Τετάρτη

Web Honor. Gr – “Δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής”

Τετάρτη

Αξιωματικοί (προσωπικοί) Ορισμοί:

Το link (σύνδεσμος) είναι:

 1. Κριτήριο αξιοπιστίας
 2. Σεβασμός πηγής

Αξιωματικά (προσωπικά) statements:

1. Πνευματική (διαδικτυακή) “κλοπή” είναι: Η απόλυτη αντιγραφή αποσπάσματος (ή συνόλου) Προσωπικού κειμένου ή επεξεργασμένης εικόνας χωρίς την παραμικρή αναφορά στον αρχικό εμπνευστή.

2. Η ανακάλυψη της αλήθειας περί πνευματικής κλοπής είναι συχνά αδύνατη.

3. Η καταληκτική Κρίση επέρχεται μέσα από τη μελέτη – νοητική και διαισθητική- των αντιδράσεων. Τόσο των «θυμάτων» όσο και των «θυτών».


Όπως μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο αναφορικό post του πολυαγαπημένου μου Sardo

, πριν αρκετό καιρό συνέβη , να ενημερωθώ – Τιμή μου και Καμάρι μου που επέλεξαν να επικοινωνήσουν μαζί μου- για την αντιγραφή μίας ανάρτησης. Η αρχική ανάρτηση βρισκόταν στον blogger. Η επικολλημένη στο wordpress. Γνωρίζοντας πως οι ημερομηνίες στις αναρτήσεις , είναι δυνατόν να «πειραχθούν», Έκρινα για το αληθές της αντιγραφής από τον βαθμό «ενεργητικότητας» των δύο ιστολογίων. Στο μεν ένα (του καταγγέλοντος) υπήρχαν σχόλια και αναρτήσεις παλαιόθεν. Στο δε δεύτερο ( του κατηγορημένου) υπήρχαν δύο έως τρία post σχεδόν χωρίς κανένα σχόλιο.


Παραθέτω την επικοινωνία μου με τους υπευθύνους του Wordpress και παρακαλώ προσέξτε:

 1. Την άμεση και ευγενή αντίδραση
 2. Καθώς και την Ενυπόγραφη απάντηση που έλαβα

""misappropriation of a post

I'm a journalist .......and i' ve got 3 blogs. One of them in wordpress.

Another blogger informed me that a post of his own was published in a blog at wordpress from another blogger who endores it as his inspiration.
Checking the dates you will easily discover who copied whom.

In the name of netiquette and web honor, i ask of you to delete the post at wordpress.
Sincerely yours
V"

Η απάντηση:

"

Hi,

I have suspended that blog.
If it returns it will do so without that article and with the blog owner knowing more about what he did.
I hope this is okay.

-

Mark"


Ιδού και η κατάσταση του κατηγορούμενου ιστολογίου τώρα

Περίπου την ίδια εποχή είχα λάβει ένα άλλο πικραμένο mail. Ένα προσωπικό post όχι μόνον είχε αντιγραφεί αλλά οι νέοι διαχειριστές «του» επέτρεπαν συνεχείς κατακρίσεις – επί προσωπικού- στον γράφοντα την ανάρτηση .

Δυστυχώς αν και είχε ζητηθεί από τον αρχικό «συγγραφέα» η αφαίρεση του κειμένου καθώς και της παραπομπής στο ιστολόγιο του, οι Έλληνες διαχειριστές αδιαφόρησαν απαξιωτικά.Πριν λίγες ημέρες έλαβα και πάλι ένα mail για την αντιγραφή προσωπικού κειμένου σε μορφή ποιήματος από ιστολόγιο και την δημοσίευση του χωρίς καμία αναφορά ή πληκτρολογηθείσα υποψία περί αρχικής πηγής.

Όπως αντιλήφθηκα από τις «συνομιλίες» μεταξύ κατηγορουμένων (forum) και «αδικημένων» , η ειρωνεία και η αγένεια στην αντίδραση των πρώτων ήταν αρκετή ώστε να με κάνει να υποψιαστώ..

Προσέξτε τις εκφράσεις της Διαχειρίστριας..


Επικοινώνησα Επώνυμα – όπως συνηθίζω- με τον/την Webmaster και δημοσιεύω τις δικές μου ηλεκτρονικές επιστολές πιστεύοντας ότι αρκούν. Ακολούθως σας ζητώ να Κρίνετε.


Καλημέρα
Υπέπεσε στην αντίληψη μου το θέμα της "κλοπής" πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτό παρουσιάζεται στο ακόλουθο λινκ (αφαιρέθηκε ο σύνδεσμος)
Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ πολύ τι ακριβώς έχει συμβεί;
[Αντιλαμβάνεστε πως η πληροφορία έφτασε σε μένα υπό την οπτική των "αδικημένων" αλλά πριν δημοσιεύσω το issue σχολιάζοντας, θα ήθελα μία δική σας δήλωση]

Ευχαριστώ πολύ

--
Erin Voutskoglou
Ram magazine
http://www.e-diva.euΑγαπητέ κύριε
Ζητώ εγγράφως και επώνυμα τη δική σας εξήγηση επί του θέματος
ώστε να μπορέσω να δημοσιοποιήσω το θέμα και να δημοσιεύσω ένα επίσημο και ενυπόγραφο κείμενο

Φοβάμαι πως οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου είναι απλά άσκοπη

Αναμένω
Ευχαριστώ

Αδυνατώντας να καταλάβω τη λογική όλων - σχεδόν -των διαδικτυακών "εταιρειών" - "υπηρεσιών" να μην υπογράφουν επωνύμως τα e-mail που αφορούν τις εργασίες τους,

επιλέγω να απαντήσω..

- Το "θέμα" και όχι το "άρθρο" θα δημοσιευτεί πρωτίστως στο blog και ακολούθως - μόλις λάβω σχόλια - θα αναλύσω το θέμα σε μία από τις στήλες μου στο Ram.

[Θεωρείστε πως ο τίτλος είναι περίπου " Διαχείριση πραγματικής ή κίβδηλης πνευματικής κλοπής"]

- Είμαι εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού και δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά εάν χαρακτηρίζομαι ή όχι δημοσιογράφος. Το ονοματεπώνυμο μου στον λογαριασμό του mail, ως υπογραφή αλλά και η αναγραφή του blog url καθώς και η όποια δημοσιότητα έχει πάρει αυτό μέσα από πρόσφατες έντυπες δημοσιεύσεις μου πιστεύω αρκούν ώστε να πιστοποιήσουν και να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο με την περσόνα και το πραγματικό άτομο

- Το θέμα της "πνευματικής κλοπής" έφτασε σε μένα όπως και κάποιο άλλο παρόμοιο το οποίο επιλύθηκε άμεσα, μέσω κάποιων e-mail. Καμία προσωπική σχέση - σχεδόν ούτε διαδικτυακή δεν έχω με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Για αυτό άλλωστε ήθελα γραπτώς μία δήλωση σας

- Το θέμα των νομικών κινήσεων ..το αντιπαρέρχομαι τουλάχιστον ως φαιδρό. Δεν σας απείλησα ούτε στο πρώτο μου e-mail ούτε τώρα (αν και νιώθω πως εσείς με αντιμετωπίσατε τουλάχιστον με ειρωνική αγένεια)

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Τα υπόλοιπα επί της οθόνης και ακολούθως επί του εντύπου...............................................................


Αναδημοσιεύω μία παλαιότερη ανάρτηση μου περί της πιο αμετακίνητης εμμονής μου. Αυτής, του Web Honor.
Η κακία είναι η επίθεση των αποτυχημένων


Η σάτιρα είναι ο φόβος των ασήμαντων σημαντικών


H Τιμή είναι ο Λόγος της Βίβλου του web

 1. Στο blog αυτό είναι δεκτοί όλοι. Ακόμα και οι Ανώνυμοι. Όποιος προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο – κατά την δική μου κρίση- εμένα ή έστω έναν από τους σχολιαστές μου θα αντιμετωπίζει την απόρριψη του σχολίου του. Εάν οι ύβρεις συνεχίζονται και δεδομένων όχι μόνο των γνώσεων μου αναφορικά με τα διαδικτυακά «κόλπα» αλλά και των γνωριμιών μου με εξέχοντες μέντορες του web, θα αναγκάζομαι να εκτελώ την τελευταία φράση του αγαπημένου μου Σπύρου σε αυτό εδώ το post του. Έτσι απλά.
 2. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μου και δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν, η απομάκρυνση οποιαδήποτε στιγμή ενός link είτε από την λίστα συνδέσμων , είτε από δημοσίευση. Ως συντάκτρια περιοδικού γνωρίζω την Ηθική υποχρέωση να αναφέρω τις πηγές μου μόνο που εδώ έχω την δυνατότητα να αναιρώ την Τιμή που επιδίδω όταν κρίνω πως κάποιος δεν είναι άξιος αυτής.
 3. Όποιος ανώνυμα ή επώνυμα ζητήσει την βοήθεια μου – το mail μου βρίσκεται στην σελίδα του προφίλ μου- θα την έχει άμεσα.
 4. Επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ διάφορα ιστολόγια. Όσοι φιλοξενούνται στις λίστες συνδέσμων του blog μου πρέπει να γνωρίζουν πως τους επισκέπτομαι συχνά. Όταν αποφασίζω να σχολιάσω σημαίνει πως θέλω πράγματι να δηλώσω την παρουσία μου δίπλα τους, στο πλευρό τους είτε έχοντας κάτι σημαντικό να πω είτε όχι. Εάν η απάντηση στο σχόλιο μου είναι προσβλητική με οποιαδήποτε έννοια, εκτελώ format στη μνήμη μέχρι νεωτέρας.
 5. Στο blog αυτό γράφω επώνυμα και το γνωρίζουν σχεδόν όλοι. Απαγορεύω την αναδημοσίευση των κειμένων μου είτε έντυπα είτε διαδικτυακά χωρίς να σπεύδω να κατοχυρωθώ με κάποια αμφίβολη νομική κάλυψη κι όποιος αποφασίσει να με παρακάμψει θα υπόκειται στην τιμωρία του πρώτου κανόνα. Θα κάνω μια αβαρία. Έτσι απλά.
 6. Όσοι μου έχουν εμπιστευτεί προσωπικά τους δεδομένα για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο ανησυχίας. Τα προστατεύω όσο και τα δικά μου.
 7. Δεν δέχομαι spam comments για οποιαδήποτε ανακοίνωση. Όποιος επιθυμεί να ενημερώσει τους επισκέπτες μου για οτιδήποτε επικοινωνεί μαζί μου με e-mail και αναρτώ με παραπομπή σε αυτόν την ανακοίνωση σχολιάζοντας εάν είμαι υπέρ ή κατά.
 8. Ξέρω να εκτιμώ την Συγνώμη όπως επιθυμώ να εκτιμάται και η δική μου.
 9. Σέβομαι την ανθρώπινη υπόσταση των διαδικτυακών ταυτοτήτων. Δεν τιμωρώ, εκδικούμαι, ενοχλώ ή εκβιάζω για την ψυχαγωγία του ελεύθερου χρόνου μου.

RespectΑυτό είναι το Web , Κύριοι. Μη το γαμάτε50 Τόλμησαν:

Shades είπε...

Αν και το c(l)opy paste έχει γίνει μόδα στο νετ.. νομίζω ότι όσοι το κάνουν δεν είναι blogger.
Τις περισσότερες φορές το βλέπουμε σε άλλους χώρους και όχι στα blog ή σε κάποια blog πολύ καινούρια.
Στο blogging υπάρχει μια δεοντολογία άγραφη μεν αλλά οι περισσότεροι δείχνουν σεβασμό.

Πάντως θα ήταν ένα καλό θέμα για το επόμενο blog.blog ;)

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε αποτελεσματικά να αμυνθούμε σε τέτοιου είδους επιθέσεις. (Γιατί για επιθέσεις πρόκειται.)

Το πιο καλό που έχω βρει είναι να παίρνεις screenshot από το κλεμμένο σου κείμενο, να παίρνεις ένα ακόμα από το δικό σου και να τ' ανεβάζεις δίπλα δίπλα σε ένα gallery π.χ. Flickr.
Να μένει εκεί, στην ιστορία, εις τους αιώνας των των αιώνων και να γίνεται για το ίδιο διάστημα ρόμπα ο μάγκας που σε έκλεψε.

ΥΓ. Oh it's a surreal video. Love it!

koulpa είπε...

Εγώ πάλι δεν έχω κάτι άξιο κλοπής.. αλλά οπωσδήποτε αναγνωρίζω ότι μπορεί να είναι ενοχλητικό.. δίνω όμως και μιά ευκαιρια στην άγνια.. θα έκανα πρώτα μιά νίξη στον αντιγραφέα..
μπένοντας στο χώρο δε καταλαβαίνεις από την αρχή πως παίζει το πράγμα.. αν είσαι ενθουσιώδης και δε περιμένεις να ενημερωθείς κάπως πριν εμπλακείς μπορείς να υποπέσεις σε αμαρτύες..
το θέμα είναι η αντιμετώπιση αφού ενημερωθείς..
όσον αφορά στην ηθική των υπευθύνων γενικά εν ελλάδη.. ε μάλον απότελεί ανασταλτικό παράγοντα για την τοποθέτησή τους σε υπεύθυνη θέση..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

mystikaperasmata είπε...

Τελικα μηπως το διαδικτυο, καταδυκνειει την πραγματικοτητα των ανθρωπων που το διαχειριζονται και οχι των χρηστων του;
Δηλαδη πρεπει να αρχισουμε να αμφιβαλλουμε για την ηθικη και των πιο "ηθικων", εννοωντας τους webmasters, και προφανως και για την καθε μορφη "πολιτικης δημοσιευσης", που ουσιαστικα μας προσφερεται σε μορφη κονσερβας.
Κατι του στυλ "μετα την απομακρυνση απο το ταμειο, ουδεν λαθος αναγνωριζεται" αλλα οχι του πελατη αλλα του μαγαζατορα.
Καλησπερα diva μου.

alekos είπε...

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα κάτι και θα με βοηθούσατε αν το διευκρινίζατε. Ο τόπος όπoυ έγινε η αναδημοσίευση τι είναι??? forum,blog κτλ. Από τον τόπο αυτό σας απάντησαν ή έπεσε σιωπή?
Όπως έχω ξαναπεί το να παραδεχθείς ότι κάτι που παρουσιάζεις δεν είναι δική σου ιδέα θέλει !@#!@# τώρα το να παραθέτεις και κείμενα άλλου χωρίς να αναφέρεις πηγή δείχνει απλά ότι δεν είσαι άξιος για το web.

kakaskimos είπε...

Η μεγαλύτερη τιμωρία στους αντιγραφείς είναι η αδιαφορία. Κάποτε θα σταματήσουν να αντιγράφουν. Αν αντιγράφεις πολλούς φαίνεται απο τα διαφορετικά στυλ γραψίματος. Αν αντιγράφεις έναν, θα φανεί από τις απαντήσεις στα σχόλια. Αρα θα μείνει μόνος του, αυτός κι ο πόνος του.
Παράτα τους ...

Aντώνης είπε...

Έχοντας διασφαλίσει την διάσωση του κόμμεντ μου, μια παρατήρηση μόνο θα ήθελα να κάνω: Προβάλλει ταινίες της Αλίκης η Νετ;;;

diva είπε...

Shades
Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια άγραφη δεοντολογία (αν και στο θεμα των εικόνων , ομολογώ πως κι εγώ ξεχνώ να προσθέσω link πηγής).
Συχνά άλλωστε - όπως αναφέρω και στην ανάρτηση - είναι δύσκολο να αποδείξεις who c(l)opied whom.
Παρόλα αυτά , η ανάρτηση μου εστιάζει στο θέμα των Διαχειριστών οι οποίοι - στην Ελλάδα- δυστυχώς παρουσιάζουν μία ανικανότητα διαχείρισης (κατ΄ατην προσωπική μου άποψη, πάντα)

Υ.Φ. Το επόμενο "παραλλαγμένο" Blog.Blog - δυστυχώς ή ευτυχώς- έχει ήδη γραφεί. Συλλέγω θέματα για το μεθ-επόμενο τώρα:-)

diva είπε...

porcupine
Πράγματι δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Ειδικά οι ανώνυμες "ιδιοκτησίες" βρίσκονται εκτεθειμένες και απροστατευτες. Από την άλλη βέβαια - κι αυτό θα αποτελέσει κραυγαλέα παραδοχή από μέρους μου- ό,τι υπάρχει στον αέρα του web Οφείλει να είναι ..Borrowed to be..Χρειάζεται όμως λίγη προσοχή. Άλλο να αντιγράφουμε μια επεξεργασμένη εικόνα κι άλλο ένα προσωπικό κείμενο.
Αυτό που προτείνεις με τα screnshot στο Flickr είναι μία πολύ καλή ιδέα.
Επιμένω όμως.
Το πρόβλημα που καταδεικνύει η ανάρτηση μου αφορά στους Διαχειριστές.

Υ.Φ. Περί του σουρεάλ βίνδεο. Παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
"Πάλι το'στησε η τρελλέντζω"
"Κατάστημα; Υπάρχει καμιά ζεμπεκιά; Κοπάνα τη"
(ακούγεται μια φωνή μόλις αρχίζει η ζεμπεκιά "Ωχ μη μου το κάνεις αυτό!" Αυτό θα πει ντέρτι και μεράκι:-)
"Γιάσο Γιάσο Γιάσο"

diva είπε...

koulpa
Τι θα πει "δεν έχω κάτι άξιο κλοπής;";
Ό,τι κι αν γράφω εδώ, όσο χαζό κι αν είναι, είναι δικό Μου.
Το αφήνω στο σαλόνι του blogger και καλώ κόσμο να το δει. Αυτός που το φιλοξενεί , απαιτώ να το προστατεύσει.
Αλλά ακόμα και σε "δύσκολες στιγμές" μια επικοινωνία θα έπρεπε να λύνει το θέμα. Όχι να σε κάνει να φεύγεις απογοητευμένος.

Αν ως υπεύθυνη θέση θεωρούν - αφεαυτού τους- οι διαχειριστές τον θρόνο διαχείρισης τους..επιβεβαιώνω τον τίτλο της ανάρτησης. Στην Ελλάδα ο εξυπηρετητής δεν βρέθηκε.
Καλημέρα

diva είπε...

Δημήτρη

"Τελικα μηπως το διαδικτυο, καταδυκνειει την πραγματικοτητα των ανθρωπων που το διαχειριζονται και οχι των χρηστων του;"

Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι. Σε αυτό ακριβώς αναγκάζομαι και απαντώ με βεβαιότητα πλέον και απογοητεύομαι.

Και δεν είμαι σίγουρη πως πρόκειται για θέμα ηθικής, αλλά σε μια θέση "παρατηρητή" και "ισορροπιστή", οφείλει κανείς να δίνει το καλό παράδειγμα.

Στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες δε, απαιτώ (και εκτιμώ) ευγένεια. Ακόμα και την ανωνυμία μπορώ να παραβλέψω αλλά την αγένεια και τα "δικτατορικά" κολπάκια άμυνας μετ'απειλών, με τίποτα.
Καλημέρα Δημήτρη μου

diva είπε...

alekos
Η υποτιθέμενη κλοπή - διότι επιμένω πως ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος , παρά μόνο κρίνει διαισθητικά- έγινε από μέλους ενός forum.
Εγώ επικοινώνησα μαζί τους, ζητώντας ενυπόγραφα και γραπτά τη δική τους θέση (αν και είχα ήδη τον αγενή και απειλητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τους "αδικημένους" μέσα στο forum)
Δυστυχώς , επειδή εγώ είμαι ευγενική και διαθέτω Τιμή , δεν μπορώ να δημοσιεύσω τις δύο απαντήσεις των που έλαβα. Από τα δικά μου mail όμως - και ειδικά από το τελευταίο- είναι εύκολο να καταλάβεις τι ακριβώς μου απάντησαν.

Δεν είναι πρόβλημα η αντιγραφή.
Να πω και την αμαρτωλή αλήθεια. Ας αντιγράφουν..σιγά..αν έτσι χαίρονται
Το πρόβλημα είναι στη Διαχείριση μιας κοινότητας.

diva είπε...

kakaskimos
Δεν διαφωνώ μαζί σας(είναι βέβαια που μου έχουν περισσέψει και κάτι δέκατα πυρετού:-)
Για τους Διαχειριστές τι έχετε να πείτε όμως;

diva είπε...

aντώνη μου
Το έχω ξαναδηλώσει πως όποτε "ανεβάζω" Αλίκη, σκέφτομαι εσένα:-)
Ε, λοιπόν χθες όπως παρακολουθήσω το τσακίρ κέφι, πρόσεξα και το..ΝΕΤ! Μωρέ μπράβο!!
lol
Θα τους ξέφυγε:-)

maya είπε...

πολύ μεγάλο θέμα θίγεις.
ομολογώ πως και γω στις εικόνες αντιγράφω...
- ενώ πριν ανέφερα την αντιγραφή εικόνων με όνομα και source, τύπου flickr, κάποιος φίλος μου είπε οτι ΑΝ ποτέ βρουν οτι αναδημοσιεύεις την εικόνα, θάχεις πρόβλημα. δεν το κατάλαβα γιατί εφόσον μπορείς να κάνεις download, θεώρησα οτι είναι οκ.

τι ισχύει? εγώ νόμιζα οτι τόκανα by the book και μάλιστα διαφήμιση έκανα στον εκάστοτε 'φωτογράφο' του flickr ή deviantart ή ό,τι...


απορίες...

για το θέμα των κειμένων, πολλές φορές μου περνάει σαν σκέψη αλλά αν φοβόμασταν συνέχεια την κλοπή, τίποτα δεν θα γράφαμε...

είναι όμως πραγματικά σαχλό. ειδικά, όπως λες, ο επιθετικός τρόπος των απατεώνων!

η σχεδόν ανυπαρξία υπευθύνων, όταν είναι για δυσάρεστο ή πρόβλημα, είναι πολύ έντονο.

η blogger ας πούμε, δεν μου απάντησε ΠΟΤΕ στο πρόβλημα με τα αλαμπουρνέζικα που μου βγάζει όταν γράφω κατευθείαν (χωρίς word).
απλά ΔΕΝ μου απάντησαν. έτσι ακόμα, κάνω αυτό που μου πρότεινες με το html και σβήνω.σβήνω.σβήνω.

γίνεται και το διαδίκτυο (ή ήταν πάντα?) βαρύ σαν τους κρατικούς κολλημένους μηχανισμούς? ανώνυμο και απών?...

ξέρω περίπτωση διασειρμού blogger - ποιός ξέρει πώς ξυπνούσε κάθε πρωι ο attacker! -
άνοιξε δηλαδή μπλογκ με μόνο σχεδόν στόχο την επίθεση προς άλλον μπλογκερ. και όταν έγραψε ο 'θιγμένος' sτην εταιρία (νομίζω ήταν wordpress?) εκείνοι απάντησαν, "δεν βλέπω κάτι το μεμπτο..."
(α ο ρ ι σ τ α και λίγο μ'ένα ουφ καημένε!)

η ανωνυμία με ενοχλεί.
στον blogger οι περισσότεροι -ευτυχώς - γράφουν με μπλε όνομα και είναι always true to their blogger name. αυτό είναι καλό savoir-blogger.

ένας βασικός λόγος που δεν αναρτώ την δουλειά μου είναι ακριβώς αυτός. η ύπουλη αντιγραφή. θα ήθελα να έχω κάλυψη... δεν υπάρχει.

it's a wild, wild world...

φιλιά πρωινά
σΑποθύμησα!
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

υγ.τι μ'έπιασε?!!!
μάλλον είναι που κατάλαβα όλο το ποστ!!!

kakaskimos είπε...

Οι διαχειριστές είναι είτε administrators (άρα δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο ...), είτε ιδιοκτήτες (στην Ελλάδα το 99% λωποδύτες, γιατί αλλιώς δεν επιβιώνουν).
Εγώ δεν περιμένω άλλη αντιμετώπιση.

CyberEddie είπε...

To original είναι original και θα εξακολουθεί να είναι. Αντε και αντέγραψε ένα, το επόμενο που θα το βρει?

Μάτια έχουν όλοι, καρμπόν έχουν οι κουτοί...

xkont είπε...

shades: Αν και το c(l)opy paste έχει γίνει μόδα στο νετ.. νομίζω ότι όσοι το κάνουν δεν είναι blogger.

το δράμα δεν είναι το νετ.
το δράμα είναι όταν βλέπεις και ακούς ανρθώπους να κάνουν copy/patse ερωτικές εξομολογήσεις, πολιτικές απόψεις, στυλ συμπεριφοράς, κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Aχ βρε Ειρήνη μου, αυτή η φοβερή έλλειψη φαντασίας μερικών. Εκεί που πατάνε το κουμπί του copy για να γεμίσουν το δικό τους κενό, εκείνη τη στιγμή και μόνο τους λυπάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Η diVa έγραψε στο άρθρο της: «Επικοινώνησα Επώνυμα – όπως συνηθίζω- με τον/την Webmaster και δημοσιεύω τις δικές μου ηλεκτρονικές επιστολές πιστεύοντας ότι αρκούν. Ακολούθως σας ζητώ να Κρίνετε.»

Μιας και η diVa δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα δικά μου emails, τα παραθέτω εγώ, γιατί οι μισές αλήθειες ΔΕΝ αρκούν και ως εκ τούτου όσοι είσαστε εδώ, δεν μπορείτε να κρίνει σωστά!

---------------------------------------------------
Sent: Friday, April 04, 2008 7:12 AM
---------------------------------------------------
Καλημέρα
Υπέπεσε στην αντίληψη μου το θέμα της "κλοπής" πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτό παρουσιάζεται στο ακόλουθο link
Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ πολύ τι ακριβώς έχει συμβεί;
[Αντιλαμβάνεστε πως η πληροφορία έφτασε σε μένα υπό την οπτική των "αδικημένων" αλλά πριν δημοσιεύσω το issue σχολιάζοντας, θα ήθελα μία δική σας δήλωση]

Ευχαριστώ πολύ

--
Erin Voutskoglou
Ram magazine
http://www.e-diva.eu


---------------------------------------------------
Sent: Monday, April 07, 2008 12:33 AM
---------------------------------------------------
Καλησπέρα σας κυρία Βουτσκόγλου,

συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου, αλλά λόγω κάποιου προβλήματος τώρα διάβασα το email σας.

Θα σας παρακαλούσα να μου δώστε κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας στην εργασίας σας, έτσι ώστε να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος υπεύθυνος από το mabbo.gr

Σας ευχαριστώ,
Mabbo Webmaster


---------------------------------------------------
Sent: Monday, April 07, 2008 9:17 PM
---------------------------------------------------
Αγαπητέ κύριε
Ζητώ εγγράφως και επώνυμα τη δική σας εξήγηση επί του θέματος
ώστε να μπορέσω να δημοσιοποιήσω το θέμα και να δημοσιεύσω ένα επίσημο και ενυπόγραφο κείμενο

Φοβάμαι πως οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου είναι απλά άσκοπη

Αναμένω
Ευχαριστώ


---------------------------------------------------
Sent: Wednesday, April 09, 2008 12:03 AM
---------------------------------------------------
Καλησπέρα σας κυρία Βουτσκόγλου,

Λαμβάνοντας το τελευταίο σας email, μας δημιουργήθηκαν μερικά ερωτήματα και θα θέλαμε τις απαντήσεις σας. Τα ερωτήματα είναι τα ακόλουθα:

_ Που θα δημοσιευτεί το άρθρο σας? Στο περιοδικό RAM, στο blog http://www.e-diva.eu, ή σε κάποιο άλλο μέσο ?

_ Είστε δημοσιογράφος? Και αν όχι, με ποια ακριβώς ιδιότητα θα κάνετε αυτή την δημοσίευση?

_ Το θέμα που θέλετε να δημοσιεύσετε πιστεύεται πως είναι τόσο απλό ώστε να σας το καλύψουμε με κάποιες δηλώσεις? Δεοντολογικά σωστό θα ήταν να ρωτήσετε αυτά που θέλετε να μάθετε και να πάρετε τις απαντήσεις μας.

_ Για πιο λόγο αποφεύγετε την επικοινωνία μαζί μας?

_ Πως μπορείτε να μας πιστοποιήσετε πως είστε αυτή που λέτε (την στιγμή που αρνείστε τηλεφωνική επικοινωνία ή ρεντεβού στον εργασιακό σας χώρο με κάποιον εκπρόσωπό μας)? Και το ρωτάμε αυτό, μιας και αποφεύγετε την επικοινωνία λέγοντας: «Φοβάμαι πως οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου είναι απλά άσκοπη». Εμείς πάντως την θεωρούμε επιβεβλημένη! Και σε περίπτωση που το άρθρο σας είναι προσβλητικό ή επιζήμιο προς το Mabbo.gr, σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως θα προβούμε σε όλες τις νομικές διαδικασίες.

_ Πως υπέπεσε στην αντίληψή σας το θέμα της "κλοπής" πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως αναφέρατε στο πρώτο σας email?

_ Έχετε κάποια σχέση και αν ναι ποια είναι αυτή, με τους «αδικημένους» όπως τους αποκαλέσατε στο πρώτο σας email?

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Σας ευχαριστώ,
Mabbo Webmaster


---------------------------------------------------
Sent: Wednesday, April 09, 2008 9:28 AM
---------------------------------------------------
Αδυνατώντας να καταλάβω τη λογική όλων - σχεδόν -των διαδικτυακών "εταιρειών" - "υπηρεσιών" να μην υπογράφουν επωνύμως τα e-mail που αφορούν τις εργασίες τους,

επιλέγω να απαντήσω..

- Το "θέμα" και όχι το "άρθρο" θα δημοσιευτεί πρωτίστως στο blog και ακολούθως - μόλις λάβω σχόλια - θα αναλύσω το θέμα σε μία από τις στήλες μου στο Ram.

[Θεωρείστε πως ο τίτλος είναι περίπου " Διαχείριση πραγματικής ή κίβδηλης πνευματικής κλοπής"]

- Είμαι εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού και δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά εάν χαρακτηρίζομαι ή όχι δημοσιογράφος. Το ονοματεπώνυμο μου στον λογαριασμό του mail, ως υπογραφή αλλά και η αναγραφή του blog url καθώς και η όποια δημοσιότητα έχει πάρει αυτό μέσα από πρόσφατες έντυπες δημοσιεύσεις μου πιστεύω αρκούν ώστε να πιστοποιήσουν και να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο με την περσόνα και το πραγματικό άτομο

- Το θέμα της "πνευματικής κλοπής" έφτασε σε μένα όπως και κάποιο άλλο παρόμοιο το οποίο επιλύθηκε άμεσα, μέσω κάποιων e-mail. Καμία προσωπική σχέση - σχεδόν ούτε διαδικτυακή δεν έχω με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Για αυτό άλλωστε ήθελα γραπτώς μία δήλωση σας

- Το θέμα των νομικών κινήσεων ..το αντιπαρέρχομαι τουλάχιστον ως φαιδρό. Δεν σας απείλησα ούτε στο πρώτο μου e-mail ούτε τώρα (αν και νιώθω πως εσείς με αντιμετωπίσατε τουλάχιστον με ειρωνική αγένεια)

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Τα υπόλοιπα επί της οθόνης και ακολούθως επί του εντύπου


---------------------------------------------------
Sent: Το ακόλουθο email δεν εστάλη, μιας και λίγο πριν την αποστολή του, διαπίστωσα με έκπληξη πως η diVa είχε είδη δημοσιοποιήσει το όλο θέμα στο blog της. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το δημοσιεύσω κι εγώ εδώ, σε κοινή θέα.
---------------------------------------------------
Καλησπέρα σας κυρία Βουτσκόγλου,

Αν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας, δεν θα χαλάγαμε τον χρόνο μας ανταλλάσσοντας άσκοπα email και θα σας είχαμε ενημερώσει πως αυτοί που σας γνωστοποίησαν το θέμα, μας έχουν απειλήσει με αγωγές. Το όλο θέμα δεν είναι τόσο από όπως φαίνετε.

Λαμβάνοντας δε υπ όψιν σας το παραπάνω, είναι κατανοητή νομίζω η θέση μας, όταν ξαφνικά το θέμα πάει να δημοσιοποιηθεί, από κάποιον που εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα γι αυτόν (συγνώμη, αλλά δεν μας είναι γνωστό το επίθετό σας όπως και η ιδιότητά σας. Επίσης το email σας είναι στο gmail.com όπου μπορεί ο καθένας να φτιάξει email λογαριασμό. Δεν μα δώσατε κάποιο εταιρικό email που είναι ποιο αξιόπιστο).

Εξού και η προειδοποίηση και σαφώς όχι απειλή για δικαστικά μέτρα!

Για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτό το θέμα, σας παραπέμπω στο forum του Mabbo, όπου εκεί έγινε η «επίθεση» της άλλης πλευράς προς το Mabbo. Το link είναι το ακόλουθο: http://www.mabbo.gr/csp/mabbo/ForumPosts.csp?InId=5930&InSkin=Green#P124222
Εκεί θα βρείτε αρκετά από τα στοιχεία που σαν ενδιαφέρουν. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, είμαστε στην διάθεσή σας.

Αν οι «αδικημένοι» επιζητούσαν δημοσιότητα με αυτές τους τις πράξεις, δυστυχώς την πέτυχαν εις βάρος μας. Ίσως και να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα δημοσιεύματα σας (αν αγνοία σας) σε κάποια μελλοντική δικαστική διαμάχη, αν τελικά μας κάνουν αγωγή. Αν διαβάσετε το thread που σας έδωσα, θα καταλάβετε πολλά.

Και κάτι ακόμα. Από την στιγμή που δεν σας ξέρουμε και επίσης αρνείστε κάθε επικοινωνία μαζί μας, ποιος ο λόγος να σας μιλήσουμε επώνυμα? Όσο για την ταυτοποίηση που λέτε, θα πρέπει να ξέρετε πως τίποτα δεν ταυτοποιήτε ηλεκτρονικά. Ούτε νομικά, αλλά ούτε και πραγματικά.

Τέλος, αν οι εύλογες ερωτήσεις μας μεταφράστηκαν από εσάς ως ειρωνική αγένεια, σας ζητούμε συγνώμη. Πάντως, απλές ερωτήσεις ήταν. Μην ξέροντας όμως το θέμα σε βάθος, δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε αυτό. Αν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας, όλα αυτά θα είχαν λυθεί γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο για όλους μας.

Εμείς εξακολουθούμε να επιθυμούμε την επικοινωνία μαζί σας, αλλά μιας και πήρατε την απόφασή σας, πράξτε όπως νομίζετε.

Σας ευχαριστώ,
Mabbo Webmaster

---------------------------------------------------Ο λόγος, πρέπει να έχει αντίλογο, μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε κάτι θετικό από όλη αυτή την ιστορία. Θετικό όχι για εμάς προσωπικά. Αλλά γενικότερα για το web.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, πολύ ευγενικά, να κατεβάσετε το κομμάτι που αφορά το www.mabbo.gr και αφού πρώτα φροντίσετε να ενημερωθείτε σωστά για το όλο θέμα, μετά να το σχολιάσετε αντικειμενικά. Αυτό είναι το ηθικά και δεοντολογικά σωστό. Δεν νομίζετε?

Επίσης, είναι απαράδεκτο αφού πήρατε το screenshot, να το κόψετε και να εμφανίσετε μόνο ένα κομμάτι της απάντησης κάποιας διαχειρίστριας και όχι όλο το post. Αυτό που κάνατε είναι παραποίηση, μιας και έτσι αλλοιώθηκε το νόημα των λεγομένων της. Λεγόμενα, που αν περιγράφατε τον τρόπο που προκληθήκαμε από τους «αδικημένους», μάλλον ευγενικά ήταν.

Μας απείλησαν με μηνήσεις, χωρίς προηγουμένως να μας έχουν ενημερώσει για τα «παράπονά» τους. Σε άλλες περιπτώσεις όπου τα παράπονα ήρθαν σε εμάς με τον σωστό τρόπο, οι παραπονούμενοι ικανοποιήθηκαν και η όποια αδικία αποκαταστάθηκε άμεσα. Ο ηλεκτρονικός όμως τραμπουκισμός των 2 συγκεκριμένων «παραποιούμενων» δεν θα περάσει! Σήμερα ήμασταν εμείς θύματά του, αύριο θα είναι κάποιο άλλο site/blog. Μεθαύριο, ίσως όλο αυτό γίνει επιδημία!

Επίσης, αυτοί είπαν πρώτα την λέξη ΠΡΟΚΑΛΩ, γι’ αυτό και έλαβαν την απάντηση στο ίδιο ύφος!

Για του λόγου το αληθές

«Αδικημένος» Ώρα 10:34
ΠΡΟ-ΚΑΛΩ...
ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΥ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ...


Διαχειρήστρια Ώρα 12:51
Λόγω ότι είμαστε στις δουλείες μας αυτή τη ώρα και λόγω ότι όπως σου είπε και ο loukas είμαστε μια οικογένεια εδώ στο mabbo σε ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ όλοι οι χρηστές το βραδάκι να πάρεις τη Αναστασία και να μπείτε στο chat να κουβεντιάσουμε για τα (πνευματικά) δικαιώματα σας
Τώρα γιατί μας στηρίζουνε ?? μάλλον φίλε γιατί είμαστε σωστοί και βαλε το μυαλό σου να δουλέψει
Αν έχετε τα κότσια ελάτε σας περιμένουμε


Αν έρθει κάποιος στο «σπίτι» σας και σας απειλήσει, εσείς θα πείτε και ευχαριστώ από πάνω? Δεν το νομίζω!!!

Πιστεύω οι επισκέπτες αυτού του blog να έχουν ενημερωθεί πλέον σφαιρικά για το συγκεκριμένο θέμα. Θέλω επίσης κλείνοντας να τονίσω πως με κανένα τρόπο δεν εκπροσωπώ το mabbo με αυτό το post. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο, γιατί θεωρώ πως ότι διαδραματίστηκε με την diVa με πρόσβαλε προσωπικά.

Επειδή ο διάλογος είναι καλύτερος του μονολόγου, είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

Φιλικά,

Webmaster
www.mabbo.gr
webmaster@mabbo.gr

Ανώνυμος είπε...

ένα δεν κατανοώ αγαπητοί κύριοι...

γιατί θα πρέπει ο κάποιος με φανερό όνομα και ευκόλως διασταυρώσιμη ιδιότητα να έχει email που να μην είναι gmail (!!!????) και να σας αποδείξει ό,τι του ζητάτε, ενώ εσείς εξακολουθείτε να ονομάζεστε webmaster...

μήπως θα έπρεπε να σας στείλει και φωτοτυπία της ταυτότητάς της (επικυρωμένη φυσικά) και αντίγραφα Τιμολογίων Παροχής Υπηρεσιών προς το RAM;

βασικά, ποιός είστε δηλαδή που «σας αποφεύγουν» και θα πρέπει να σας απαντάνε σε ερωτήσεις μπατσικού στυλ... αγαπητέ MASTER?


μου φαίνεται ότι εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει το καλάμι μπροστά και το καβάλανε όλοι. άσε που έχουν πιάσει και τον αμανέ πολύ ψηλά.

προσοχή στις σκλήθρες και στα «κοκκοράκια»* παιδιά...


Υπογραφή:
το ακατανόητο είναι και η υπογραφή μου.


*κοκκοράκι= στονάρισμα

Ανώνυμος είπε...

σαν το Δικαστή Ντρεντ τα γράψατε !
(για να μη πω σαν το Ζορό, είναι πασέ)

είστε εν δικαίω όμως..

Ανώνυμος είπε...

Α, πολύ όμορφα. Με είπε ο ανώνυμος, ανώνυμο!

Και ω του θαύματος!!!

Μέχρι στιγμής, όλοι είχαν έστω κάποιο ψευδώνυμο. Μετά από εμένα όμως, ούτε καν αυτό. Τυχαίο? Ασφαλώς και ναι!

Προφανώς κύριε ανώνυμε ή μήπως κυρία ανώνυμη, δεν απειληθήκατε εσείς με αγωγές, για να πάρετε κι εσείς γεύση απ την γλύκα.

Τα ειρωνικά σας σχόλια λοιπόν κρατήστε τα για τον εαυτό σας. Και αυτά στους ομοίους σας! Αν θέλετε να προσβάλετε, να το κάνετε με ονοματεπώνυμο! Ο αρχισυντάκτης του RAM σήμερα το μεσημέρι έμαθε και το ονοματεπώνυμό μου και το τηλέφωνό μου και όλα τα δρώμενα. Η κυρία Βουτσκόγλου δεν τα έμαθε, διότι κάθε επικοινωνία μαζί της ήταν άσκοπη όπως είπε!

Άρα ο καθένας κοιμάται όπως στρώσει.

Αυτά το ολίγα!

kakaskimos είπε...

Προς mabbo webmaster
Εχω μερικές απορίες.

Τι θα της έλεγες στο τηλέφωνο που δεν θα μπορούσες να τα γράψεις?
Γιατί ο παπούς μου μου έμαθε ότι τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν
Αν το θέμα είναι δύσκολο να καλυφθεί με γραπτές δηλώσεις, ενώ είναι ευκολότερο με προφορικές, θα μπορούσες να πάρεις ένα μικροφωνάκι, να τα πεις, και μετά να τα ακούς και να τα γράφεις. Πολύ απλό.

Οταν σας ζήτησε εξηγήσεις η diva, την ρώτησες ποια είναι. Γιατί? Αλλα θα έλεγες σε ένα δημοσιογράφο, άλλα σε ένα blogger, άλλα στον μπαμπά και τη μαμά σου?

Εγραψες ότι θα προβείτε και σε νομικές διαδικασίες? Βλέπω εδώ στα γραπτά βελτιώθηκες. Ακόμα κι αν ήταν προειδοποίηση.

Α, και το link που έδωσες οδηγεί μάλλον κάπου τυχαία. Σε μένα βγήκαν κάτι χρόνια πολλά σε μια χημεία. Εκτός κι αν είναι αλχημεία ...

xkont είπε...

Α, πολύ όμορφα. Με είπε ο ανώνυμος, ανώνυμο!

σχολιάζω με ψευδώνυμο εδώ και πολύ καιρό αλλά η ανωνυμία σου είναι που μου επέβαλε την ανωνυμία, αν και όλοι όσοι συχνάζουν εδώ έχουν καταλάβει ότι είμαι ο xkont.
«το ακατανόητο είναι και η υπογραφή μου»
έμπα και στο site μου να δεις ότι το «ακατανόητο» είναι και το τρέχον post μου... ανώνυμε webmaster.

Μέχρι στιγμής, όλοι είχαν έστω κάποιο ψευδώνυμο. Μετά από εμένα όμως, ούτε καν αυτό. Τυχαίο? Ασφαλώς και ναι!

ξεκαβάλα, γίνεσαι pathetic...
είσαι μια αφορμή, όχι αιτία.

Προφανώς κύριε ανώνυμε ή μήπως κυρία ανώνυμη, δεν απειληθήκατε εσείς με αγωγές, για να πάρετε κι εσείς γεύση απ την γλύκα.

ανώνυμος, αγαπητή/έ μου. η αναγνωστική - διαγνωστική σου ικανότητα με απαγοητεύει.
θα χαρώ πολύ να απειληθώ με μια αγωγή.
είμαι δικομανής σε στερητικό σύνδρομο.

Τα ειρωνικά σας σχόλια λοιπόν κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

τα ειρωνικά μου σχόλια, τα καμαρώνω γιατί ο πρώτος τους στόχος είμαι πάντα εγώ ο ίδιος.
(αυτή η φράση ίσως προδίδει το φύλλο σας)

Και αυτά στους ομοίους σας!

σε παρακαλώ, άσε με να μείνω στο καλάμι της μοναδικότητάς μου.. δεν θέλω να ξεπεζέψω ακόμα... δεν υπάρχουν όμοιοί μου.

Αν θέλετε να προσβάλετε, να το κάνετε με ονοματεπώνυμο!

αν είχες ονοματεπώνυμο να είσαι σίγουρος/η ότι θα το έκανα με πλατύ ονοματεπώνυμό μου που αποτελείται από 10 + 12 γράμματα. αλλά δεν το χαρίζω σε ανώνυμους/ες.
και θα σε πρόσβαλλα ευθέως με 2-3 τρισύλλαβες λέξεις.

Ο αρχισυντάκτης του RAM σήμερα το μεσημέρι έμαθε και το ονοματεπώνυμό μου και το τηλέφωνό μου και όλα τα δρώμενα.

den eho shesi me to RAM cardia mou. εγώ διαβάζω εδώ, και εδώ μάλιστα πολλοί ξέρουν το ονοματεπώνυμό μου, οπότε είμαστε ακριβώς στο ίδιο επίπεδο ανωνυμίας.

Η κυρία Βουτσκόγλου δεν τα έμαθε, διότι κάθε επικοινωνία μαζί της ήταν άσκοπη όπως είπε!

και εγώ τί θέλετε να κάνω; να την παρακαλέσω να επικοινωνήσει μαζί σας;
(εκτός αν δεν απαντάτε σε μένα. ξέρετε, έχω κάποια προβλήματα κατανόησης...)

Άρα ο καθένας κοιμάται όπως στρώσει.

θα συμφωνήσω 100%.


τα σχόλια περί MASTER θα μου τα επιτρέψετε (θέλετε δεν θέλετε) επειδή είμαι webmaster σε 12 εταιρικά sites, 2 εκ των οποίων στη Μεγάλη Βρετανία, και άλλα 2-3 είναι μεγάλων εταιριών στην Ελλάδα.

όπως σου είπα, είμαι ο xkont και αυτό είναι πολύ πιο επώνυμο από 5 webmaster, info@, sales@, support@, complains@, legal@ κλπ.

κλείνοντας, να πω μόνο, ότι αν και η όρεξή μου για λογομαχίες είναι πραγματικά ακόρεστη, αισθάνομαι ότι καταχράστηκα τον χώρο της κ. Βουτσκόγλου (πράγμα που δεν συνηθίζω - εδώ) και δεν θα δώσω συνέχεια,
οπότε,
σας παραχωρώ την τελευταία φράση.

εάν φτάσατε ως εδώ διαβάζοντας - ή έστω κουτσοδιαβάζοντας - σας ευχαριστώ όλους (τους άλλους) για την προσοχή και τον κόπο σας.

koulpa είπε...

Δεν είναι και τόσο περίπλοκο για να απαιτεί όλα αυτά τα κατεβατά.. διάβασα διάβασα.. πήγα και στο φόρουμ.. διάβασα κι εκεί.. γιατί τόση πίστη στο "η επίθεση είναι η καλήτερη άμυνα";.. αφού θέλει κάποιος να διαδόσει κάτι.. άς βάλει και το που το βρήκε ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι προς τα πίσω κι όπου τον βγάλει.. τα λοιπά περιτά τα βρίσκω.. ποιός εισαι.. τι δουλιά κάνεις.. που θα το δημοσιέυσεις.. τι σημασία έχει;..
την (αργοπορημένη) καληνύχτα μου:):)

CyberEddie είπε...

Diva, πρώτα κοίτα να είσαι καλά εσυ. Ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό τον κόσμο. Εγώ, μαζί σου ...

Mr.Di είπε...

O mr. Di, δυστυχώς, είναι πολύ ανεπαρκής στα τεχνολογικά, -ή μήπως τεχνικά;- και αρκετά ανόητος γενικά για να μπορέσει να καταλάβει όλα αυτά τα web, webmaster κλπ. Το μόνο που κατορθώνει να αντιληφθεί είναι ότι στην όλη φασαρία ή μόνη με την ταυτότητά της ορατή είναι η κ. Βουτσκόγλου. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να θεωρήσει τις θέσεις της πειστικότερες και, σε κάθε περίπτωση, το θάρρος της γνώμης της πραγματικό. Για τον webmaster (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) σκέφτεται ότι το να ρωτά κάποια με δηλωμένη ταυτότητα και γνωστή παρουσία σε έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας,πείτε μας ποια είστε για να σας πούμε τις θέσεις μας κλπ, που επαναλαμβάνονται στα κείμενα του webmaster (παρεπιμπτόντως, καλό θα ήταν να προσέχει λίγο περισσότερο τα ε και αι στο τέλος των ρημάτων γιατί ο ορθογράφος δεν τα αναγνωρίζει ως λάθη και ο ίδιος ή η ίδια τα έχει λίγο μπερδμένα στο κεφάλι του) φαντάζουν λίγο ως προφάσεις εν αμαρτίαις και παραπέμπουν σε φωλιά λερωμένη.

kakaskimos είπε...

mabbo webmaster
Για το link έφταιγε ο browser.
Σήμερα απο άλλο browser είδα το link.
Μας έλυσες όλες τις απορίες !!!

Μόνο που σε μένα δημιουργήθηκε άλλη μία.
Ζητάς απο τους διαμαρτυρόμενους να σου δώσουν το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα στο Internet. Οχι τα γενικά, αλλά τον συγκεκριμένο για το internet. Νέα απορία. Μπορείς να μου βρεις το νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα στο κίτρινο και στο μπεζ χαρτί?

diva είπε...

maya
Όλοι αντιγράφουμε εικόνες (ας το παραδεχτούμε)
Εδώ ολόκληρο Corbis και επιτρέπει την ανάρτηση εικόνων του στα blogs!

Δε μας λέει κάτι αυτό άραγε;

Αλλά αντιλαμβάνομαι και την ευθιξία του "δημιουργού" σε εικαστικά θέματα.
Οπότε, φύλαγε τα ρούχα σου..

Στο θέμα των "αλαμπουρνέζικων" σου εξήγησα και τότε πως δεν φταις εσύ αλλά ο browser των επισκεπτών σου.
Μη παιδεύεσαι και μην αλλάζεις τίποτα.
Μάθε τους να ΜΗ χρησιμοποιούν internet explorer ειδικά όταν επισκέπτονται ιστολόγια.

Η ανωνυμία με ενοχλεί μόνο όταν υπάρχει προσωπική επικοινωνία "επαγγελματικής" υφής και σε περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων. Κρίνω όμως ότι πρόκειται για θρασυδειλία και δεν ασχολούμαι περαιτέρω.

Καλό μεσημέρι :-)

Υ.Φ. Δε θα τα λέμε συχνά αυτές τις μέρες αλλά θα εξηγήσω τον λόγο σε λίγη ώρα, με κάποιο post σε ένα από τα υπόλοιπα blog μου

diva είπε...

kakaskimos
..Για ευνόητους λόγους επιλέγω να μην σας απαντήσω. Τι να πω άλλωστε;
Ευχαριστώ για την κίνηση να εκθέσετε τις απόψεις σας εφόσον εγώ ζήτησα μέσα από το post, να Κρινετε.

diva είπε...

Cybereddie
Η "κουτοπονηριά" έχει πολλές ..edges..διαφήμιση..προσοχή..τα ξέρεις τώρα..

[Καλά είμαι:-]

diva είπε...

xkont
Και σε εσάς απαντώ ό,τι και στον kakaskimos.
Ευχαριστώ πολύ

diva είπε...

Cosmopolis
..Σε παραπέμπω στην απάντηση που έδωσα στον cybereddie..
ου γαρ οίδασι..

diva είπε...

Αγαπητή webmaster
(Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι στο γένος αλλά εάν πάλι κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη)

Κρίνω πως καταχραστήκατε μεγάλο μέρος του κομεντοχώρου μου για αυτό θα προσπαθήσω να είμαι λιτή και σαφής στις απαντήσεις μου.

"θα σας είχαμε ενημερώσει πως αυτοί που σας γνωστοποίησαν το θέμα, μας έχουν απειλήσει με αγωγές"
Δεν με αφορά.-

"όταν ξαφνικά το θέμα πάει να δημοσιοποιηθεί, από κάποιον που εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα γι αυτόν (συγνώμη, αλλά δεν μας είναι γνωστό το επίθετό σας όπως και η ιδιότητά σας. Επίσης το email σας είναι στο gmail.com όπου μπορεί ο καθένας να φτιάξει email λογαριασμό. Δεν μα δώσατε κάποιο εταιρικό email που είναι ποιο αξιόπιστο)."
Δεν είστε υποχρεωμένοι να με γνωρίζετε. Μόνο να με ανα-γνωρίζετε και μία επίσκεψη στο ιστολόγιο μου το οποίο υπάρχει ως προσθήκη υπογραφής σε όλα μου τα mail αρκεί για να πείσει κι ένα πεντάχρονο. Εκτός αν θεωρείτε πως ολόκληρο Ram θα μου επέτρεπε να χαριεντίζομαι διαδικτυακά στις "πλάτες" του.
Κανένας -σχεδόν- εξωτερικός συνεργάτης εταιρείας δεν διαθέτει εταιρικό e-mail.


"Αν οι «αδικημένοι» επιζητούσαν δημοσιότητα με αυτές τους τις πράξεις, δυστυχώς την πέτυχαν εις βάρος μας"
Πολύ φοβάμαι πως μόνον εσείς κερδίσατε δημοσιότητα εφόσον εγώ δεν ανέφερα ούτε το όνομα του forum ούτε τα ψευδώνυμα των αδικημένων. Είμαι καλός άνθρωπος όμως και δεν σας χρεώνω για την διαφήμιση.

"Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, πολύ ευγενικά, να κατεβάσετε το κομμάτι που αφορά το www.mabbo.gr"
Δεν έχω "ανεβάσει" κανένα "κομμάτι" που να αφορά το forum σας. Δεν αναφέρω πουθενά ούτε σύνδεσμο. Χμμ..νομίζω ναι, υπάρχει ένας στο mail..θα το αφαιρέσω οπωσδήποτε. Αρκετή διαφήμιση λάβατε μέσω εμού.

"Επίσης, είναι απαράδεκτο αφού πήρατε το screenshot, να το κόψετε και να εμφανίσετε μόνο ένα κομμάτι της απάντησης κάποιας διαχειρίστριας και όχι όλο το post."
Μία λέξη = χίλια στοιχεία χαρακτήρα

"Μας απείλησαν με μηνήσεις, χωρίς προηγουμένως να μας έχουν ενημερώσει για τα «παράπονά» τους."
Δεν με αφορά. Δεν είμαι Εισαγγελέας. Δεν κρίνω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

"Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο, γιατί θεωρώ πως ότι διαδραματίστηκε με την diVa με πρόσβαλε προσωπικά."
..Ποιος/Ποια είστε εσείς ..προσωπικά;!

"αρχισυντάκτης του RAM σήμερα το μεσημέρι έμαθε και το ονοματεπώνυμό μου και το τηλέφωνό μου και όλα τα δρώμενα. Η κυρία Βουτσκόγλου δεν τα έμαθε, διότι κάθε επικοινωνία μαζί της ήταν άσκοπη όπως είπε!"
Πολύ φοβάμαι πως..ατυχήσατε:-) Ούτε ο αρχισυντάκτης "μου" έχει μιλήσει ποτέ τηλεφωνικά μαζί μου. Συνομιλώ σπανίως τηλεφωνικά και αποκλειστικά με τον διευθυντή και τον εκδότη.

diva είπε...

koulpa μου
:-)
Πήγατε και στο forum?
Ε, μα τότε....100% επιτυχία

diva είπε...

Αγαπημένε μου Mr.Di
Σας ευχαριστώ πολύ.
Εγώ η Ε.Β. (e-diva σκάει από τη ζήλια της)

diva είπε...

Α, μα ξέχασα τον Κ.Κ.Μοίρη!
Τιμωρήστε με αλύπητα αγαπητέ:-)
Μόλις "έκανα" να φύγω όμως, ενθυμήθηκα πως με είχατε αποκαλέσει με τη μαγική λέξη Ζορό κι επέστρεψα:-)

Z

maya είπε...

νάσαι καλά φιλενάδα
και πάντα όμορφη!
παρακολουθώ όλη τη σαβούρα
και σου χαμογελώ.
και :)& όλη δική σου!

πολύχρωμη καλημέρα
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή diVa,
Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Ιδεολογικά σεβόμενος τον χώρο των blogs, δεν θα απαντήσω πλέων στα ειρωνικά σας σχόλια, αν και τρώγομαι να το κάνω. Έφτιαξα μια απάντηση, αλλά δεν θέλω να τσουλήσω άλλο τον κατήφορο μαζί σας, οπότε και την κρατώ για μένα.

Δεν βγάζει πουθενά αυτή η διαμάχη έτσι όπως γίνετε. Κρίμα, γιατί το θέμα αυτό μας αφορά όλους μας. Κρίμα, γιατί όλα αυτά είναι η απαρχή της φίμωσης, του ελέγχου και της κατάργησης της ελευθερίας στο διαδύκτιο.

Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου !!!

Κι εμείς τι κάνουμε? Σαν κλασικοί Ελληναράδες, βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Για να δείτε όμως πως δες σας κρατάω καμία κακία, θα σας πω ένα (διδακτικό) ανέκδοτο.

Πάει λοιπόν ο Θεός σε έναν τύπο (δεν ήταν Έλληνας) κα του λέει:
«Μιας και είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αποφάσισα να πραγματοποιήσω μία επιθυμία σου. Πες μου τέκνο μου τι θες?»
Ο τύπος λέει στο Θεό: «Θεέ μου, ο γείτονας έχει μια αγελάδα, που κατεβάζει πολύ γάλα. Πίνει κάθε μέρα όλη η οικογένειά του και όσο περισσέψει το πουλάει και ζει μια χαρά. Θέλω λοιπόν κι εγώ μια τέτοια αγελάδα!»
Πράγματι ο θεός, πιστός στην υπόσχεσή του, με μια του κίνηση, του εμφάνισε μια ίδια αγελάδα!
Μετά ο θεός εμφανίστηκε σε έναν Έλληνα και του λέει:
«Μιας και είσαι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, αποφάσισα να πραγματοποιήσω μία επιθυμία σου. Πες μου τέκνο μου τι θες?»
Και ο Έλληνας λέει στον Θεό: «Θεέ μου, ο γείτονας έχει μια αγελάδα, που κατεβάζει πολύ γάλα. Πίνει κάθε μέρα όλη η οικογένειά του και όσο περισσέψει το πουλάει και ζει μια χαρά.»
Και ρωτάει ο Θεός: «Θες κι εσύ μια τέτοια αγελάδα τέκνο μου?»
Και ο Έλληνας: «ΟΧΙ !!! Θέλω να του την ψοφήσεις !!!!!!?»

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια τόσο ψυχοφθόρα κατάσταση!

Κάποια πράγματα που κρατάω από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι τα ακόλουθα:
_ Η πνευματική ιδιοκτησία, είναι ιερή και πρέπει να προστατευτεί!
_ Ο ηλεκτρονικός προπηλακισμός, δεν πρέπει να βγαίνει τόσο αβασάνιστα!
_ Η ηλεκτρονική πένα, έχει πλέον μεγάλη δύναμη και χρειάζεται σύνεση στην χρήση της!

diVa, έχω μόνο ένα τελευταίο πράγμα να σου πω. Τα ευκόλως παραλειπόμενα ΔΕΝ εννοούνται, αντιθέτως, τα βολικώς εννοούμενα παραλείπονται...

Τέλος, ζητώ συγνώμη απ’ την κυρία Βουτσκόγλου για την όποια αναταραχή προκάλεσα εδώ στο blog της (δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου) και την ευχαριστώ για την φιλοξενία της. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για τον χρόνο που αφιερώσατε να μου δώσετε τις όποιες απαντήσεις σας και σιωπώ!

Φιλικά,

Mabbo Webmaster
Σπύρος Μαργέλης

Orelia είπε...

και την μερα που το πρωτοειδα αυτο το ποστ, το ιδιο συγκρατησα για να αστειυτω σαν πρωτο
κι επειτα, θαλεγα τον πονο μου..
αλλά σημερα διαβασα το πραγμα κι ειδα πως εγινε πολυ σοβαρο κι ενδεχομενως εχει ξεστρατισει απο το κυριο που ειναι η αφορμη κι οχι η αιτια... οπως καποιος φιλος σου εδω υπογραμισε
ετσι, κρατωντας αυτο στα ματιαμου, αναθαρησα και το αστειο μου θα κανω και τον πονο μου να καταθεσω θα τολμησω, αλλά και μια θετικη εμπειρια μου


τον "πατερα" σου, αποτυχημενο, ειπες εσυ η κορη!!!
γιατι, ποιον αλλον απο κεινον, "κακος" να υπογραφει, δεν ειδα!.. :):)
κι εμενα η μπορα παιρνει γιατι ως κακια μοστραρω ωρες ωρες αλλά κι ευαισθητη μια κι οταν κακια με λενε, τα κλαματα βαζω... :):)))


"βαδιζοντας" εδω κι εκει στα δρομακια των χώρων, εβλεπα ποιηματα και γνωμικα ομορφα τοσο που θαυμαζα την e-προσωπικοτητα που στο προφιλ της ή αλλου αναρτουσε του νου της τον κοπο, πιστευα
ωσπου, θυμηθηκα την Γωγου που καποτε διαβασα, διαβασα Καβαφη, Σαρανταρη κι αλλους
κι ειπα.. χαθηκε ο κοσμος να βαλουν εισαγωγικα ή τ' ονομα;
ολοι αυτοι που εδω περπατανε τοσο πιο γνώστες ειναι απο μενα;
κι αν αυτο το κανουν με τους επωνυμους γιατι το ιδιο ναμ ην κανουν και με ανωνυμους;
κι επαψα να θαυμαζω χωρις να ψαχνω και να "γνωριζω"....
ωστοσο κι εγω ως προς τις εικονες που χρησιμοποιω στο παραπτωμα πεφτω αλλά οπου δικες μου ή φιλων βαζω, το λεω
....

κι ως προς το θετικο;
καποτε, καποια ταξιδιωτισσα, μια απο της γραφες μου βρηκε ομορφη και την αδεια μου πρωτα ζητησε για να την αναρτηση στον χωρο της και με αναφορα στη δημιουργο, οπως ειδα
ειναι η δημιουργος του e-tears ή καπως ετσι, γιατι δε θυμαμαι πια, χωρου

επι του πρακτικου...
πως μπορω να προστατεψω εργα ζωγραφικης των μαθητων μου απο οποιουδηποτε τυπου "κλεψια";
αν το λες σε κεινη την εκδοση του ram για τα blogs, θα το βρω
αν οχι.. ενημερωσε με παρακαλω οποτε μπορεσεις κι αν ξερεις

ευχαριστω :))

καλο βραδυ

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Mε τρελανες ρε φίλε...τι να πουμε
και να πουμε?
Αντέγραψες η οχι?

μπλά-μπλά-μπλά...

Αμαν πια μας καρκίνιασες
Συγνωμη diVa μου άλλα ηρθα
να σου πω....αλλα με έσκασε ο τύπος

Εγω φιλε μου σε βρίσκω χάλια...
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ...ΕΚΛΕΨΕΣ Η ΟΧΙ?????


ΤΣΙΟΥ

diva είπε...

Maya μου
Σε ευχαριστώ πολύ, κορίτσι:-)
Καλό μας Σαββατοκύριακο (και δημιουργικό)
Φιλιά πολλά
χχχ

diva είπε...

Κύριε Μαργέλη
σε αυτό εδώ το ιστολόγιο έχουν γραφεί άπειρες φορές όλα όσα αναφέρετε στο κραυγαλέο λογίδριο σας.
Τόσο από εμένα, όσο και από τους σχολιαστές.
Σας ευχαριστώ για την αποκάλυψη της ταυτότητας σας (σας τιμά η κίνηση) καθώς και για κάθε διάθεση διευκρίνισης της κατάστασης.

diva είπε...

orelia
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον Λόγο σου και όλη την κατάθεση ψυχής εδώ..
Ένα μόνο μας προστατεύει από όλες τις "κλεψιές". Η αξιοπρέπεια να παραδεχόμαστε σφάλματα και το ήθος να μην τα διαιωνίζουμε.
Καλό Σαββατοκύριακο

diva είπε...

karaflokotsifa μου
Ο webmaster είναι υπεύθυνος διαχείρισης του forum (κατ'εμέ και υπεύθυνος διαχείρισης κρίσεων). Δεν είναι υπόλογος κάποια "αντιγραφής".

Έλα ..πετάρισε:-)
Καλημέρα

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Nαι άλλα αυτός διαχειρίζεται
το όλο θέμα...και προσπαθεί
να δημιουργήσει εντυπώσεις
άλλα για το θέμα...κουβέντα
ο...κύριος

τσίου!!!

xkont είπε...

κρίμα, κρίμα, κρίμα

«δεν θα τσουλήσω άλλο τον κατήφορο μαζί σας»

τσούλα! τσούλα! *

κρίμα, κρίμα, κρίμα... επάνω που νόμισα ότι θα πάψω να τσουλάω μόνος μου.
ας είναι. προφανώς ο κατήφορος δεν μας χωράει όλους...

αντίο, θα σας συναντήσω στον πάτο.
μπορεί εσείς να μην ακολουθήσετε τον κατήφορο αλλά στον πάτο να είστε σίγουροι θα συναντηθούμε ΟΛΟΙ.

*δεν είναι βρισιά είναι η προστακτική του ρήματος τσουλάω/ώ

diva είπε...

karaflokotsifa μου
Μας θέλω ευγενείς και ανώτερους:-)

diva είπε...

xkont - the final frontier of journalism's classes
..
υποκύπτω στην προστακτική και το έχω δηλώσει πολλές φορές..
διατί με προκαλείτε συνεχώς;
πόσες φορές πρέπει να σας το πω, επιτέλους;

άρχισα να σας κατανοώ!