Τετάρτη

Κατά τα άλλα.... Δημόσια Δεδομένα Δικά μας Δεδομένα

Τετάρτη
Updated

Επειδή βιάζομαι να διαβάσω..(και όχι να προβάλω την φατσούλα μου - η δική μου είναι τουλάχιστον χαριτωμένη- στην τηλεόραση)

Μερικές γρήγορες παρατηρήσεις- πληροφορήσεις


Η πρωτοβουλία 4Δ αφορά την Απαίτηση και το Δικαίωμα να έχει ο Πολίτης πρόσβαση σε κάθε είδους Δημόσιο έγγραφο (δείτε εδώ)Όλα όσα ζητούνται στη λίστα , υπάρχουν αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμα (για πρακτικούς τεχνικά λόγους ή εξαιτίας αποσαθρωμένης διαστολής της ερμηνείας ή της εφαρμογής των νόμων)


Η δυνατότητα (και το δικαίωμα) επεξεργασίας σηκώνει πολύ συζήτηση ή ελάχιστη κοινή νοημοσύνη


Και η αγγλία μη θαρρείτε πως έκανε τίποτα σπουδαίο. Τρόπο ψάχνει για να τρέξει το θέμα, διότι η δυσκολία είναι στο How to permit
[..έτσι... επειδή μας το πλασάρετε ως παράδειγμα προς μίμηση]Το παραμύθι του editing αφήστε το. Είναι ή γελοίο ή επικίνδυνο..
Ή θα αναδημοσιεύουμε part of the information με link σε ολόκληρη τη πηγή, ή ..τίποτα


Κατά τα άλλα ο Διάλογος για τα Δημόσια Δεδομένα Δικά μας Δεδομένα, περνά από request permission ..από τον owner του wiki
[Δε μπορεί δηλαδή ο καθένας να παρακολουθήσει "ελεύθερα" τη συζήτηση]Υ.Φ.
5Δ από μένα..για να με θυμάστε ή για να μη με ξεχάσετε

____________________________

Μετά το σχόλιο του Ν.Δρανδάκη στην ανάρτηση του Dealsend "Η Πεντάμορφη και το Τέρας",

"deal, μετάνιωσα αμέσως μετά τα πρώτα σχόλια που έκανα στο μπλογκ της ντίβας. Και μετανιώνω ακόμα πιο ασχημα όταν βλέπω να συνεχίζεται ένα θέμα ηλίθιο με άρθρα όπως το δικό σου.

Εννοείται ότι συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα λές, αλλά το μείζον είναι να μην ασχολούμαστε με μαλακίες. Για το θέμα της καμπάνιας, επειδή η εκπροσώπηση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνεται με rotation (αυτά είναι ασόβαρα πράγματα) θα ρωτήσω τους συμμετέχοντες στο wiki αν θέλει κάποιος άλος να εκπροσωπεί την κινηση δημόσια να μοιράσω στους δημοσιογράφους το τηλέφωνό του και να απουρθώ.

Για τη Μπέττυ τσακαρέστου, δεν ξέρω γιατί έχω φτάσει στο σημείο να απολογούμαι για τους ανθρώπους που έχω πιλέξει να συνεργάζομαι και να με βοηθούν με τι γνώσεις τους σε όσα κάνω.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αυτή είναι ανύπαρκτη δικτυσκά έτσι κι εγώ μέχρι τώρα ήμουν ανύπαρκτος πανεπιστημιακά. Όπως αυτή έκρινε ότι μπορώ να τη βοηθήσω να εισάγει το μάθημα των social media στη σχολή της (χωρίς να έχω διδακτορικά) έτσι κι εγώ της ζητώ να συμμετέχει στις διαδικτυακές μου πρωτοβουλίες βοηθώντας με με τι γνώσεις και την απίστευτα ορθή κρίση της για χιλιάδες πράγματα.

Στην καμπάνια επίσης προσθέτει το επιστημονικό της κύρος, κάτι που απαιτούν οι δημοσιογράφοι όταν μας καλούν να μιλήσουμε για αυτήν.

Η μιζέρια εκ μέρους μου τελειώνει, δεν ασχολούμαι με τα κόμπλεξ της οποιαδήποτε ντίβας."


Σε εμένα προσωπικά δεν έχουν μείνει άλλες απορίες και ο προβληματισμός για αρκετά από τα κίνητρα της πρωτοβουλίας 4Δ, έλαβε τέλος.

12.10.08