Σάββατο

"Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας"

ΣάββατοΌπως μπορείτε πλέον να διαβάσετε στο προηγούμενο post , προσκλήθηκα από τους «ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας σε μία διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με ευρύτερη θεματική την ελευθερία έκφρασης, πρόσβασης και δράσης στο διαδίκτυο»


Εντελώς τυχαία ανακάλυψα τρεις ακόμα ιστολόγους οι οποίοι θα συμμετάσχουν.

Δηλώσεις επί των αντίστοιχων δηλώσεων τους:

- Άλλος σκοπεύει να μιλήσει για την εταιρεία του (δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες- γκουγκλάρετε και ανακαλύψτε μόνοι)

- Άλλος εγκαλεί τους σχολιαστές (blogger) να θέσουν ερωτήματα τα οποία επιθυμούν να μεταφερθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

- Άλλος σκοπεύει να προτείνει/υποστηρίξει απόψεις για ένα είδος νομιμοποιημένης παρουσίας των blogger σε πολιτικά ..events

- ..και πάει λέγοντας.

(Τα σχόλια είναι..μηδενικά στις άνωθεν αναρτήσεις. No significant reactions.)Εξαιτίας όλων των παραπάνω αποφασίζω να εκθέσω τις δικές μου σκέψεις και προθέσεις στους ελάχιστους (ή αρκετούς) που με «παρακολουθούν» είτε στο blog (κυρίως σε αυτό) είτε στις στήλες μου στο Ram.e-diVas statements about the invitation:

  1. Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των blogger αλλά υποψιάζομαι πως πρόκειται για άτομα που μπλογκάρουν επώνυμα και έχουν ασχοληθεί (προβληματιστεί/εκφραστεί) ιδιαίτερα με το φαινόμενο του blogging.
  2. Δεν εκπροσωπώ κανέναν έλληνα ιστολόγο με αυτή τη συμμετοχή μου. Εάν μπορέσω (θελήσω) να μιλήσω για κάποιο θέμα (κυρίως συμμετέχω γιατί θέλω να ακούσω) , ό,τι προφέρω αφορά το άτομο μου και τις προσωπικές μου απόψεις. Συμμετέχω ως e-diVa και όχι ως Ε. Βουτσκόγλου.
  3. Ένας από τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκα της στήλης μου στο Ram στην οποία έγραφα για τα blog ήταν επειδή δεν ήθελα να συγχέω την ιδιότητα του εξωτερικού συνεργάτη – δημοσιογράφου (δεν θεωρώ τον εαυτό μου, δημοσιογράφο- δεν έχω δημοσιογραφική ταυτότητα- δεν εκπροσωπώ κανένα έντυπο- συνεργάζομαι με σεβασμό σε αυτούς που μου εμπιστεύονται εδώ και 8 χρόνια έντυπο βήμα εκφοράς άποψης) με την ιδιότητα του blogger.

Υποψιάζομαι πως η διενέργεια αυτής της ανοικτής συζήτησης οφείλεται κυρίως στην έκθεση της Ευρωβουλευτού της Εσθονίας Marianne Mikko η οποία ζητά ένα νομικό καθεστώς για τους μπλόγκερ, καθώς και έναν Διαμεσολαβητή που θα εγγυάται την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

[Δηλαδή: Βάλτε τάξη στο δυναμικό χάος του blogging αλλά προστατέψτε και το κατεστημένο των εντύπων]e-diVa’s statements about legalizing bloggers:

Κατά καιρούς έχω γράψει πολλά (όπως κι εσείς όλοι που με τιμήσατε με τα σχόλια σας) για την ανωνυμία 1 & 2 , τα προσωπικά δεδομένα 1 , και την δυναμική του ιστολογείν 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 6 & 7 .

Με ευκαιρία την συμμετοχή μου σε αυτή την επίσκεψη , αποφασίζω να αναρτήσω μία διακήρυξη των πεποιθήσεων μου (οι οποίες επαναλαμβάνω πως είναι πέρα για πέρα προσωπικές) και τις οποίες θα εκθέσω αν μου δοθεί η δυνατότητα είτε ως άποψη είτε ως αντίδραση :

  1. Ο blogger χαρακτηρίζεται από: Α) την Ανωνυμία, Β) τον Γραπτό Λόγο και Γ) την διάθεση/ικανότητα κοινωνικοποίησης με στόχο την αλληλεπίδραση. Αυτά τα τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η δύναμη του.
  2. Κανένας blogger δεν υποχρεούται (και δεν πρέπει) να περιοριστεί ή «κατευθυνθεί» σε διεύρυνση των παραπάνω χαρακτηριστικών με οποιοδήποτε νομοθετικό καθορισμό.
  3. Ο δημοσιογράφος αναμεταδίδει ειδήσεις επί πληρωμή και εκφέρει άποψη η οποία φιλτράρεται από την οπτική του αντίστοιχου εντύπου. Ο blogger εάν μεταδώσει ειδήσεις επί πληρωμή (από ποιον;) παύει να είναι blogger (περνά σε ένα επίπεδο blogger++/journalism--). Επίσης εκφέρει άποψη σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις και αυτό το δικαίωμα του στηρίζεται και υποστηρίζεται αποκλειστικά από την (στην) ανωνυμία του και όχι από (σε) κάποια επώνυμη έντυπη υπογραφή.
  4. Μία πιστοποίηση ιδιότητας blogger (αποκτώ νομιμοποιημένη παρουσία/φέρω ταυτότητα/μπορώ να συμμετάσχω οπουδήποτε επιδεικνύοντας αυτή) μπορεί να συμβεί αλλά εκεί το σημείο ισορροπίας (βλ. ανωνυμία, κοινωνικό κόστος, δημοσιογραφο-ποίηση παρουσίας) θα αποκαλύψει το εύθραυστο της κίνησης οπότε οι αντιδράσεις από τους υπόλοιπους blogger υποψιάζομαι πως θα αποδείξουν το εσφαλμένο της «κατάκτησης».
  5. Το κύρος των δημοσιογράφων γεννάται εκ της επωνυμίας του εντύπου το οποίο είναι ο εργοδότης. Το κύρος του blogger γεννάται εκ του αξιοπρεπούς λόγου και των ενισχυτικών αντιδράσεων στο χώρο των σχολίων.
  6. Η δύναμη της δημοσιογραφίας είναι η επωνυμία και η προκαθορισμένη τάξη. Η δύναμη του blogging είναι η ανωνυμία και το χάος (=μη οργάνωση)
  7. Για μένα προσωπικά το blogging είναι το αντάρτικο της σύγχρονης ψηφιακής εποχής κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν ώστε να μπορούν να το υποβάλλουν σε έλεγχο.__________________________________________________________________

[..τώρα πώς θα τα πω όλα αυτά στα αγγλικά δεν ξέρω αλλά..what the heck..a blogger must do what a blogger can do.. ]__________________________________________________________________

Υ.Φ. Το επικό prjectTime to blog beyond our silly nose and move on” θα ολοκληρωθεί αφού επιστρέψω από τις Βρυξέλλες , αναρτήσω τις εντυπώσεις και μόλις συντάξω τα antiram, antitech Οκτωβρίου (πρέπει να τραφώ dudes!).
__________________________________________________________________

Speak freely τώρα.

Αφαιρώ το moderation.


__________________________________________________________________


Update 4/9/08

Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία 4Δ (Δημόσια Δεδομένα Δικά μας Δεδομένα) εδώ.

[Ρητορικό ερώτημα: Γιατί η πρωτοβουλία δεν δημοσιοποίηθηκε την περίοδο γένεσης της;]
60 Τόλμησαν:

philos είπε...

Με εξέπληξε ευχάριστα η πρόσκλησή σου. Δείγμα ότι η εκπροσώπηση γίνεται όλο και πιο σφαιρική!
Χαίρομαι που θα πας και θα ακούσεις αλλά θα ήθελα και να μιλήσεις.
Εχεις πολύ καθαρές απόψεις για το blogging και τον διαχωρισμό του από άλλα μεσα επικοινωνιας και έκφρασης.
Ίσως η Ε.Ε. να μπορούσε όπως έχεις προσπαθήσει και εσύ και άλλοι bloggers στο παρελθόν (και γω πολύ παλαιότερα κάτι παρόμοιο) να θεσπίσει ένα code of ethics για τους bloggers. Μια προτροπή για κανόνες σωστής συμπεριφοράς. όχι νόμους και καταδίκες. (Και στο αντάρτικο οι αντάρτες έχουν κάποια όρια. Όταν σκοτώνουν γυναικες και παιδιά χάνουν κάθε υποστηριξη από τους απλους πολίτες.)
Απο εκεί και πέρα αν ένας blogger σαν αυτόν που πιάστηκε την πρπηγουμενη εβδομαδα, υπερβαίνουν τα όρια και γράφουν πράματα που μπορεί όντως να θέτουν την ζωή κάποιου σε πραγματικό κίνδυνο, η δικαιοσυνη ήδη δουλεύει, δεν χρειαζεται περισσότερους νόμους. Ασε που τέτοιες συμπεριφορές είναι άρρωστες και ως τέτοιες πρέπει να της βλέπουμε. Απλά άρρωστοι άνθρωποι χρησιμοποιουν σύγχρονα μέσα έκφρασης.

Θα σατματήσω εδώ. Στις διάφορες κατηγοροποιήσεις bloggers με έχεις καλύψει στο παρελθόν πλήρως.

Orelia είπε...

αφου εκανε την αρχη άλλος, να σου πω κι εγω πρωτα τα συγχαρητηρια μου για το γεγονος της προσκλησης σου απο μερους της ομαδας που αναφερεις
ειναι οντως τιμητικη
και να σου ευχηθω να σου δοθει η ευκαιρια να μιλησεις και να πραξεις οπως το εχεις μεσα σου, ακριβως
καλες εργασιες e-diVa
δυναμικη συμμετοχη
φιλιά

koulpa είπε...

χαχα άντε να προλάβουμε να χωνέψουμε τα ποηγούμενα.. κατεγηστικά πόστ..:):)
άντε με το καλό.. και καλά να περάσετε..:):)
την καλημέρα μου:):)

Ανώνυμος είπε...

περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω τα μεθεόρτια
(αφού στείλω πρώτα τα συγχαρητήρια)

Unknown είπε...

Κοίτα, άμα εν έχει τί να τους πεις, μπορείς να τους πεις για το μυθιστόρημά μου :ppp
(Το οποίο το γράφω εντελώς επώνυμα όντας ο πρωταγωνιστής του :ppp)

Σοβαρά τώρα, έχω βαρεθεί ν' ακούω για νόμους και νομοθετήματα
(Μήπως θες να στα μεταφράσω και να προσθέσω καλολογικά; Ε φανταστικέ μου εκδότη; :ppp)

Unknown είπε...

(Μια σχόλια με ημερομηνία λήξης, μια μοντερέισιον, μια τίποτε, μας μπερδεύεις, σταθεροποιήσου κάπου βρε πουλάκι μου: Μείνε όπως είσαι τώρα! - Και σίγουρα μη δοκιμάσεις τη χαζομαρουλα με την εικόνα)

kakaskimos είπε...

Ψάχνεις κριτήρια σε επιλογή ατόμων όταν έχει να κάνει με Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα? Δεν έχεις δει άλλες επιλογές του Γιωργάκη? (συνήθως) άσχημες γυναίκες. Μήπως πρέπει να ανησυχείς? :p


Βάζεις νόμους για να περιορίσεις κάτι. Ηδη οι νόμοι που υπάρχουν είναι αρκετοί. Και όποτε τους θυμούνται τους εφαρμόζουν.

Σε όποια γλώσσα και να τα πεις τα ίδια θα καταλάβουν ...

Καλημέρα

Υ.Φ. Ελπίζω το σφαιρική του philos να μην ήταν κακεντρεχές υπονοούμενο :p

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω το σκεπτικό σου πολύ ώριμο και εξαιρετικής λογικής.

Είναι αλήθεια ότι η Ε.Ε. και ιδιαίτερα το Ε.Κ. λειτουργεί σήμερα πια με τον απόλυτο κανόνα ότι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις», πράγμα που οδήγησε με αργά αλλά σταθερά βήματα στην εξάλλειψη του πνεύματος του Σούμαν και τη δημιουργία ενός πολιτικού τέρατος που οδηγεί με ταχέα πλέον βήματα στη ζοφερή πραγματικότητα της οργουελιανής φάρμας, τα δείγματα άλλωστε είναι πολλά και γνωστά ώστε να μην χρειάζεται να τα αναφέρουμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ευρωβουλευτές δεν είναι άλλο από πολιτικοί και ως εκ τούτου άγονται και φέρονται από εκδότες και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, τους οποίους έχουν απόλυτη ανάγκη για την πολιτική τους επιβίωση. Γι αυτό όταν τους βλέπω να ενδιαφέρονται για να θέσουν τάξη στο «πρόβλημα» του διαδικτύου ξέρω ότι προσβλέπουν μόνο στον ευνουχισμό του ενοχλητικού γι αυτούς και τους πάτρωνές τους ελεύθερου λόγου και συνεπώς στην εξουδετέρωσή του.

Η αναμφισβήτητη ευφυία σου και η διεισδυτική ματιά σου θα σου επιτρέψουν να το διαπιστώσης γρήγορα και εύκολα.

Και μια φιλική συμβουλή: Πρόσεχε εκεί που θα πας με ποιούς μιλάς και τι λες. Κάτι ξέρω που στο λέω, αφού αυτό μου θυμίζει πρόσκληση του λύκου στο αρνί για δείπνο...

Κυρίως μην χάνης την προοπτική ότι ο λόγος που σας κάλεσαν είναι για να σας μελετήσουν και να πάρουν ιδέες από πρώτο χέρι πως να επιτύχουν το σκοπό τους αποτελεσματικότερα (Σίγουρα δεν θα διαλεχθήτε μόνο με ευρωβουλευτές αλλά και με επιστήμονες «διαφόρων» ειδικοτήτων υπό την ιδιότητα των «συμβούλων»).

Σου δίνεται πάντως η ευκαιρία να διαπιστώσης ιδίοις όμμασι πόσο άσχημη και καταθλιπτική πόλη είναι οι Βρυξέλλες.

Βρίσκω σωστές επίσης και τις επισημάνσεις του αγαπητού philos.


_____________
ΥΓ. Μια καλή ερώτηση προς τους... αμφιτρύωνές σας θα ήταν η ακόλουθη:
«Αφού διέπεστε από τόσο καλές προθέσεις και διάθεση να δημιουργήσετε ένα τόσο καλό κόσμο "βάζοντας τάξη" στο φαινόμενο της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, πως εξηγείτε το γεγονός των πολλαπλών κρουσμάτων κατάθλιψης μεταξύ των υπαλλήλων της Ε.Ε., τις απόπειρες αυτοκτονίας και τις συχνές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για λόγους ψυχικής υγείας; Μήπως θα έπρεπε πρώτιστα να επέμβετε για να βάλετε τάξη στην αυλή σας, προβαίνοντας σε διορθώσεις του κατάπτυστου νέου Κανονισμού Υπαλλήλων, που καταρτίστηκε με πλήρη περιφρόνηση των απόψεων και των δικαιωμάτων των ίδιων των υπαλλήλων και όσων συνδικάτων δεν ελέγχει η διοίκηση»;

Σίγουρα η απάντηση που θα πάρης θα σε εκπλήξη.

Σπύρος Ντόβας είπε...

"Άλλος σκοπεύει να προτείνει/υποστηρίξει απόψεις για ένα είδος νομιμοποιημένης παρουσίας των blogger σε πολιτικά ..events"

Πως η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από την παρακάτω διατύπωση?:

"Ωστόσο, ένα θέμα που θα ήθελα να συζητήσω λίγο περισσότερο στο παρόν post είναι το ζήτημα της - ας πούμε - “εκπροσώπησης”. "

diva είπε...

philos
Νομίζω πως έγραψες την λέξη/έννοια κλειδί (η οποία σαφώς δεν είναι "Νόμος" αλλά) code of ethics.
Άπειρες φορές έχουμε μιλήσει για την Τιμή (χαρά σ'όποιον την έχει ή αντέχει να την έχει)

Το θέμα του "blogger" της προηγούμενης εβδομάδας, φοβάμαι πως το αντιμετώπισα με μία υπέρμετρη φαιδρότητα και μάλλον έτσι έπρεπε.
Ένας "τυχαίος" στο νετ ο οποίος προ(σ)καλεί σε εγκληματική ενέργεια, οφείλει να συλληφθεί (ή να περιοριστεί) από την Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Δεν αναγνωρίζω καμία σχέση αυτού του ανθρώπου με το blogging απλά και μόνο επειδή είχε ένα blog.
[Κι επειδή δεν θέλω να αφήνω απορίες: Είχε άλλες αναρτήσεις ποικίλου ενδιαφέροντος ο συγκεκριμένος; Είχε σχολιαστές που τον "ακολουθούσαν"? Είχε περσόνα; Είχε ταυτότητα αυτή η περσόνα τέτοια που να μπορεί να προσδιοριστεί από άλλους είκοσι π.χ. ιστολόγους; Εάν δεν είχε όλα αυτά, δεν ήταν blogger. Άλλωστε οι ίδιοι οι bloggers δεν θα δέχονταν επ'ουδενί τέτοιες κινήσεις σε ιστολόγια - πλην ελαχίστων ίσως σχιζοφρενικών περιπτώσεων οι οποίες και αυτές όφειλαν να εντοπιστούν από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος]

Σαφώς και υπάρχουν όρια στο αντάρτικο. Για αυτό επιμένω πως κατ'αρχάς οι ίδιοι οι bloggers ασκούν έλεγχο σε όσα δημοσιεύονται ανάμεσα τους.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την θετική ψήφο:-) στην συνάντηση.

diva είπε...

Orelia
[και γιατί παρακαλώ έπρεπε να κάνει την αρχή άλλος;-]
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Θα τα πούμε εκτενέστερα (και σε θέλω πρώτη πρώτη) όταν επιστρέψω.

diva είπε...

koulpie
Ησυχάσατε για λίγο καιρό:-)
[για λίγο:-]
Ευχαριστώ πολύ

diva είπε...

Κ.Κ.Μοίρης
Κι εγώ περιμένω όσα δεν θα σας αφήσω να ξεχάσετε (ακολούθως θα σας ευχαριστήσω:-)

diva είπε...

Drthr
χα χα
Αυτό ..είπαμε. Θα σου το εκδώσω ηλεκτρονικά. Αν βρούμε και χορηγό θα είμαστε..e-άρχοντες!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την διάθεση να μεταφράσεις τους "βρυγμούς οδόντων".
Θα χρειαστώ και θα δεχτώ φυσικά κάθε βοήθεια.
[Εντάξει. Θα μείνω όπως είμαι τώρα. Και μη φοβάσαι. Στην αρχή σκέφτηκα την αείμνηστη Μαλβίνα η οποία αν δεν κάνω λάθος είχε επισκεφτεί τις Βρυξέλλες και κατέβηκε από το αεροπλάνο ντυμένη καραγκούνα- ή κάτι τέτοιο - αλλά εγώ θα προτιμήσω να αφήσω την κόκκινη στολή των νίντζα στο σπίτι:-]

diva είπε...

kakaskimos
Για να έχετε εσείς την δυνατότητα -έως και δικαίωμα- να ..μωρολογείτε σε τόσο σοβαρά ποστ, προφυλαγμένος πίσω από την ανωνυμία σας, συμμετέχω στην επίσκεψη.
Να είστε καλά.
[Δεν συμμετέχω αγαπητέ για να βρω γαμπρό- αν και σαφώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ενδιαφέρουσα εξέλιξη:-ρ]

diva είπε...

αναμοχλευτή
Πρωτίστως να σας ευχαριστήσω για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε (είναι αμοιβαία).

Υποψιάζομαι το "δόλιο" της συνάντησης το οποίο πολύ πιθανό να μην αποτελεί συνειδητή σκέψη στων μυαλό όσων την οργάνωσαν (..) αλλά οπωσδήποτε υφίσταται ως πιθανότητα.

Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που δήλωσα πως κυρίως θα ήθελα να ακούσω τους "λύκους" κι ύστερα να αποφασίσω αν θα παραστήσω το αρνί , την κοτούλα ή απλά θα βρυχηθώ.

Ό,τι κι αν συμβεί όμως, είναι σπουδαίο πράγμα να σου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσεις.

Όσα αναφέρετε για τον νέο Κανονισμό των Υπαλλήλων είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα ήθελα να σας παρακαλέσω εάν βρείτε χρόνο να μου μιλήσετε για αυτό εκτενέστερα σε κάποιο mail ίσως.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε δίπλα μου.
[κρίμα που πηγαίνω εκεί τώρα που φύγατε:-]

Unknown είπε...

Ααααααααααααααχαχαχαχαχαχα
Πάρε κι ένα πρόβατο μαζί σου :p
(Πάω για μπλούμ)

diva είπε...

Κύριε Ντόβα
Η διαπίστωση μου δεν αναφερόταν στην δική σας διατύπωση.
Είμαι αρκετά περίεργη όμως να σας ακούσω να διευκρίνιζετε το θέμα αυτής της "εκπροσώπησης".

Χαίρομαι που θα συναντηθούμε.

diva είπε...

Drthr
Δεν κουβαλάω "ζωντανά". [μπορεί να το αφήσω 'λεύθερο κάποια..κατάλληλη στιγμή και να μην με αφήσουν να επιστρέψω]
Καλό μπάνιο:-)

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στο ταξίδι. Έχω όμως την εξής απορία: για ποιό λόγο δεν έχεις links προς τα ιστολόγια στα οποία κάνεις αναφορά και σχολιασμό?

Σπύρος Ντόβας είπε...

Μιλάει και άλλος προσκεκλημενος για το ζήτημα της "εκπροσώπησης"? Πως μου ξέφυγε? (έχω αρχίσει και συλλέγω τις δημοσιοποιημένες προσκλήσεις και δεν είδα κάτι σχετικό).

Η δική μου αναφορά είναι ουσιαστικά για την "μη-εκπροσώπηση" και την αμηχανία στην οποία αυτό φέρνει τους πολιτικούς οργανισμούς, που είναι συνηθισμένοι και έχουν την ανάγκη (για τυπικούς ή ουσιαστικούς λόγους) να συνομιλούν με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους.

Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά.

adaeus είπε...

Ως νομικός (χαχα) και ως άνθρωπος συμφωνώ με τα περισσότερα.
Δε χρειάζεται καμία νομοθετική ρύθμιση για τους μπλόγκερς.
Οι συλλήψεις κάποιων φερομένων ως εκβιαστών δείχνει ότι οι αξίοποινες πράξεις ακόμη και αν διαπράττονται μέσω του διαδικτύου απασχολούν τη δικαιοσύνη. Συνεπώς τι χρειαζόμαστε κάποια άλλη ρύθμιση.
Συμφωνώ με την ανωνυμία και το χάος.
Διαφωνώ με τη συνομοταξία (ομαδοποίηση) τύπου μπλόγκερς, κίνημα κλπ, χωρίς να κατακρίνω κάποιες κατά καιρούς ομαδικές κινήσεις. Από την άλλη δεν μπορώ να κατατάξω τον εαυτό μου μαζί με κάποια που γράφει συνταγές, ή κοσμικά, ή ειδήσεις ή κάτι άλλο...
Ουφ πολλά έγραψα. Ζήτω το χάος!
Χαίρομαι που το πιστεύεις και σε εξουσιοδοτώ να με εκπροσωπήσεις επάξια :))))

Kaveiros είπε...

Ωραια που θα ειναι στις Βρυξελλες!:)

diva είπε...

Νίκο
Ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους - εγώ που τόσο κόπτομαι για σεβασμό στο νετ- δεν έδωσα λινκ.
1. Νομίζω στο μπλογκ (δεν είμαι σίγουρη) του Σπύρου είδα πως ο ιστολόγος γνωρίζει τουλάχιστον άλλους 7 μπλόγκερς που συμμετέχουν, αλλά χωρίς να δίνει λινκ. Όταν έψαξα με μία google αναζήτηση, να τους βρω, ανακάλυψα μόνο τρεις. Για εσένα ας πούμε, δεν ήξερα (αν και αναρωτιόμουν:-)
Θα ήταν άδικο να δώσω 3 λινκ λοιπόν ενώ είμαστε..αλήθεια, πόσοι είμαστε;
2. Καταλαβαίνεις πως το θέμα του ποστ μου δεν είναι τι σκοπεύει να υποστηρίξει ο κάθε μπλόγκερ αλλά τι πιστεύω εγώ. Ανέφερα και μάλιστα χωρίς λινκ τις τρεις περιπτώσεις επειδή έτσι γεννήθηκε η ανάγκη μου να αντι-δράσω στις θέσεις, χωρίς όμως να είναι αυτός ο κύριος στόχος μου.
3. Μία ακόμα σκέψη μου ήταν πως αν προσπαθούσα να εντοπίσω όλους όσους είναι προσκεκλημένοι ίσως "έπεφτα" πάνω σε ανώνυμους οι οποίοι δεν θα ήθελαν να δαχτυλοδειχτούν σε αυτή την επίσκεψη.

Από τους 5 ιστολόγους που γνωρίζω έως τώρα (είναι και ..μία μπλόγκερ την οποία μου απεκάλυψε ένα τηλεφώνημα:-), γνωρίζω ..ιστολογικά μόνο τρεις (διαβάζω δηλαδή). Εσένα, τον e-lawyer και μία γυναίκα.
Θα ήταν βλακώδες εκ μέρους μου (ανώριμο και αγενές οπωσδήποτε) να αρχίσω έναν διάλογο κόντρας. Δεν είναι στις προθέσεις μου αλλά,
ήθελα να επισημάνω πως θα αντιδράσω έντονα εάν ανακαλύψω οποιαδήποτε στιγμή πως κάποιος από όλους μας συμμετέχει για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

diva είπε...

Σπύρο
(επέτρεψε μου τον ενικό, δεν τον επιλέγω με έλλειψη σεβασμού)
Ακολουθώντας ένα λινκ σε ένα από τα ιστολόγια που υποστήριζε σαφώς τις θέσεις του λινκ, αντιλήφθηκα μία διάθεση "εκπροσώπησης". Έτσι το μετέφρασα εγώ δηλαδή.
..χμμ...καταλαβαίνω τι εννοείς με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους αλλά όπως έγραψα και στο ποστ μου, ένας μπλόγκερ εάν αποκτήσει το δικαίωμα να παρίσταται (δεν επιλέγω την λέξη "εκπροσωπεί") θα σημαίνει πως αίρει την ανωνυμία του και βαρύνεται με την πιθανότητα κοινωνικού κόστους (τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην εργασία του;). Και τι θα γίνει εάν κάποιοι μπλόγκερς επώνυμα μπορέσουν να "εκπροσωπήσουν" αλλά κάποιοι άλλοι όχι (εφόσον επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους); Θα δημιουργηθούν μπλόγκερς πολλών ταχυτήτων, φοβάμαι...ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. (πρέπει να τα κρατήσουμε απλά κι αυτό θα συμβεί εάν δεν δεχτούμε κανένα νομοθετικό περιορισμό).
Τα υπόλοιπα..στο ταξίδι:-)
[μιλάω τόσο πολύ όσο γράφω..σας απειλώ:-]

diva είπε...

adaeus
Χαίρομαι που και ως μπλόγκερ και ως νομικός , σχολίασες την επίσκεψη και εξέθεσες τις απόψεις σου.
Αυτό θέλουμε όλοι οι μπλόγκερς που θα επισκεφθούμε τις Βρυξέλλες. Να ακούσουμε τι θα λέγατε εσείς.
[να σε εκπροσωπήσω εγώ; δεν είμαστε καλά νομίζω...:-]

diva είπε...

kaveiros
Λες,ε;-)
Τα φιλιά μου

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε μεγαλεία η δασκάλα....

Tali είπε...

Συγγνωμη τωρα!
εμεις ποτε θα συνυπαρξουμε η μια παει η αλλη ερχεται???

ωμμ
ωμμμ

Οχι δεν ζηλευω...αλλωστε ειμαι ΝΔ::)

αλλα θα ηθελα να πω πως κανονικα ολα αυτα ειναι περιττα ..
ο ανθρωπος πρεπει απο μονος του να σεβεται τον εαυτο του , τα ορια του και τα ορια των αλλων ωστε να μη χρειαζονται νομοι

ακομα και στη ψυχαγωγια
γιατι για μενα ψυχαγωγια ειναι ...

αλλα ο ανθρωπος ...
ειναι και
τοσο ανισχυρος ...
απεναντι στις αδυναμιες του
που τελικα χρειαζεται να πιπτει ραβδος
οπου δεν πιπτει ο λογος ο νοημων και νομος!!
ελεος ακομα και στο μπλοκινγκ!!!

Ανώνυμος είπε...

Και τα δικά μου συγχαρητήρια, και τις ευχές μου -καλή επιτυχία, και να είσαι e-diVa που ξέρουμε, και εκεί.
:)

Καλή βδομάδα.

diva είπε...

Stain καμάρι μου:-)
Ετοιμάσου για podcast όταν επιστρέψω...
Σου κάνω επίσημη πρόσκληση.
Τα μεθεόρτια της επίσκεψης θα τα αναρτήσω ραδιοφωνικά..συζητώντας τα μαζί σου.

diva είπε...

talisker
Ο! αγαπητή Αμαλία (χα χα)
να με συμπαθάτε για τον λάθος προγραμματισμό:-)
Κι άσε τα Να Δούμε για μίαν ετέραν φορά.. (όπως έλεγα και ως Sardo: να δεις που εγώ είμαι αριστερός και δεν το ξέρω!)

Να σου πω γιατί δεν θεωρώ περιττή την όλη κίνηση;
Διότι κάθε φορά που μία ομάδα καλείται από ηγετικά κλιμάκια να "αναγνωριστεί"..means trouble.
Διότι αυτό που παραβλέπουμε ως humans είναι πως μόλις κάποιος μας ενισχύσει με ένα δικαίωμα, αυτόματα αποκτά έλεγχο επάνω μας.
Η κάθε νομοθετική ρύθμιση των blogs & bloggers, κρύβει το request μίας συμφωνημένης παράδοσης.
Κι αυτό είναι very very important.

Φιλιά πολλά και Καλό Μήνα:-)

diva είπε...

νατασσάκι
Ευχαριστώ πολύ αν και μάλλον δεν μου αξίζουν συγχαρητήρια.
Φήμες λένε :-) πως πέραν κάποιων συγκεκριμένων blogger, η επιλογή έγινε...τυχαία.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιοσδήποτε στη θέση μου.
Τώρα..αν πρόκειται να είμαι e-diva και εκεί , δεν ξέρω..αλλά σίγουρα πηγαίνω με την πρόθεση να "κόψω" την φόρα σε πολλούς..

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα:-)

Φράνσις είπε...

Εμένα δε με ανησυχεί πως θα τα πεις ολα αυτά στ' Αγγλικά... Αλλωστε αν λαβεις υποψη σου την αποψη του Χούμπολντ περι κλειστου σύστήματος της καθε γλώσσας, νομιζω θα τη βρεις την άκρη. Αλλο μ' ανησυχεί: επιτρέπουν σε οπλοφορούντες την είσοδο στο Ευροκοινοβούλιο βρε; :-)))))))) [για το κατάνα που εχεις κρυμμένο ομιλώ]

diva είπε...

Miss auburn
Σας δίνω το λόγο μου...δεν θα οπλοφορώ με..hardware
;-)
Καλό μήνα ξωτικό μας

KitsosMitsos είπε...

Παρόλες τις επιφυλάξεις, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα καλό βήμα... Δείχνει τις ανερχόμενες δυνάμεις του λόγου.
Δες και πες μας!

diva είπε...

kitsosmitsos
(φάτσα:-)
Πραγματικά είναι πολύ καλή πρωτοβουλία και όλοι περιμένουμε αυτή την επίσκεψη με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θα ενημερώσω ..εκτενώς (άντε πάλι 48000 λέξεις σε κάθε ποστ:-ρ)

CyberEddie είπε...

Ψωνάρα μου, αντε και ... πρωθυπουργίνα!

diva είπε...

cybereddie
Καλώς τον(α) κι ας άργησε:-)

Δεν έχω πολιτικές βλέψεις.
Ουδέποτε είχα.
Δεν είμαι προικισμένη με το self-control gene:-)

Όσο για τον χαρακτηρισμό..όχι επειδή είμαι μπροστά αλλά ένα pc-ώνισμα το έχω:-)

[..που μου θες και άλλες διακοπές..]

Spy είπε...

"Όταν θέλεις να καταστρέψεις μια ωραία ιδέα, βάλε απλώς μια επιτροπή να ασχοληθεί με αυτήν"

Αγαπημένη μου DiVa,
θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι.
Στο blog σας είχα βρεί ένα ενδιαφέρον και πρόσφορο έδαφος, για προβληματισμούς και σχόλια, με έναν ιδιαίτερο τρόπο που δεν τον συναντώ συχνά, και γι αυτό σας επισκεπτόμουν και σχολίαζα όταν είχα κάτι να πω.
Από τότε που επιστρέψατε από τις διακοπές σας αν θυμάμαι καλά, και αποφασίσατε να αλλάξετε το περιεχόμενο, το είδος και το ύφος των αναρτήσεών σας, έχω προβληματιστεί. Έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα post σας, αλλά είτε με κουράζουν, είτε με αφήνουν σχεδόν αδιάφορο. Κι αυτό με στενοχωρεί, διότι είστε ένας άνθρωπος που έχει το χάρισμα της γραφής (ελπίζω στο ταξίδι σας να αποδειχθεί και το χάρισμα του λέγειν), και πολύ θα ήθελα η θεματολογία σας να είναι πιο "ευρεία". Ακόμα κι έτσι να παραμείνει όμως, θα σας πως πως σε κάποιο πρόσφατο σχετικά post του κ.κ.μοίρη (που ξέρω πως διαβάζετε) είχα διαβάσει μια συμβουλή άλλου προς αυτόν που μου φάνηκε αρκούντως σωστή.
"Κανείς δεν θα σου διαθέσει πάνω από ένα λεπτό προσοχής. Ότι θέλεις να πεις πέστο με 60 λέξεις."
Ο κ.κ.μοίρης ανέβασε τον πήχυ στις 180 λέξεις ελπίζοντας στην υπομονή των αναγνωστών του και μέσες άκρες έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να σας υποδείξω πως και πόσο να γράφετε, κι ειδικά εγώ που δεν τηρώ αυτόν τον κανόνα. Εγώ όμως είμαι νέος blogger και μαθαίνω σιγά σιγά από τα λάθη μου. Θα αργήσω ίσως να φτάσω σε ένα επίπεδο όπου το blogging θα είναι καθημερινά απολαυστικό και για εμένα και για τους αναγνώστες μου.

Εσείς είστε αρκετά έμπειρη. Ελπίζω το νέο σας αυτό "στοίχημα" να σας "βγει". Στενοχωριέμαι απλά που δεν μπορώ ή δεν θέλω να συμμετέχω τόσο συχνά, διότι παλιότερα το έκανα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Έψαχνα μέρες τώρα κάποιον τρόπο για να σας τα γράψω αυτά, αλλά τελικά αποφάσισα απλώς να σας τα πω "στα μούτρα".

Συγχωρέστε μου αυτή τη μικρή αυθάδεια.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο ταξίδι σας, και ελπίζω να είναι κάτι που θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα και όχι απλή ανάλωση σε μπουφέδες και άχρηστες μεταφράσεις προγραμματισμένων ομιλιών.

Με πραγματική εκτίμηση,
Spy

maya είπε...

θα επιστρέψω για σχολιασμό.
και όχι πραγματικά γιατί συμφωνώ σε πολλά.
αλλά μια ιδέα να την έχω ρίξει
(δεν ξέρω αν έχει προηγηθεί κάποιος)

αν χρειάζεσαι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ βοήθεια
να σου μεταφράσω
ακόμη και όλο το κείμενο
να μου το πεις.

τόχω το αγγλικό άπταιστο.
και μου κάνει πολύ κέφι, αν το θες.

αυτά για τώρα.
πάω γιατί φούσκωσε η ζύμη της πίτσας!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

υγ.φιλιά πεθυμιάς!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@Spy

Αγαπητέ Spy, εγώ δεν σας ξέρω καθόλου κι εσείς το ίδιο φαντάζομαι!

Είναι αλήθεια μέχρι τώρα ελάχιστα σχόλια μου θα βρείτε στο παρόν ιστολόγιο, αλλά και σε πολλά άλλα, διαβάζω και φεύγω!

Έτσι δεν είχα πει έως τώρα στην Ντίβα συγχαρητήρια για τα τελευταία της post.

Φυσικά η γλώσσα της είναι πιο εξεζητημένη, σίγουρα την καταλαβαίνεις, κι ίσως πιο ειλικρινής από ότι άλλες φορές.

Εγώ λοιπόν θα της έλεγα να συνεχίσει με τον ίδιο παλμό και ρυθμό.

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί απλά κάτι που δεν αρέσει σε κάποιον μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλον έτσι δεν είναι;

Για παράδειγμα εγώ δεν θα άφηνα ποτέ σχόλιο στην ερώτηση "Φυτρώνουν ραπανάκια;" αλλά πάλι αυτός είμαι εγώ.

diva είπε...

Αγαπητέ Spy
Εκτιμώντας την παρουσία σας στην μπλογκόσφαιρα,
αποφασίζω μία σαφή κατάδειξη όσων προφανώς δεν λάβατε υπόψη σας.
[Όχι πως δεν δικαιούστε προσωπικής άποψης. Αλίμονο]

1. Το ιστολόγιο αυτό ανήκει στην Ε.Βουτσκόγλου freelancer δημοσιογράφο- εκπαιδευτικό - blogger -και podcaster (dealsend μην αντιδράς).
Εύλογα λοιπόν τα θέματα αφορούν το επάγγελμα μου, την προσωπική μου ζωή, και ό,τι άλλο...μου προκύψει. [Το ίδιο κάνετε κι εσείς ως επαγγελματίας και άνθρωπος αν δεν κάνω λάθος]

Το φαινόμενο του blogging αποτέλεσε και επαγγελματική εμμονή (κέρδισα χρήματα από αυτό) α) με το πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε μαζί με το Ram Οκτωβρίου, β)με το εφημεριδάκι το οποίο κυκλοφόρησε με το Ram Απριλίου και γ)με μία δισέλιδη στήλη εντός Ram (την οποία εγκατέλειψα η άθλια ..δημοσιογράφος)
Τα τελευταία μου post θα ήταν η επόμενη πρόταση την οποία σκόπευα να κάνω στο Ram αλλά τελικά επέλεξα να την "χαρίσω" ζητώντας μόνο λίγα κλικ από λίγους και όχι πολλά ευρώ από πολλούς (ηλίθιο θα μου πείτε..σαφώς)
Σας επιστρέφω τα κλικ σας πίσω λοιπόν εάν τόσο πλήξατε με ένα θέμα που κι εσάς τον ίδιο σας προβλημάτισε πρόσφατα (δυστυχώς δεν ενθυμούμαι ακριβώς το ποστ σας..εάν καταλάβετε σε ποιο αναφέρομαι παρακαλώ στείλτε μου το λινκ)

2. Γράφατε λοιπόν πως όσο συντάσσατε σοβαρά θέματα δεν σας επισκεπτόταν κανένας αλλά μόλις αρχίσατε τις "σαχλαμάρες" (μακράν απέχετε βέβαια αλλά αφού το λέτε εσείς..) αυξήθηκαν και οι επισκέψεις και τα σχόλια.
Αντιλαμβάνεστε κάποια ομοιότητα στην αντίληψη μας;

3. Όπως ίσως δεν προσέξατε στο ποστ "Του σχολιασμού το ανάγνωσμα" εγώ προσωπικά και η περσόνα μου επίσης, πλήξαμε αφόρητα από τα σαχλά σχόλια (προσοχή: όχι τα χιουμοριστικά ευφυή) κι έτσι αποφασίσαμε (εγώ και η ντίβα) να επαναφέρουμε το κοινό μας σε μία πιο εστιασμένη κατάσταση. Λυπάμαι εάν πληρώσατε για πανηγύρι και πέσατε σε διάλεξη. Η έξοδος είναι free.

4. Το πλήθος των λέξεων (όπως μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε) αποτελεί για ένα επαγγελματία "γραφιά" μεγάλο βάσανο. Ξέρετε τι σημαίνει να σου λείπουν 78 λέξεις για την στήλη ή να πρέπει να πετσοκόψεις 59 για να χωρέσει το κείμενο σε δύο σελίδες;
Στο μπλογκ μου γράφω όσο θέλω και όπως θέλω. Όποιος αντέχει μένει. Διαφορετικά, δεξιά σας έχω δεκάδες επιλογές.[Θα μπορούσα ως "φίρμα" να μην διατηρώ link list. Το κάνουν πολλοί ξέρετε...]

5. Κι εγώ στεναχωριέμαι που δεν σας ενδιαφέρουν όσα έχω να πω , παρά μόνο όσα αντέχετε να διαβάσετε. Παρόλα αυτά θεωρώ το μπλογκ σας εκπληκτικό και συνεχίζω να σας επισκέπτομαι χωρίς να έχω απαίτηση ανταπόδοσης.


Ευχαριστώ για τις ευχές.
Πιστεύω πως θα σας εξοντώσω με αρκετά και μακροσκελή ποστ όταν επιστρέψω.


Η εκτίμηση είναι αμοιβαία
και
Η ειλικρίνεια εκτιμάται πάντα
αρκεί να μη χρησιμοποιείται σαν άλλοθι.-

diva είπε...

maya μου
Ευχαριστώ κορίτσι μου
ευχαριστώ πολύ για την διάθεση να με βοηθήσεις αλλά πιστεύω πως θα είμαι μια χαρά:-)

[πίτσα;..πίτσα;!!! μα δε με λυπάσαι την athletic woman καθόλου;!!]

diva είπε...

dealsend
Ευχαριστώ

CyberEddie είπε...

Μα ενοειται και θελω ξανα διακοπες...

Ετσι ειναι οι διασημότητες ...

CyberEddie είπε...

Τελικά έχει πλάκα η κουβέντα για το πως σε προτιμουν οι αναγνώστες σου. Νομιζω ότι είσαι όλα αυτά που γράφεις και ελπίζω ακόμα περισσότερα.

Να θυμάσαι ότι μια ντίβα, απλά είναι ο ευατός της.

Tali είπε...

Λατρευτη ??
ελπιζω να σας προλαβαινω πριν κλεισετε τη Delsey γκαρνταρομπα
(μη ξεχασετε τα μαυρα σας γυαλια)
..ελατε λιγο !Στη σαλα οχι στο υπογειο :::))

Spy είπε...

Aγαπημένη μου (και όχι αγαπητή μου) DiVa,

Θαρρώ πως με παρεξηγήσατε και στενοχωρήθηκα (πραγματικά) ακόμα περισσότερο. Mάλλον δεν φταίτε εσείς αλλά εγώ, μιας και τουλάχιστον άλλος ένας αναγνώστης σας (dealsend), έχει την ίδια γνώμη με εσάς για αυτό που έγραψα.

Aς ξεκαθαρίσω λοιπόν δυο τρία πράγματα και θα προσπαθήσω να μη σας κουράσω:
- Tο ιστολόγιό σας μπορεί να ανήκει στην κα Bουτσκόγλου, αλλά η περσόνα της (DiVa) είναι αυτή που «συνομιλεί» μαζί μας. Που σημαίνει ότι αν κάποτε πήγαινα για καφέ με την κα Bουτσκόγλου μάλλον θα της έλεγα άλλα πράγματα και ίσως να ασχολούμασταν και με άλλα ενδιαφέροντα.
- Tο βιβλίο και το εφημεριδάκι σας τα έχω διαβάσει με μεγάλη προσοχή (μιας και τότε ξεκινούσα το blogging) και τα έχω βεβαίως κρατήσει ακόμα. Πράγμα που δεν κάνω με το περιοδικό για το οποίο δουλεύετε. Δεν το θεωρώ, ως σύνολο, αντάξιο των γραφομένων σας και των προσδοκιών μου. Γνώμη μου.
- Mε στενοχωρεί βεβαίως πάρα πολύ η φράση σας «Σας επιστρέφω τα κλικ σας πίσω», διότι αυτά τα κλικ δεν τα έκανα κατόπιν εκβιασμού, αλλά κατόπιν επιλογής, συμπάθειας και γούστου για τα κείμενά σας. Aν δεν σας είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά θα επιθυμούσα να τα κρατήσετε.
- Tο πλήθος των λέξεων (όπως πάρα πολύ καλά αντιλαμβάνομαι) είναι όντως μεγάλο βάσανο. Eίμαι γραφίστας, και «φτιάχνω» περιοδικά καθημερινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Tο έχω συζητήσει με πολλούς συναδέλφους σας, σχεδόν από κάθε είδος δημοσιογραφίας και σχολιογραφίας, και πιστέψτε με, εγώ με το μέρος σας είμαι, ειδικά από τη στιγμή που κι εγώ γράφω κάτι, κάπου, και δεν αντέχω τους τεχνικούς περιορισμούς.
- Tο ότι δεν με ενδιαφέρουν όσα έχετε να πείτε είναι λίγο γενικόλογο. Δεν ισχύει. Mε ενδιαφέρουν όλα όσα λέγατε και πολλά από αυτά που λέτε τώρα. Kαι είναι πολύ πιθανόν να με ενδιαφέρουν και όσα στο μέλλον θα γράψετε. Έτσι κι αλλιώς σας είπα πως σας διαβάζω ακόμα. H μόνη διαφορά είναι ότι νιώθω πως δε μπορώ (και αυτή είναι η πιο σωστή λέξη νομίζω) να συμμετέχω όπως ήθελα και όπως έκανα παλιότερα.

Θέλω να πιστέψετε πως όλα αυτά τα γράφω από πραγματική εκτίμηση και αγάπη για αυτό που κάνετε, πως σας σέβομαι απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα και πως πραγματικά έχω στενοχωρηθεί που ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που έγραψα.
Δεν το κάνω με τον καθένα αυτό. Mπαίνω σε ένα μπλογκ, διαβάζω αρκετά, αν μου αρέσει, μένω και σχολιάζω ή απλά διαβάζω. Aν δεν μου αρέσει, φεύγω. Aπλά και τίμια πράγματα.
Πήρα το θάρρος να σας γράψω αυτά που πηγαία σκεπτόμουν, διότι θεωρώ το μπλογκ σας κάτι ξεχωριστό, κι εσάς προσωπικά έναν άνθρωπο αξιοπρεπέστατο, οξυδερκή, με ταλέντο, γνώσεις, φαντασία και χιούμορ.

Συγγνώμη και πάλι αν σας προσέβαλλα με ότι σας έγραψα.
Έγινε άθελά μου.

Spy

Tali είπε...

Τωρα πες με αναποδη
αλλα ναι ξεκινησα να διαβαζω τα σχολια αναποδα...

το τελευταιο σχολιο του spy
ειναι ενα μικρο στολιδι για το βιογραφικο σου ενω το πρωτο
αχαχα ειναι η απολυτη προκληση
καταλαβαινω την αντιδραση.

Παρ αυτα (και συγχωρειστε μου τηνκαλοπροαιρετη σφηνα)

ηθελα να πω πως ναι η γραφη σου στο ιστολογιο ειναι αρκουντως εξεζητημενη και γι αυτο μοναδικη

ΚΑΙ κακως δε δεν προτιμησες
ΚΑΙ το χρημα..

- ξεχνας πως κατα βαθος εισαι και αδιστακτη??

-ξεχνας ποσο καιρο τρωγαμε με το πουγκι του Γιαγκη ?

-αυτα παθαινεις αν κανεις παρεα με την αδερφη Τερεζα Μελαγια ..γινεσαι Μελανια!

- θα σε μαλωσω!


ματςςςςςςς!!!

diva είπε...

cybereddie
Σου εύχομαι όσες διακοπές θέλεις:-)
[μη κοιτάζεις που τάχα κάνω πως ζηλεύω..που ζηλεύω δηλαδή αλλά εντάξει..ας μείνει μεταξύ μας:-)

Σχετικά με το πώς με βλέπουν οι αναγνώστες μου, φοβάμαι πως έχει συμβεί μία μικρή σύγχυση.
e-diva ναι μεν είναι περσόνα αλλά δεν είναι προσωπείο.

Απλώς η περσόνα φέρει έναν "μύθο" που "φορτώνεται" το πρόσωπο.


Καλημέρα:-)
I' ll be fine

diva είπε...

talisker
Μεγαλειοτάτη με μπερδέψατε..
[Φυσικά και θα πάρω τα μαύρα γυαλιά!]
Έψαχνα στη..σάλα..αλλά ..χάθηκα..δεν είδα φως (εκτός κι αν ήμουν απλά πολύ κουρασμένη για να εντοπίσω αυτό που έπρεπε)

(χα χα)
Το χρήμα πολλοί αγάπησαν..την ελεημοσύνη ποιος;-)

[Μάλωνε με σου λέω!]

Φιλιά:-)

diva είπε...

Spy
Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.
Οπωσδήποτε μου έκανε εντύπωση η ανάγκη να δικαιολογήσετε την απουσία συμμετοχής σας στα σχόλια των τελευταίων μου αναρτήσεων μέσα στον κομεντοχώρο ενός- άλλου θέματος- post,
όμως πράγματι είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι γιατί "απουσιάζετε" τον τελευταίο καιρό κι έτσι το πρώτο σας σχόλιο ήταν μία απάντηση - δήλωση που τελικά ανέμενα.

e-diva δεν είναι διαφορετική από την Ειρήνη. Σας το δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια.
Οι μόνες διαφορές που αντιλαμβάνομαι είναι: α) το θέμα του "μύθου" της περσόνας (όπως την ανέφερα και στην απάντηση μου στον Cybereddie) και β) ως diva δεν δημοσιεύω πολλά που αφορούν την Ειρήνη ενώ η Ειρήνη συχνά αναφέρεται στην ντίβα (υπ'αυτή τη λογική εάν πίνατε ποτέ καφέ μαζί μου, θα ακούγατε όλα όσα έχει να πει e-diva αλλά και η Ειρήνη..400000 λέξεις δηλαδή:-)

Η φράση μου "σας επιστρέφω τα κλικ σας πίσω" δεν ήταν ειρωνική απάντηση αλλά παιγνιδίστικη αναφορά στη δήλωση που έκανα σε αυτό το ποστ.
[Ως αντίδραση μάλιστα - πλέον- φυσικά και κρατώ τα κλικ για την "ψυχική οδύνη" των ραπισμάτων του πρώτου σας σχολίου]

Εγώ η ίδια έχω δηλώσει -σε πρόσφατο ποστ- πως η διαφορά του έντυπου άρθρου από το ποστ είναι πως το δεύτερο πρέπει να προκαλεί συμμετοχή (αλληλεπίδραση),
άρα εάν νοιώθετε πως στα τελευταία μου κείμενα δεν μπορούσατε να συμμετέχετε όπως θα θέλατε σημαίνει την δική μου αποτυχία να μετατρέψω ένα "έντυπο" κείμενο (εφόσον είχα σκοπό να το δώσω προς δημοσίευση στο "ακατανόμαστο" περιοδικό με το οποίο ακόμα συνεργάζομαι) σε μπλογκερική ανάρτηση.

Η συγκριτική αναφορά σε γείτονα ιστολόγο τον οποίο επισκέπτομαι και εκτιμώ ήταν ίσως το μόνο ενοχλητικό στοιχείο του πρώτου σχολίου, εφόσον δεν αναγνωρίζω καμία διασυνδετική αντιστοίχιση ανάμεσα στο δικό μου ποστάρισμα και το δικό του.
[Άλλη "δουλειά" κάνει αυτός στο blog, άλλη εγώ]

Εκτιμώ την ευγένεια Spy.
Δεν υφίσταται καμία παρεξήγηση.

CyberEddie είπε...

"(υπ'αυτή τη λογική εάν πίνατε ποτέ καφέ μαζί μου, θα ακούγατε όλα όσα έχει να πει e-diva αλλά και η Ειρήνη..400000 λέξεις δηλαδή:-)"

Πότε θα πιούμε αυτόν τον καφέ, μετά συνοδείας βεβαίως για να μην λάβω κάνα εξώδικο από ... το έταιρο...!

Talisker είπε...

Ευφυεστατη...:::)))
πηγατε στα υπογεια..

-σας διαφευγει η Ταρα !!εδω!

http://redtalisker.blogspot.com/


(παιχνιδι ..εγω θα σας μαλωνω κι εσεις θα δειχνετε επιεικεια οταν σας καλω να χαλαρωσετε και να παιξετε ...


-παει???


χχχ)(παρακαλω δωστε εμφαση στο τραγουδι)

diva είπε...

cybereddie
:-)
(μα τι μου λες;!!!)

Θα πιούμε και καφέ ..θα κάνουμε και εκείνα τα βαφτίσια που σου έχω τάξει ..όποτε:-)


[I'm free as a bird, τρελοκερκυραίε:-) Ψάχνε για γαμπρό μήπως και ησυχάσετε από μένα αν με παντρέψετε lol]

diva είπε...

Oh! Lady talisker
Να με συγχωρείτε:-)
Δεν πρόσεξα (μα..είμαι χαμένη αυτές τις μέρες σου λέω!)

Θα ανταποκριθώ. Το υπόσχομαι.
[Αλλά θα μου δώσεις λίγο καιρό, έτσι;-]

χχχ

CyberEddie είπε...

ΜΜΜΜΜ! Δηλώσεις ...

diva είπε...

cybereddie
Έχουν γίνει προ καιρού οι δηλώσεις. Τις έχασες λόγω διακοπών:-)
[αλλά μη φανταστείς πως είχα κι εγώ κανέναν γρήγορο χρόνο απόκρισης..μπαα..]

Ανώνυμος είπε...

6k聊天室,ut聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,情色小說,美女,成人遊戲,成人影城,視訊交友,kk俱樂部,成人小說,情色貼圖,成人影城,成人圖片,成人遊戲,走光,麗的色遊戲,同志色教館,情色,美女遊戲,情趣用品,正妹,成人圖片,台灣論壇,小遊戲區,成人,a片免費看,一葉情貼圖片區,hilive,情色小說,玩美女人,85cc免費影片,我的遊戲口袋,免費影片,080苗栗人聊天室,視訊聊天,成人電影,免費A片,豆豆聊天室,小遊戲,正妹,後宮電影院,史萊姆,伊莉論壇,自拍,成人小說,hi5 tv,kk俱樂部,情色,ut聊天室,成人貼圖,手機遊戲,寄情築園小遊戲,美女交友,sogo論壇,情色貼圖,A片,美女寫真,18成人,情趣,好玩遊戲區,校園正妹牆