Τρίτη

Μωραίνει Εκπαίδευση ον βούλεται απολέσαι

Τρίτη

Υπαίτιοι του post με σειρά επιρροής καταδεικνύονται οι ακόλουθοι blog-αρισμένοι:

Ο γλυκύτατος μου (ξινός σε σημείο χαρακτηρισμού σπεσιαλιτέ της diVas – βλ. μαμά έκανα ένα λεμονάτο σκέτο sotirisk!) Sotirisk με το φυτιλάκι της αναφοράς των αιωνίων φοιτητών

Ο σουρεαλιστικά φυσιολογικός δάσκαλος (βλ. Εγώ τον έσερνα με ικεσία στα Εξάρχεια για καφέ κι εκείνος έψαχνε τον εκδοτικό όμιλο του Δανέζη) Xkont με τις απορίες μιας αιώνιας αυτογνωσίας ενός καθαρού μυαλού

Και ο co-blogger kakaskimos με την προτροπή του να ερωτώ εφόσον αποφασιστικά (θρασύτατα ή “μα…πώς αλλιώς”) επιλέγω να μην ακολουθώ..


Κύριοι

Σας ευχαριστώ


Σήμερα ας με συγχωρήσετε, αλλά δεν θα μιλήσουμε για sex. Ούτε για δειλούς θα μιλήσουμε νομίζω. Ούτε για χαρακτήρες, λογικές και προσεγγίσεις εκ των rules & wishes ορισμένων, περιορισμένων και ορμώμενων (πιστεύω).

Σήμερα θα κατατεθούν οι απορίες και οι προβληματισμοί - ceteris paribus (και καλά) - με τα εκατό κιλά σνομπισμού (ανάγκη ανεμελιάς είναι αλλά ας μείνει μεταξύ μας παρακαλώ) που φέρει η προ των πυλών περίοδος της απόδρασης μου (μέχρι νεωτέρας βέβαια διότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος).


  1. Να εισάγονται όλοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση κι ύστερα να κατακρημνίζονται ανάλογα με τη διάρκεια της εσωτερικής (και πνευματικής) τους υπνηλίας;
  2. Η Πολιτεία, της οποίας τα lingerie και λοιπά outfit χορηγεί – όχι αγόγγυστα- ο τιμημένος κηδεμόνας , οφείλει να παραδίδει τα κλειδιά της πολυτέλειας ερευνητικών χώρων καθώς και εξεχόντων συγγραμμάτων όπου τα μεν πρώτα θα καταλήξουν σκόνη και θρύψαλα αγωνιστικών ιδεο-ηδονισμών και τα δε δεύτερα, πιο απαξιωμένα και από το τελευταίο play-how to be a man έντυπο δίπλα στη λεκάνη ενός μετα-εφηβικού wc;
  3. Να ανεγερθούν απέναντι ή παραπλεύρως (δεν είναι τοπογραφικό το θέμα) τα τρισκατάρατα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (ναι, υπόσχομαι να νηστέψω από ..- δεν μπορώ να πω- δέκα ολόκληρες ώρες εξαιτίας της αθυροστομίας μου αυτής) των μασκαρεμένων Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τα οποία πωλούν μία άλλη εικονική προβολή ονείρων , ενίοτε με επιτυχή πορεία επανένταξης στον βαρετό αναλογικό βίο επαγγελματικών ανελίξεων;
  4. Τι μπορούμε να τους κάνουμε τους Βαρβάρους της υψηλής εκπαίδευσης που θα παράξουμε (ομοιάζει με το πατάξουμε και βλέπω το επόμενο post να είναι ποίημα) ύστερα από την άναρχη δικτατορία ενός φυλακισμένου στα φουστάνια της "σταθερότητας" , πτυχιομανή λαού, ελέω γνώσης, παιδείας και λοιπών ακατάσχετων ανοησιών , οι οποίες τέλος πάντων - και εξανίσταμαι - τι στο διάτανο να χρειάζονται μπροστά στις επιδοτήσεις , τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, τις αορίστου χρόνου επανα-συμβάσεις και τις εκατοντάδες ασεπ-οειδείς γκαρσονιέρες της φροϋδικής ύπαρξης του εξέχοντος αυτού έθνους; [85 λέξεις η ερώτηση..οκ]


Υ.Φ.

- Σου άρεσε το post μου για τον Φρόιντ;

- Μεγάλο ήταν

- Και να φανταστείς υπήρχε άλλο τόσο και το "έκοψα"

- Ευτυχώς
41 Τόλμησαν:

patsiouri είπε...

Καλησπέρες, πάω να διαβάσω ποστ για Φρόυντ!!!

kakaskimos είπε...

SotirisK και xKont, πάλι εμείς φταίμε!!! Ας είναι.

Οταν αλλάξουμε εμείς, δεν θα έχει νόημα η ερώτηση. Οταν δεν θα θέλουμε να μπούμε στο δημόσιο για να καθόμαστε (ή να βάλουμε το παιδί μας), δεν θα χρειάζεται κανένα χαρτί. Να το κάνουμε τι? Να το βάλουμε στον τοίχο? Κι έτσι θα μειωθούν και όσοι φεύγουν για το εξωτερικό. Γιατί να φέρουν ένα χαρτί για την κορνίζα και να δουλέψουν στο βενζινάδικο του μπαμπά (ένα απο τα αρκετά παραδείγματα που ξέρω), αφού δεν θα έχει και ο, φτωχότερος απο αυτούς, γείτονας δημόσιος υπάλληλος?

Υ.Φ.1 Οι αιώνιοι φοιτητές είναι συνήθως αυτοί που τα παράτησαν για να εργάζονται για 700e το μήνα. Επειδή δεν είχαν ούτε 200e, για να βγάλουν το μήνα ως φοιτητές.

Υ.Φ.2 Με τα ιδιωτικά θα εξαφανιστούν οι αιώνιοι φοιτητές !!! Ουάου. Φέρτε μας το νόμπελ. [Οι οποίοι αιώνιοι φοιτηές δεν κοστίζουν και τίποτα, αφού μετά το n+2 έτος, δεν δικαιούνται ούτε σύγγραμμα (ευτυχώς για τους ίδιους)].

diva είπε...

patsiouri
Μου αρέσει που και εσύ από ολόκληρο (τρόπος του λέγειν:-) Φρόιντ, εστίασες στο παγωτό!

Παρακαλείτε ο kakaskimos όπως διαβάσει την επιθυμία σου στο προηγούμενο post.
Εκ της διευθύνσεως του ιστολογίου
Ευχαριστώ

diva είπε...

kakaskimos
Ευθύνεστε. Δεν φταίτε.
[Η ευθύνη να αποτελείς έμπνευση νομίζω είναι ευτυχής συγκυρία]

....
Αποδέχομαι και τιμώ το απαντητικό σχόλιο ως ενισχυτική παρώθηση της δικής μου ανάρτησης.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

είναι multiple choice τα θέματα ?

χώρια που έχω την υποψία πως δεν την διδαχθήκαμε την ύλη..

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ο τίτλος.
Σωστός! Το αντίθετο θα ήταν περίεργο.
Η εκπαίδευση ως γνωστόν είναι σύστημα επιβολής περιορισμών!
Μετά, η ανάλυση.
Δεν βλέπω το πρόβλημα, αλλά ας πω δυο κουβέντες.
Προσωπικά, σαν καλός υλιστής, την εκπαίδευση τη συσχετίζω με τους όρους παραγωγής.
Αν δεν παράγεις, σε τι να εκπαιδεύσεις;
Το δίλημμα αν πρέπει να υπάρχει δημόσια ή ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση, είναι μια φενάκη!
Το ερώτημα είναι έχει νόημα ύπαρξης η πανεπιστημιακή εκπαίδευση άλλη παρεκτός της ανάπτυξης των υπηρεσιών καφενείου!

χμμμ παραγίνομαι ξινός.
Όχι δεν έχω δίκιο.
Σταματάω την γκρίνια
Αλλά, αν κάποια στιγμή θελήσει να καταγράψει κανείς την περί εκπαίδευσης, (ανεξάρτητα από βαθμίδα) άποψη των πολιτών, τότε θα δει ότι τα πράγματα δεν είναι άσχημα.
Είναι ακόμα χειρότερα.
Αδυνατώ να συνεχίσω.

Την καλησπέρα μου.

υγ.
Ευχαριστώ για την αναφορά

Ανώνυμος είπε...

τόσα χρόνια ακούω τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.....ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις και τίποτα δεν γίνεται.

το ζήτημα είναι ότι αυτή η χώρα είναι κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη αγαπητοί/η.Δεν έχει πλουτοπαραγωγικούς πόρους η Ελλάδα των 11.500.000 άρα κατ'επέκταση τις πολυτέλειες που έχουν οι Ευρωπαικές χώρες.Είναι μια συνεχώς εξαρτώμενη οικονομικά από την Ευρώπη χώρα.Εδώ είναι τόσο μεγάλη η κατάντια του Ελληνικού λαού-για να μην πω η γυφτιά του-που έγινε σφαγή για το βιβλίο της ιστορίας.

Μετά μας πειράζουν τα ιδιωτικά παν/μια,τσακωνόμαστε μέσα στα δημόσια παν/μια με γυφτιές τύπου αρπάζουν τις κάλπες κτλ....Που υπάρχουν στην Ευρώπη αυτά αγαπητοί;είναι Ευρωπαικό ήθος τέτοιες συμπεριφορές;σαν τσακωμούς στην Τούρκική βουλή μου φαίνονται όλα αυτά....

μισούμε όλοι το δημόσιο αλλά ο κάθε γονιός κάνει τα πάντα για να βάλει εκεί το παιδί του,να τον/την μονιμοποιήσει.Η θέση στον ήλιο του Δημοσίου.....

και κάποιοι από εσάς τους καθηγητές όμως είστε κάτι φιρμάνια ποποπο.....κάτι εξυπνάδες κάτι αμπελοφιλοσοφίες κάτι βαρύγδουπα πράγματα.........δεν λέω για όλους.Τα πάντα αρχίζουν από την εκπαίδευση του σπιτιού,την παρεχόμενη ανατροφή.Μέτα έρχεται η παρεχόμενη εκ του κράτους εκπαίδευση......

είναι ζήτημα χώρας,είναι ζήτημα πολιτικών,δεν ξέρω........στο DNA του Έλληνα υπάρχουν κομπλεξ με την δουλειά,με τις σπουδές,με τα πτυχία.....αλλά γενικά ο Έλληνας έχει κόμπλεξ.

εδώ ο Έλληνας ζει με τα μπουζούκια και δεν έχει την ανάλογη παιδεία-πλην ελαχίστων-να σταματήσει να χειροκροτά και να εκτιμήσει τους ήχους όταν π.χ παίζεται μια συμφωνία απο μια συμφωνική.Ήμουν παρών σε μια τέτοια εκδήλωση που ο κόσμος χειροκροτούσε μια συμφωνική σε κείνα τα σημεία στα οποία δεν έπρεπε να το κάνει.Απλά πίστεψε ότι σταμάτησε να παίζει,ότι τελείωσαν το κομμάτι.

Κοντολογοίς,χάος αμέτρητο φίλτατοι.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (το motto του Υπ.Παιδείας)

αλλά αμα και ο καθημερινός Έλληνας είναι ακαλλιέργητος και συμπεριφέρεται ως κάφρος(δείγμα αμόρφωτων ανθρώπων αφού δεν διαθέτουν τρόπους συμπεριφοράς)

η νέα γενιά είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες......ΕΥΤΥΧΩΣ!
μορφώνεται....

diva είπε...

Κ.Κ.Μοίρης
Φυσικά.

[Γράψε ό,τι θυμάσαι από πέρυσι. Κανείς εξεταστής δεν θα καταλάβει την διαφορά]

diva είπε...

SotirisK
Πρώτα για τον τίτλο:
Σωστός διότι κοχλάζει η ανοησία πλέον στην τελματώδη κατάσταση κι αυτοί οι ίδιοι οι προβληματισμοί γύρω από την Εκπαίδευση, έχουν αρχίσει να προκαλούν σπασμούς ανίας.
Πού και πού σκάει καμιά φωτοβολίδα μόνο αλλά κι αυτή η λάμψη ελπίδας, λίγο διαρκεί..

Παράγει η εκπαίδευση;!
Τι;
[Την φοβάμαι πολύ την απάντηση..]

Απαιτείται η Ιδιωτική Εκπαίδευση.-

Όπως επίσης Απαιτείται η προέκταση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εκτός πεδίου μορφωτικού καφενει-άσματος.

[Μα τι με αναγκάζετε να τολμήσω να πω!]

Καλή μας ημέρα

Υ.Φ. Προς τι το ευχαριστήριο; Δεν κατάλαβα.

diva είπε...

Ανώνυμε

"ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις και τίποτα δεν γίνεται."

Μα..δεν ευθύνονται οι κυβερνήσεις. Ο λαός παραμένει το ίδιο ανόητα ναρκωμένος στην ασφάλεια των φουστανιών.. (ε μη λέω τα ίδια)
_____
"Είναι μια συνεχώς εξαρτώμενη οικονομικά από την Ευρώπη χώρα"

Η Ελλάδα είναι εξαρτώμενη από την Ευρώπη διότι έτσι βολεύει και τις δυο πλευρές.
_____
"Εδώ είναι τόσο μεγάλη η κατάντια του Ελληνικού λαού-για να μην πω η γυφτιά του-που έγινε σφαγή για το βιβλίο της ιστορίας."

Και να πεις πως διαβάζουν γενικώς κανένα άλλο εξωσχολικό βιβλίο...μπα..αθλητικά και σεξ δημιουργούν και συντηρούν τις ανάγκες..

_____
Αυτό που επιτρέπεται να συμβαίνει εντός Πανεπιστημίων είναι αυτό που συμβαίνει εντός Ελληνικού υποσυνειδητού/ ασυνειδήτου. Το Χάος που εκλιπαρεί..

_____
Η θέση στον ήλιο του Δημοσίου είναι το τέλος του ουράνιου τόξου. Ξέρετε τι σημαίνει εργασία στον Ιδιωτικό Τομέα; Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μορφή δουλείας.[Ας τους το αναγνωρίσουμε αυτό]

_____
"και κάποιοι από εσάς τους καθηγητές όμως είστε κάτι φιρμάνια ποποπο.....κάτι εξυπνάδες κάτι αμπελοφιλοσοφίες κάτι βαρύγδουπα πράγματα.........δεν λέω για όλους"

Γνωρίζετε τις διαδικασίες διορισμών, έτσι; Είναι παρόμοιες με το αν επέλεγαν κράχτη για την λαϊκή.

______
"Τα πάντα αρχίζουν από την εκπαίδευση του σπιτιού,την παρεχόμενη ανατροφή.Μέτα έρχεται η παρεχόμενη εκ του κράτους εκπαίδευση......"

Δυστυχώς έτσι είναι. Η ανοησία που στηρίζει το αίσθημα επιβίωσης των Φλίντστόουν Ελλήνων γεννάται στο σπίτι. Και από εκεί..εξαπλώνεται..

______
"εδώ ο Έλληνας ζει με τα μπουζούκια και δεν έχει την ανάλογη παιδεία-πλην ελαχίστων-να σταματήσει να χειροκροτά και να εκτιμήσει τους ήχους όταν π.χ παίζεται μια συμφωνία απο μια συμφωνική."

Τα μπουζούκια δεν εμποδίζουν την Παιδεία. Η Παιδεία δεν αντέχει τις εναλλαγές των "ήχων".
______

Δυστυχώς θα κλείσω διαφωνώντας.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κάφροι διότι έτσι επιβιώνουν καλύτερα μέσα στη χαβούζα των 2-3 εναλλακτικών τους.
Και κατά απόλυτα παρόμοιο τρόπο "κατασκευάζεται" και η νέα γενιά.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία κορίτσια στις photos. Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω το πρώτο στη στάση του 2ου και το αντίθετο.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να εστιάσω καθόλου στο κείμενο... :-S

diva είπε...

porcupine
Αυτό που "έπαθες" συμβαίνει με όλους μας στα θέματα της Παιδείας/Εκπαίδευσης.
Άλλο υπάρχει, άλλη στάση θέλουμε και άλλο ονειρευόμαστε:-)

Υ.Φ. Κατάλαβες τώρα το μήνυμα των φωτό; "Ονειρέψου.Βλέπε αλλού." θα έπρεπε να είναι το μότο του Υπουργείου Παιδείας

Φράνσις είπε...

Είσαι βαλτη να με καταστρεψεις καλοκαιριατικα ρε παιδί μου; Μου κοτσαρεις αυτες τις θεές( του photoshop ίσως σε καποιο βαθμό;;;;) και παθαινω ταρακουλοα γιατι το ματι μου αλλοιθωρίζει προς κυτταρίτιδα μερια και μου'ρχεται να.... γκρρρρρρρ! (Αν εσενα είναι η αποδραση προ των πυλών και δίνει αλλοθι γιατο παρον ποστ, εμένα βρισκεται η αποσύνθεση ή η ολοκληρωτική απογείωση προ των πυλών και προσπαθω με νυχια και με δόντια να κρατηθω στη γη, αλλά δε μου βγαίνει η γιόγκαααααααα.) Τελος χρόνου, καλημερα σας κυρία μου, εύχομαι να πυρώσετε το κορμί σας και ουχι το πνεύμα σας, στον ελληνικό ήλιο, που είναι και πολύ λαμπερός ανάθεμα τις ομπρέλες μου τις ψάθινες.(Τα ερωτήματα σου πρέπει να μπουν σε εγχειρίδιο σουρεαλλιστικής εκπαιδευσης[όχι για το περιεχόμενο αλλα για τη διατύπωσή τους].

takis είπε...

Πολλά θέματα μαζί.
Θα σταθώ στο ρητό στο σχόλιο του Σωτήρη
".. Η εκπαίδευση ως γνωστόν είναι σύστημα επιβολής περιορισμών.."

Δεν ξέρω αν γίνεται χιούμορ ή αν το πιστεύει αυτό.
Αλλοίμονο αν είναι το δεύτερο.

Φυσικά επίσης η εκπαίδευση δεν σχετίζεται ΜΟΝΟ με τους όρους παραγωγής.

Αρκετές απόψεις είναι ισοπεδωτικές.
Δεν θα συμφωνήσω.

Ουτε θα πω με ευκολία οτι η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι μηδέν.
Ούτε θα κατηγορήσω όλους τους καθηγητές σε όλες τις βαθμίδες.
Ούτε θα συγκρίνω εκπαίδευση-παιδεία προηγμένων Δυτ.Ευρ/κων κρατών με Ελλάδα.

Οτι νοσεί η παιδεία στην Ελλάδα είναι χρόνια γνωστό.
Οτι κυνηγήσανε τη Γιαννάκου για το βιβλίο , επίσης είναι γνωστό
Οτι τα σκουπίδια έξω απο τα εκπαιδευτήρια είναι σωρός , επίσης γνωστό..

Ειναι δύσκολος ο δρόμος αγαπητοί αλλά μη τον κάνουμε δυσκολότερο με αφορισμούς(ειδικά ο Ανώνυμος)

ΥΓ Αχ, πάω να πάρω κανένα φρουδικό παγωτό κοιτάζοντας τις φωτό..

ZouZouna είπε...

"ον" ?
Α, λυπάμαι, δεν θα σχολιάσω.
Σκοτίστηκα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και γενικώς στον πλανήτη.
1. παιδιά δεν έχω και δεν θα αποκτήσω, επαρήλθον οι χρόνοι εκείνοι και είμαι πιο ευτυχής απο ποτέ!

2. οτι έμαθα έμαθα, δεν θα ξαναφοιτησω στα γεράματα,

3. Δεν είμαι εκπαιδευτικός και δεν θα γίνω,ομοίως σε τέτοια ηλικία.

4. Σας έχω πει επανειλημένως "να πάτε σε παραλία καλό θα σας κάνει, κακό δεν θα σας κάνει.

5. Καλά κάνετε και έχετε "ανησυχίες",όμως Miss Marple, γιατί δεν τις αφήνετε για τον χειμώνα.....

5. Το κείμενο το πέρασα διαγώνια και θα τυπωθεί ομοίως και τα σχόλιά του για να το διαβάσω στην παραλία!! μην πείτε πως κάνω μόνο cozy και δεν ασχολούμαι με σοβαρά πράγματα η ξανθιά!

Mr.Di είπε...

O mr.Di προσπαθεί, με όσες πνευματικές δυνάμεις του έχουν απομείνει, να συγκεντρωθεί στο κείμενο, αλλά τελικά παραδίνεται στην σκέψη που έκανε μόλις διάβασε τον τίτλο και είδε τις φωτογραφίες. Πετυχημένη είναι η εκπαίδευση αν σε κάνει ικανό, ενώ παίρνεις την της πρώτης φωτο την ίδια στιγμή να τραβάς το σεντόνι, φόρεμα ή ότι είναι τέλος πάντων, που καλύπτει την πύλη του παράδεισου στην της δεύτερης. Σεξιστικό γουρούνι μονολογεί κι εοιμάζεται να σβήσει το σχόλιο. Σεξιστικό ή όχι επιμένει, αυτή είναι η σκέψη και πατάει το εντερ

νατασσΆκι είπε...

Τα πάντα αρχίζουν από την εκπαίδευση του σπιτιού,την παρεχόμενη ανατροφή.Μέτα έρχεται η παρεχόμενη εκ του κράτους εκπαίδευση......"

Δυστυχώς έτσι είναι. Η ανοησία που στηρίζει το αίσθημα επιβίωσης των Φλίντστόουν Ελλήνων γεννάται στο σπίτι. Και από εκεί.. εξαπλώνεται..


Επειδή δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά "εκπαιδεύω" ένα μικρό, και επηρεάζω (όσο μπορώ) την "εκπαίδευση" ορισμένων άλλων (ανιψιών, βαφτιστηριών, κλπ) δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σου -μόνο να συμφωνήσω ότι όλα ξεκινούν από το σπίτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κράτος (που πάλι Εμείς είμαστε) δεν έχει τις δικές του ευθύνες.. Αποφεύγω να γράψω αναλυτικά τι βλέπω να συμβαίνει γύρω μου, μια και το φιλικό μου περιβάλλον είναι γεμάτο με παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά μάλλον θα αρχίσω να μιλάω.. Και δεν θα μου αρέσει καθόλου, όμως.

Καλημέρες, έτσι κι αλλιώς.

Και φιλιά :)

xkont είπε...

δεν κατανοώ γιατί είμαι υπαίτιος γι'αυτό το post...

η μόνη απορία που έχω εκφράσει είναι:

αφού οι «νεολαίοι» εναντιώνονται στα ιδιωτικά ΓΙΑΤΙ καίνε τα δημόσια;

βάλτε και ένα γκαζάκι στο #### ρε παιδιά (δεν το λέω γιατί θα κατηγορηθώ και για παρακίνηση)..
- μα, λέει τα προστατεύουνε - ...παπάρια προστατεύουνε, αλλά anyways, έχω απάντηση και σε αυτό (τί σ#ατά «Δάσκαλος» είμαι)...
βάλτε το γκαζάκι ένα τετράγωνο πιο 'κει, θα το καταλάβουμε....

...δηλαδή, αν δεν μου αρέσει η γκόμενα του κολλητού μου θα πρέπει να δείρω τη δικιά μου;

(όσο μεγαλώνω τόσο μεγαλώνουν και οι απορίες μου)

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που το έκοψες.Είναι επίκαιρο και σε μερικά σημεία με βρήσκει σύμφωνο κιόλας.Όμως δεν θα αναφερθώ στα προσωπικά μου παρά μόνο σε μία παλιά διαφήμιση:

Ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο είχε βγάλει την εξής διαφήμιση.Καρέκλες τρέχαν από εδώ και από εκεί.Και όλοι τρέχαν να τις πιάσουν.Το κλου λοιπόν της ιστορίας ήταν πως μόνο το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο σε έκανε καρεκλάτο!

Μετά από αυτό δεν θα πω τίποτα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Γιατί απλά αυτοί είμαστε...Δεν μας αξίζει τίποτα άλλο.Ούτε μόρφωση ούτε τίποτα γιατί το έχουμε χάσει το παιχνίδι προ πολλού.Απλά μία κουβέντα άκουσα για την ιστορία που μου άρεσε.Στα ιδιωτικά θα πηγαίνουν οι έχοντες ενώ στα δημόσια οι μη έχοντες.Συσσίτια γνώσης δηλαδή....Περαστικά μας...

koulpa είπε...

νά'μαι πάλιιιι:):)
1.και όλοι και κανένας το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού με το μηδέν.. πάντα μηδέν είναι..:):)
2.έχω στάματήσει να τυπώνω.. συνήθησα πιά να διαβάζω από την οθώνη.. για οικολογικούς λόγους θα το πρώτινα σε όλες τις περιπτώσεις..(δεν καταφέρατε να αποφύγετε μιά αναφορά στο sex.. play to be a man..):):)
3.να μην.. δε μας λοιπουν οι σχολές.. η εκπαίδευση μας λοίπει..:):)
4.να τους πληρώνουμε να μένουν σπίτι τους να μη γεμίζουν και οι δρόμοι..:):)
χμ.. ετιμάζομαι για γκρίνια τονιώθω..:):)
την καληνύχτα μου:):)

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός, αλλά με τέτοια ζέστη, ... πού να τρέχεις.
Πάντως είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την Ιδιωτική Εκπαίδευση, όπως και με τη θεοποίηση της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, (από τις πιο μεγάλες απάτες της ανθρώπινης σκέψης) αλλά είπαμε, κάνει πολλή ζέστη για να τα αναλύσω :)

Καλό ξημέρωμα

diva είπε...

Αγαπητή Miss auburn
Διάνα 100% once again σε όλα!
Από τις θεές του photoshop μέχρι τις

ψάθινες ομπρέλες και τα ερωτήματα

μιας σουρεαλιστικής

εκπαίδευσης..βλέπετε

πεντακάθαρα..πως όλα μένουν ίδια κι

απαράλλαχτα ακόμα και τα

φτιαχτά..και μόνο η γωνία -όχι της

οπτικής, αλλά- κλίσης του κεφαλιού

αλλάζει..
Να είστε καλά γενναία Miss auburn
Αλί στους υπνωτισμένους...

diva είπε...

takis
Προβληματίζομαι...δεν είμαι και τόσο σίγουρη πως η εκπαίδευση δεν είναι σύστημα επιβολής περιορισμών.
Μαθαίν-ουμε στα παιδιά να διαβάζουν
όπως εμείς θέλουμε, να μαθαίνουν
ό,τι εμείς αντέχουμε, να σκέφτονται
μέχρι του σημείου που η κοινωνία
απαιτεί (αλίμονο αν πάνε παραπέρα!!)

Η εκπαίδευση σχετίζεται και με την
παραγωγή. Ειδικά η λυκειακή
εκπαίδευση οφείλει να σχετίζεται με
την παραγωγή.

Οι απόψεις γίνονται ισοπεδωτικές
μέσα από την απαξίωση και η απαξίωση επέρχεται αναπόφευκτα όταν
συντηρείται το ίδιο ελώδες τέλμα.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υπό
του μηδενός με εύρος 2 στο διάστημα
[-100,100]. Σας διαβεβαιώ ως
εκπαιδευτικός.
Οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλώς
επιβεβαιώνουν απογοητευτικά τον
κανόνα.
Και το κακό θα συνεχιστεί και θα
χειροτερέψει.

Ζητούμε από τα παιδιά να εξεταστούν
σε Υλικό που δεν έχουν διδαχθεί
(ούτε όσο ούτε όπως πρέπει) και
ακολούθως απαιτούμε από τα ίδια να
παράγουν άξια έναντι πενιχρής
αμοιβής.
Δεν σπάει ο γόρδιος δεσμός. Δεν
λύνεται, δεν κόβεται. Θέλει πέταμα.

Απλά πράγματα.

Δεν αφορίζω. Απαξιώνω.


Υ.Φ. Κι εσείς τέκνον..κλίκα; τσκ τσκ

τσκ

diva είπε...

Γλυκο-Κερασο-Ζουζούνα μου
..
Θα απαντήσω πάρα μα πάρα πολύ
σοβαρά:
Θα πάω λοιπόν στην παραλία. Ναι σας
απειλώ. Σάββατο πρωί ραντεβού στην
ξαπλώστρα δίπλα
στον...τον...τοοον....τέλος πάντων,
ραντεβού εκεί!
[Για να μιλήσουμε περί εκπαίδευσης
και άλλων δαιμονίων..μελαψών ή ό,τι
τέλος πάντων θα περιλαμβάνει..η
διδακτέα και εξεταστέα ύλη!]

diva είπε...

Μοναδικέ μου Mr.Di
...
Τελικά το ηθικό δίδαγμα είναι:
Η σωστή εκπαίδευση σώζει post!

Υ.Φ. Μα..κι εσείς θεέ μου; Κι

εσείς;!!

diva είπε...

νατασσάκι μου
Ως μάνα βλέπεις και ζεις καλύτερα
από μένα την ενδο-οικογενειακή
εκπαίδευση. Κι όχι φυσικά πως εμείς
πίσω από την έδρα δεν έχουμε ευθύνη
αλλά...
Τα παιδιά είναι οι καθρέφτες των
γονιών. Πάει και τελείωσε.

Φιλιά και από μένα

diva είπε...

xkont
Ποιος σου είπε πως είναι απαραίτητο
να κατανοείς;
Δεν ξέρεις πως αυτό σε λίγο θα
απαγορευτεί;
Δάσκαλε αυτό με την ..γκχμ..γκόμενα
πολύ μου άρεσε. Να αρχίσω να
αστράφτω χαστούκια από αύριο λες σε
όποιον βλέπω έξω;
Όλο και κάτι θα περισώσω..

Υ.Φ. Δάσκαλε..να απορείς..υπάρχει
ελπίδα..κάποιος ίσως απαντήσει

diva είπε...

island
Το προηγούμενο ποστ έκοψα. Αυτό το άφησα να κυλήσει ανενόχλητο..ακατάληπτο...και απαξιωτικό..

Στα ιδιωτικά να πηγαίνει όποιος θέλει. Και στα δημόσια να πηγαίνουν αυτοί που τους επιτρέπουν να τα καταστρέφουν.

Αυτό λέω εγώ

diva είπε...

koulpa
1. oh!!!!!
2. Εσείς όπως μπορείτε κουλπίε μου (κι εγώ..ό,τι "πουλάει")
3. Μυαλό μας λείπει αλλά βλέπετε ανήκει στα απαγορευμένα.
4. Να τους πληρώσουμε να πάνε στο Γέιλ. Κάτι γέλια ε;

Γκρινιάξτε. Όλο και κάποιος θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί κι αυτό είναι καλό..
Καλό βράδυ κουλπίε μου

diva είπε...

SotirisK
Επαναλαμβάνω και παρακαλώ ..take your time

Στα ιδιωτικά να πηγαίνει όποιος θέλει. Και στα δημόσια να πηγαίνουν αυτοί που τους επιτρέπουν να τα καταστρέφουν.

Καλό ξημέρωμα

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Τω καιρώ εκείνω δεν ήταν και τόσο δραματικά τα πράγματα.
Θέλω να πω ότι κάτι έμαθα από το δημόσιο ελληνικό παν-μιο.
Γνώση δίνουν. Δε χωρά αμφιβολία.
Ερευνα δεν κάνουν, δεν παράγουν νέα γνώση ή τελος_πάντων την παράγουν με αργό ρυθμό και τρομερό κόπο.
Μακροπροθεσμο στόχο φαινεται να μην έχουν... και πώς να έχουν όταν ούτε μια εσωτερική αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει γιατί θα φαγωθούν μεταξύ τους.
Τα ιδιωτικά παν-μια καλώς ή κακώς θα εμφανιστούν. Είναι θέμα χρόνου.

Καλησπέρα:)

diva είπε...

Σοκολάτα- Πορτοκάλι
Μια ελάχιστη παροχή γνώσης/μάθησης/παίδευσης, συμβαίνει (ε τόσοι πάνε κι έρχονται..δε μπορεί),
αλλά
όσο δεν επιθυμούμε σαν κοινωνία να προχωρήσουμε (διότι και η εξέλιξη θέλει θυσίες) τόσο θα γραπωνόμαστε από την επιτυχία της μετριότητας στις γιάφκες μιας δημόσιας καρέκλας. Όλα τα άλλα είναι ..άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Διάβαζα χτες σε μία από αυτές τις φριπρεσοειδείς "εφημερίδες" που έτυχε να βρω παραπεταμένη, πως οι New york times δημοσίευσαν (έρευνα αν δεν κάνω λάθος) κάτι για νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Και περιμένατε μωρέ "την" NYT να σας το πει αυτό;!

Θα τρελαθώ τελείως!

Μετρήστε πόσοι από τους ελάχιστα πιο ευκατάστατους του περιβάλλοντος σας, στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές εξω.

Βρείτε πόσοι εκ των γνωστών σας με διδακτορικά παραμένουν στην Ελλάδα και αν τολμάτε...φωνάξτε πού εργάζονται και πόσο πληρώνονται!


Στην ίδια εφημερίδα διάβαζα για το μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ / ΤΕΙ.
Όπως επίσης πως αυξήθηκε το ποσοστό των "μέτριων" και μειώθηκε αυτό των "άριστων".

Μα..όταν με ελάχιστο κόπο μπορώ να σπουδάσω όπου θέλω, ό,τι θέλω "αλά ελληνικά" (χρειάζεται να αναλύσω την ποιότητα σπουδών στα ιδιωτικά ιεκ και λοιπά χαμαιτυπεία;) και ύστερα να διοριστώ με κάποιον νόμο πεπονή ή δεν ξέρω τι άλλο σε μια άδεια καρέκλα όπου το χρήμα ρέει ανενόχλητο (κάνω και καμιά απεργία .έτσι..για την Ιδέα)..
γιατί να αριστεύσω;
Αλλά άντε κι αρίστευσα...κι ύστερα τι; Μπορώ στην Ελλάδα να εξαργυρώσω το "Άριστα";
..Σταματώ γιατί το ανέκδοτο μετατρέπεται σε δράμα..κι απέχθεια..


Ιδιωτική Εκπαίδευση εδώ και τώρα.
Άμεση συνεργασία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και Αγοράς Εργασίας, τώρα
Να σφίξουν οι κ****

Όταν οικειοποιείται ο καθηγητής της "έδρας" την εργασία του υποψήφιου μεταπτυχιακού ή διδάκτορα για να συνεργαστεί με κάποια δημόσια υπηρεσία που κρατά το ζεματιστά φρέσκο χρήμα κάποιου ΚΠΣ , είναι καλάααα;;;
[Κεφάτη ξύπνησα σήμερα:-]

Καλημέρα

Ra Ma είπε...

Ε βρε κέφια να χαρώ!!!!
Οι κοπέλες στις φωτογραφίες πιο γιουνιβέρσιτι έχουν τελειώσει?
Καλημέρα!!!!

kakaskimos είπε...

Και στα ιδιωτικά και στα δημόσια πηγαίνει όποιος μπορεί. Στα ιδιωτικά όποιος μπορεί να πληρώσει, στα δημόσια όποιος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις.

Σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου δεν σε μαθαίνουν το παραμικρό. Σε κάποια σε βοηθάνε να μάθεις. Το βοηθάνε σημαίνει ότι είτε δεν σου κόβουν τη διάθεση είτε (σπανίως) σου την δημιουργούν/αυξάνουν.

Στα ελληνικά δημόσια στην κόβουν, συνήθως μαχαίρι. Στα ιδιωτικά σου κόβουν αποδείξεις.

Καλημέρα

diva είπε...

radio marconi
Οι κοπέλες πιθανότατα προέρχονται από την Ανωτάτη..Ξαπλωτική αλλά..προσοχή! Εκεί απαιτούνται υψηλών προδιαγραφών Δεξιότητες και Γερό στομάχι εφόσον και οι "συμφοιτητές/τριες" αλλά και οι καθηγητές...συχνότατα ομοιάζουν στο παραζαλισμένο των συμβατικών Ιδρυμάτων.

Καλημέρα
:-)

diva είπε...

kakaskimos
Στα δημόσια πηγαίνει όποιος "τυχαίνει" να περάσει τις εξετάσεις.
Έχω πάψει να πιστεύω στην "επιβράβευση της προσπάθειας" εφόσον η μεν προσπάθεια φθίνει συνεχώς καμωμένη βέβαια τον ρόλο της υπεύθυνης επιλογής προτεραιοτήτων, η δε επιβράβευση..θυμίζει το "ας πρόσεχες τι ευχόσουν".

Να σε βοηθά κανείς να μάθεις..αυτό ναι...αυτό είναι μέγιστη προσφορά..

Καλημέρα

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Με το 'ελάχιστη παροχή γνώσης" θα διαφωνήσω καθετα.
Αλλωστε αν ηταν ελάχιστη δε θα ειχαμε και το κύμα μεταναστευσης πτυχιούχων και διδακτόρων προς αμερική ή όπου αλλού.
Με τα υπολοιπα δυστυχώς δεν μπορώ να πολυδιαφωνήσω.

Που τον θυμηθηκες τον Πεπονή!?!!
Αχ!

Unknown είπε...

Πώωωπωωω χουμοράκιιιι

Χααααααχαχαχαχαχα

Λοιπόν αρχικά πρέπει να αναρωτηθούμε τί εξυπηρετεί η εκπαίδευση. Μετά καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε, με βάση πάντα την απάντηση στο πρώτο ερώτημα, τι είδους συναλλαγές μας ενδιαφέρουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατά πόσο μας ενδιαφέρει μια χρηματική συναλλαγή για την επίτευξη όσων εξυπηρετεί.

Σίγουρα η εκπαίδευση αποτελεί μια μορφή επιβολής. Για την εύρυθμη λειτουργία και την διάδοση και διαφύλαξη της παράδοσης, της γνώσης, της κοινωνίας, και του δικαίου. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι θα έπρεπε να ήταν... (;). Οπότε λοιπόν η παιδεία παράγει την αυριανή κοινωνία. Και η παιδεία φυσικά αφορά σε όλη τη διάρκεια ζωής (με ελατούμενη ένταση) του ανθρώπου.

Επικεντρώνεσαι στην ανώτατη εκπαίδευση. Φυσικά κάθε βαθμίδα έχει διαφορετικό στόχο και ένταση έτσι;

Πάμε λοιπόν:

1. Όχι. Καταρχάς για διάφορους λόγους (όχι επειδή υποτιμώ, μακράν από το να το κάνω, θεωρώ ότι όλα τα μυαλά γεννιούνται ίσα) μόνο το 20% των ανθρώπων είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε μια σοβαρή μορφή ανώτατης εκπαίδευσης.
2. Λάθος τοποθέτηση. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, για διάφορους λόγους, αποφασίσθηκε να είναι ανεξάρτητη (στη θεωρία) από κάθε μορφή εξουσίας και κατ' επέκταση της πολιτείας. Η σωστή ερώτηση είναι κατά πόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα θα έπρεπε να παραδίδει τα κλειδιά στους φοιτητές...
3. Με βάση την ανεξαρτησία της ακαδημαϊκής κοινότητας από κάθε μορφή εξουσίας και με δεδομένο ότι θεωρώ πως η γνώση δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο εκμετάλλευσης (άλλωστε γενικότερα η λέξη εκμετάλλευση με εκνευρίζει για οποιονδήποτε πόρο), ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν θα έπρεπε να κτίζονται πουθενά.
4. Στιφάδο

Σε κάλυψα;

:p

Unknown είπε...

A ναι, όντως κάτι πρέπει να κάνεις με τις εικόνες σου...

diva είπε...

Drthr
...I rest my case
[ όπερ, με κάλυψες]

Υ.Φ. Τι έχουν οι εικόνες μου;!!!

Unknown είπε...

Έλα τώρα που δεν ξέρεις ;)