Τρίτη

Time to blog beyond our silly nose and move on- Post #6

Τρίτη
[diVa]


Μείζον θέμα του διαδικτύου και της μπλογκόσφαιρας περισσότερο, είναι η γνωστή (ανύπαρκτη σχεδόν) προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Και πάλι η προσωπική μου εμπλοκή με το blog-socializing φέρει στο φως τραγικές (αδιανόητο να τις χαρακτηρίσω τραγελαφικές) περιπτώσεις σφάλματος (έως παρανομίας ) οι οποίες είτε οφείλονται στην αφέλεια της ψυχοσύνθεσης του «αναλφάβητου γείτονα» είτε στην επικίνδυνη αμέλεια ελαφρού ειδικού βάρους προσωπικοτήτων, είτε στην δόλια εκμετάλλευση (όχι βέβαια εμπορικής φύσης αλλά ιδιωτικής ζωής, γεγονός που καθιστά το επικίνδυνο έως και τετελεσμένα εγκληματικό), αποδεικνύοντας όχι μόνο απόλυτη ανικανότητα στην διαχείριση προσωπικών δεδομένων (δικών μας και άλλων) αλλά και ανυπαρξία ήθους, συνετής συναγωγής σεβασμού στοιχείων και άλλα που αν αφεθώ να αναφέρω θα ομοιάσω με τα φαρσοειδή (;) mp3 του αγαπητού Ζουράρη. [Σε τέτοια σφάλματα πάντως έχω υποπέσει κι εγώ..το ομολογώ.]

Μία πρώτη «συγγραφική» σκέψη ήταν να αναφέρω δέκα παραδειγματικές «ανοησίες» σχολιάζοντας με όσα επιχειρήματα μπορεί να επιβάλει η υψηλή μου πίεση στο λόγο αλλά, μία δεύτερη και πιο νηφάλια σκέψη με έπεισε να δώσω απλώς (όπως συνηθίζω άλλωστε) μερικούς κανόνες οι οποίοι θα αποκαλύψουν τις φαιδρότητες ή παραληρηματικές καταστάσεις που συναντούμε καθημερινά στην μπλογκόσφαιρα καθώς και τα δικαιώματα τα οποία θεωρώ πως οφείλουν να υπάρξουν καταγεγραμμένα.

Οι κατά-δικοι μου κανόνες για την διαχείριση προσωπικών δεδομένων στην μπλογκόσφαιρα:

  1. Προσωπικό δεδομένο στην μπλογκόσφαιρα είναι ό,τι αφορά στο σώμα, τη σκέψη, τον λόγο ακόμα και την απλή πρόθεση αποκάλυψης τόσο του εαυτού μου όσο και των σημαντικών μου άλλων. (π.χ. το όνομα της μητέρας μου, το επάγγελμα του συντρόφου μου , ο τομέας εργασίας μου κ.α.). Καθένας μπορεί να δημοσιεύει οτιδήποτε αφορά τον ίδιο και κάθε ανάρτηση δέχεται link αλλά όχι αναδημοσίευση (αναπαραγωγή) προσωπικών δεδομένων. [Αρκετοί γείτονες και φίλοι ιστολόγοι έχουν κάνει το σφάλμα της τελευταίας πρότασης οπότε την επόμενη φορά θα είμαι ιδιαιτέρως αυστηρή απαιτώντας την διαγραφή κάθε αναδημοσίευσης.]
  2. Απαγορεύεται η ανάρτηση σε ιστολόγιο οποιουδήποτε στοιχείου των παραπάνω χωρίς άδεια είτε αυτό έχει αποκαλυφθεί μέσα από προσωπική ανάρτηση, είτε ύστερα από κατ’ιδίαν συνάντηση. [Οι συνήθεις μπλογκοσυναντήσεις δεν δίνουν κανένα δικαίωμα ανάρτησης «κουτσομπολίστικου» ή μη περιεχομένου και καμία ανάρτηση φωτογραφίας , χωρίς άδεια. Ακόμα και η αναφορά και μόνο συμμετοχής ιστολόγου σε συνάντηση απαιτεί – από σεβασμό- permission granted.]
  3. Απαγορεύεται η ανάρτηση σε κομεντοχώρο όλων των στοιχείων του 1ου και 2ου κανόνα.
  4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύεται και κατά την δημοσίευση (ανάρτησης ή σχολίου) που αφορά άτομο εκτός μπλογκόσφαιρας, εφόσον συγκεκριμένα στοιχεία, στις λεπτομέρειες είναι ικανά να «φωτογραφίσουν» το όνομα, ή να προκαλέσουν υποψία.
  5. Ο σχολιασμός προσώπων (ιστολόγων) και αναρτήσεων τους είναι αναπόσπαστο τμήμα του blogging. Φανείτε αξιοπρεπείς. Δώστε link. [Έτυχε να σχολιαστεί ως σαχλαμαρώδης μία ανάρτηση μου από ιστολόγο μηδενικής επισκεψιμότητας. Σας πληροφορώ ότι περισσότερο θύμωσα με την απουσία link παρά με τον δειλό σχολιασμό.]
  6. Καθένας οφείλει να σέβεται τις συναισθηματικές εντάσεις τις οποίες αντιλαμβάνεται πως λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε ιστολόγους. [ Όταν αντιλαμβάνεστε μία προσωπική κόντρα, ή ένα έντονο φλερτ..back off]
  7. Οι σχολιασμοί συχνά απαιτούν σαρκασμό και σάτιρα. [Κάθε προσωπικό δεδομένο σε κοινή θέα, γίνεται κτήμα του θεατή. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τους αναγνώστες πρέπει να ακολουθεί κανόνες σεβασμού αλλά υποπίπτει και στο εύρος του σατυρικού επαναπροσδιορισμού. So, let's learn to live with it or ..get our data out of here.]
  8. Αναφορικά με τα ψευδο-μπλογκ (ο μπλόγκερ αποκαλύπτει μίση, πάθη, σκάνδαλα κλπ χωρίς να κοινωνικοποιείται εκτός του χώρου του) , είναι τουλάχιστον ουτοπικό να αναμένουμε σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.[Για αυτό...μην ανακατεύεστε με τα πίτουρα..]


Η κατά-δική μου αντίληψη περί δικαιωμάτων του blogger:

1. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η απομάκρυνση (Save as draft or delete) παλαιότερης ανάρτησης. [Κι αυτό το δηλώνω διότι έτυχε να αντιμετωπίσω μία μομφή επί του θέματος. Στο «σπίτι» μου αγοράζω και πετώ αντικείμενα – ακόμα και δώρα- όποτε εγώ επιθυμώ]

2. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, ο μετριασμός σχολίων.

3. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, η διαγραφή σχολίων.

4. Κάθε ιστολόγος δικαιούται να ανταπαντήσει σε επικρίσεις με ανάρτηση αρκεί να λάβει υπόψη του τους κανόνες της προηγούμενης λίστας.

5. Κάθε ιστολόγος δικαιούται της δικής του λογικής (π.χ. το χιόνι είναι μωβ)

6. Κάθε ιστολόγος δικαιούται να ζητήσει από τους υπεύθυνους της πλατφόρμας του blog του, την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση αντιγραφής ή οποιασδήποτε προσβολής, αφού πρώτα έχει επικοινωνήσει με τον «κατηγορούμενο».


Για την διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων, μία συμβουλή (ανα)δημοσιεύω (είμαι σίγουρη πως το έχουν πράξει αρκετοί άλλοι πριν από εμένα):

Με το χέρι στην καρδιά και τα μάτια σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, για ένα πράγμα έχω σιγουρευτεί:

Οτιδήποτε συντάσσουμε , φορτισμένοι συγκινησιακά (εκεί συνήθως ξεχειλίζουν τα προσωπικά δεδομένα) , σε πρώτο χωροχρονικό στιγμιότυπο, είναι εξιλεωτικό αλλά σε κάθε επόμενο γίνεται όλο και γελοιωδέστερο.

Και ένα tip:

Don’t try so desperate to become famous. It is intriguing but it ain’t normal.


Όταν βρείτε λίγο «παραγωγικό» χρόνο, ακολουθείστε τα link:

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Δέκα ερωτήσεις – απαντήσεις για τα προσωπικά δεδομένα


_________________________________________________________

Υ.Φ.1

Δεν έχω μάθει ούτε Κινέζικα, ούτε Γιαπωνέζικα. Το Google translation να είναι καλά:-)

Υ.Φ. 2

Τα σχόλια συνεχίζονται στις προηγούμενες αναρτήσεις

33 Τόλμησαν:

Shades είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!! άλλωστε ορισμένα σημεία που καταγράφεις τα βιώνω ακόμα.

koulpa είπε...

χαχα βρήσκομαι σταθερά ένα ποστ πίσω.. δε προκάμωωωω:):)
να πω μια καληνύχτα και οψόμεθα για τα λοιπά:):)

KitsosMitsos είπε...

Καθένα από αυτά βασίζεται καθαρά στην προσωπικότητα και την ανατροφή του καθενός. Και κάπου εκεί αρχίζει και τελειώνει η ιστορία. Αν ο άλλος είναι πίθηκας, θα κάνει τα καφριλίκια του. Αν πάλι όχι, έχει καλώς.
Καλησπέρα για να μην επεκταθώ κι άλλο...
Φιλιά!

Kaveiros είπε...

Μεγαλα παιδια ειστε, καν'τε οτι νομισετε...

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που μου διαβάσατε τα δικαιώματά μου να περιμένω ίσης μεταχείρησης; ή εγκλεισμό επειδή δεν μου αρέσει ο ώστιν πάουερς(μα καλά τί τρίχα είναι αυτή; )

Υγ Έχω κάποιες μόνο επιφυλλάξεις στο θέμα της διαγραφής σχολίων. Δεν είμαι υπέρ αν και σε κάποια μπλόγκ ίσως να υπάρχει η ανάγκη αυτής. Ένιγουέι δεν θα το έκανα σχεδόν ποτέ.(το σχεδόν είναι για την μεγάλη μπουκιά).

Ανώνυμος είπε...

συνυπογράφω και με τα τέσσερα άκρα το 7

diva είπε...

Shades click-@
Λουζόμαστε ό,τι προκαλούμε.
Διότι κι εμείς βοηθούμε να δημιουργηθεί αλλά και να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση.
Τα βγάζουμε όλα στη φόρα κι ύστερα μας πειράζει που μας κοιτάζουν.

diva είπε...

koulpa
χαχαχ
Αυτό το "δεν προκάμω" πρέπει να ψηφιστεί η μπλογκο-ατάκα της χρονιάς!
Θα σας αναμένω.

diva είπε...

kitsosmitsos
Πολύ στωικά αντιμετωπίζεις το θέμα.
Αλλά δεν μπλογκάρουν όλοι με "αθώο" σκοπό ξέρεις...

[Με έχεις κάνει κομμάτια με τα ταξιδιωτικά σου ποστ. Mercy me!!!!!]
:-)
Φιλιά

diva είπε...

Kaveiros
Εγώ προσφάτως ενηλικιώθηκα..και προσπαθώ να ενημερώσω για να μάθουν πριν πάθουν..

diva είπε...

Κ.Κ.Μοίρης
Όρθιος αγαπητέ. Όρθιος. Δεν θα το κάνουμε εδώ , λεωφόρο ...υπογραφών. [ Εσείς πάλι είστε σπάνια περίπτωση πρόκλησης σεβασμού. Αλλά για αυτό σαφώς ευθύνεται και η αντίστοιχη αντιμετώπιση που παρουσιάζετε ο ίδιος στους σχολιαστές σας]

diva είπε...

island
U have the right to ..speak loudly.
[Μη φοβάστε. Δεν μαστιγώνω- συχνά]

Περί διαγραφής σχολίων:
Όποιος μου χαλά το πάρτυ, τον πετάω με κλωτσιές.
Απλά πράγματα.

shades είπε...

Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι.. με πειράζει που με κοιτάζω εγώ πρώτος, πρέπει κάποια πράγματα να τα κρατάμε για μας.. αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Την καλημέρα μου!!!

faraona είπε...

To
«Λουζομαστε ο,τι προκαλουμε»
με καλυπτει πληρως.
Το βιντεακι ειναι ολα τα λεφτα.

την καλημερα μου

ZouZouna είπε...

Καλώς με!

Εγώ έχω την απορία, γιατί αναλώνεσαι με τους ηλίθιους της μπλογκόσφαιρας.
Κάνε εκείνο που σ' ευχαριστεί εσενα και σου αρέσει, πέτα και ότι δεν σου κάνει έξω ....
Γιατί χαλάς την ζαχαρένια σου! Θα μάθεις "γράμματα¨τον κάθε ηλίθιο που έχει blog? Με τίποτα.

Εσύ καλή μου, αρθρογραφείς, είσαι σε άλλο επίπεδο. Αντε, διαβάζεις και μερικούς που σου κάνουν κλικ.
Αντε και ως αλιεύς μαργαριταριών, κάνεις και την δουλειά σου παράλληλα.
Ολα αυτά που γράφεις-έγραψες, θα έπρεπε να σε πληρώσουν για να τα διαβάσουν !!! - σουμε, εντάξει (α, πα, πα, πως έχω γίνει έτσι! με θέλεις για οικονόμο?)

Τα καβαλημένα καλάμια, απέχουν παρασάγγας, απο το τι σημαίνει blog. Εχουν και την "αυλή" τους απο τους υπόλοιπους "αμόρφωτους" που τους θαυμάζουν!

Για να μην ρωτήσετε όοοοολοι, που είναι παρκαρισμένο το καλάμι μου, το καλλιεργώ στην γλάστρα και έχω ένα μαζί μου πάντα και δεν αντέχω άλλες βλακείες εδώ μέσα....(όχι εδώ, στην blogoσφαιρα γενικώς εννοώ).
υ.γ. Είμαι περίεργη και για κάτι άλλο. Υπήρχαν σχόλια που δεν επέτρεψες να περάσουν σ' αυτες τις αναρτήσεις? πολύ θα ήθελα να τα δω ποστ να γελάσω (με την ηλιθιότητα....). Καλά μην βαράς, περί ευαίσθητων προσ. δεδομένων. Νταξ!
υ.γ. Θέλω παραλία ΤΩΡΑ !!!!

diva είπε...

shades
Να το λέμε κάθε φορά πριν πατάμε Δημοσίευση: Κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάμε για εμάς. (δις τρις ++)
:-)
Χαίρε κλίκα!

diva είπε...

faraona μου
Χαίρομαι:-)
Φιλιά

diva είπε...

Αστραπο-γλυκο-κερασο-ζουζούνα
πρέπει να σε αποκαλούμε:-)
απαπα χείμαρρος!

Και προχωρώ στις απαντήσεις:

- "Αναλώνομαι" καταρχήν επειδή..έτσι μου αρέσει:-) και κατά δεύτερον γιατί θεωρώ πως έχω πάθει και θέλω να μη πάθουν άλλοι.

- Εγώ αρθρογραφώ όπως (περίπου) αρθρογραφούν οι μπλόγκερς. Μία μπλόγκερ ήμουν πάντα στο "ακατανόμαστο". Απλά δεν το ξέραμε, ούτε εγώ ούτε αυτοί. Και θα το δικαιολογήσω αυτό με επιχειρήματα:
α) ως εξωτερικός συνεργάτης πληρώνομαι ..λίγα (με την έννοια πως αυτά που κερδίζω δεν αρκούν για την επιβίωση μου), άρα..τι λίγα τι τζάμπα;
β) ουδέποτε μου άσκησαν έλεγχο ή μου υπέδειξαν τι να γράψω και με ποιον τρόπο, άρα..τι στο νετ τι στο ραμ

Και προχωρώ ..

- πες πως έβγαινε το πρότζεκτ αυτό σε εφημεριδάκι το καλοκαίρι (τι εφημεριδάκι δηλαδή...ολόκληρος τόμος θα μου προέκυπτε). Για να δούμε τι θα κερδίζατε εσείς και τι εγώ αλλά και τι χάσαμε.
Εγώ θα κέρδιζα ολίγα ευρώ (ολίγα) κι εσείς ..τις φιλοσοφίες μου (έτσι χαρακτηρίζονται όλες οι απόψεις) μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ενώ τώρα...
Με το ακατανόμαστο ιουλίου κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό βιβλίο για την επεξεργασία φωτογραφίας με καταπληκτική βιβλιοδεσία (και περιεχόμενο βέβαια) άξιο μιας θέσης όχι στον ήλιο της παραλίας αλλά της βιβλιοθήκης.
Οπότε "εσείς" (όσοι αγοράζουν το ραμ εννοώ) κερδίσατε το βιβλίο αυτό αλλά και το πρότζεκτ μου και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή για να μη πιάνει χώρο στην βιβλιοθήκη (θα το κάνω και pdf , θα το ανεβάσω και στα free e-books- το ανακοινώνω)

Τα καλάμια παρακαλώ να τα αφήσετε ήσυχα, διότι ως (πασί)γνωστο:
Φοβού αυτά που ΔΕΝ φαίνονται.
Αυτά που φαίνονται , μια χαρά ακίνδυνα (έως και γοητευτικά) είναι.

Σε ολόκληρο το επικό αυτό πρότζεκτ μου απέρριψα δύο σχόλια. Το ένα ήταν ένα "δεν προκάμω" του κουλπίου (εκ παραδρομής απερρίφθη αυτό) κι ένα άλλο που έλεγε πως τα παίρνω όλα πολύ σοβαρά (αυτό το απέρριψα διότι θεώρησα βλακώδες να υπενθυμίσω την δεύτερη εργασία μου)

[Παραλία..σε φωτό από δω και μπρος..καλό χειμώνα]

ZouZouna είπε...

Αστραπίδου εδώ!
Μ' αρέσει που συμφωνούμε..... χμ! Δεν το είδα ακόμη να καταφθάνει,το ακατανόμαστο, έχει αργήσει με το ταχυδρομίο...... λες να το βούτηξε κανείς, πάω να ξανακοιτάξω....
αλλά για την παραλία... α, τώρα που είμαι καλά πιά, και απογεύματα και ΣΚ και ως late September και θα δούμε για Οct. είπαμε, αποχαιρέτα την... αλλά.... όχι εγώ... αχ! καλό απόγευμα προς το παρόν...Μούτς γιου και περιμένω την επόμενη ξυγγραφή !

koulpa είπε...

ΜΜΜΜΜΜΜμμμμμ μμμΜΜΜμμμμμ μια χαρά οι φακές:):)
για να δούμε.. είμαι κριψήνους.. με έχουν αποκαλέσει σφίγγα.. καλχα.. πιθία.. αλλά έχω μια αίσθηση ότι τα προσωπικά μας δεδομένα έχουν πέσει προπολλού στο βομο της τρομολαγνίας.. η τρομοκρατία επιτέλεσε το σκοπό της.. και ο πόλεμος έληξε..:):)
δε μπορώ να κακίσω όποιον παραδίδει να προσωπικά του δεδομένα.. ο καθένας όπως βολεύεται.. ο καθένας με τις ευθύνες του.. κι αν το κάνει δόλια και κακόβουλα.. πάλι "δεν υπάρχουν αγγελοι σου λέω..".. γενικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη αθώων ενηλίκων.. με τα παιδιά είναι άλλη μεγάλη κουβέντα..:):)
χαχα μια χαρα η φαρσο(μπουρδο)λογία του ζουράρη.. μερικές φορές πολή περιγραφική και πικνή.. αν μπεις στο κόπο να ακούσεις..:):)
χαχα μερικές μεταπτώσεις της πίεσης μα θυμίζουν ότι ζούμε.. εγώ μάλον υπήρξα πάντα ζόμπι..:):)
έχετε μιά έφεση στούς κανόνες.. αν και γενικά με ζορίζουν.. οι δικοί σας είναι συνηθως τόσο λογικοί.. (σύμφωνοι με τη λογική εννοώ..) που δε με βαράινουν.. για να δούμε αν συνεχίζει να ισχύει..:):)
1.αφού μπορείς να κάνεις λίνκ.. γιατί να μπεις στο κόπο της αναδημοσίευσης;.. εκτός αν θες να δώσεις έμφαση στο θέμα και πιστεύεις ότι λίγοι ακολουθούν τα λίνκ.. αλλα μάλον εμένα αυτοι οι λίγοι με ενδιαφέρουν.. μήπως είμαι ελιτιστής;:):)
2.θα δυκολευόμουν να παραθέσω ξένα προσωπικά στοιχεία ακόμα και αν μου το ζητούσε ο ενδιαφερόμενος.. αλλά μια συνάντηση σε δημόσιο χώρο με παραπάνο από 2 συνδετιμόνες.. ξεφεύγει νομίζω από τα όρια του προσωπικού δεδομένου..:):)
3.χμ.. δεν κατάλαβα ακριβως.. είναι και η ώρα..
4.εννοήται.. ακόμα και σε προσωπικές συνομιλίες θέλει προσωχή.. ο κόσμος είναι πάραπολύ μικρός..:):)
5.δύσκολο να απαιτούμε απο κάποιον να είναι εδώ πιο αξιοπρεπης από ότι "αλλού"..:):)
6.χαχα "όπου δεις φαι κάτσε όπου δεις ξύλο φύγε " έλεγε ο παππούς μου.. αλλά δε το έκανε πάντα.. συνήθως δε μπαίνω στον κόπο.. αν και 2-3 φορές δε τα κατάφερα να μην εμπλακώ.. :):)
7.χμ.. ο σαρκασμος και η σάτυρα είναι βασικές παράμετροι της διασκέδασης.. βέβαια αν πεις τον κοντό "κοντό".. δεν υπάρχει σαρκασμός..:):)
8.χαχα εγώ το ξέρω πως δεν είμαι πίτουρο.. οι κότες το ξέρουν;:):)
....χμ δε θα διαφωνήσω γενικά.. αλλά εγώ όταν μου κάνουν κάποιο δώρο αποκλίεται τα το πετάξω.. κι ακόμα κι αν το έχω καταχονιασμένο.. όταν με επισκεπτει ο δωρητής θα το βγάλω στην επιφάνια..:):)
....το δέχομαι κυρίως για λόγους ιδεολόγικής συνέχειας των σχολίων..
....δικό του το πεπόνι δικό του και το μαχαίρι..:):)
....και οι μη ιστολόγοι βεβαίως.. αρκεί να μη απαιτούν συμμόρφωση με την αποψή τους..:):)
....σκληρός νόμος αλλά νόμος.. το ερώτημα πάλι είναι ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες..:):)
....χμ.. δε γίνεται να περάσουμε το ποταμι χωρίς να βρέξουμε τουλάχιστον τα πόδια μας..:):)
..it's so normal.. and so not fun..:):)
δε ξέρω αν θα βρω αλλο χρόνο σήμερα.. χμ.. αν συνεχίσω να αφήνω τη δουλειά για τη διασκέδαση.. δε με βλέπω καλά..:):)
την καληνύχτα μου:):)

Shades είπε...

Δεν έχω καμιά αναστολή ότι ακριβώς έτσι είναι.. αλλά πώς να το κάνουμε είναι όμορφο να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο με όποιο κόστος πολλές φορές.. μαζοχισμός είναι; ίσως..
Την καλησπέρα μου.. και τα φιλιά μου στο σκίουρο***

diva είπε...

Γλυκο-κερασο-Ζουζούνα
Το ακατανόμαστο Ιουλίου-Αυγούστου, αποκλείεται να έχει αργήσει. (Κυκλοφορεί εδώ και 2 μήνες). Τώρα να αναμένεις του Σεπτέμβρη:-)
Καλή συνέχεια στις ακτο-επιδρομές. Εγώ..τα βιβλία μου και τα κεφάλια κάτω:-)

diva είπε...

koulpa
χαχαχ
Φακές ήταν ένα από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να μαγειρεύω μόλις μετακόμισα στην Αθήνα:-)

- Είστε κρυψίνους; Χμμ..τελικά νομίζω όλοι πρέπει να είμαστε.

- Ούτε εγώ κακίζω όποιον παραδίδει τα προσωπικά του δεδομένα. Απλά υποστηρίζω πως τις περισσότερες φορές , αυτό φαίνεται στον θεατή γελοίο.

- Δεν υπάρχουν αθώοι. Period.

- Να αφήσετε τον Ζουράρη (μου) ήσυχο. (άκου εκεί..μπουρδολογία..)

- Έχω μία έφεση στους κανόνες και μία απαρέγκλιτη τάση να τους καταλύω...(δικαιούμαι κι εγώ της δικής μου λογικής)

- Bloggers "μίσους" θα υπάρχουν πάντα (Επί τη ευκαιρία να δηλώσω πως θεωρώ εντελώς ηλίθιο το θέμα που "αναδείχτηκε" για τον blogger ο οποίος προ(σ)καλούσε σε εγκληματική ενέργεια εναντίον δημοσιογράφου. Μα έχουμε μία εμμονή να μεγενθύνουμε το βλακώδες..)

- Περί πλήθους θεατών προσωπικών δεδομένων. Έχω έναν παλιό μαθητή ο οποίος είναι πλέον δημοσιογράφος (έχει εργαστεί και σε κουτσομπολίστικο έντυπο). Μου τηλεφωνεί πριν λίγο καιρό (δεν είχε το τηλ μου αλλά το βρήκε) και μου δηλώνει τα εξής: "Έχω μία φωτογραφία σου με τον ..τάδε από πριν επτά μήνες σε δημόσιο χώρο. Εκείνον τον ξέρουν αλλά εσένα όχι. Να την δημοσιεύσω;" Αρνήθηκα. Αυτό είναι σεβασμός προσωπικών δεδομένων ακόμα και όταν κάτι είναι γνωστό σε πολλούς.

- Οι Νόμοι δημιουργήθηκαν για τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Άρα..δεν ευθύνονται οι προστάτες για την ανάγκη ύπαρξης των.

Την καλημέρα μου:-)

diva είπε...

Shades
Το όμορφο μας έδιωξε από τον παράδεισο, κλίκα.
Κι εδώ δεν υπάρχουν πλέον ούτε άγγελοι, ούτε φίδια, ούτε μήλα..ο Αδάμ και η Εύα υπέστησαν αλλαγή DNA και ο Θεός άλλαξε σύμπαν...
Καλημέρα (και από τους δυο μας)

adaeus είπε...

Πωπω... λίγο έλειψα (τι λίγο κανένα μήνα) και βλέπω πράγματα και θαύματα...
Αγχώθηκα, έχω μείνει πίσω... θα έχω όμως να διαβάζω τα βράδια μου :))
Αν και μ'αρέσει να παραβιάζω τους κανόνες, τους δικούς σου δε θα τολμούσα!!!!
Ήσουν εντελώς κατηγορηματική!
Καλημέρα και καλώς σε (ξανα)βρήκα...

diva είπε...

adaeus
Καλώς ήρθες!!!
:-)
Μη μου τρομάζεις. Ό,τι προλάβεις διάβασε και σχολίασε. Άλλωστε το επικό αυτό project θα ανέβει σε λίγο καιρό και σε pdf μορφή (e-book)

zouzouna είπε...

Merci πολύ για τις ευχές, τις παραλαμβάνω και συνεχίζω.
Ναι, το είχα δει, αλλά μετά ξέπλυνα το μυαλό στο νερό και το ξέχασα !!!!

Πριχού ξαναφύγω, θέλω μια απάντηση απο τον κύριο Κουλπα.
Και γιατί δεν πιστεύεις αγαπητέ μου στους αθώους ενήλικες? Δεν έτυχε να συναντήσεις ε?
Μπράαααααααααααβο ! Μπράααααααααααααβο! Ωραία συμπεριφορά !! τος παν, δεν θα συγχιστώ, συνεχίζω να γράφω συμβάσεις

diva είπε...

zouzouna
Μην τρομάζεις τον κουλπίο μας.
Σε παρακαλώ πολύ:-)

Unknown είπε...

Φαντάζομαι δηλαδή τί έχω γράψει εγώ, που συνηθίζω να γράφω κατεβατά σε συναισθηματική φόρτηση...

diva είπε...

Drthr
..δεν ήθελα να σου το πω αλλά ήδη μας έχεις αποκαλύψει πού μένεις, πού κάνεις μπάνιο εσύ και πού οι καμήλες, πώς πίνεις την πορτοκαλάδα σου..δηλαδή
εντάξει
μια υπογραφή πιστοποίησης βάζεις
και αλλάζω nickname:
fbi-diva

Unknown είπε...

Ούφ, εντάξει, ακόμα δεν σας έχω πει τί ουίσκι πίνουν οι καμήλες.

:)))

diva είπε...

Drthr
..είσαι σίγουρος πως δεν σου έχει ξεφύγει και δεν το έχεις γράψει σε κάποια ανάρτηση;
..ξέρεις πως έτσι και κάνεις την αποκάλυψη είναι πιθανό να σε μηνύσουν οι καμήλες;

...
ως ηλεκτρονικός σου εκδότης οφείλω να σε προστατέψω..καταλαβαίνεις
:-ρ

Unknown είπε...

Τα 'χουμε συζητήσει αυτά με τσι γκαμήλες, δεν αγχώνονται ούτε αυτές...
(Άσε που τις περισσότερες φορές τους δίνω λεφτά και βγαίνουν μόνες οπότε ένας θεός είδε τί φτιάχνουν...)