Πέμπτη

Το flaw της ανωτερότητας

Πέμπτη

Υπάρχει μία γενικότερη τάση, μεγαλώνοντας οι άνθρωποι [συνήθως συγκεκριμένοι με στιγματισμένο dna] να αντιμετωπίζουν τις εκρηκτικές [συναισθηματικές πιθανόν αλλά σίγουρα συγκινησιακά φορτισμένες] στιγμές τους με μία τρισδιάστατη αρετή · την ανωτερότητα.

Η ανωτερότητα συνδέεται άρρηκτα με την υπομονή. Όσο η δεύτερη αυξάνει [ή συντηρείται] , η πρώτη παρουσιάζει το προσωπείο της με όλο και μεγαλύτερη καθαρότητα.

Επίσης η ανωτερότητα συγγενεύει με την σιωπή. Όσο πιο αγόγγυστα αποφασίζεται η δεύτερη με τόσο μεγαλύτερη κραταιότητα εγκαθίσταται η πρώτη.

Η ανωτερότητα με έναν αδιάντροπο φαύλο τρόπο αλλοιώνεται από το φίλτρο της διπλωματίας. Οι ελιγμοί οι οποίοι ακολουθούν τις διαταγές της υπομονής και της σιωπής [ας θεωρήσουμε σιωπή τον αμυδρό ήχο ή την απουσία αντίδρασης], σχεδιάζουν σχεδόν με μονοκοντυλιά έναν λαβύρινθο δαιμονοποιημένης σταθερότητας.

Το στίγμα της ανωτερότητας γεννάται μετά την έξοδο από τη μήτρα.

Διδάσκεται καθώς σκιαγραφείται επίκτητα. [Κάθε τι που συντηρείται, ενισχύεται. Σαν την ενοχή.]

Ακολουθεί τα μικρόβια της αντοχής, της ανοχής και πολλαπλασιάζεται σε περιβάλλοντα μη-στιγματισμένα.

Τα κύτταρα που ασθενούν δεν αναπαράγονται αλλά καταστροφικά αρχίζουν να καταπίνουν όλο και περισσότερη ενέργεια, δημιουργώντας εκθετικά έναν όγκο [κακοήθη πέρα για πέρα] υποτέλειας και κατάργησης αξιοπρέπειας.

"Βγάλτο από μέσα σου", συνιστά η κοινωνική διαφήμιση

Κι αυτό το "Βγάλτο από μέσα σου", το μεταφράζω : βάλε μια καρφίτσα στη φωτιά κι ύστερα πλησίασε εφαπτόμενα [για να προσδώσεις ιερότητα] στον όγκο, επιχειρώντας μία άρση.Tip

Το αντίδοτο στην ανωτερότητα δεν είναι η έκρηξη που θα ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει στο Ιερό της αυτοεκτίμησης.

Είναι η έκρηξη που θα επιβάλλει την διακοπή του ατέρμονα βρόγχου στο ενυπόγραφο συμβόλαιο κανιβαλισμού.
Συναφή εδάφια:

- Επαγγελματικά: Η ανωτερότητα μεταμφιέζει την ανάγκη και αυτή συντηρεί τα θεμέλια της εξουσίας.

- Διαπροσωπικά: Η ανωτερότητα μεταμφιέζει την προσδοκία κι αυτή κατακρημνίζει την ελπίδα.

- Κοινωνικά: Η ανωτερότητα μεταμφιέζει την απαξίωση κι αυτή άτακτα και σχιζοφρενικά αγανακτεί βάζοντας μπουρλότο σε ό,τι θα έπρεπε απλώς να αφανίσει με τη μέθοδο της πολτοποίησης.
Θεραπευτικό Λεξικό (της Αποκατάστασης Τάξης)

Δεν πειράζει / Πειράζει.

Καταλαβαίνω / Διαφωνώ.

Εντάξει; / Καθόλου εν-τάξει.

Θα περιμένω / Δεν μπορώ να περιμένω.

Θα προσπαθήσω / Απουσία κινήτρου , κάθε προσπάθεια αδιανόητη.

Συγχωρώ μα δεν ξεχνώ / Δεν συγχωρώ. Δεν ξεχνώ. Προχωρώ. [ Τα logs μένουν]

Δώσε τόπο στην οργή / Αντέδρασε εδώ και τώρα.

Θα έρθει η στιγμή που.. / Ήρθε η ώρα να…

Κάνε υπομονή / Τικ Τακ Τικ Τακ Μπαμ

Είσαι εδώ; / “Όχι.


Υ.Φ.Βάζω τα γάντια μου και σε περιμένω [ κατά το : β(γ)άζω τα παπούτσια μου και σε κυνηγώ]
42 Τόλμησαν:

Unknown είπε...

Κοίτα, εξαρτάται. Είμαι υπέρ της ανωτερότητας, με τη διαφορά ότι αυτή αρμόζει μόνο σε ητημένους ;)

diva είπε...

Drthr
:-)
Πάρα μα πάρα πολύ σωστή στάση ζωής:-)

[Έβαλες κολόνια στην καμήλα σήμερα;]

Unknown είπε...

[Μπααα… την αφήνω να καλλωπίζεται μόνη της]

diva είπε...

Drthr
[Μα τόση ανεξαρτησία;]
Χαλάς την πιάτσα...

Unknown είπε...

Μα και φυσικά την αφήνω να είναι απόλυτα ανεξάρτητη κάτω από το φερετζέ της >:)

{&*@&*$%&^% τούρκε, 10 φορές το έγραψα για ν αμη φα γράμματα... και το πάνω πάνω είναι ηττημένος αλλά το τ δεν πρόσεξα ότι το έφαγε :@)

diva είπε...

Drthr
χα χα
Θα επιδείξω ανωτερότητα στο "φάγωμα" των γραμμάτων:-)
[Ανεξαρτησία υπό του φερετζέ; Έλληνας αρσενικός είσαι μωρέ;!!]

Σαμπάχ Ελχέρ Drthr:-)

Unknown είπε...

[Δεν καταλαβαίνω, σου είχα δώσει άλλη εντύπωση;]

صباح الخير καλή μου

{Εσύ λάδι έβαλες; >:)}

adaeus είπε...

Δε σας συμφέρει να βάλω τα γάντια μου, είμαι καλός στο kick boxing :)
Είμαι υπέρ του διαλόγου, είμαι κατά των εκρήξεων και των μαχών... Εφόσον μιλάμε για νοήμονες (και συναισθηματικά) ανθρώπους...
Ολοι μπορούν να καταλάβουν...
Για όσους δεν μπορούν, επιφυλάσσω ανωτερότητα, σιωπή, ηρεμία και ενίοτε αδιαφορία...
Ασε που τις εκρήξεις μου δε θέλει κανείς να τις δει... πίστεψε με!
Πωπω... μόλις έγινα επιθετικός!!! Δεν με πιστεύω :)))))
(Είπαμε οι κανόνες είναι για να τους σπάμε)

koulpa είπε...

χαχα κι εγώ θα δείξω ανωτερότητα και δε θα ζυλέψω για την αποκληστική στιχομηθεία με τον ανωτέρω κύριο..:):)
ανωτερότητα.. μήπως εννοήτε "ανωτερότητα"; παράξενο πως όσα ξεφευγουν από τα όρια τους μπενουν σε εισαγωγηκά.. μηπως αντίστροφα έπρεπε να γίνεται;..:):)
την καλησπέρα μου:):)

diva είπε...

Drthr
;-)
U sexy greek..camel master
;-)

[Λάδι;!..Εγώ κοιτάζω την Μάγια κι εκείνη εμένα...Τι θέλει να πει ο Drthr; - Στα Ελληνικά η απάντηση παρακαλώ:-]

diva είπε...

adaeus
Καλός στο kick boxing?
Είμαστε εναντίον της βίας αγαπητέ, ούτως ή άλλως:-)
Αλλά κι όλη αυτή η ανωτερότητα που πηγάζει - ναι ναι..μια χαρά τα λέτε- από νοήμονες ανθρώπους, μάλλον σε λάθος πορείες οδηγεί.
Πού και πού ή μάλλον σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπου το ένστικτο με την κρίση χτυπούν όλα τα καμπανάκια (αγανάκτησης) δεν είναι κακό να πετάς το γάντι ..ευθαρσώς.
Πολύ φοβάμαι πως η επιθετικότητα που διεκδικεί το δικαίωμα να μη σε περνούν για ηλίθιο (της κατανόησης και της υπομονής) είναι επιβεβλημένη.

diva είπε...

koulpie μου
Στον Drthr λέτε;
Μη ζηλεύετε, κουλπίε μου. Για τα "ζωντανά" μας μιλούσαμε, πρωί πρωί:-)

Εξαιρετική παρατήρηση αυτή των εισαγωγικών..δεν το είχα προσδιορίσει ποτέ έτσι..
Αλλά τελικά δεν ξέρω αν η ανωτερότητα (που γίνεται μαλθακότητα καταδεικνύοντας ένα κακόμοιρο θύμα) έχει ξεφύγει απλά των ορίων της.
Ίσως απλά οι εποχές δεν ενδείκνυνται για τέτοιες αρετές.
Καλό απόγευμα κουλπίε μου:-)

Unknown είπε...

Εγώ ετοιμάζω τα ξώρκια μου, κάτι να ετοιμάσεις κι εσύ ;)

diva είπε...

Drthr
Σαν έτοιμη από καιρό σα θαρραλέα είμαι [ δε βλέπεις το avatar μου;..ήδη φοράω φερετζέ!]

Υ.Φ. Θα σε αντιμετωπίσω με ανωτερότητα [ πριν πλησιάσω το σπαθί]

Unknown είπε...

Τεμπτινγκ....

Ω μπαρδόν, δελεαστικόν :D

diva είπε...

Drthr
...ούτε που φαντάζεσαι...
;-)

Albus Genius είπε...

Παρουσιάζεται την ανωτερότητα ως προσαρμογή και μίκρεμα του ανθρώπου. Η συνειδητή όμως ανωτερότητα, ενός ανθρώπου που κινείται πολύ πάνω από το μέσο όρο και το ξέρει, έχει δηλαδή αυτογνωσία, δεν έχει τα στοιχεία που περιγράφεται της υπομονής, της σιωπής, της αλλοίωσης μέσω διπλωματίας. Η ανωτερότητα ως ανώτερη μορφή του «είναι» περιγράφεται με ιδιαίτερο τρόπο, όπως γνωρίζετε, από τον Νίτσε,-παλαιότερα και από τον Πλάτωνα ως αριστοκρατία,- και αναφέρετε στην «ανυπότακτη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης». Ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί η περιγραφή είναι αυτή. Και βέβαια είναι γνωστό ότι οι εκλαϊκευμένες μορφές δύναμης από τα κόμικς έως την πιάτσα, τις αναφορές τους τις έχουν εκεί. Το πόσο έχει επηρεάσει γνωστό είναι, αλλά καλό θα είναι να θυμίσω ότι, ο Μάρτιν Χάιντεγκερ στα τέλη της δεκαετίας του 30, επί πέντε χρόνια, έδινε διαλέξεις για τον Νίτσε. Αν πάρουμε το θεραπευτικό λεξικό σας , ευφυέστατο ,θα μπορούσαμε να το μαζέψουμε σε μια φράση του Νίτσε στο, Τάδε έφη Ζαρατούστρας: « Το να λυτρώνεις εκείνους που πέρασαν και να αναδημιουργείς κάθε «ήταν» σε «έτσι το ήθελα», ιδού τι μπορούσε να ονομάζεται για μένα λύτρωση». Αυτή η φράση όμως δεν αναφέρετε στην «ανώτερη γενιά» αναφέρεται σε απογοητευμένους ικανούς όμως ανθρώπους, που μόνοι τους για κάποιο λόγο κλείσθηκαν στο περιθώριο (είτε της δουλειάς τους είτε σε ότι άλλο) και έχουν τα χαρακτηριστικά που περιγράφεται «σχεδόν»… ακριβώς. Μπορεί βέβαια να είναι και άνθρωποι που είδαν το « μη νόημα». Εάν θεωρήσουμε βέβαια το flaw ως αστοχία ,ως μεμονωμένο κάτι λάθος ή ελάττωμα. Εκτός βέβαια αν μιλάτε για μια ψυχιατρικής συνδρομής περίπτωση, όπου κάποιος νομίζει ότι είναι κάτι που δεν είναι, ή είναι κάτι στο «περίπου», οπότε στα χαρακτηριστικά που περιγράψατε προστίθεται η τάση του να «αφήνεται»,η μελαγχολία έως κατάθλιψη και η μαλθακότητα, ή τα ελαφρότερα περιστατικά ψυχιατρικής ηπίας αντιμετώπισης, όταν κάποιος δεν τόλμησε να δείξει ότι είναι. Ο ικανός άνθρωπος όμως που κλείσθηκε, ιδιαίτερα δυνατός ως μοναχικός, μπορεί να έχει υπομονή, σιωπή, διπλωματία, αντοχή, ανοχή ,όχι όμως ως αρρώστια, δεν είναι δηλαδή καλαμοκαβαλάρης, μπορεί να είναι όμως αυτοκαταστροφικός ,από έλλειψη μορφής. Και πάλι θα σας πω πως αντιμετώπιζε ο πρώιμος Νίτσε, όταν ήταν ακόμη κάτω από την επίδραση του Σοπενχάουερ σε περιγραφή Wolin, αυτό το μη νόημα της ζωής, που απομονώνει και κλείνει ικανούς ανθρώπους. Υποστήριξε λοιπόν ότι το «υπέρτατο επίτευγμα των αρχαίων Ελλήνων ήταν ότι αντιμετώπισαν την έλλειψη νοήματος της ζωής με τα απολλώνια καταπραϋντικά της μορφής» . Η μορφή… είναι το κίνητρο εξόδου και το ερέθισμα, όπως παρατηρείται και εμπειρικά , όχι όμως θεωρούμενη ως καταπραϋντικό, αλλά κατά τη γνώμη μου, ως ελευθερία. Βέβαια η «μορφή» εμπεριέχει λόγο. Υπάρχει φυσικά και η ελαφρά περιγραφή της ανωτερότητας: « το ψώνιο», αλλά δεν πιστεύω ότι μιλάτε για αυτή.

Albus Genius είπε...

Μερικά ορθογραφικά εγκαταλείφθηκαν
συγγνώμην.

Spy είπε...

Θα επιθυμούσα να σχολιάσω, αλλά επιδεικνύοντας την πρέπουσα ανωτερώτητα σας αφήνω να συνεχίσετε το ωραιότατο chat σας ανενόχλητοι...

diva είπε...

Αγαπημένε μουAlbus
Παρουσιάζω την νόσο της ανωτερότητας η οποία ενισχύει την απομονωτική σύγχρονη δυναμική της κατάθλιψης [ συμφωνείτε πως από αυτό πάσχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα, σωστά;]
Αντιδρώντας σε μερικά ερεθίσματα [ όπως το Βγάλτο από μέσα σου], επιβεβαιώνοντας το σύνδρομο της απογοήτευσης και παρατηρώντας ένα θεμέλιο σιωπής (=αποδοχής) με σκοπό την διατήρηση (αλλά και την ελπίδα προαγωγής/εξέλιξης) τόσο σε ικανούς όσο και λιγότερο δυναμικούς ανθρώπους, επέλεξα ένα κείμενο που ήθελα να φωνάξει μέσα στη νύχτα: Ξύπνα! Αντέδρασε! Διεκδίκησε! Τόλμησε να αποχωρήσεις!

Νομίζω θα κινδύνευα να χάσω την εκτίμηση σας εάν ανέλυα την άποψη μου για τον Νίτσε. Παρόλα αυτά κι επειδή ανέκαθεν μου ήταν συμπαθής φυσιογνωμία, θα τον αντιμετωπίσω και μέσα από την αναφορά στο σχόλιο σας.
Είναι παγίδα η αναγωγή του "ήταν" σε "έτσι ήθελα" διότι είναι γνωστό [πιστεύω] πως μετά την απομάκρυνση από την απογοήτευση..καθόλου μα καθόλου δεν "ήθελε" το "θύμα"..ούτε καν τα μισά από όσα "ήταν".

Κι εγώ..να προλάβω το επόμενο κακό θέλησα μόνο:-)

Γιατί το χαρακτηρίζω ως flaw, τώρα.
Μα, γιατί είναι τόση η επιμονή του κοινωνικού σαδομαζοχισμού [εκτός χορού καθοδηγήσεις] στην μη-αντίδραση [ και τόσο μα τόσο οξύμωρη η έκρηξη στην οποία εξωθείται συχνά η μάζα] που η ανοχή πέραν ενός στενού [κατ'εμέ] χρονικού περιθωρίου, αποτελεί κερκόπορτα..αδυναμίας..αστοχίας..αυτο-καταστροφής.

Οι ικανοί [όπως και οι ανίκανοι] άνθρωποι, δυστυχώς [ ή και ευτυχώς] βιούν διαδραστικά.
Άρα ελάχιστη σημασία έχει η "μορφή" [λόγος] που αναγνωρίζουν οι ίδιοι στις προθέσεις και τις διαθέσεις τους εάν δεν είναι σε θέση να της προσδώσουν την ισχύ της διαφωνίας, του αντίλογου, της ρητής και κατηγορηματικής απόσχισης από την προβλέψιμη συμπεριφορά.

[Μη σας στεναχωρούν τα λάθη. Εγώ η ίδια κάνω πολλά κι έτσι αναγνωρίζω την ασημαντότητα τους μπροστά στη διάθεση του Λόγου]

diva είπε...

Spy
Θα είμαι ευγενική μαζί σου [ κι ας νοιώθω προσβεβλημένη από την διαπίστωση σου]
Απαιτώ να σχολιάσεις.-

[:-ρ]

adaeus είπε...

Μα είναι να σπας πλάκα όταν ηλίθιοι σε θεωρούν ηλίθιο :))))

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Αν και δεν φημίζομαι για την υπομονή μου,ειμαι διάσημος για την ανυπομονησία μου,την εκρηκτικότητά μου άλλα και την άμεση αντίδρασή μου σε κάθε κίνδυνο(άνω τελεία)
ακόμη και όταν οι άλλοι περιμένουν να σηκώσω τα χέρια ψηλά...εγώ ξεσπαθώνω(τελεία)

Ωστόσο μετά απο καθ μου νίκη η ανωτερότητα που δείχνω στους ηττημένους
τους δίνει μεγαλύτερη χαρά κι από αυτή
που θα έπαιρναν εαν νικούσαν!!!!

χαχαχαχαχαχαχα


τσίου!!!!!!!!!!!!

maya είπε...

πολύ ενδιαφέρον...
όχι μόνο η ανάρτηση
αλλά και η εγρήγορση στην οποία μ'έχεις!
και δεν προλαβαίνω τα θέματα!!!!
αχαχα

λοιπόν, η ανωτερότητα είναι μοναχική ενασχόληση...
δεν μπορείς να της ξεφύγεις αν έτσι έχεις πλαστεί
ΟΣΟ και να θες.
αλλά σ'έναν κόσμο με πολύ χαμηλό επίπεδο
μεταφράζεται σαν αδυναμία αντίδρασης
σαν ήττα
σαν πολλά δυστυχώς.

είναι μοναχικά για τους κυρίους και τις κυρίες...

...υπάρχει βέβαια και μια παγίδα...
όταν κάποιος/α με ανωτερότητα
διακρίνει απέναντι του
έναν σιωπηλό με μετρημένα (μα πολύ) λόγια άνθρωπο
αυτομάτως πάει το μυαλό στην ανωτερότητα
ενώ συνήθως είναι απο ανωριμότητα, αδυναμία, φόβο.
είναι trompe l'oeuil!

prosopically κάνω ασκήσεις κατινιάς και επιθετικότητας
για να μην 'παρεξηγείται' η στάση μου.
αλλά τελικά
παρ'όλο που μένεις πολύ πιο μόνος/η έτσι
δεν μπόρεσα (μέχρι στιγμής)
να αντιδράσω με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνω αντιληπτή...
στο τέλος, πιο σημαντικό μου ήτν πάντα νάμαι εντάξει με τον εαυτό μου
που στην τελική με μένα ζω.

(δεν εννοώ βέβαια τα καθημερινά μπινελίκια!
σε αυτά είμαι τσόκαρο με τακούνι.
αναφέρομαι σε πιο σοβαρές τριβές
που μας μετράνε)

πολύ καλημέρα μας
χχχχχχχχχχχ

diva είπε...

adaeus
Πράγματι πρόκειται για σαχλή πεποίθηση των ανοήτων να θεωρούν πως σε "επεξεργάζονται".
Σε πλείστες περιπτώσεις όμως, η "εξουσία" τους αυτή ενισχύεται από την δική μας αποδοχή/ανοχή, κι αυτό που λέω είναι πως..ίσως κάποιες φορές είναι καλό το ξέσπασμα.

diva είπε...

karaflokotsifa
χα χα
Ναι σε καταλαβαίνω:-)
Κι εγώ επιδεικνύω ανωτερότητα μετά τον αποκεφαλισμό:-)
Φιλιά πολλά χαρούμενο πετούμενο

diva είπε...

maya
Αν σε έχω εγώ σε εγρήγορση , τι να πω με τα σχόλια σου;!! [ κοκκινίζουν από ντροπή οι αναρτήσεις μου μπροστά στις εύστοχες παρατηρήσεις σου]

Η ανωτερότητα είναι πράγματι μοναχική ενασχόληση, για αυτό και προτείνω μετριασμένες δόσεις "κατινιάς" ..έτσι...προς ενίσχυση της κοινωνικοποιητικής πρόθεσης βρε παιδί μου!

Επίσης έχω παρατηρήσει (και σε μένα και σε άλλους) μία άρνηση μαχητικής διάθεσης (οχ μωρέ πού να μπλέκω τώρα..άσ'τον να λέει) και πιστεύω αυτό πρέπει να σταματά από νωρίς αλλιώς γίνεται γάγγραινα.

Πολύ καλημέρα μας βέβαια:-)
χχχχ

Albus Genius είπε...

Μόνο μερικές διευκρινήσεις στην υπομονή σας:
1ον. Η μορφή δεν είναι απαραίτητα μόνο λόγος,και ο λόγος δεν είναι απαραίτητα μόνο λέξεις.
2ον.Θαυμάζω τους ικανούς ανθρώπους και την εξαιρετική τους δεινοτητα στο λόγο,όπως ο Νίτσε, αλλά δεν εκφράστηκα συνολικά και αξιολογικά γι' αυτόν. Από ότι υπονοήσατε, νομίζω ότι συμφωνούμε απόλυτα στην αξιολογική κρίση.
3ον. Ως ψυχιατρική περίπτωση δεν έχω καμία διαφωνία.
4ον.Μακάρι, αλλά δεν βιούν διαδραστικά, χρειάζεται ιδιαίτερο κίνητρο μορφής για διάδραση. Οφείλουμε να μην μειώνουμε την αξία του κινήτρου και να την αναγνωρίζουμε.Μπορεί να χαρακτηρισθεί:"αναγκαίο",
"αγαπημένο","ελεύθερο".
5ον. Το "ήταν" δεν οφείλεται απαραίτητα σε θέληση.

Φράνσις είπε...

Κυρία μου γραψατε πάλι. Αυτη την ανωτερότητα τη γνωρίζω, θα ελεγα οτι εχουμε μετριες σχέσεις, μερικες φορές έρχεται και στρογγυλοκάθεται πάνω στην οργή μου, κι εγώ επειδη μαγεύομαι απ΄την ομορφιά της, την αφήνω να κανει ο,τι θέλει. Τελευταίως προσπαθω να τη βάλω στο παιχνίδι που λεγεται "ανταλλαγή όπλων"- μου δίνει κατ'επίφασην ηρεμία, της δίνω ελεγχόμενες και στοχευμένες εκρήξεις.Οχι, δεν ειδοποιούνται με τηλεφώνημα οι "περιοικοι" να παρουν τα οχηματά τους. Περιμενω να γραψετε "θεραπευτικο" ποστ για ανίατους έρωτες, που δεν μπορει να τους καταλύσει ή μασκαρέψει καμια ανωτερότης.Ως γνωστόν αγαπημενα θύματα του μικρου ξεβρακωτου είναι οι υπεράνω... καλό Σ/Κ κυρία μου με 20ποντα/γάντια του μποξ/ ή αδαμιαία περιβολή.

Spy είπε...

Δεν είναι πρέπον να απαιτείτε κάτι από ένα εγκατελλειμένο avatar...
Έχουμε και μιαν αξιοπρέπεια καθώς και ελευθερία βούλησης.
Θα σχολιάσουμε όταν νιώσουμε ασφαλείς.
Δεν σας αρκεί που παριστάμεθα (καλοκαιριάτικα);

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Diva μου.

Λοιπόν, αναμένωντας την Κυριακη!
Το podcast ενοείται. :-)

Έχω special folder στο I-Pod
(ναι, εκεινο το I-Pod είναι που μιλάγαμε στο myspace. Έχει επιβιώσει παρόλες της κακουχίες)
που περιέχει τα podcast σου.

Αυτά απο μένα....
Να περνάς καλά. :-)

diva είπε...

albus
*Παρουσίασα - στην έκφραση- τη μορφή σαν Λόγο επειδή έτσι αντιλήφθηκα πως αναφέρθηκε. Φυσικά και η μορφή δεν είναι μόνο ο Λόγος. Είναι και ο τρόπος που αυτός επιδεικνύεται. Σωστά;
*Ωραία ιδέα λοιπόν αυτός ο Νίτσε. Ίσως τον προκαλέσω σε μία συνέντευξη όπως τότε με τον Φρόϊντ:-)
*Τα ψυχοσωματικά φαινόμενα στις μέρες μας αποδεικνύουν τάσεις επιδημίας..αυτός και ο λόγος της ανάρτησης
*'Ενα κίνητρο είναι πάντα ένα κίνητρο. Ακόμα και όταν μεταμφιέζεται με το άλλοθι της συνειδητοποιημένης επιλογής. Μακάρι..ακόμα κι ένας τέτοιος στρουθοκαμηλισμός να είναι παραγωγικός, αλλά φοβάμαι πως οδηγεί αναπόφευκτα σε "πισογυρίσματα"
* Ε καλά. Μη φτάσουμε όμως στο αντίθετο άκρο. Ό,τι "ήταν" δηλαδή, πως ήταν ερήμην μας. Ε;-)

diva είπε...

Miss auburn
Σας βρίσκω μάχιμη όπως πάντα.
Ώστε την καθίσατε στον πάγκο την ανωτερότητα; Εγώ στο σκαμνί. Έτσι μας προέκυψε και το ποστάκιον.
Αχ τι ιδέες σπέρνετε miss auburn..ανικανοποίητοι έρωτες..κι είναι από τα λίγα θέματα που δεν έχω ιδίαν άποψη. Όλοι ικανοποιήθηκαν και απεβίωσαν. Dust to dust, miss auburn..dust to dust...
[Απουσία γαντιών..μια χαρά κάνει την δουλειά του και το δωδεκάποντο..αλλά να..είναι που είμαι εναντίον της βίας:-]
Καλό ΣΚ και σε εσάς

diva είπε...

spy
Τι θα κάνω επιτέλους με σας;!
Έρχεται το μπλόνκι σου και μου κλαίγεται.."ο αχρείος..ο φανφάρας..ο ..ο ...ο..."
Ο Αφεντικός σου , του απάντησα
"Μα ούτε διακοπές δε πάει να ησυχάσουμε. Έπρεπε δηλαδή σώνει και καλά να με κάνει να αυτοκτονήσω; Αφού ξέρει πως αυτο-αναπαράγομαι! Τι εξυπνάδες είναι αυτές;"
Να είσαι τρυφερός μαζί του..τον συμβούλευσα
"Θα είμαι" μου είπε με εκείνη τη φωνή από το υπερπέραν
[Ελευθερία βούλησης απαγορεύεται. Προκαλεί διλήμματα]

diva είπε...

lazaros
Σιγά τους θησαυρούς! (τα ποντκαστ εννοώ:-)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως
Καλό ΣΚ

Spy είπε...

Νιώθω πολύ τυχερός που αναλάβατε τη ψυχοθεραπεία του blog μου...

Spy είπε...

Πάντως ή πολύ αργά κοιμάστε ή πολύ νωρίς ξυπνάτε...
Σάββατο δεν είναι τώρα;
Ή το 'χω κάψει τελείως;

diva είπε...

spy
αύριο το τελειωτικό χτύπημα (στο podcast)


[Μα αλήθεια σου έστειλε αυτή τη κάρτα;! ...απίστευτη οργή..]

diva είπε...

spy
Ξυπνώ πάντα νωρίς
..πολύ νωρίς

[σάββατο είναι αλλά ο χρόνος είναι σχετικός..δεν είναι;]

maya είπε...

αν άτι με εξοργίζει
είναι αυτό που παρατήρησες:
τον ωχαδερφισμό ξύνοντας τα κοιμισμένα κύτταρα.
δεν-το-αντέχω!

και αυτό είναι ακόμη πιο κατακριτέο.
που ξεκινούν μάχιμα
και κει που σ'έχουν βάλει μπροστά
ξαφνικά να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια στην βολή.

μα τι βολή είναι αυτή τέλος πάντων
που σου ακρωτηριάζει το πνεύμα?!!!
τι ασφάλεια είναι αυτή?

και μόνο γι να μπορώ να με κοιτάζω στα μάτια
όσο δύσκολο κι αν γίνεται
πρέπει να στέκομαι πίσω απο τις απόψεις μου.
αλλοιώς με απογοητεύω.
και αυτό δεν μετριέται ωραία.
όπως κλείναμε την μύτη για να βουτήξουμε,
έστω κι έτσι προχωράμε.

ο τουμπεκισμός δεν είναι option!

τα παραλές με τα σχόλια (κι ας μ'αρέσει).
γράφεις τόσο εύγλωττα.
(μούρχονται πολλά επίθετα
αλλά θα θεωρηθώ κόλαΞ)
...
εγώ γράφω μόνο απο συναίσθημα.
παντού. το ξέρεις.
μόνο έτσι έχω.
:)&

φιλιά καλημέρας!
χχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

Maya
.....
Και λίγα λες...
Τελικά καταλήγουμε να στρουθοκαμηλίζουμε για να επιβιώνουμε;

:-)&

χχχχχ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι, δεν κατάλαβα!
Τι είναι αυτή η ανωτερότητα;
Κάτι σαν συγκριτική ιδιότητα μού μοιάζει!
Αλλά δεν είναι, εν τοιαύτη περιπτώσει, λίγο ... αριστοκρατική;