Παρασκευή

Tech girls. A living myth..

Παρασκευή
Παρακολούθησα πριν δύο ημέρες το live stream των girls geek dinners , μετά από πρόσκληση που έλαβα από την Κατερίνα Κωνσταντίνα (χίλια συγνώμη κορίτσι αλλά σκέψου πως στην κατάσταση μου ακόμα και τον Χόκινγκ τον ανέφερα ως Χίγκινς στο "ακατανόμαστο" κι ύστερα έστελνα διορθωτικά mail...) .

Δυστυχώς για λόγους που όλοι γνωρίζετε, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.

Η διαφημιστική υποστήριξη από τη Sony όχι μόνο δεν με ενόχλησε αλλά την εκτίμησα σε σημείο υπέρτατου σεβασμού εφόσον τέτοιου είδους οπτικές απουσιάζουν από τον χώρο των επιχειρήσεων.

Όσο παρακολουθούσα το event είχα αναρτήσει στο ενδιάμεσο sidebar μου το link οπότε με ακολούθησαν δυο- τρεις ακόμα.

Λίγες παρατηρήσεις
1. Ο κύριος Thomas Mylonas με πολύ γοητευτικό τρόπο ομολογουμένως περιέγραψε μία εξωπραγματική της Ελλάδας δυναμική για τους επίδοξους (και φιλόδοξους) επιχειρηματίες αλλά δεν μας έδωσε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό (σε επίπεδο επίτευξης στόχων) που να αφορά γυναίκες – ελλάδα- τεχνολογία- επιχειρηματικότητα.
2. Τα ηρωϊκά μηνύματα “impossible is nothing” & “Life is either a daring adventure, or nothing” ίσως κατορθώνουν έναν αέρα αισιοδοξίας στους γυναικείους εγκεφάλους αλλά δυστυχώς σε όσες βιώνουν επαγγελματικά την πραγματικότητα της πληροφορικής (τεχνολογίας) είναι καθησυχαστικά νανουρίσματα.
3. Η επανάληψη της δήλωσης «ένα ακόμα πάθος μου είναι οι γυναίκες» εμένα προσωπικά με προσέβαλε. Η συμμετοχή σε αυτό το event σαφώς και στηριζόταν στη δυνατότητα γνωριμιών αλλά εσείς κύριε Μυλωνά τι παριστάνατε; Τον πιο τυχερό λαχνό;
4. Η συμμετοχή όχι μόνο (ίσως όχι τόσο) γυναικών που ασχολούνται πέραν του επιπέδου απλής χρήσης με τους υπολογιστές (και λοιπά ακατανόμαστα εργαλεία) αλλά συζύγων όπου η αντρική ενασχόληση με τον χώρο της τεχνολογίας ωθεί στην ανάγκη να κοιτάξουν λίγο περισσότερο την ηλεκτρονική πραγματικότητα, κρίνεται από την αυστηρή diva , τουλάχιστον γελοία. [ Γιατί δεν παρουσιάσατε έναν τρόπο να ανακαλύπτουν τα log των συζύγων τους; Θα ξεσπούσε θύελλα χειροκροτημάτων]
5. Η παρουσίαση των προϊόντων του χορηγού στηρίχτηκε σε μία γλώσσα που θύμιζε περιγραφή των ζαρζαβατικών που μάζεψα πριν λίγες ημέρες από το κτήμα μας. «Εκείνο το πράσινο φυτό δίπλα στο άλλο με τα μυτερά φύλλα που έχει κάτι ρίζες που βγαίνουν έξω, δίπλα στα κόκκινα ντοματάκια – δεν είναι ντοματάκια παιδί μου, είπε η μαμά μου, καυτερές πιπεριές είναι, μη πνίξεις κανέναν..».


Ολίγα statements
1. Το Girls Geek Dinners είναι μία εκπληκτική προσπάθεια. Περιμένω τη συνέχεια.
2. Ασχολήθηκα με την πληροφορική κατόπιν της εξής συνεπαγωγής: 3ο έτος Μαθηματικό Τμήμα ΑΠΘ , Δήλωση επιλογή κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά», 24 περίπου μαθήματα γλωσσών προγραμματισμού κλπ (εποχή προ windows) --> 3ο έτος επαγγελματικής ενασχόλησης με τα μαθηματικά, ο Θεός Bill μου χτυπούσε την πόρτα και επιτέλους γύρισα να τον κοιτάξω--> κάθισα πάλι στο θρανίο (εντός οικίας) κι άρχισα να πειΡαματίζομαι, σύμμαχος και σύμβουλος το Ram , απέκτησα chat room, site στον δωρεάν χώρο της forthnet, έμαθα τι στο καλό είναι το ftp , frontpage για αρχή και dreamweaver στη συνέχεια, corel , cool edit etc.--> ανακαλύπτω πως το web διαστέλλεται, διαβάζω με ενθουσιασμό το «ακατανόμαστο», ψάχνω, ρωτώ, μαθαίνω--> ο χρόνος μειώνεται αλλά το πάθος μένει--> παίζω με το linux, το καταστρέφω σε ένα τέταρτο-->ανακαλύπτω τα blog --> τινάζω τη ζωή μου στον αέρα κι έρχομαι στην Αθήνα--> αρχίζω το μεταπτυχιακό μου στα πληροφοριακά συστήματα, το διακόπτω, το ξαναπληρώνω και το αρχίζω πάλι --> ξανά από την αρχή στα θρανία. Στο ενδιάμεσο προσέχω την εμφάνιση μου. Είμαι γυναίκα. Πηγαίνω στο γυμναστήριο, φλερτάρω, ερωτεύομαι. Στην προσωπική μου ζωή όσοι τεχνο-γνώστες με πλησιάζουν είτε αγνοούν είτε δυσκολεύονται να αποδεκτούν την ικανότητα μου να πειραματιστώ όπως και αυτοί, είτε αντιδρούν με γελοίο ανταγωνιστικό τρόπο. Στην επαγγελματική μου ζωή οι αντιδράσεις ποικίλουν. Στο χώρο της εκπαίδευσης οι όποιες γνώσεις και ικανότητες μου εκτιμούνται. Στο χώρο των κειμένων η αντίδραση είναι μεγάλη. Οι τεχνο-γνώστες οι οποίοι προσφάτως ανακάλυψαν το facebook , το twitter , το flock και το cms , νοιώθουν κάποιο δωδεκάποντο να αιωρείται επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια τους. «27 άνθρωποι σε διαβάζουν» μου είπε συνάδερφος του ακατανόμαστου. Χμ..τουλάχιστον αυτοί δεν είναι οι συνάδελφοι των διπλανών γραφείων αγαπητέ:-ρ [Κατά βάθος με λατρεύουν:-]
Δεν εργάζομαι μέσα σε χώρο που να μου δίνει τη δυνατότητα να πειραματίζομαι με gadgets και software. Αγοράζω ό,τι μπορώ μόνη και εξερευνώ κλέβοντας χρόνο από την προσωπική μου ζωή ή τον ύπνο μου, προσπαθώντας να κρατήσω ισορροπίες στο μυαλό και την τσέπη μου.
3. Με ενοχλεί που οι περισσότερες γυναίκες που ασχολούνται ακόμα και από χόμπυ με την τεχνολογία είναι ιδιαίτερα «γεματούλες» ή με άσχημο δέρμα και άγνοια μόδας. Με ενοχλεί που δεν έχω δει ούτε μία συνέντευξη «καθημερινών» γυναικών όπως η Ζωή για παράδειγμα ή η Μαίρη σε ένα έντυπο (μην πυροβολείτε την diva, το ακατανόμαστο δε φιλοξενεί συνεντεύξεις..εκτάκτως προκλήθηκε και συμπεριλήφθηκε αυτή του κυρίου Χατζηδάκη αλλά δε θέλω να συγχυσθώ σήμερα)
4. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να αντιμετωπίσουν κυνικά την πραγματικότητα μίας γυναίκας, woman’s life is an extreme survival sport. Θεωρώ ντροπή να πληρώσω για να καθαρίσει 55 τμ διαμέρισμα μία άλλη γυναίκα ώστε να έχω εγώ χρόνο να «εργαστώ» πάνω σε ένα PSP3 το οποίο απέκτησα φασούλι το φασούλι. Θεωρώ ντροπή να αποκτήσω «χορηγό» συνοδεύοντας ως κυρία του κυρίου κάποιον earthling (humor me guys) για να γλιτώσω τώρα στα γεράματα (λέμε τώρα) την τέχνη της μαγειρικής. Εγώ θα μαγειρέψω. Κι ύστερα θα πλύνω. Μετά θα γίνω όμορφη. Θα ποστάρω, θα διαβάσω C και δομές δεδομένων, θα δω κάτι καινούργιο στον nikan ή θα προσπαθήσω να καταλάβω τον ενθουσιασμό του Papo, θα το ψάξω κι αν δεχτώ μία αξιόλογη πρόταση θα κλείσω το pc και θα βγω ντυμένη sexy να διασκεδάσω.


[Υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν εμένα out there και θέλω να τις συναντήσω. Το Girl Geek Dinners είναι το πρώτο φως που είδα.]

Αυτά
[953 λέξεις και δε σβήνω ούτε μία]

Το παρόν post αφιερώνεται στο μπαμπά μου, ο οποίος εάν διάβαζε το κείμενο θα μου έλεγε «μην προκαλείς παιδί μου» αλλά λίγο πριν φύγω από το σπίτι θα μου ψιθύριζε «κάνε ό,τι νομίζεις»32 Τόλμησαν:

adaeus είπε...

M΄αρέσει η ιστόρια σου, δεν είναι καθόλου προκλητική... Εμένα μπορώ να πω ότι με συγκίνησε...
Και δε σου κρύβω ότι θαυμάζω και υποκλίνομαι στις γυναίκες που γνωρίζουν περισσότερα από μένα στην πληροφορική (και είναι πολύ σπάνιο αυτό)...
Αυτό με τα λογκς δεν μου άρεσε, αλλά σε συγχωρώ...
Ο αναμάρτητος πρώτος...:)))))
Τις καλημέρες μου!

Unknown είπε...

Τί μαγείρεψαν;

Και να σου πω, τί εννοείς προ γουίντοους, εννοείς προ γουίντοους 3.0 ας πούμε;;;;

Στην "εγνατία" ήσανε τότες;

mistiriO/S είπε...

"Υπάρχουν πολλές γυναίκες σαν εμένα out there και θέλω να τις συναντήσω..."

Που, που, που;

Και εγώ θέλω να τις συναντήσω (και να μην το μετανιώσω)...

Πέρα από την πλάκα για τη σχέση γυναικών και τεχνολογίας υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα που πρέπει να καλυφθεί. Η τεχνολογία ως γνήσιο παιδί της επιστήμης και άρα του ορθολογισμού (εμπειρικού) είναι η σπάθη που κόβει τη σχέση μεταξύ της "γυναικείας" αντίληψης της πραγματικότητας και του μεταφυσικού που οδηγεί συνήθως σε συμπεριφορές χλευαζόμενες (τρανό παράδειγμα η αστρολογία).

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται υπάρχει μπόλικη μεταφυσική στην επιστήμη (και δη στη φυσική!) απλά δεν χωράει στη τελευταία σελίδα των περιοδικών και δεν προσφέρει ρομάντζο.

Είμαι και εγώ λίγο κυνικός ε;

goculture.gr είπε...

καλημέρα tech girl...

koulpa είπε...

λοιπόν εγώ γνωρίζω περισσότερες γυναίκες που ασχολούνται με τεχνολογικά παρά άνδρες.. αλλά ίσως οφείλεται στην απροθυμία μου να γνωρίσω άνδρες..:):)
αχ μη μετράτε τις λέξεις.. τις μπουκιές.. τις ανάσες.. τα κλικ.. παπα και τι έμεινε;:):)
την καλησπέρα μου:):)

diva είπε...

adaeus
Το θέμα δεν είναι πως πολλές γυναίκες γνωρίζουν περισσότερα από ό,τι κάποιοι άντρες για την πληροφορική (είναι σαν να λέμε το αντίστοιχο περί μαγειρικής), αλλά αυτό το αυτο-ρατσιστικό εμπάργκο πρέπει να σταματήσει δια παντός (ακόμα κι αν μιλάμε για τη μικρή μας χώρα).
Αν πρόκειται να ξεκινήσουν διαδικασίες (οργανώσεις/κινήσεις) με σκοπό να αναδείξουν τη γυναικεία συμμετοχή στο information technology (μα τι ανόητος τίτλος!) ας γίνει καταρχήν με σεβασμό από εμάς τις γυναίκες σε εμάς τις ίδιες.

[Παρεμπιπτόντως όποια έχει το τηλέφωνο του Thomas , να μου το στείλει:-]

Όσον αφορά τα logs, δικηγόρε μου να σε πληροφορήσω για το εξής σκηνικό:
Πριν πολύ καιρό είχα αναρτήσει ένα ποστάκιον επί του θέματος (ε, όχι δε θα δώσω λινκ) οπότε δέχτηκα μειλ από άγνωστο επισκέπτη μου που έλεγε: κατέβασε το γρήγορα, σε διαβάζει η γυναίκα μου, θα με κάψεις!!!

diva είπε...

Drthr
Αυτές δεν ξέρω τι μαγείρεψαν (εγώ πάντως ετοιμάζω γεμιστά:-)
Προ windows λέμε..τα 3.0 είναι πολύ συγχρονα! (lol)

Θεσσαλονίκη σπούδασα
Σέρρες γεννήθηκα
Ναύπλιο, Κομοτηνή, Πολύγυρο μεγάλωσα
και στην Αθήνα κατέληξα (προς το παρόν.. έτσι;)

(άσε..ένας ο Όμηρος και μία εγώ)

diva είπε...

mistirios
Προσπάθησα πολύ να καταλάβω τα νοήματα σας (μα, γιατί δεν γράφετε πιο καθαρά; όπως μου λένε οι ..27 αναγνώστες μου:-)

Να τις συναντήσετε βεβαίως, αλλά γιατί να μετανιώσετε;
Εάν τις συναντήσετε επαγγελματικώς θα σας απογοητεύσουν πιθανότατα όπως ένας άντρας (προγραμματιστής έστειλε βιογραφικό, μου είπε ένας φίλος , χωρίς να αναφέρει e-mail!!)
Αν τις συναντήσετε ..συναισθηματικώς, τότε θα είναι λάθος να έχετε υψηλές προσδοκίες διότι τότε αντίστοιχα και αυτές θα περιμένουν από εσάς να γνωρίζετε πώς να διορθώσετε το καζανάκι της τουαλέτας!

Χάσμα γυναικών-τεχνολογίας υπάρχει όπως και σε άλλους τομείς (μέχρι πριν 13 χρόνια περίπου δεν δέχονταν γυναίκες στις στρατιωτικές σχολές)
Αλλά σας διαβεβαιώνω..πέντε χρόνια στο ΤΕΙ συνάντησα πάααααρα πολλά 19-χρονα που δεν ήξεραν τι είναι html, java ή ακόμα και p2p ούτε καν πώς γίνεται αποθήκευση αρχείου!!!!

Να είστε κυνικός. Αλλά να είστε και αντικειμενικός.

diva είπε...

goculture.gr
(gr..tssss)
μπα..αφήνετε και σχόλια;
νόμιζα πως μόνο μέσω msn επικοινωνείτε:-)
Καλό μεσημέρι, culture boys:-)

diva είπε...

koulpie μου
ελάτε τώρα..που είστε και μετριόφρων..
τι σεμνό και ταπεινό σχόλιο είναι αυτό;
πείτε πως όλες οι γυναίκες έχουν μαζευτεί στο μπλόγκι σας μήπως πάνε καμιά βόλτα με το σκάφος!
Όλα τα μετράω..
όλα
Για να είμαι πάντα βέβαιη πως δεν χρωστώ.

Και την δική μου καλησπέρα:-)

Ανώνυμος είπε...

Klap klap klap.Επειδή ως ένα βαθμό ερασιτεχνικά έκανα κι εγώ κάποια βήματα στο νετ, πάντα μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχαν πολλά στερεότυπα για τις γυναίκες που έκαναν τσατ κάποτε, συμμετείχαν σε φόρα ή αργότερα άνοιξαν μπλογκ. Το να είναι μια γυναίκα φυσιολογικότατη, εμφανίσιμη, ταξιδεμένη, με άποψη και συγχρόνως να ασχολείται με την τεχνολογία ανήκει για τους περισσότερους στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Τι να πω...Να ωριμάσουμε λιγάκι ως λαός και μετά βλέπουμε. Καλή μου φαίνεται η προσπάθεια πάντως, αν και 500 χλμ μακριά.

One Happy Dot είπε...

Girls Geek Dinners! Ακόμα και ο τίτλος είναι εύστοχος πόσο περισσότερο το πρόγραμμα και ο σκοπός! Σκέφτομαι να το δείξω στην αγαπημένη μου μαμά μήπως και πάψει να αντιμετωπίζει τους Η/Υ ως αναγκαίο κακό και επιτέλους μάθει να σερφάρει μόνη της στο διαδίκτυο αναζητώντας εναλλακτικές συνταγές για γεμιστά! (πόσες σελίδες να τυπώσω με τις συνταγές της παρέας την ίδια στιγμή που οικολογικά να το δείς, ο πλανήτης καταστρέφεται!!!)
Καλώς σε βρήκα και...να συνεχίσεις να κάνεις οτι νομίζεις! :)

CyberEddie είπε...

Ετσι είναι οι καλοί μπαμπάδες! Το βιογραφικό ενδιαφέρον αν και αναμενώμενο για computerούλα. Αν μου λέγες ότι διαβαζες τις ανατροπες που έφερε η σχετική του αναμαλλιασμένου σε μπάτζι-τζάμπινγκ .... οκ!

Do you want to test something with me?

maya είπε...

χμμμ...
είναι μετά κι αυτό το θέμα...
ότι άν χρειάζεται ειδικός εορτασμός για τις γυναίκες στην τεχνολογία
ή που 'κάνουν αντρικές δουλειές'
ή άλλα τέτοια 'τσιρκοειδή'
σίγουρα άντρες τα οργανώνουν.

γιατί να είναι αξιοπερίεργη μια γυναίκα
που κάνει την όποια δουλειά?
που να θέλει οργάνωση?

όπως η μέρα της μητέραςπ.χ.
πείτε μου ότι μια μέρα τον χρόνο ξαφνικά με σέβονται και με τιμούν?!!!!
!@#@!$$#@! μέσα!

(είμαι εκτός θέματος?)

την καλησπέρα μου ντίβα μου

υγ.αχ να σε είχα απο μια πλευρά
που έφαγα ολόκληρη μέρα με τα html μου
να προσπαθώ να καταλάβω για να κάνω 3-column template...

ε δεν τόκανα βέβαια.
respect.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tali είπε...

Παρα του οτι ειμαι τακτικοτατη αναγνωστρια μου διεφευγε οτι εισαι μαθηματικος αν και θα επρεπε να το μαντεψω με την τοσο περιπλοκη και αναλυτικη σκεψη που σε διακατεχει...(αναλυτικοσυνθετικη!)

Οταν γραψω εναν λιβελο κατα των νεων βιβλιων των μαθηματικων ..
θα ηθελα παρα πολυ τη γνωμη σου .
σαν ειδικος ..
-σοβαρα μιλαω τωρα!

ΚΑΤΑ ΤΑ αλλα η γυναικα που περιγραφεις ειναι η γυναικα που σεβεται τον εαυτο της και κερδιζει τον σεβασμο και την αναγνωριση με το σπαθι της ..

-μονο που

το να παραδεχτεις πως σεβεσαι καποιον/α
...... προυποθετει πως αντεχεις τη συγκριση!!!

-με καταλαβαινεις νομιζω:)

:::)))))

diva είπε...

dora
Να είμαστε ανοιχτόμυαλοι.
Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό πως οι ιδιαίτερες γνώσεις που αποκτούν οι άντρες σε τεχνολογικά θέματα, δεν προέρχονται τόσο από σπουδές όσο από έντονη ενασχόληση με θέματα τεχνολογίας (αρχής γενομένης τα παιγνίδια φυσικά) αλλά κι αυτό ακολουθεί την νοοτροπία της ελληνικής πραγματικότητας όπου τα αγόρια έχουν πάντα λιγότερες υποχρέωσεις και άρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τεχνολογικούς πειραματισμούς.
[Για να μην πω οτι οι περισσότεροι άντρες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ποικιλία στα χόμπυ τους: ποδόσφαιρο, πολιτική, υπολογιστές...]
Αλλά ακόμα κι αυτό δε θέλω να το απαξιώνω.
Με ενοχλεί όμως οποιοδήποτε "χτύπημα" με μόνο επιχείρημα "είσαι γυναίκα".

Το ποστ αυτό όμως γράφτηκε για να μην αναπαράγουμε εν αγνοίας μας κι εμείς οι γυναίκες αυτή την κατάσταση.

Το ggd όπως έγραψα και στην ανάρτηση είναι καλή προσπάθεια (κι ίσως αν ενισχυθεί να φτάσει ακόμα Βορειότερα:-) αλλά περιμένω συνετές και σημαντικές αλλαγές στην επόμενη εκδήλωση.


[Ακόμα και η απουσία όποιας απάντησης ή σχολιασμού τους στην ανάρτηση μου, επιδεικνύει δειλία και με θλίβει...Έχουν την ευκαιρία (οι υπεύθυνοι/ες) να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο εδώ για το πώς θα θέλαμε την επόμενη εκδήλωση και όμως τηρούν σιγή ιχθύος..]

diva είπε...

one happy dot
Καλώς ήρθατε.
Σας έδειξα την πόρτα του ggd..αλλά θα την ανοίξετε με δική σας ευθύνη:-)
Όσο για μένα..αδύνατον να ξεφύγω της φύσης μου..

diva είπε...

cybereddie
Πρέπει να σε προειδοποιήσω πως ανακαλύπτω νέους τρόπους καταστροφής των πάντων..
Αν δεν φοβάσαι λοιπόν κάποιο bang ...μεγέθους CERN φυσικά και να πειραματιστούμε:-)

diva είπε...

maya μου
Οι "ειδικές" ημέρες είναι για να ..τιμούν και όχι για να πραγματοποιούν περιστασιακά.
Ημέρες μητέρας, γυναίκας κλπ ας υπάρχουν αλλά κι εμείς ας επιδεικνύουμε έναν καθημερινό και διαρκείας , σεβασμό στις ιδιότητες μας.

[Πεταλούδι τα 3-column templates έχουν το πρόβλημα πως πρέπει να ξανα-περάσεις τα λινκ και ό,τι σχεδόν υπάρχει στο sidebar..Σου προτείνω δύο λύσεις:
1. Κάνεις ένα καινούργιο μπλογκ κλειστό στους αναγνώστες και πειραματίζεσαι (εγώ έτσι έκανα)
2. Ζητάς από τη ντίβα βοήθεια κι αυτή σου δίνει κατεύθυνση:-)
Οκ;

Φιλιά πεταλούδι μας

diva είπε...

talisker
Χμμ..βιβλία μαθηματικών στα σχολεία... "βαϊ βάϊ" μεγάλο θέμα:-)

[Η σκέψη μου ενίοτε είναι απλώς περδικλωμένη αλλά μόλις πληκτρολογείται μπαίνει σε τάξη:-]


Χρειάζεται αρετή και θάρρος να υποστηρίξεις αυτό που είσαι. Εγώ αυτό λέω...

Φιλιά

CyberEddie είπε...

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο ίδιος ο φόβος ...

diva είπε...

cybereddie
Όταν βρίσκομαι εγώ μπροστά σε πάγκο εργαστηρίου, ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος που έχουν οι άλλοι.
Εγώ τα περιμένω όλα:-/

Kaveiros είπε...

Το θέμα , δε το κατέχω,οπότε άποψη, δεν έχω.Πέρασα να σου πω, τη καλισπέρα μου:)

diva είπε...

kaveiros
Σε ευχαριστώ που "πέρασες":-)
Καλημέρα από μένα

maya είπε...

μια καλημέρα online!
:)

girls rule.
έτσι για να εκμηδενίσω το προηγούμενο σχόλιο μου...

χχχχχχχχχχχχχχχχχ

diva είπε...

χα χα
Πεταλούδι μου Maya
Καλή μας ημέρα:-)
Ευχαριστώ πολύ..

Unknown είπε...

ΟΥΑΟΥ!!!

{Δεν εννοώ την οδό αλλά το σέρβερ ;) }

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη σκέψη θα ήταν να σου πω: Μην προκαλείς...

Όμως αν δεν προκαλέσης εσύ, που έχεις τα φόντα και τα προσόντα...

Γι αυτό σου λέω: Κάνε ό,τι νομίζεις. Έτσι κι αλλιώς, θα είναι καλό.


____________
Για το «άλλο» τήρησα αιδήμονα σιγή λόγω σεβασμού, έτσι όπως αρμόζει. Εσύ που με ξέρεις θα το έχεις ήδη καταλάβει.

diva είπε...

Αναμοχλευτή μου
..όπως είπα πρόσφατα : "δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευγενική=αρεστή..να είμαι ειλικρινής=αξιόπιστη , με ενδιαφέρει"

_____________________
Αναγνωρίζω την πρόθεση της στάσης.
Σε ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Ουφ! Όταν είδα λινκ να έρχεται απ' αυτό το ποστ σε μένα φοβήθηκα ότι θα σχολίαζες τα του τσατ ρουμ βασικά. :)
Πάντως πρέπει να είσαι η μοναδική που ασχολήθηκε τόσο διεξοδικά και σοβαρά με το GGD.

diva είπε...

nikan
Τα εν chat μη εν post
(lol)
Ασχολήθηκα με το GGD αφενός επειδή προσκλήθηκα, αφετέρου επειδή αναγνωρίζω τη μειονότητα των tech girls.
Ήμουν περίεργη για το τι θα έβλεπα.
Απογοητεύτηκα βέβαια αλλά σαν κίνηση τη θεωρώ εξαιρετική.

Ανώνυμος είπε...

愛情小說,中部人聊天室,校園正妹牆,美女遊戲,情色文學,免費影片,性愛,色情影片,h漫,免費成人影片,免費視訊,成人電影,遊戲口袋,做愛,台灣論壇,我的遊戲口袋,性愛,情趣,SEX,手機遊戲,校園正妹牆,伊莉論壇,哈啦聊天室,情色小說,A漫,自拍,成人文章,plus論壇,hilive,中部人聊天室,台灣論壇,aio,色情網站,色情漫畫,遊戲區,85cc免費影片,色情影片,aio,情色論壇,免費遊戲,成人漫畫,色情影片,情色網,sogo論壇,sogo論壇,85cc免費影片,伊莉討論區,情色網,色情,微風論壇,色情漫畫,A漫,手機遊戲,色情,情趣,a片免費看,080聊天室,成人,玩美女人,85cc免費影城,自拍,愛情公寓