναι η ιδέα μου γιατί απλά εγώ είμαι τέλεια και θεωρώ αυτομάτως όλα τα υπόλοιπα dna ..τζούφια;

- Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της τροχοπέδης που κατασκευάζεται για τις μελλοντικές συνεργασίες με αυτό τον βουκολικό τρόπο απαξίωσης;

- Ξέρουν πως οι κινήσεις αβρότητας δεν αρκούν ώστε να ενισχυθεί η παραγωγικότητα μίας συνεργασίας αλλά επιβάλλεται κατά έναν τρόπο και η ιδιαίτερα κοπιαστική – ίσως – συνεχής κίνηση ευγενούς φέρεσθαι;

Και πάμε και σε μερικά άλλα ψιλογράμματα τώρα γιατί δε νοείται να περιδιαβαίνουμε νυχθημερόν το διαδίκτυο και να σκουντουφλάμε σαν σουρωμένοι ποπολάροι που κάνουν κόρτε στις κολώνες του πεζόδρομου.

- Μάθε να βάζεις link. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε Άνθρωπο (διότι άνθρωποι γράφουν τα κείμενα..όχι οι μαϊμούδες ενός παλιού πειράματος που τάχα μπορούν να γράψουν τα κείμενα του Σαίξπηρ!). Μάθε να παραδέχεσαι πως κάτι δεν ήταν δική σου ιδέα. Ξεπέρασε τα κόμπλεξ σου! Αγάπησε τον εαυτό σου με τα ελαττώματα του. Μάθε τι πάει να πει Respect!

- Να απαντάς στους σχολιαστές σου. Δε με νοιάζει αν είναι η γυναίκα σου, ο γείτονας, ο περιπτεράς ή ο συνάδερφος που του’μαθες να μπαίνει στο blog σου. Μάθε να είσαι ευγενικός! Να θυμάσαι πως κατά 99.999999999% αυτό που λες το έχει πει και κάποιος άλλος – το πιθανότερο – και πολύ καλύτερα! Κάνε τη διαφορά. Πες «είμαι εδώ – σε άκουσα- ευχαριστώ»!

- Μη μένεις άπραγος όταν διαφωνείς. Ορθώς επισημαίνει η θεία Virginiano flaming” αλλά μη μου στέλνεις mail «..και να εγώ διαφωνώ». Γράψτο! Κάνε την αρχή του διαλόγου. Της κουβέντας. Της φασαρίας. Speak μωρέ Speak!(όπως λέει και ο αγαπητός koulpa)

- Γράφε για ό,τι γουστάρεις. Όχι γιατί είναι η μέρα της Μαρμότας που λες και το’χαμε τάμα να μιλήσουμε όλοι για τον έρωτα. Γράφε ό,τι έχεις στο μυαλό σου! Αυτό το μυαλό ψηφίζει, επιλέγει, διαμορφώνει, επηρεάζει!


…αυτά για τώρα…

πάω να γυαλίσω το σπαθί και ίσως προσθέσω καμιά δεκαριά update αργότερα…

* My first winter
25 Τόλμησαν:

koulpa είπε...

χαχα.. είστε απολαυστικότατη..:):)
Η ευγένεια μάλον δεν εμφυτεύεται χειρουργικά.. είναι αποτέλεσμα ίσως κληρωνομικότητας και σίγουρα πεδίας..
το αυτό και η εξυπνάδα που χριάζεται κάποιος για να καταλάβει ότι "μάχεραν έδωσες μάχεραν θα λάβεις.." (αφήστε κατω το σπαθί να εξηγήσω..:):)) δλδ οπως φερθείς να περιμένεις να σου φερθούν.. δεν είναι πάντα εφικτό (δυσκολεύομαι να είμαι αγενής ακόμα και με τους αγενείς..) αλλά είναι δίκαιο.. όσο για τις λεξεις ανά παράγραφο.. είστε σε καλό δρόμο.. την Περλ Μπακ την έχετε συναντήσει; (μιάμιση σελίδα παράγράφους.. και βάλε..):):)
[χαχα ευχαριστώ για τη αναφορά.. θυμητικό όμως!!:):)]
Καλησπερα συμπλογκόνι:):)

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση, με το καλησπέρα.
Πού μάθατε να φτιάχνετε τέτοιες κομψές προτάσεις των 65 Plus λέξεων;
Έξοχα!!!

Δεύτερον.
Ουδείς μεθυσμένος ποπολάρος κάνει κόρτε σε οποιοαδήποτε κολώνα.
Επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις τουλάχιστον.

Τρίτον.
Ουρακοτάγκος για πρωινό; Τσ τσ τσ..
Από τα δημητριακά στα θηλαστικά!!
Πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί!!

Κατά τα λοιπά, ως υπάρξας το ίδιο αγενής τουλάχιστον άπαξ, ε δεν τολμώ να ομιλήσω επί της ουσίας!!

Ζητώ, έστω και τώρα, μετά από σχεδόν ...ένα χρόνο!
(άργησα;) :)

Καλό σας απόγευμα!!

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγνώμη, βέβαια!!

(Άλλοι τρώνε ουρακοτάγκους για πρωινό και άλλοι λέξεις για απογευματινό!)

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

javapapo είπε...

ένα ακομα άσχετο comment απο μένα, προσπερνάω το post και δηλώνω - η τελευταία φωτό που εχεις στο post είναι απο μια παιχνιδάρα - παίζει και σε ps3 - η γκόμενα ειναι απίστευτη με τα σπαθιά!

Heavenly Sword!

Μήπως να πάρεις κανένα Ps3 να γουστάρεις;

respect!

diva είπε...

koulpa μου
:-)
Ευχαριστώ για το κοπλιμάν
Και ναι..από θυμητικό πάω καλά:-)
Επί της αγένειας..δεν μπορώ κούλπα μου..δεν μπορώ!
Και φυσικά δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που μία στο τόσο μπορεί να τύχει..μιλώ για τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται..
Ευχαριστώ και για την αναφορά στην Περλ Μπακ..να το δουν μερικοί μερικοί που θέλουν προτάσεις σφηνάκια!
Καλησπέρα μπλογκόνι:-)

diva είπε...

SotirisK.
Α-χα!
Και το είχα ξεχάσει!
Εεεε βέβαια..ένα ευχαριστώ ένα χρόνο μετά..πάλι καλά..:-ρ

1. Μου προκύπτει γλυκύτατε μου (65 λέξεις η πρόταση, λέω). Δεν το δολιχοδρομώ:-)
2. Δεν υπήρξα μεθυσμένος ποπολάρος για να ξέρω αλλά κάτι έχει πάρει το αυτί μου για ερωτοτροπίες με αντικείμενα κτιρίων!
3. Ο συγκεκριμένος ουραγκοτάγκος είναι για εφέ γαρνιτούρας..καμία θρεπτική αξία..μηδενικό ειδικό βάρος

Υ.Φ. Εμ, δύσκολα πληκτρολογείται η Συγνώμη και το Ευχαριστώ..ευτυχώς βέβαια έχετε αποδείξει ικανότατος σε έκφραση:-)

Φιλί γλυκό:-)

diva είπε...

Πάρη
Γνωρίζω από πού είναι η ..περσόνα αλλά όχι Μέντορα τώρα που έμαθα να κοινωνικοποιούμαι στην πρωτεύουσα, να καθίσω στο σπίτι να παίζω ps3!
Ε, όχι!
No more isolation Μέντορα!
Υ.Φ. Ήδη σκέφτομαι ημερομηνία επόμενης ..επίθεσης. Εσύ ούτως ή άλλως πρότεινες τον επόμενο στόχο:-))

javapapo είπε...

κανε παιχνιδι..κανε παιχνιδι!
Θα χρειαστούμε ενισχύσεις! Το πιασες το υπονοούμενο έτσι! χα χα χα χα!

diva είπε...

Μέντορα
I will do my best to get the army:-p

Υ.Φ. έλα έλα..reload!

Ανώνυμος είπε...

συμπληρώνω - σε τρίτο πρόσωπο- :

μπαίνε και σχολίαζε όπου γουστάρεις και όχι μόνο σε αυτούς που μπαίνουν και σε σχολιάζουν (είτε σε γουστάρουν είτε όχι)

καθόλου δεν μου αρέσει η λέξη "γουστάρω" αλλά λόγω ψοφόκρυου όλα συγχωρούνται

diva είπε...

κ.κ.μοίρης
Θίγετε μεγάλο θέμα τώρα αλλά και τι να κάνουμε που είμαστε "μικροί" εμείς οι άνθρωποι..
Ε κι εντάξει..συγχωρείστε σε αυτή τη diVa σήμερα την άσχημη αυτή λέξη..
Πείτε πως φταίει το κρύο..η διάθεση..θα ψάξω αύριο για κάποια καλύτερη..σας το υπόσχομαι..
Καλό βράδυ

koulpa είπε...

..και λέω.. που είναι αυτό το update;.. πόση ωρα το τρίβει το σπαθί; θα το λιωσει..:):)
Θα βγήτε για χιονοπόλεμο;:):)
Καληνύχτα κι από εδώ μερακλομπλογκόνι:):)

diva είπε...

koulpa μου
Όχι μόνο θα βγω για χιονοπόλεμο αλλά λέω να τον..επεκτείνω κιόλας περιφερειακώς του περιβάλλοντος :-)
[Τουτέστιν αλίμονο σε όποιον σταθεί και με προκαλέσει]

Υ.Φ. Αστράφτει το σπαθί σας λέω!
Καλημέρα χιονο-μπαλκονο-μπλογκονάκι:-)

koulpa είπε...

χαχα.. είμαι μακρυά για να με παρει η μπάλλα..:):)
Την καλημέρα μου:):)

CyberEddie είπε...

Γουστάρεις να σε θεωρούν στριγγλίτσα αλλά έχεις ένα έμφυτο ευγενικό προφίλ που κρύβεται κάτω από την rough επιφάνεια. Είσαι από τα αγαπημένα μου είδη του ζωικού βασιλείου...

CyberEddie είπε...

Και μια γενική ερώτηση, που είναι το .. τσαρδί σου? Αποκλείστηκες???

diva είπε...

koulpa μου
..γλιτώσατε
Καλό "απομονωμένο" βράδυ

diva είπε...

cybereddie μου
..Προσπαθώ απλά να μη ξεχνώ πως δυστυχώς..τον καλό τον λένε και μλκ
..Ζωϊκό..καλά το λες..

Υ.Φ. Φυσικά και έχω αποκλειστεί. Άκου εκεί προβληματισμός!

kira είπε...

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που χαρακτηρίζονται από ευγένεια στη ζωή τους, θα χαρακτηρίζονται και από e-ευγένεια. Γιατί η ευγένεια δεν είναι ένα ρούχο που μια το φοράς και την άλλη το βγάζεις γιατί δε σου αρέσει πια ή γιατί πέρασε η μόδα του! Όσο για τον τύπο στη δουλειά, τι να πω, δε θάθελα να μιλήσω γιατί είναι σίγουρο πως θα γινόμουν αγενής, το κακό είναι όμως ότι έχουμε πήξει από κάτι τέτοιους...

diva είπε...

kira μου
Η ευγένεια ψυχής και όχι μόνο χαρακτήρα..συμπεριφοράς δηλαδή κατά περίσταση είναι - όπως είπε και ο κούλπα- θέμα κληρονομικότητας και παιδείας..
Ας ελπίσουμε πως δε θα χρειαστεί να "πολεμήσουμε" πολλές φορές στη ζωή μας με τέτοιες ιδιοσυγκρασίες..
Καλημέρα και Καλή εβδομάδα

Ανασα του Βορρα είπε...

Ως φρέσκια(στα blogs να μη παρεξηγιόμαστε)και νιόβγαλτη(1,5 μήνα) ένοιωθα ως ψαρωμένη μαθητριούλα, διαβάζοντας τις "οδηγίες χρήσεως" που με τόσο χιούμορ και ευγένεια μας μεταδίδεις.
Πολλά από αυτά τα ψάχνω εδώ και καιρό και κανείς δεν είναι σε θέση να με κατατοπίσει.
Ευχαριστώ πολύ ΜΑΣΤΟΡΙΣΑ ΜΠΛΟΓΚΟΝΙ!

diva είπε...

Ανάσα
:-)
χα Αυτό το "μαστόρισα" με καθήλωσε!
Ευχαριστώ πολύ:-))
Στη διάθεση σου πάντα..κι είπαμε..αν δεν ξέρω..ευκαιρία να μάθω
εσύ ρώτα:-)

maya είπε...

αν συμφωνώ είναι οκ?
η γαιδουριά
ίδια είναι και εντός δικτύου
και τόσο, μα τόσο διάφανη
που καταντάει αστείο!

καλημέρα εδώ
γιατί απο πάνω
ενώ έγραφα την καλημέρα μου
και τα πιο απίστευτα λόγια EVER
(λέμε τώρα χάριν εντυπωσιασμού)
μόλις πάτησα να στείλω το σχόλιο...

μούβγαλε οτι έχεις απενεργοποιήσει τα σχόλια...


oh well...

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

Maya μου
Χίλια Συγνώμη!
Δεν το έκανα για να κλείσω την πόρτα κατάμουτρα!
..είναι απλά που είπα να κλείσω για λίγο την πόρτα..
Χίλια συγνώμη και πάλι.
Ελπίζω να μην χαρακτηρίστηκα κι εγώ ως e-αγενής.
Καλή σου μέρα πολύχρωμη χαρά του μπλογκοχώρου

Υ.Φ.Ρίχνε χρώμα πολύ είπαμε