Τετάρτη

Any complex anyone?

Τετάρτη
Επειδή μάλλον παρα-φορτωθήκαμε αυτές τις μέρες αναλύσεις, τουριστικά χρονικά, πολιτικούς υποψιασμούς (...) καθώς επίσης και διάφορες διαδικτυακές αναφορές και ονειρώξεις, σκέφτηκα να κάνω μία προσπάθεια να ανασκαλέψω το ενδιαφέρον που δείχνετε (δείχνουμε) όταν πρόκειται να κατηγορήσουμε τους άλλους (ημείς είμαστε πάντα αθώοι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να ποστάρουμε, ας το παραδεχτούμε).

Το παρόν ποστ μάλιστα είναι το τελευταίο αυτής της εβδομάδας (ποιος ανακουφίστηκε;!) εφόσον το επόμενο έχει προγραμματιστεί ήδη να αναρτηθεί πανηγυρικά στις 29/9 με εκπλήξεις οι οποίες θα συνταράξουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό κόσμο (...).
[Πάντως όσοι δείτε περίεργα όνειρα αυτές τις ημέρες, να τα πιστέψετε]


Συνήθη αντρικά «κολλήματα»


Αγαπημένο μου αόρατο ημερολόγιο

1. Η δασκάλα στο σχολείο δε με χώνευε καθόλου (θα έφταιγαν τα ρούχα που μου φορούσε η μαμά διότι καλά το ριγέ παντελόνι με το καρώ πουκάμισο αλλά..και φανελάκι;!). Τώρα βλέπω όλες τις γυναίκες με άποψη, έτοιμες να με σηκώσουν στον πίνακα ενώ εγώ θα φαγουρίζομαι από το φανελάκι προσπαθώντας να θυμηθώ τι χρώμα κάλτσες φόρεσα το πρωί.

2. Η μαμά όταν ήμουν δέκα χρονών με έπαιρνε μαζί με τις φίλες της σε όλες τις συναυλίες του Θεοδωράκη και του Ξαρχάκου. Πλέον, κάθε φορά που μια γυναίκα μου προτείνει να πάμε κάπου "διαφορετικά" καταλαβαίνω πως πρέπει να νηστέψω σαράντα μέρες , να στέλνω sms όλες αυτές τις μέρες μη μπορώντας να αποφασίσω τι απάντηση να δώσω και να αναρωτιέμαι μήπως είμαι gay.

3. Στον στρατό , ο λοχαγός επίσης δε με χώνευε γιατί ήμουν ήσυχος και ντροπαλός (εντάξει, ίσως είχε μαθευτεί και το βύσμα που είχα). Τώρα βγάζω τα απωθημένα μου στον υφιστάμενο μου ο οποίος έχει (ενδιαφέρουσα) ζωή κι έτσι δεν αγχώνεται με τις δικές μου επαγγελματικές φουρτούνες (επίσης φοβάμαι πως πιθανότερο είναι να χάσω εγώ τη θέση μου παρά αυτός τη δική.. μου).

4. Στο σπίτι ήμασταν πάντα πολύ δεμένοι. Συζητούσαμε όλα τα θέματα και οι γονείς έπαιρναν τις καλύτερες ,για όλους, αποφάσεις. Τώρα που μεγάλωσα εξακολουθώ να είμαι δημοκρατικός. Δε λαμβάνω καμία απόφαση εάν δεν τους ακούσω όλους , μαζί με τα χειροκροτήματα (πάντα η μαμά έλεγε «μα πώς το σκέφτηκες αυτό παιδάκι μου; μπράβο!») και αν δε ρωτήσω τους γονείς μου , τι να αποφασίσω.

5. Οι γονείς μου ήταν φτωχοί άνθρωποι αλλά εγώ σπούδασα, πάλεψα (εντάξει, έγλειψα μερικούς) κι έφτασα να έχω μία πολύ καλή θέση. Στις επαγγελματικές επαφές με το αφεντικό μου φροντίζω να είμαι συνετός και ειλικρινής. Λέω πάντα «ναι» (γιατί να πω όχι; Πιθανότατα θα αλλάξει αυτός γνώμη στην πορεία της ημέρας κι έτσι πάλι «ναι» θα πω για να του επιβεβαιώσω πόσο έξυπνος είναι), «μην ανησυχείς, άστο πάνω μου» (οπότε αυτός θα με αφήσει στην ησυχία μου κι εγώ θα κάνω τη δουλειά όπως με βολεύει), «μα ήταν αδύνατο να είχαμε κάνει κάτι διαφορετικό» (σε περίπτωση που ανακαλύψει πως έκανα «πατάτα» αλλά τότε θα του θυμίσω κάποιες δικές του «πατάτες» που γλιτώσαμε , θα χτυπήσει κάποιο τηλέφωνο και θα "την κοπανήσω" ανενόχλητος και αγνός ωσάν λευκή περιστερά)

6. Ατυχήσας κι εγώ. Η πρώην σύζυγος μου ζηλιάρα. Δεν με καταλάβαινε. Δεν με πρόσεχε τις τρεις ώρες/ ημέρα που ήμουν παρών και της μιλούσα για όλα όσα με απασχολούν, ενώ εγώ πάντα την άκουγα ..έστω την ώρα που κοιμόμουν. Πολύ κρεβατομουρμούρα! Η νυν σύντροφος μου είναι μία αγία. Δεν είναι βέβαια πολύ μορφωμένη (ή, είναι βέβαια φοβερά πολυάσχολη) , ίσως για αυτό το λόγο σπάνια την ακούω να μιλάει, αλλά είναι εξαιρετική! (παρατηρείται σε επανάληψη αναστροφή του φαινόμενου 5.)

7. Έχω ένα παιδί από τον πρώτο μου γάμο. Είναι το δημιούργημα της ζωής μου. Με έχει εξυπηρετήσει άπειρες φορές όταν η λίστα με τις δικαιολογίες έχει «τρέξει» ήδη δυο φορές. «Θα είμαι με το παιδί το Σαββατοκύριακο. Θα πάμε στο τσίρκο» και "καθάρισα". Κι ο μπαμπάς το έλεγε αυτό. Το θυμάμαι σαν χτες. Τσίρκο δεν είχε έρθει ποτέ στην πόλη αλλά στην βαρετή θεία Ευλαμπία της μαμάς δεν πηγαίναμε ποτέ.

8. Η μαμά ήταν κοκέτα. Αλλά και τα κοριτσάκια στην οικογένεια, πάντα είχαν πιο ωραία ρούχα και όλοι τα κανάκευαν πιο πολύ μόλις έβλεπαν καμιά κορδέλα ή κανένα στρας. Τώρα που μεγάλωσα, πάλι όλο για τα κορίτσια μιλούν στο σπίτι λες και μόνος μου είμαι ανεπαρκής, αλλά κι εγώ ξεθυμαίνω τις απόκριες που ντύνομαι γυναίκα. Δεν ξέρω γιατί αλλά όλοι στην παρέα την ίδια ιδέα, έχουμε. Κι όταν κάναμε τηλεφωνικές φάρσες στη σχολή, πάντα γυναικεία θέλαμε να μιλάμε. "Το πρωταρχικό δομικό στοιχείο χιούμορ ενός άντρα είναι συνώνυμο της μεταμόρφωσης του σε γυναίκα. Έτσι ξορκίζει το "κακό" " ,μου είπε μια ντίβα αλλά πολύ μπερδεμένο μου φάνηκε και την έστειλα σπίτι της πριν έρθει αυτή στο δικό μου και δεν ξανα-ασχοληθεί κανείς μαζί μου.

9. "Το ποδόσφαιρο, η πολιτική και τα "μαστοριλίκια" είναι αντρικές δουλειές" έλεγε ο παππούς μου στο μπαμπά μου κι η μαμά συμφωνούσε γιατί καθόλου δεν ήθελε να μπλεχτεί με τις παλαβομάρες τους αλλά όταν ήρθε η ώρα, βρέθηκα μπροστά σε μεγάλα διλήμματα. Να γίνω ηλεκτρονικός, στέλεχος, ποδοσφαιριστής ή πολιτικός; Τελικά αποφάσισε η μοίρα για μένα. Έγινα σύζυγος και blogger.

72 Τόλμησαν:

maya είπε...

ααχαχαχαχα καλά! τέλειο!
τα πεθύμισα τα υπέροχα καυστικά σου!
απίθανο!

οι παρενθέσεις, όλα τα λεφτά.
και μου άρεσε πολύ το 'αόρατο'
που έβαλες στο ημερολόγιο.
λέει πολλά!

μην περιμένεις μεγάλη ανάλυση.
στον πρώτο καφέ είμαι...
:)

καλημέρα
μα καλά, αλάνθαστες τελείως?
τι καλά!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

maya
dedicated είναι το post, όπως καταλαβαίνεις..
αυτό το αόρατο ημερολόγιο είναι οι κρυφοί κώδικες επικοινωνίας που έχουν οι αρσενικοί μεταξύ τους..

(κι εγώ στον πρώτο καφέ είμαι οπότε ..στην πορεία της ημέρας τα σπουδαιότερα:-)

Καλημέρα

mistiriO/S είπε...

"Κρυφοί κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των αρσενικών";;;;;

Μπα, δεν είμαστε τόσο έξυπνοι στο επικοινωνιακό πεδίο...

diva είπε...

mistirios
Και από πότε η επικοινωνία απαιτεί εξυπνάδα;
Το αντίθετο θα έλεγα..

CyberEddie είπε...

Πολύ κακές παρέες ... κάνεις!

Τρελός του Χωριού είπε...

Χαλασε ο Αδρονικός Επιταχυντης , μου λες και για τα komplex ,τι θελουυυτε πια ? Να με αποτρελάνουυυτε??
:))))

diva είπε...

cybereddie
Σαφώς και..ναι
Επίσης σαφές είναι πως (δε μπορεί) κάπου (out there) κυκλοφορούν οι εξαιρέσεις (που επιβεβαιώνουν τον κανόνα;),
πες μου όμως..
πρόκειται περί μειοψηφίας (οι του ..ποστ) ή πλειοψηφίας;
Και τι έχουν να πουν οι γυναίκες επ'αυτού, άραγε;

diva είπε...

trelos tou xoriou
Πότε έγινε αυτό πάλι;
Ε δε θα με αφήσουν σήμερα να τελειώσω τις συνδέσεις των καλωδίων !
Μην ανησυχείς τρελέ μου. Μια χαρά είσαι εσύ.
:-)

(cybereddie μέχρι την Κέρκυρα θα ακουστεί το μπαμ...μου ήρθε βλέπεις να αλλάξω θέση στα μηχανήματα του διαβόλου:-/)

Φράνσις είπε...

αχαχαχαχαχαχαχαχα. Κυρία μου, και επιμενω με το ωραία, έξοχο. Γραψατε, ζωγραφίσατε, φτιαξατε ένα υπεροχο ραβανί με σαλτσα γλυκόπικρης καραμέλας. Τελειο. Α ωστε η μοιρα αποφασισε να γινει ο νεος μας blogger και σύζυγος; Κι εγω που νομιζα οτι το αποφάσισε η φιλαυτία/ματαιοδοξία/γκομενοκυνήγι(στην πρωτη περιπτωση)και η απελπισία του όταν βλέπει την άπλυτη καθημερινοτητα αν ορθωνεται να τον πνίξει(στη δεύτερη)... να είστε καλα κυρία μου,ευτυχής και ευειδής.

Unknown είπε...

Προβοκάτσια της στείρα αντιπολίτευσης!!!

{Και γιατί παρακαλώ προγραμμάτισες κάτι για 29 και δεν γράφεις μέχρι τότε; Και άσε α όνειρα γιατί άμα πιστέψω το όνειρο του Darth την κάτσαμε την βάρκα…}

mistiriO/S είπε...

Η επικοινωνία δεν απαιτεί εξυπνάδα.
Οι κρυφοί κώδικες απαιτούν όμως.

mrs Smith είπε...

χα χα χα χα χα χα χα χα χα
ο σύζυγος - blogger στο "ψυχολογικό ντιβάνι" άντε ανάκλιντρο (είναι πιό σικ :)))) μιας divas !!!!

Υ.Γ. Γέλα εσύ...Θάρθει και η δική σας σειρά...(συννεφάκι σκέψης πάνω από την diva :))))

diva είπε...

Αγαπητή Miss auburn
οφείλω να σας ενημερώσω πως πέραν της μεγάλης μερίδας "ερωτόκριτων", πλέον στη σφαίρα των blog κυκλοφορεί και μία άλλη μερίδα, η "so happy to have a life.."
Για περισσότερες πληροφορίες θα αναμένετε μία επόμενη έκρηξη.
Να είστε κι εσείς καλά miss auburn

diva είπε...

Drthr
Και ποια είναι η αντιπολίτευση ρε συ καμηλιέρη μου;
Εγώ όλους ..αυτογκόλ τους βλέπω να βάζουν:-/

29/9 γόη μου ..είναι γιορτή:-)

[Σύμπαν;! Μία ψήφο υπέρ του ονείρου του Drthr παρακαλώ!]

diva είπε...

Mistirios
Αλήθεια πιστεύετε πως όλοι αυτοί οι αλγόριθμοι κρυπτογραφίας προέκυψαν από εξυπνάδα;
Ελάτε τώρα..
όλα από ένα "κατά τύχη" προέκυψαν..κι ύστερα ξεκίνησε η μάχη να τα βάλουμε σε τάξη..
Αυτό δε θέλουν και στο CERN;

diva είπε...

Mrs Smith, mylady
μπα..δεν θα "μου" καθόταν με τίποτα
θα εστίαζα κατευθείαν στις κάλτσες και θα τον έστελνα για μόνιμες συνεδρίες:-)

Υ.Φ...Ποιος με παίρνει εμένα; Εγώ ένα απλό άβαταρ είμαι
;-)

Unknown είπε...

Αυτογκόλ ξεαυτογκόλ, στείρο είναι...

Μουμπλεμουμπλε καλά... Αλλά μέχρι τις 29 είναι μακριά για να σωπάσεις....

[Μπρρρρ καλά, όταν θα το δημοσιεύσω θα μου πεις αν διατηρείς την ψήφο σςου υπερ του...]

Shades είπε...

Ok... καυστική και στο στόχο όπως πάντα!!! για τα αρσενικά ;) κι ας μην έχουν όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα!!!

μπορώ να εκφράσω όμως μια εικόνα που έχω.. smart ξεκουκούλωτο!!! μια καριέρα πωλήτριας!!! μια ελευθερία να 'χαμε να λέγαμε!!! τατού και τρύπες ότι κάτσει.. Μυκονο.. Οια.. και Σαλτσμπουργκ αλλά βαθιά μέσα της θελει να γινει μάνα..

μόδα ειναι θα περάσει..

καλό απόγευμα Κυρία μου!!!

Kaveiros είπε...

Παραείσαι ισοπεδωτική νομίζω:)

iLiAs είπε...

..χμ..δηλαδή όποιος δεν έχει τετοια κωλύματα δεν θεωρείται αρσενικός? :)

koulpa είπε...

αχχαχαχα πολύ καλό το αόρατο ημερολόγιο..:):)
μμμ.. καπως έτσι ειναι τα πράγματα..:):)
να βολευτώ καλήτερα στο ανάκληντρο και να αρχίσω κι εγώ ένα "αγαπημένο μου ημερολόγιο..":):)
την καληνύχτα μου:):)

Ανώνυμος είπε...

εντάξει, υπάρχουν τα κομπλεξ (και άλλα πιθανόν) αλλά τα αναγνωρίζει αυτός που τα έχει; και αν τα αναγνωρίσει, θα κάνει κάτι γι'αυτά;
ή θα γκρινιάζει(πράγμα που είναι και το πιο εύκολο);

Ανώνυμος είπε...

Χμμ και γιατί όχι όλα αυτά;
Αφού τελικά γίνονται αποδεκτά και αρέσουν.
Άλλωστε εσείς δεν αφήνετε να διαφανεί ότι πίσω από τον άντρα που περιγράφετε βρίσκεται η μαμά του[εσείς δηλαδή μελλοντικά] ή η σύντροφός του[εσείς δηλαδή σε χρόνο ενεστώτα];
Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεστε;
Πώς αλλιώς θα χαιρόσαστε για την εξουσία που έχετε;
Όχι πέστε μου.
Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, θα σας άρεσε να είστε δίπλα σε έναν άντρα;
Και θέλω ... αντρίκια απάντηση παρακαλώ!!

Καλησπέρα σας

diva είπε...

Drthr
Εγώ ούτε αντιπολίτευση κάνω, ούτε..υπερ-κυβερνητική καμπάνια..
Στείρα δε, θεωρώ μόνο την σιωπή.

4 μερούλες είναι μέχρι τις 29..τι είναι 4 μερούλες; τίπτα:-)

Πόσταρε και μη ερεύνα Γόη. Δώσε το όνειρο σου στο λαό και αποτέλειωσε τον!

diva είπε...

Shades
Έχω ξαναγράψει δαχτυλοδείχνοντας κουσούρια των αρσενικών.
Όπως επίσης έχω κάνει το ίδιο και για τις γυναίκες.
Μόλις μου δοθεί αφορμή λοιπόν θα πράξω το ίδιο και για το φύλο μου.

Και φυσικά θα συμφωνήσω πως δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι.
Υπάρχει όμως ένα πρότυπο πάνω στο οποίο χτίζονται οι ιδιοσυγκρασίες και παρατηρώ ελάχιστες εξαιρέσεις..

diva είπε...

kaveiros
Αν δεν ήμουν ισοπεδωτική δε θα υπήρχε λόγος να ποστάρω:-)

diva είπε...

ilias
Όχι βέβαια!
Δεν έδωσα κριτήρια αντρισμού. (μα..με πειράζεις τώρα νομίζω)
Έδωσα μερικά υπερβολικά στοιχεία που παρατηρούνται στους άντρες και συνήθως είναι υπεύθυνα για..ανεύθυνες συμπεριφορές..
(φάτσα:-)

diva είπε...

koulpa
Ε, ναι..αόρατο ημερολόγιο διότι ποιος..'ρσενικός θα έγραφε ποτέ σε κανονικό; Και ποιος θα το παραδεχόταν;-)
Ξαπλώστε κουλπίε μου να ξεκουραστείτε κι αφήστε την ντίβα να κελαηδά..

diva είπε...

efthymhs
Τα κόμπλεξ μας σπανίως τα αναγνωρίζουμε (γιατί τότε θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και ελάχιστοι είναι τόσο γενναίοι).

Γκρινιάζει αυτός που "λούζεται" το κόμπλεξ του άλλου..
Εκεί είναι το δράμα

diva είπε...

sotiris k.
Τα ελαττώματα μας είναι η γοητεία μας.
Τα κόμπλεξ μας είναι η δυστυχία όσων κάνουν το λάθος να μας πλησιάσουν με την επιθυμία να μείνουν.
Πιστέψτε με εάν ποτέ γινόμουν μητέρα θα επέτρεπα στον δεκάχρονο γιο μου να είναι παιδί.
..Αλλά να έχει την δική του άποψη.
Θα τον μεγάλωνα με τον ηρωισμό να μη κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.
Να είναι ειλικρινής και έντιμος.

Ως σύντροφος, αντιμετώπησα αρκετά από όσα αναφέρω.
Και δεν τα άντεξα.
Το ίδιο και ως εργαζόμενη.
Τώρα, νομίζω πως αναγνωρίζω τα κόμπλεξ πιο εύκολα κι έτσι.."αντρίκια" σας απαντώ, πως σκανάρω για αυτα πριν επιτρέψω σε κάποιον να εμπλακεί στη ζωή μου.

Unknown είπε...

Τέσσερεις τώρα και άλλες δύο που πέρασαν έξι...
Ε πολύ είναι βρε...

[Θα σε θεωρήσω ηθικό αυτουργό για τυχών αυτοκτονίες από τη δημοσιοποίηση του ονείρου...]

Ανώνυμος είπε...

αλλιως τα χα στο κεφαλι μου ντιβα. νομιζα οτι οι κωδικες μεταξυ αρσενικων ειναι λιγο πιο απενοχοποιημενοι. βεβαια, αυτο συμβαινει γιατι το κειμενο εχει τη δικη σου πινελια, και κατ επεκταση τη δικη σου εμπειρια. κι αν επεκτεινουμε το συλλογισμο, θεωρω οτι θα αρχισουν αν μεγαλωνουν οι ανασφαλειες των γυναικων, αν ολοι οι αντρες σκεφτονται οπως περιγράφεις!!την καλημερα μου ομορφη.

Ανώνυμος είπε...

είστε κακιά..

diva είπε...

Drthr
Κάνω ένα break για να ετοιμάσω τα..εκρηκτικά..

[Εγώ φταίω για όλα. Είναι γνωστό σε όλους από πάντα. Go on]

diva είπε...

lifewhispers
Για να ακριβολογούμε, το ποστ αναφέρει τον κώδικα επικοινωνίας ενός αρσενικού με τον εαυτό του.
Χμ..δε νομίζω πως αυτή η μαζική επίθεση κόμπλεξ των αντρών, πλήττει τις γυναίκες. Ίσα ίσα τις αναγκάζει να σκεφτούν προς όφελος τους..αντί να προσπαθούν να προκαλέσουν νορμάλ συνυπάρξεις.
Καλό απόγευμα σωφερίνα μας:-)

diva είπε...

Κ.Κ.Μοίρης
- Φυσικά και ναι (ποτέ δεν υποστήριξα κάτι άλλο)
- Δεν ψεύδομαι όμως, ούτε εθελοτυφλώ

Unknown είπε...

Εγώ went on, η ανθρωπότητα να δούμε τί θα καταλάβει ;)

[Αααα θα σβύσουμε "κεράκια";;; :p]

patsiouri είπε...

Και είχα ένα άγχος αν ξαναγύρισες.....(Αριστοφάνη της αντρικής ψυχολογίας...)

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς δηλαδή, που πάντα υπάρχει από πίσω μια γυναίκα, για να δοκιμάζουμε κι εμείς από το νέκταρ της επιτυχίας κάπου κάπου .. :-p
ΚΑΙ έτσι αρέσουμε βρε :)

Albus Genius είπε...

Πανέμορφο,καυστικότατο,με χιούμορ από μια απεριόριστα (λίγο υπερβολή είναι αλλά δεν πειράζει) δημιουργική γυναίκα. Σαν να ξεμπλέκει κανείς από ένα άσχημο παιχνίδι.Τώρα να σας πώ ότι κάπου ανάμεσα, έστω αγγιχτά ακουμπάμε όλοι δεν θάταν και ψέμμα. Αλλα κανένα έλεος πια.

diva είπε...

Drthr
..Η ανθρωπότητα καταλαβαίνει πάντα αυτό που έχει ήδη στο κεφαλάκι της.
Do not worry.
Keep posting
[..ώστε και χαρέμι;]


Υ.Φ. σσστ, μη μας πάρουν μυρωδιά:-)

diva είπε...

patsiouriμου
Επέστρεψα πολύ γρήγορα..
Δεν το κρύβω, πως έπρεπε από κάπου να πιαστώ

[Αριστοφάνης της αντρικής ψυχολογίας;!! Μεγάλη μου τιμή κορίτσι:-]

diva είπε...

kapetanie μου
:-)
Αρέσετε γενικώς (ε ναι:-)
Το πρόβλημα είναι πως σιγά σιγά μας εκπαιδεύετε να αρέσετε Μόνο έτσι και μερικές από εμάς.."τσινάμε"

diva είπε...

Albus
Υπερβολή is my middle name. (Γνωστό στοιχείο Και αυτό:-)
Πίσω από κάθε συμπεριφορά, κρύβονται πάντα οι αλληλεπιδράσεις. Άρα όχι μόνο αγγίζουμε όλοι λίγο πολύ παρόμοια κόμπλεξ αλλά τα δημιουργούμε, τα περιφέρουμε και τα φορτώνουμε. Εδώ στο τελευταίο, αποφάσισα μία μικρή ένσταση:-)
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

Unknown είπε...

So many women, so little time....

mistiriO/S είπε...

Μου συνέστησαν και διαβάζω το εξής:

Allan_Pease - Why Men don't listen and Women cant read maps.

Το συνιστώ και εγώ με τη σειρά μου. Διαλύει αρκετά την ομίχλη (εκτός εάν δεν το επιθυμούμε)...

Όποιος/όποια ενδιαφέρεται μπορώ να του στείλω το pdf.

Albus Genius είπε...

Και βέβαια έχω ενστάσεις. Κυριολεκτικά δεν μπορούμε να τα περιφέρουμε αν δεν περπατάμε, να μην αποκρύψουμε από τον εαυτό μας αυτό το δυϊσμό, λόγου και πράξης. Τώρα, "τα δημιουργούμε", μάλλον ανέφικτο γιατί δεν είμαστε όλοι δημιουργοί. Οι περισσότεροι τα αγοράζουμε στη χειρότερη των περιπτώσεων και στην καλύτερη μας τα προσφέρουνε αφειδώς ως «το χάλι»μας. ΄Ότι τα φορτώνουμε και αυτό ερίζεται. ΄Αλλοτε μας τα πετούν στα μούτρα μας, παλαιότερα με τη φράση: όρσε γαμπρέ κουφέτα στην νεότερη άμα τη εκφορά ακούγεται το μειλίχιο :κούλαρε δικέ μου και ως συμπλήρωση : δεν αγοράζω. Γίνονται δεκτά μόνον και μόνον τότε. 1ον ΄Όταν η γυναίκα αναγκάζεται από το «χρόνο», εμείς ως γνωστόν δεν έχουμε «χρόνο», να μετασχηματίσει την ηλιθιότητα σε αξία. 2ον ΄Όταν λόγω άλλων προσόντων, κοιλιακοί ως φέτες λόγου χάριν ίνα μη είπω άλλα, η γυναίκα αναγκάζεται να συμπεριφερθεί ως μητέρα, αποδεχόμενη να προσφέρει στοργή και προδέρμ δι έν διάστημα τουλάχιστον. Μετά μετασχηματίζει την ηλιθιότητα σε αλληλοκατανόηση συμπάθεια και συνήθεια η οποία τροποποιεί το ζεύγος εις ενιαίον όλον.

CyberEddie είπε...

Να προσέχετε εσεις οι γυναίκες, ετοιμάζετε τους άντρες [μανάδες], για τις επόμενες γυναίκες [γκόμενες, σύζυγοι]...

Μόνες σας ταλαιπωρείστε....!

diva είπε...

Drthr
(lol)
Έχουμε "δουλειές" να κάνουμε. Σε θέλω συγκεντρωμένο:-)

diva είπε...

mistirios
Έχω ακούσει για αυτό το βιβλίο και υποψιάζομαι πως μοιάζει με το "Άντρες από τον Άρη και Γυναίκες από την Αφροδίτη" του John Gray.
Εξηγούν ωραιοποιημένα κάποιες συμπεριφορές αλλά το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα μάθουμε (αν είναι ποτέ αυτό εφικτό) να συνταιριάζουμε αυτές τις συμπεριφορές.

Θα συμφωνήσω μαζί σας, πως η ομίχλη διαλύεται μόνο εάν το επιθυμούμε.

diva είπε...

albus
Εγώ πιστεύω πως όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι δημιουργοί των όσων περιφέρουμε (είτε περπατάμε είτε όχι), εφόσον τα συντηρούμε, είτε επειδή μας βολεύει, είτε επειδή έτσι έχουμε εκπαιδεύσει το target group μας, είτε επειδή δεν έχουμε διάθεση ή ικανότητα (γενναιότητα) να επεξεργαστούμε αυτή τη δημιουργία μας.
"Αγάπη θα πει να λατρέψεις το χάλι μου"..δεν είναι αβασάνιστο ως quote..παραδεχτείτε το.

Επαναλαμβάνετε συνεχώς τη λέξη "ηλιθιότητα". Πώς την ορίζετε;
Διότι για μένα η ευήθεια είναι στιγμιαίας (περιοδικής) έκρηξης. Η ανευθυνότητα, η ανωριμότητα, ενίοτε και η ανεντιμότητα στηρίζουν την ιδιότητα της ηλιθιότητας.

Ως προς το 1. Υπάρχουν γυναίκες ικανές να συμβιβαστούν στο όνομα του χρόνου κι άλλες που δεν μπορούν.

Ως προς το 2. Τι εννοείτε με τους κοιλιακούς; Δεν κατάλαβα. Έχω αγαπήσει εξίσου μητρικά (έτσι είναι πάντα η αγάπη μιας γυναίκας προς ένα άντρα) άντρα με μία φέτα :-) και άντρα με πολλές. Εγώ δε, σε εμφάνιση δε θυμίζω μανούλα:-)

Ξέρετε..έχω μία υποψία που με τα χρόνια επιβεβαιώνεται..πως όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν συναντηθεί η κατάλληλη υπηρεσία με τον κατάλληλο πελάτη, όλα δένουν μια χαρά.

diva είπε...

cybereddie
True,
όμως ο έρωτας τυφλώνει. Δεν κοιτά πώς να εκπαιδεύσει, δυστυχώς.

Albus Genius είπε...

"Η ανευθυνότητα, η ανωριμότητα, ενίοτε και η ανεντιμότητα στηρίζουν την ιδιότητα της ηλιθιότητας."
Συμφωνώ απολύτως.Δια το τελευταίον ως απολύτως μη ρομαντικό διαφωνώ.

diva είπε...

albus
Η τεκμηρίωση του "ως μη ρομαντικό" με έκανε να χαμογελάσω.
:-)
Είστε πράγματι τόσο ρομαντικός ώστε να μη δέχεστε την ιδιότητα της ηλιθιότητας εφαπτόμενη έστω της ανεντιμότητας;
Αλλά θα μου πείτε..η ανεντιμότητα..επιδεικνύει και μία κάποια ευφυΐα, άρα έρχεται σε αντίθεση με την ιδιότητα της ηλιθιότητας που της απέδωσα...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έχω δύο από αυτά.
Μα και αυτά μισά, γμτο...
Καλό σ/κ!

adaeus είπε...

7 στα 9 καλά είναι;;;;;;;;;;;;;
χαχαχαχαχαχαχα
καλά δεν παίζεσαι!!!!
Θα στείλω επιστολή διαμαρτυρίας στο ακατανόμαστο!!!!

Talisker είπε...

Wwwoww Rhet!!

-Rhett!

Παντα ήλπιζα να σε περιλαβει η Diva!

-Παρε να χεις !
τωρα που σου τελειωσαν οι δεκαρες!


Sca!

diva είπε...

Σπίθα μου γλυκέ
...αναγνωρίζεις μόνο 2 από αυτά
;-)
Φιλιά πολλά
Καλό Σαββατοκύριακο και από μένα

diva είπε...

adaeus
7 στα 9 είναι καλά
(lol)
Παίζομαι. Σε διαβεβαιώνω. Απλά πρέπει κανείς να διαλέξει το σωστό παιγνίδι:-)
Να αφήσεις το ακατανόμαστο ήσυχο:-)
Φιλιά πολλά

diva είπε...

talisker
Ε, μα...

- Πάρε μια δεκάρα άνθρωπε μου and step aside

(lol)

Φιλιά πολλά κούκλα μου

Ανώνυμος είπε...

Ντίβα
δεν χρειάζεται να σας εκπαιδεύσουμε και μάλιστα "σιγά σιγά" όπως λες κοπέλα μ
Μια ματιά στα πέριξ και θα δεις ότι οι περισσότερες γυναίκες( μιλάμε για το συντριπτικό ποσοστό) γυροφέρνουν σιμά στις μεγαλύτερες κομπλεξάρες!;)
Και μάλιστα όσο μεγαλύτερη ειν η λόλα τόσες περισσότερες γυροφέρνουν.
Καλημέρα λέμε
:)

diva είπε...

kapetanie μου
Ρισπεκτ που λένε και οι νεανίες:-)

[Μωρέ..σα να'χεις δίκιο- lololol και μου ήρθαν στο μυαλό κάτι "Ζεύγη"-lolol]

Καλημέρα:-)

koulpa είπε...

αχαχα.. απίστευτο.. μια φορά στα συο χρόνια κατα μέσο όρο θυμάμαι όνειρο.. και σήμερα ήταν από αυτες τις σπάνιες φορές.. να προσέχω;:):)
την καλησπέρα μου:):)

diva είπε...

koulpie μου
:-)
Αν κρίνω από το όνειρο (εφόσον μου το εμπιστευτήκατε in private)
μάλλον εγώ πρέπει να προσέχω!
(ή οι υπόλοιποι στον..δρόμο)
Καλή μας ημέρα:-)

maya είπε...

μπήκα χτες και είδα τα λινκς σου ως ανάρτηση
ή στραβά αρμενίζω?

μούμπλεμούμπλεμούμπλε...

για να σε τιμωρήσω
(θα με βρίζεις σίγουρα)
σε έχω καλέσει σε παιχνίδι που επινόησα χτες
και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.
έχω λίνκ γιατί είναι στο άλλο μου βλόγιον.
εκεί που ατακτούμε...

δες πρώτα και μετά πες ό,τι θες.

φιλιά πολλά
χχχχχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

maya
Πράγματι.
Βλέποντας πως η delicious λιστα , ναι μεν βολεύει απίστευτα (σε αντίθεση με την απλή link list) του blogger, αλλά είναι υπεύθυνη που αργεί να ανοίξει η σελίδα του blog,
δημιούργησα μία ανάρτηση με την delicious λίστα (μου) και την ανάρτησα σε παλαιότερη ημερομηνία,
ώστε να βρίσκεται εκεί ο κώδικας σε περίπτωση που αποφασίσω εν καιρώ να την αφαιρέσω από το sidebar
(κάτι το οποίο μάλλον θα γίνει κάποια στιγμή σύντομα εφόσον ήδη έχω φτάσει τα 111 αν δε κάνω λάθος, link)


Θα ενημερωθώ για το μπλογκοπαίγνιδο:-)
Ευχαριστώ

Φιλιά

koulpa είπε...

μια και μου δίνετε το χρόνο.. (δεν ανακουφίζομαι με την απουσία σας).. θα επεκταθώ σχολιαστικώς..:):)
[αφού δηλώσατε ευθαρσώς.. αν και παρενετικώς.. όσοι δούμε παράξενα όνειρα αυτές τις μέρες να τα πιστέψουμε.. δεν πιστέυω στα όνειρα.. παρά μόνο κατόπιν εορτής..]:):)
οι άρενες της οικογένειάς μου έχουμε μιά παράδοση στα ορατά ημερολόγια.. αν και δεν είμαστε συνεπείς στην τήρησή τους..:):)
1.η δασκάλα στην πρώτη δημοτικού με μισούσε απροκάληπτα.. γιατί είχα την αφέλια.. ή το θράσος.. να απαντήσω σε ερωτήσεις που μου έκανε ο επιθεωρητής από ήλη που δεν έιχαμε διδαχθεί αρχικά.. και δεν ήταν της τάξης μας στη συνέχεια.. είμουν φιγουρατζής τι να κάνουμε..:):) τώρα βλέπω μόνο τις γυναίκες με άποψη.. τις άλλες άντε να τις χαζέψω άν είναι εκπάυλου καλωνής.. και φορώ μόνο λευκές κάλτσες για να μην έχω ηλίθειες απορίες..:):)
2.η μαμά δούλευε πολλύ.. και με είχε χ@σμ@νο.. και όχι μόνο λόγω δουλειάς αλλά αειδίαζε και με τα μαμόθρεπτα.. αλλά με πήγαινε και σε συναυλίες θέατρα και λοιπά πολιτιστικά.. Πλέον κάθε φορά που μια γινέκα μου προτίνει κάτι διαφορετικό.. ξεχνώ την κούραση και/ή τη βαρεμάρα μου.. αποφασίζω σχεδόν πριν γραφτεί το ερωτηματικό.. μετά τα 3-4 δε καταφεύγω στη μητέρα μου γιατι μου είπε ότι είμαι ολόκληρος άνδρας πιά και να βρω άκρη μόνος μου.. κάποιοι μπορεί να υποπτέυονται ότι είμαι gay αλλά γιατί μου αρέσει το μαγείρεμα ,το πλέξημο και οι ατέλειωτες ψηλοκουβέντες και αειδιάζω με τα ποδοσφαιρικά και τα κοματικά..:):)
3.στο ναυτικό ο αρχικελευστής μου που δεν άντεχε τα άντερά του.. ήμουν ο μόνος που έδειχνε να συμπαθεί.. και εμπράκτως.. γιατι αν κι αεικίνητος και άναρχος (αν χρησιμοπόιούσα βίσμα σε αντιτορπιλικό θα ήμουν;) διασκέδαζα με τα ταξήδια και τη δουλειά.. άντεχα σε αυπνιά κρύο και υγρασία.. και το μόνο που χρηαζόμουν ήταν τακτικό πότισμα και τάισμα.. τώρα στη δουλειά δεν έχω ούτε προιστάμενο ούτε υφιστάμενο (ευτυχώς ούτε αποθυμένα)..
..και δεν αγχόνομαι γιατί κανένας δε θελει τη θέση μου.. χμ ούτε εγώ καλα καλά..:):)
4.Στο σπίτι παντα ήμασταν πολύ εμένοι.. οι γωνέις μου από τότε που άρχισα να μιλώ επέμεναν να πέρνω τις δικές μου αποφάσεις.. ο πατέρας μου αν και ειχε το μικρόβιο του υπερπροστατευτισμού.. ακολουθούσε την γραμμή της μητέρας μου.. ο καθένας κάνει τα λάθη του και πληρώνει γι αυτά.. έτσι πέρνω τις αποφάσεις μόνος μου.. (και δε με χειροκροτεί ούτε η μάνα μου):):)
5.οι γωνείς μου ξεκίνησαν με τα ρούχα που φορούσαν.. ούτε κρεβάτι δεν είχαν στην αρχή.. αλλά βγάλαν πολλά χρήματα στην πορία.. τα οποία τα φάγαμε.. κυρίως κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά και καλά περάσαμε.. τώρα ξαναείναι
φτωχοι αλλά καλα περνάνε πάλι..:):) εγώ δε πολισπούδασα.. πάλεψα κυρίως από χόμπι..(δεν
σκέφτικα να γλύψω) και κατέληξα σε αυτή τη θέση.. να παλέυω πλέων για τον επισουσιο.. στις επαγγελματικές μου σχέσεις προσπαθω να είμαι ηλικρινης αλλά συνήθως όχι συνετός.. προσπαθώ να λέω πάντα καταρχήν όχι.. αλλά τελευταία δε τα καταφέρνω.. πράγμα που σημένει ότι είναι ώρα να αλλάξω δουλειά.. μια και πάντα είναι δυνατόν να είχαμε κάνει κάτι καλήτερο.. δεν έχω σε ποιόν να πετάξω τις ευθήνες.. και πληρώνω τις πατάτες τις δικές μου και των άλλων.. γιατί είμαι ο πιο αδύνατος κρίκος..:):)
6.ατυχήσας και εγώ.. η πρώην μου δε λειτουργουσε αν δε της έδινα αφορμές να ζηλεύει.. στην αρχή προσπαθούσα.. αλλά με τον καιρό κουράστικα.. κρεμόμουν από τα χείλη της τη μια ώρα που βρισκόμαστε τη μέρα.. γιατι έλεγε ενδιαφέροντα πράγματα.. κοιμόταν
βέβαια πάντα πριν απο μένα.. δεν ξέρω τι θα πει κεβατομουμούρα.. κάναμε 2-3 χρόνια να χωρίσουμε.. και πιά είμαστε σαν αδέλφια.. δεν
είναι καλό να φτύνεις εκεί που έτρωγες.. αυτχίσας αλλά όχι άτυχος.. δε έχω νυν.. για αεί δε ξεύρω.. το φαινόμενο 5;:):)
7.δεν έχω παιδιά.. αισανόταν πολί παιδί για να σκεφτεί για παιδιά.. πράγμα που δεν άλλαξε ακόμα.. μια και δεν έχω νύν δεν έχω ανάγκη από
δικαιολογίες.. άσε που και όταν είχα.. ψάχναμαι μάλον για αφορμές να βρεθούμε πάρά για δικιολογίες να μην..:):)
8.η μητέρα μου είναι κοκέτα.. δεν είχαμε κοριτσάκια στην οικογένεια δυστυχώς.. έτσι όλοι.. και κυρίως όλες κανάκευαν εμένα.. πράγμα
που θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό αν δεν υπήρχε σε αντιστάθμισμα η σιδιρά πιθαρχία της μητέρας μου.. παντος με τόσες γυνέκες γύρω.. δεν αισάνθηκα αναγκασμένος να πολεμήσω τα θυλικά στοιχεία που όλοι κουβαλάμε..:):)
9.το ποδόσφαιρο η πολιτική και τα μαστοριλίκια είναι δουλειές όποιων βολεύονται ανεξαρτήτως φίλου.. συμφωνούν όλοι στη οικογένεια.. δε απάντησα ποτέ στην ηλήθεια ερώτηση τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις.. και έγινα διάφορα πράγματα.. πάντος όχι σύζηγος.. δε ξέρω για blogger.. σίγουρα σχολιαστής..:):)
πωπω ασυμαζευτο μου βγήκε.. μήπως να το κάνω ποστ (πάλι);:):)
την καληνύχτα μου:):)

diva είπε...

koulpa


RESPECT

σε εσάς και τη μαμά σας (για την πρώην σας δεν προτίθεμαι..δε μου βγαίνει δηλαδή:-)

Αν υπήρχε βραβείο σχολιασμού, μεσιέ κούλπα-όπως πολύ σοφά σας αποκαλεί ο Καπετάνιος- θα σας είχε απονεμηθεί , αν όχι πριν, οπωσδήποτε τώρα!!!!!

maya είπε...

συγνώμη τώρα...
μαντάμ ντίβαείναιμόνομία-αλλά-you're-stretching-it

βάλατε στοίχημα με τον κούλπα
αν θα αντέξω το σεντόνι?!!!!

λοιπόν, επειδή έχω το βραβείο εδώ
ΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΟΟΟΟΛΟ
και ήταν και υπέροχο
:)))))

γειά
πάω να κάνω κομπρέσες χαμομήλι στα μάτια

χχχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

Πεταλούδι
:-)
Ο κουλπίος αξίζει τα πάντα
(άσε που τα σχόλια του είναι πολλές φορές καλύτερα από όσα γράφω:-)

Ανώνυμος είπε...

...άργησα λόγω μετακομίσεων και έλλειψης νετ, και μεσολάβησαν πολλά σχόλια και ξέφυγε το θέμα...μια και το έχω έτοιμο όμως το σχόλιο το ανεβάζω τώρα....
την επόμενη θα είμαι πιο έγκαιρη:)

έχω ένα γνωστό, πολλά χρόνια, που θα μπορούσε να είναι καλός φίλος, αλλά έχει ένα κακό… το δικό του «αόρατο ημερολόγιο» (ναι! Και μένα με ενθουσίασε ο όρος και μου φάνηκε τρομερά εύστοχος) το έχει κάνει καθημερινό ανάγνωσμα στους όποιους βρεθούν μπροστά του… σε καφετέρια, στο δρόμο, σε βόλτα, σε δουλειά, σε παρέα…ένας ατέλειωτος μονόλογος από τον «κακομοίρη εμένα, που έχω τόσα καλά αλλά η ζωή μου έκανε κείνο, μου στέρησε τάλλο, κ.λ.π.»
σπούδασε , με τους κόπους των δικών του (και του αδελφού του που έμεινε πίσω στα χωράφια για να πετύχει ο έξυπνος της οικογένειας)
στρατό, δόκιμος και λούφα αλλά πάλι ο κακός λοχαγός τον αδικούσε σε άδειες και τον έστρωνε στο γραφείο (!) να περνάει τις άδειες των άλλων
εύκολα βρήκε καλή δουλειά με τα προσόντα του ( και το γλείψιμο του πατέρα του – δημόσιες σχέσεις το έλεγε ο ίδιος) διευθυντική θέση, ατέλειωτη γκρίνια για φόρτο εργασίας και ξανά άραγμα και τρέχτε οι υπόλοιποι υποτελείς…
σχέσεις της κακιάς ώρας, και δω άτυχος, δεν τον καταλάβαιναν, δεν αναγνώριζαν τα τόσα προτερήματά του, ήταν άπιστες, αχάριστες, ακαλλιέργητες…. Το γεγονός ότι μέχρι τα πενήντα του κυνηγάει δεκαεννιάρες δε παίζει ρόλο κανένα φυσικά…
οικογένεια δεν έκανε ακόμα, δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη, η γνήσια, η έξυπνη, η γοητευτική, η πουτανίτσα μεν αλλά αγνή δε, η πλούσια, η ιδανική τέλος πάντων….

και καθόλου δεν απορώ που διαβάζω ποστ σαν και αυτό …. Το υλικό είναι σε αφθονία είμαι σίγουρη σε πολλές από μας

την καλημέρα μου
& καλή βδομάδα :)

diva είπε...

κασταλία μου
Αυτό κι αν ήταν ρεπορτάζ!!!!!

Ώστε υπάρχει ο ανήρ που υπογράφω;
..δε θα το πίστευα (τάχα:-)

Φιλιά πολλά:-)