Κυριακή

What part of the phrase “open the web gates” u didn’t get?

Κυριακή

Οφείλω να επισημάνω πως εάν το κείμενο που ακολουθεί αφορούσε έντυπη δημοσίευση , ο τίτλος θα ήταν:
«Πώς η δύναμη των link εξαντλείται στη δημιουργία διαδικτυακών γκέτο»


Το γκέτο (ghetto) είναι μια περιοχή όπου άνθρωποι συγκεκριμένης εθνικότητας ή θρησκείας ζουν ομαδικά, εθελοντικά ή υποχρεωτικά, σε ήπια ή έντονη απομόνωση. Η λέξη ιστορικά αναφέρεται σε περιορισμένες οικιστικές ζώνες όπου υποχρεώνονταν να ζουν οι Εβραίοι• αλλά σήμερα αναφέρεται σε οποιαδήποτε φτωχή αστική περιοχή. Τα αρχικά γκέτο βρίσκονταν στη Βενετία και άλλα εμπορικά κέντρα της βόρειας Ιταλίας• ο αντίστοιχος Γερμανικός όρος ήταν Judengasse, και ο Μαροκινός αραβικός mellah.
[Βικιπαιδεία ]


Σε μία αρκετά γενική ταξινόμηση ιστολογίων όσον αφορά στη θεματολογία τους, συναντούμε : προσωπικά ιστολόγια, πολιτικά, κοινωνικά, επιστημονικά, τεχνολογικά, ειδησεογραφικά και ..σκανδαλοθηρικά.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία των προσωπικών ιστολογίων – εφόσον και το δικό μου blog υπάγεται σε αυτή τη κατηγορία- οπωσδήποτε κατανοώ πως ριζοσπαστικές κινήσεις που στοχεύουν σε μία συλλογική διαδικτυακή αντίδραση, συνήθως συναντώνται στις υπόλοιπες κατηγορίες- τουλάχιστον σε θέματα πρωτοβουλιών.

Έτσι, αν επισκεφτεί κανείς τα top ιστολόγια που αναγράφονται σε διάφορες σελίδες (έστω με αρκετά ρευστά κριτήρια) θα αντιληφθεί σύντομα πως συναντά τους ίδιους 10 ανθρώπους να περιφέρονται ως οι πιο active – στην καλύτερη περίπτωση – ή ως μεσσίες των αλλαγών και της εξέλιξης – στη χειρότερη.
Κι αυτό οπωσδήποτε δεν θα ήταν ιδιαίτερα κακό – αντιθέτως θα ήταν επιθυμητό- εάν κατόρθωνε να ελκύσει ένα σημαντικό ποσοστό «αδιάφορων» στις ρηξικέλευθες κινήσεις /ειδήσεις/πρωτοβουλίες.

Αντιθέτως παρατηρώ , αρκετό καιρό τώρα, πως ακόμα και στις περιπτώσεις που οι «άνευ συγκεκριμένης θεματολογίας» ιστολόγοι εμπλέκονται με όποιο τρόπο στα καυτά θέματα των active bloggers , η όποια συμμετοχή (ακόμα και η απλή αναφορά) παύει μετά την πάροδο ενός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος.

Παρατηρώ link σε εκδηλώσεις που όμως πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να ενημερωθεί (well…ο «άσχετος» επισκέπτης θα βαρεθεί dudes να κάνει κλικ). Παρατηρώ δεκάδες – για να μη πω εκατοντάδες- link στην ίδια συγκεκριμένη δεκάδα η οποία με τη σειρά της βαυκαλίζεται αυτοαναφορικά χωρίς εντέλει να μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί το απλούστερο: πως όλες οι κινήσεις επιθυμούν να ελκύσουν την προσοχή των μη ενημερωμένων και άρα σε αυτούς και για αυτούς θα πρέπει όλα να αναρτώνται με έναν much different way.

Στα πολιτικά ιστολόγια , η ξύλινη γλώσσα που έδιωξε τους διαδικτυακούς χρήστες από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, προκαλεί ακόμα ένα – αστραπιαίο αυτή τη φορά- ζάπινγκ.
Οι, προπαγανδιστικού ύφους, αλλεπάλληλες επιθέσεις στο κατεστημένο δε, κατορθώνουν μία άνευ προηγουμένου απέχθεια ύστερα από τρία με τέσσερα ποστ. Και τελικά …καταλήγει κανείς να αντιλαμβάνεται μία πεντάδα πολιτικών αναλυτών του διαδικτύου (διευκρινίζω πως καμία ειρωνεία δεν υπάρχει στον χαρακτηρισμό που αποδίδω εφόσον πράγματι μπορούμε να μιλούμε για πολιτική ανάλυση των πολιτών ακόμα και αν οι πρωτεργάτες αποτελούν συνεργάτες πολιτικών κινημάτων) να αυτό-αναφέρεται , δημιουργώντας μία δομή αδύνατη να ανοίξει τις πύλες της σκέψης – πόσω μάλλον του διαλόγου- στους επισκέπτες.

Στα τεχνολογικά , η αναφορά ενός link σε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία– όπως έγραψα και προηγουμένως- αν δε συνοδεύεται από ένα σύντομο και όσο το δυνατότερο απλοϊκό intro πληροφοριών, αφήνει την πόρτα εσαεί κλειστή σε κάθε νέο επισκέπτη.
Επισκέπτομαι σχεδόν όλα τα ιστολόγια της κατηγορίας Mentors (στο αριστερό sidebar του ιστολογίου μου) αν όχι καθημερινά, οπωσδήποτε πολύ συχνά.
Συνήθως αντιλαμβάνομαι «με τη μία» την σπουδαιότητα μίας είδησης οπότε προσδιορίζοντας το μέγεθος τους ενδιαφέροντος σε προσωπικό επίπεδο, ακολουθώ το link ή όχι.
Εγώ όμως, όσο και αν υποστηρίζω πως ανήκω στην κατηγορία «μέσος χρήστης», έχω διαβάσει..3000 άρθρα για την τεχνολογία και το διαδίκτυο. Παρακολουθώ κι ένα μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα. Συνεργαζόμουν μία οκταετία με ένα έντυπο τέτοιας θεματολογίας. Έχω λοιπόν μία «ισχυρότερη» αντίληψη σημαντικότητας και οπωσδήποτε βρίσκομαι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μου από ό,τι ένας ιστολόγος με ρομαντικές αναρτήσεις (ο οποίος όμως πολύ πιθανό να αγοράζει το έντυπο που ανέφερα και να διαθέτει τα καλύτερα γκάτζετ). Αυτός ο ιστολόγος βλέποντας απλά μία περίεργη λέξη που φέρει link μέσα σε μία ενθουσιώδη παράγραφο προτροπής, φοβάμαι πως δε θα ακολουθήσει τον σύνδεσμο εάν προηγουμένως δεν έχει επεξηγηθεί και μάλιστα με σύντομο και σαφή τρόπο, η σημασία του link.
[Καταλαβαίνω πως εάν σας έδινα εδώ 2-3 παραδείγματα θα ήταν ευκολότερη η περιγραφή αυτού που εξηγώ, αλλά αρνούμαι να δώσω link στην ίδια συγκεκριμένη δεκάδα η οποία τελικά παρόλη τη γνώση, τη διάθεση και την ικανότητα, κατόρθωσε να μετατρέψει , τουλάχιστον την ελληνική μπλογκόσφαιρα, σε ένα καλο-στημένο γκέτο]


Η προτροπή μου και τελικά ο λόγος που ήθελα να αναρτήσω αυτές τις σκέψεις (διαπιστώσεις) ήταν ουσιαστικά ένα μήνυμα που ήθελα να στείλω:
Dudes, η αλληλο -υποστήριξη μεταξύ δέκα «ικανών» (ή «σχετικών»- πάντως σίγουρα όχι ειδημόνων), δεν πρόκειται να φέρει κανέναν…venture capital(ist) ούτε σε επίπεδο επιχειρηματικών επιτευγμάτων ούτε σε επίπεδο πολιτικών συμμετοχών.
Στόχος σας πρέπει να είναι, να ανοίξετε τις πύλες του web στους επισκέπτες όχι μόνο επιδεικνύοντας αλλά εξηγώντας και συζητώντας (σχεδόν απόλυτη απουσία σχολίων παρατηρείται) με τον κόσμο που δεν μπόρεσε ή επέλεξε να μην επιθυμεί να ασχοληθεί , αποκαλύπτοντας μία πραγματικά καινούργια οπτική, μία κυριολεκτικά νέα κοινωνική συνείδηση.
Αυτή, της πραγματικής δύναμης (και όχι της απλής δυναμικής) του διαδικτύου.24 Τόλμησαν:

Unknown είπε...

Η αλήθεια είναι πως για να πατήσεις ένα λινκ πρέπει να σου έχει κινηθεί το ενδιαφέρον.
Αλλά πάλι, από την άλλη, γιατί να πολλαπλάσιάζεις την παρουσία της ίδιας πληροφορίας;
Δεν ξέρω, πολύπλοκο...
(Σου έχω πεί πως ποτέ δεν ενημερώνωμαι από το δίκτυο, παρά μόνο κατεβάζοντας επιστημονικά άρθρα συγκεκριμένου θέματος από elsevier, όπου και πάλι τα τυπώνω;)
Αστεοειδής, αστεροειδής! :ppp

Tali είπε...

Aνήκω στους αδιάφορους χρήστες
με προσωπικο ιστολογιο
που βαριεται θανασιμα
να ακολουθησει λινκ
και αν θελησει
να ενημερωθει
για ειδησεογραφικα /κοινωνικα δρωμενα
ΑΚΟΥΕΙ
(και οχι βλεπει γιατι εκεινη τη στιγμη ντυνεται ταυτοχρονωςκαθοτι παντα αργοπορημενη)


........ΛΥΡΙΤΖΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


-Επισης για την γκετοποιηση πιστευω ακραδαντα οτι ο τ α ν
δεν προκυπτει κατω απο ρατσιστικες συμπεριφορες η εθνικες αναταραξεις

υφισταται κατω απο ανασφαλεις συμπεριφορες
και ελλιπει στοιχεια αυτοεκτιμησης...

ειναι δε φαινομενο που παρατηρειται στις εξαθλιωμενες κοινωνικα , οικονομικα και πνευματικα ομαδες.

Καποιος που εχει πραγματι το αστρο
-να πει δεκα πραγματα
-να πεισει γι αυτα
και
-να προχωρησει να κατακτησει αλλα,

δεν εχει αναγκη υποστηριξης , αυλης , αυλοκολακων και φυσικα
γκετοποιησης

Εχω γινει αντιληπτη sono sigura!!

bacccccciiiiii mia Diva!:)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η κατάρα των κλασικών ΜΜΕ έφτασε και στην γειτονιά μας.
Το σύνδρομο της AGB.
Και ως εκ τούτου τα ΤΟΠ ιστολόγια είναι "αναγκασμένα" να υποστηρίξουν την θέση τους στις αντίστοιχες λίστες
Η εναλλαγή των ποστ, μέσα από την οποία εξασφαλίζεται η επισκεψιμότητα, είναι ταχύτατη και ασφαλώς ο χρόνος που μένει για ουσιαστική "κουβεντούλα" στα παράθυρα των μπλογκς είναι ελάχιστη
Και βέβαια ο αριθμός των αναγνωστών στους ιστότοπους μειώνεται διαρκώς μιας και η αιτία της ύπαρξης τους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσωρινή κατασκευασμένη «τάση της αγοράς» να αναδείξει το καινούργιο θέλοντας απλώς να επιβεβαιώσει τον παραδοσιακό ρόλο των κλασικών ΜΜΕ.
( Όλοι θυμόμαστε την διαρκή αναφορά τους στα μπλογκς και το ύφος που ακολουθούσε κάθε μια τους )
Μια καλή και δημιουργική χρονιά να χεις

diva είπε...

Drthr
Σαφώς και δεν έχει νόημα ο πολλαπλασιασμός της πληροφρίας αλλά δεν είναι κακό να εξηγείς με δυο λογάκια τι στο καλό είναι αυτό στο οποίο με τόσο ενθουσιασμό κατευθύνεις τους επισκέπτες σου (ειδικά εάν έχεις συμμετάσχει στη δημιουργία)

Ο καθένας ενημερώνεται για θέματα που τον ενδιαφέρουν με ποικίλους τρόπους αλλά εγώ αναφέρομαι σε θέματα που αποτελούν μία είδηση ή μία πύλη σε μία διαφορετική γνώση.

Τριγυρίζοντας στο διαδίκτυο και δη στη μπλογκόσφαιρα , έχει συμβεί πολλές φορές να ενδιαφερθούμε για πράγματα που ίσως σε άλλη περίπτωση να μη μας απασχολούσαν.

Όλοι αυτοί λοιπόν που βρίσκονται εδώ έχοντας κάτι νέο να πουν ή να δείξουν , ας το κάνουν με στόχο το ευρύ κοινό και όχι την δεκάδα του γκέτο τους.

π.χ. αν γράφω στίχους, ο στόχος είναι να με διαβάσουν όχι μόνο οι καλλιτέχνες αλλά και άλλοι,
αν τάσσομαι υπέρ ενός κόμματος , στόχος είναι να με ακούσουν και όσοι ψηφίζουν κάτι διαφορετικό κ.ο.κ.

{αστεροειδής; πού; εμένα εννοείς;-ρ}

diva είπε...

Talisker
χμ...
Δεν έχει τύχει ποτέ να ακολουθήσεις ένα "άσχετο" λινκ από μία ανάρτηση;

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι οπσωδήποτε ένας πιο συνήθης τρόπος ενημέρωσης αλλά εγώ φερ'ειπείν που εργάζομαι μπροστά σε pc με σύνδεση στο internet, ξέρω πως αυτό που θα ακούσω στις ειδήσεις το μεσημέρι ή το βράδυ θα έχει ήδη δημοσιευτεί στα μπλογκ δέκα φορές από την ώρα που σνέβει.
Επίσης ακόμα και ως επαγγελματική διαστροφή, ενδιαφέρομαι να μαθαίνω για καινούργια πράγματα, για πρωτοβουλίες. Ενδιαφέρομαι να ακούσω τους "πάντες". Κάτι που ομολογώ πως δε συμβαίνει (εφόσον είναι και πρακτικά αδύνατο) στη συμβατική μου ζωή.

Εφόσον λοιπόν είμαι εδώ και απέχω ..one click away από αυτό που έχεις να μου πεις, γιατί να μη το κάνεις με τον σωστό τρόπο;
Γιατί με αποκλείεις με κλειστά wiki και απανωτά λινκ μεταξύ δέκα "κουμπάρων" του διαδικτύου;
Μήπως επειδή θεωρείς (μη δίνεις σημασία στο δεύτερο πρόσωπο- έτσι μου βγήκε:-), πως από εμένα δεν έχεις να κερδίσεις;
Μέγα σφάλμα.
Από εμένα τον απλό χρήστη έχεις να κερδίσεις. Όχι από τους "ομοίους" σου.

Σκέψου τώρα (γλυκιά μου tal) πως το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκάδας στην οποία αναφέρομαι στηρίζεται οικονομικά στην απήχηση των πεπραγμένων τους.
Άδικος κόπος. Δε νομίζεις;

Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκα με κάποιον ο οποίος ήθελε να χρηματοδοτήσει μία καλή ιδέα στο διαδίκτυο. Όταν του μίλησα για τα greek startups και γενικά την μπλογκόσφαιρα (ιδεα δεν είχε κι ας ανήκε στον εκδοτικό χώρο), σκέφτηκα να του προτείνω να πάμε μαζί σε μία συζήτηση για τέτοια θέματα. Ύστερα όμως αντιλήφθηκα πως σε αυτές τις εκδηλώσεις μαζεύεται η ίδια πάντα δεκάδα ανθρώπων (κυρίως) κι ένοιωσα τόσο "απέξω" που τελικά πρότεινα κάτι εντελώς διαφορετικό στον άνθρωπο.

Ελπίζω να έβγαλες άκρη από την φλυαρία μου:-)
Ευχαριστώ για τα φιλιά. Ανταποδίδω:-)

diva είπε...

Kapetanie μου
Έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα των απανωτών ποστ που δεν αφήνουν "χώρο" για συζήτηση.
Έχω την εντύπωση πως το λάθος που συμβαίνει είναι αυτό που ανέφερα και στο προηγούμενο σχόλιο.
Νομίζουν πως η απήχηση και το όποιο κέρδος θα έρθει από τους "ομοίους". Μα, το διαδίκτυο αυτή τη δύναμη ενισχύει. Πως μπορείς να φέρεις κοντά σου τους πάντες. Όχι μόνο τους "ίδιους".

Κι ενώ τελικά (πέτυχες διάνα και σε αυτό) τα εναλλακτικά μέσα δημιουργήθηκαν με τη δυναμική του ανταγωνισμού, κατέληξαν να γλείφουν ασύστολα τα παραδοσιακά στο όνομα της συμβατικής δημοσιότητας.
Απογοήτευση..

Τα παραδοσιακά ΜΜΕ από την άλλη, αφού έριξαν τα ψίχουλα της προσοχής στο διαδίκτυο "μας" ξεγέλασαν με τον πιο φτηνό τρόπο. Προσφέροντας απλή δημοσιότητα και κερδίζοντας έτσι έδαφος (ισχύ, κύρος) σε όλο το χώρο του νετ.

Καλή Χρονιά Καπετάνιε

Kaveiros είπε...

Ευγενικά καυστική(μαζί σου!)

Talisker είπε...

Naturalmente :)
και εβγαλα ακρη !!
εσυ λογω και δημοσιογραφικης ιδιοτητας και ειδικευσης ειναι φυσικο να εχεις αλλα ενδιαφεροντα και αλλου ειδους αναζητησεις και με ενδελεχη οπως σε ξερω τροπο γιατι ταυτοχρονα δουλευεις πανω στο αντικειμενο.
Καποιος μεσος χρηστης σαν και μενα ομως που εχει μεσανυχτα απο ορολογιες στατιστικες και οικονομικες απολαβες μεσω του νετ
σιγουρα δεν θα ακολουθησει λινκ αναλογα..και ουτε καν θα ψαξει ..διοτι ειναι και κουραστικο και διοτι παρατηρω σε μενα τουλαχιστον μια πληρη ανυπομονησια να διαβασω κατι οσο πιο συντομα γινεται και να μην ειναι και μεγαλο ..

ΕΥΣΥΝΟΠΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ που λενε..
(αυτο ειμαι σιγουρη οτι ειναι παρενεργεια της αδρανειας του μυαλου στο νετ)

Τεσπα στο θεμα,
αν και μεσαια ομαδα , με θεωρω πολυ δυσκολη στο να κατακτησει και να προκαλεσει το ενδιαφερον μου καποιος απο τη δεκαδα και μαλιστα να μπω και στη διαδικασια να περασω τις συμπλήγαδες..

Δες με σαν δειγμα μιας ερευνας ,

αυτο θελω να σου πω...
Αν απογοητευουν εσενα
που αυτα τα παιζεις στο ενα δαχτυλο
σκεψου ποσο κουραστικα και αποτρεπτικα ειναι για καποιον σαν και μενα
που στο φιναλε οπως ειπαμε καλυπτεται με τη Νετ γιατι δεν δουλευει πανω στον υπολογιστη...

Μαλλον

να μην το σκεφτεις εσυ:)

-ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!!


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΥΓ ..καλα τα καταλαβα??:::)))))))

andreas είπε...

... το έχω ξαναπεί:
όλα αυτά που κατά καιρούς σκέφτομαι (ίσως και κάπως συγκεχυμένα) εσύ τα κατηγοριοποιείς και τα κάνεις συγκεκριμένα.
Κι αυτό είναι καλό και ξεκούραστο (για μένα)...
επιπλέον το συγκεκριμένο ποστ βάζει και κάποια πράγματα στη θέση τους...
Όχι τίποτε άλλο, γιατί υπάρχουν μερικοί που νομίζουν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα (με τα μπλογκς τους)...
Καλή βδομάδα!

SUN W KNIGHT είπε...

Τα ιστολόγια είναι τόσο ανούσια όσο και η κοινωνία που αντιπροσωπεύουν...
Καλή χρονιά...

Masterpcm είπε...

Αγαπητή diVa, καλή χρονιά και από εδώ.
Μιας και το δικό μου καλύβι, προσωπικό και παρά τη φύση του επαγγέλματός μου, άσχετο με τεχνολογικά και τα τοιαύτα, ασχολήθηκε και θα συνεχίσει με ότι με απασχόλησε σε ατομικό επίπεδο, δεν μπορώ να επιφέρω άποψη για τα αμιγώς τεχνολογικά blog, τα οποία και δεν παρακολουθώ, εκτός τυχαίας συνάντησης σε κάποια βόλτα.
Συμφωνώ σαφώς πως αν επιχειρείς να γνωρίσεις κάποιο νέο καλούδι, πρέπει και να γίνεις πιό αναλυτικός... επιβάλεται θα έλεγα..

Για το ύφος blog, σαν το δικό μου ας πούμε θα έλεγα πως πάλι μια σχεδόν κλειστή ομάδα, επισκέπτεται ένα αντίστοιχα σχεδόν κλειστό κύκλο, με δεδομένη την επαναλειψιμότητα των σχολιαστών. Αυτό σαφώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό, αντίθετα μάλιστα, πιστεύω πως έχει κάνει ο καθένας τις επιλογές του και με βάση αυτές κινείται σε χώρους που θεωρεί ενδιαφέροντες, οικοίους κατά ένα τρόπο. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Θα μπορούσα να πώ, πως μια χαρά είναι κι έτσι :-)

Καλημέρα σας.

diva είπε...

Kaveiros
Λέω να διατηρήσω στο στυλάκι:-)
Καλή Χρονιά και πάλι ΠΟιητά μας

diva είπε...

Talisker
"Καποιος μεσος χρηστης σαν και μενα ομως που εχει μεσανυχτα απο ορολογιες στατιστικες και οικονομικες απολαβες μεσω του νετ
σιγουρα δεν θα ακολουθησει λινκ αναλογα..και ουτε καν θα ψαξει"

Για μένα, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.
Να μπορέσει κανείς , χρησιμοποιώντας τα μέσα του διαδικτύου να τραβήξει την προσοχή ακόμα και των πιο αδιάφορων.
Δε βλέπω φως όμως..

(ευσύνοπτο και περιεκτικό;! χα χα δε παίζεσαι)

{Κατάλαβες τα πάντα ΤΕΛΕΙΑ!}

Καλημέρα μεγαλειοτάτη:-)

diva είπε...

andreas
Δε με ενοχλεί τόσο που πιστεύουν πως ανακάλυψαν την πυρίτιδα:-) [εφόσον εγώ γνωρίζω πως καθόλου δεν είναι έτσι:-],
με ενοχλεί που ενώ έχουν , έστω το σικέ status να ελκύσουν την προσοχή και να διαδώσουν νέα γνώση, κάθονται και αλληλοχαριεντίζονται...

Καλή εβδομάδα, φανταστικέ δικηγόρε μου

diva είπε...

Sun w knight
Διαφωνώ..οριζοντίως και καθέτως:-)
Οι ανούσιοι σιωπούν ή απλώς σαχλαμαρίζουν στη συμβατική τους ζωή.
Όποιος κάνει τον ..κόπο να ανοίξει pc και οθόνη για να μιλήσει, αποκλείεται να είναι ανούσιος.
Καλή Χρονιά και από εμένα

diva είπε...

Masterpcm
Αντιλαμβάνομαι τη λογική σας καθώς και τις συνήθειες που έχετε επιλέξει ως κατευθυντήρια γραμμή στη διαδικτυακή σας παρουσία,
όμως αλήθεια..δε θα ακολουθούσατε - ακριβώς εξαιτίας της φύσης της δουλειάς σας- ένα ενδιαφέρον link? (αν βέβαια δινόταν με ενδιαφέροντα τρόπο)
Και τι γίνετε με τα πολιτικά ιστολόγια;
Γιατί έχω την εντύπωση πως γράφουν δέκα και διαβάζουν οι ίδιοι δέκα;
Μα..δεν είναι αυτός ο στόχος νομίζω..

Σας εύχομαι - και πάλι- μία καλή χρονιά
Καλημέρα

Unknown είπε...

Ωωω
Συγνώμη, ξέχασα να βάλω link για τον αστεροειδή και σε μπέρδεψα :ppp

diva είπε...

Drthr
lol
Τώρα μάλιστα!
Εξηγήθηκαν όλα:-)
Καλημέρα Γόη

koulpa είπε...

δε βρίκα όρεξη χθές να σχολιάσω..:):)
για να δούμε.. δε θυμάμαι καθαρά.. αλλά

νομίζω ότι άρχισα να μαθαίνω να διαβάζω

μόνος μου και κριφά.. (χαχα απο νωρίς το

έπιασα.. δεν εγγυόμαι για τη λακωνικότητα

του σχολίου:):)).. άρχισα από τα μεγάλα των

εφημερίδων.. έτσι εξηγήται ιχως ότι

ταίριαξα κάπως αυθέραιτα ήχους με σύμβολα..

κι αργότερα στάθηκε σχεδόν αδύνατο να

ακολουθήσω τις σωστές αντιστιχίες..:):) μου

άρεσε ότι διάβαζα να έχει αρχή μέση και

τέλος.. σιριακά.. με εκνέυριζαν οι

παραπομπές και οι ασυνέχειες στο κήμενο..

αλλά για να καταλάβω όσο τω δυνατόν τι

θέλει να πεί.. τις διάβαζα πάντα.. και

συνεχίζω να ακολουθώ ακόμα όλες τις

διαδικτυακές παραπομπες..:):)

για να δούμε.. εγώ τα ταξινομώ διπολικά..

συμπαθείς/αντιπαθείς ιστολόγοι..

ενδιαφέροντα μη ενδιαφέροντα ιστολόγια.. θα

έλεγα και γνώμης/γνωσης.. αλλά τώρα

τελευταία δε τα ξεχωρίζω έυκολα.. δεν είναι

και η γνώση μια κοινά αποδεχτή γνώμη;..

μεχρι να ανεραιθεί απο κάποια άλλη

γνώμη;:):)

μμμμ.. νομίζω ότι μόνο προσωπικά ιστολόγια

υπάρχουν.. αυτά που τάσονται κάτω από

κάποια σημαία δεν είναι ιστολόγια..:):)

ποια είναι τα τοπ ιστολόγια; και με ποια

κρητίρια; τα δικά μου τοπ είναι καμιά

40αρια.. και εναλλάσονται κατά καιρούς..

κανένα δεν είναι αυτηρά πολιτικό.. κάποια

έχουν μεγάλη επισκεψημότητα (όχι τεράστια)

και κάποια μικρή.. κάποια με ενδιαφέρουν

θεματικά.. κάποια απλά συμπαθώ τους

ιδιοκτήτες.. δεν είμαι πια αδιάφορος.. αλλά

δε μπορώ και να ενταχθώ κάτω απο κάποιο

κίνημα..:):)

μου αρέσει η ψιλοκουβέντα.. αλλά μου λείπει

και η σοβαρή συζήτηση.. δεν έχει τύχει να

πέσω σε σοβαρή συζήτηση σε χώρο σχολίων.. ή

θα συμφωνώ.. ή θα βλέπω από τα λεγόμενα των

συμετεχόντων ότι δεν υπάρχει λόγος να

προβάλω τις διαφωνίες μου..:):)

μα ποια είναι αυτή η δεκάδα; εγώ σε ποιό

παράλληλο σύμπαν ακολουθώ links και δεν

τους βλέπω;.. μάλον δε φορώ τα κατάλληλα

γυαλιά:):) γιατί να θέλουν να ανεβάσουν την

αναγνωσημότητά τους; εγώ μπορώ να

διαχήριστώ μικρό αριθμό φίλων.. το ένα

τρίτο περίπου από αυτόυς που θέλω..:):)

εκτός της ξύλινης γλώσσας.. αποθητικό είναι

και το αποτέλεσμα κάθε πολιτικής..:):) η

προπαγάνδα με κράτισε μακρυά απο την

πολιτική για πολλά χρόνια.. δυσκολέυτικα να

ξεχωρίσω τα κοματικά απο την πολιτική..

όπως δυσκολεύομαι ακόμα να ξεχωρίσω τα των

ομάδων με τα αθλητικά..:):) το δε κατεστημένο.. είμαστε εμείς.. και πως να το χτυπήσουμε;:):)
ωχ με καλεί το καθήκον!!!!:):)
τέλος πρώτου μέρους θα επανέλθω αργότερα:):)
την προσωρινή καληνύχτα μου:):)

diva είπε...

koulpa
[Είστε απίστευτος:-) Αρχίζω με αυτό και συνεχίζω]
Ανήκετε λοιπόν σε αυτούς που ακολουθούν τις παραπομπές.
Άρα - υποθέτω- ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις, υπηρεσίες (ε ναι..ευθύνομαι κι εγώ για καμιά διακοσαριά σας register:-) καθώς και τις απόψεις.
Γιατί δε σας έχω δει ποτέ να σχολιάζετε σε κάποιον της "δεκάδας" του γκέτο;
Διότι εάν δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό σε κάποιον, να επισημάνω πως ανήκετε στους σχολιαστές των οποίων τα σχόλια είναι 99,9% ακριβώς πάνω στο θέμα (ή τα θέματα) του post. Συμμετέχετε πραγματικά απαντώντας με άποψη στην άποψη.
Πώς και δε νιώσατε να "μιλήσετε" σε αυτούς τους (ποδ)-ηγέτες του χώρου;
[ρητορικό το ερώτημα..έτσι κι αλλιώς]

Δεν κρίνω ποιο ιστολόγιο είναι ενδιαφέρον και ποιο όχι.
Αναφέρω απλά την διαπίστωση πως παντού (friendfeed, plurk, twitter etc) συναντάς την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ πεντάδα (δεκάδα συμπληρώνεται με τους συμβατικούς δημοσιογράφους που παίζουν το ρόλο των κουμπάρων) να ανταλλάσσει απόψεις σε έναν διάλογο που θυμίζει μια μονόπρακτο..ή ίσως τις αδερφές του τσέχωφ!

[Θα σας αποστείλω ιδιαιτέρως τη λίστα των golden boys plus girl(s) της μπλογκόσφαιρας κι αν κάνω λάθος, ξέρω πως θα μου το πείτε]


Η δυσανασχέτηση μου έγκειται στο γεγονός πως οι περισσότερο αυτών έχουν πραγματικά κάτι να πουν και να (επι)-δείξουν, παρά ταύτα ασχολούνται με ένα σουρεαλιστικό τσιλίκι στη φτωχογειτονιά τους, αφήνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου έξω από κάθε ενημέρωση (ή interactivity).

Αυτά προς το παρόν και από εμένα. Ώρα για..διασκέδαση:-)
Καλό βράδυ

koulpa είπε...

μέρος δεύτερον (και καταυδρομένον):):)

λοιπόν.. για τα τεχνολογικά ιστολόγια.. δε μπορώ να πω πολλά.. τεχνολογικό είναι κατά τη γνωμη όσα ενημερώνουν για την παραγωγή/κατασκευη κάποιου αντικειμένου.. πχ ηλεκρτονικά μηχανουργικά ναυπηγικά προγραμματιστικά.. ή βοηθούν στη χρήση των ανωτέρω.. όσα προβάλουν νέα και γκαζτετ.. τα θεωρώ ενδιαφέροντα.. αλλά μάλλον lifestyle.. δυστυχώς δεν έχω βρεί παρα ελάχιστα ελληνικά.. αλλά καλύπτομαι κάπως απο ξένα τα οποία αλιέυω κυρίως απο αναζητήσεις στο γούγλη και στο γιουτιουμπι..:):)
χαχαχα επισκέφτικα κι εγώ όλα τα ιστολόγια στη λίστα μέντορς.. και βρίκα πολλά και ενδιαφέροντα.. έτσι δε κατάφερα να επανέλθω εγκαίρως..:):) τωρα που το σκε΄πτομαι ψάχνω μια δεκαετία άρθρα και σάιτς τεχνολογικά στο διαδίκτυο.. μάλλον κι εσείς πρέπει να έχετε διαβάσει πολλαπλάσια των 3000..:):).. δε έχω αντίληψη συμαντικότητας..(ο καθένας με τις κλήσεις του:):)).. αλλά έχω αναπτύξει ένα αυτοματισμό για τα (λίγα ) μη ενδιαφέροντα:):)
το γιατί δε με έχετε δεί να σχολιάζω σε πολλά απο αυτά.. το απάντησα κάπως στο προηγούμενο σχόλιο.. πιό αναλητικά.. για να σχολιάσω κάπου.. πρέπει να έχω διαβάσει και κατανοήσει το ποστ και όλα τα λινκ.. σε όσο βάθος μπορώ.. να έχω διαβάσει και κατανοήσει όσο το δυνατόν όλα τα σχόλια.. και να έχω δέι λίγο την ιστορία του ιστολογίου.. και πως ο ιστολόγος αντιμετοπίζει τον σχολιασμό.. πολλύ συχνά κάπου σκοντάφτει η διαδικασία.. ιδικά στο τελευταίο στάδιο.. αν δω ότι δεν απαντά ή απαντά επιλεκτικά και συγκαταβατικά δε μπένω στο κόπο..:):)
[αναμένω τα γκλολντεν λινκς:):)]
γιατί δυσανασχετήτε; όπως βολεύεται ο καθένας.. κι εγώ θα ήθελα μεγαλήτερη πηκοιλία τεχνικών ιστολογίων στα θέματα που με ενδιαφέρουν.. αλλά στην ελλάδα όπως στην ελλάδα..(όπως τα βρήκες νύφη όχι όπως τα έμαθες.. που λέει η παριμία).. ευτυχώς που υπάρχει το www.. αλλά ζυλέυω λίγο την αμερικάνική αγορά..:):)
πωπωπω παρασύρθηκα πάλι.. αλλά έτσι είναι δόσε χώρο στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι.. (εγώ περιορίστηκα κάτω απο το κρεβάτι.. πάλι καλά:):))
την καληνύχτα μου.. πάω και στο επόμενο επι τέλους:):)

diva είπε...

koulpa
Πράγματι στους Μέντορες βρίσκει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως επίσης του επιτρέπεται να πλησιάσει το γκέτο:-)
Τι θεωρείται σημαντικό τεχνολογικά;
χμμ...ωραία ιδέα για ποστ μου δώσατε:-))))
[για αυτό και δε θα απαντήσω εδώ:-]

Μα προφανώς κι έχετε δίκιο στο θέμα του σχολιασμού.
Ο κομμεντοχώρος είναι η διαδραστικότητα των μπλογκ. Εάν δεν συνδιαλέγεται ο ιστολόγος με τον επισκέπτη, δε μιλάμε για μπλογκ αλλά για κάποιο παραμορφωμένο είδος ιστολογείν.

Δυσανασχετώ με τη λογική "κοίτα ποιος είμαι..κοίτα τι κάνω" αλλά οκ..ζούμε τις βρεφικές ασθένειες της ματαιοδοξίας..

:-)

Ανώνυμος είπε...

dude
auto to blog einai parakseno.
i think that you think.
Sxedon paranomo.
:)

diva είπε...

Το εκλαμβάνω ως κοπλιμέντο.
welcome