Πέμπτη

Find people

Πέμπτη

Έχω γράψει αρκετές φορές για την απάντηση που δίνω όταν μου ζητούν επαγγελματική κάρτα [google me] , όπως επίσης έχω εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους [εγώ προσωπικά] προτείνω επικοινωνία via e-mail και όχι via phone or mobile [υποθέτω πως με δυσαρεστεί η instant επικοινωνία].
Το γεγονός πως είμαι εγγεγραμμένη [και active] στα δημοφιλή social network , ενισχύει την πιθανότητα να με βρει κάποιος ευκολότερα στο web παρά έξω από αυτό.

Όλα τα social network διαθέτουν δυνατότητα είτε αναγραφής e-mail λογαριασμού, είτε αποστολής άμεσου μηνύματος. By default δε, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση «ειδοποίηση στο e-mail μου» [εγώ φροντίζω συνειδητά να έχω ενεργοποιήσει αυτή τη ρύθμιση] , οπότε είναι απίθανη η περίπτωση να μη λάβω ..την πρόθεση έστω, επικοινωνίας.

Το μόνο flaw είναι πως σε αρκετά social network δεν μπορείς να δεις αυτές τις πληροφορίες παρά μόνον εάν είσαι και εσύ εγγεγραμμένος, αλλά…τι είναι ένα register παραπάνω;

Πώς μπορούμε λοιπόν να επικοινωνήσουμε με κάποιον του οποίου την ύπαρξη ήδη γνωρίζουμε [ φίλο ή επαγγελματία]


1. Google them. Θα εκπλαγείτε από τις πληροφορίες που ίσως βρείτε εάν γκουγκλάρετε το δικό σας ονοματεπώνυμο [ και αυτό το έχω ξαναγράψει ]. Είναι πολύ πιθανό να εντοπίσετε το άτομο [ή την εταιρεία] που αναζητάτε, είτε σε έναν προσωπικό του διαδικτυακό χώρο, είτε σε ένα business site, οπότε εντοπίζετε e-mail address και ιδού η πρόσβαση.

2. Facebook them. Εάν είστε εγγεγραμμένοι στο facebook, ένα επώνυμο αρκεί για να εμφανιστούν λίστες ολόκληρες [200.000.000 έφτασε το πλήθος των μελών]. Στο fb υπάρχουν όλες οι δυνατότητες επικοινωνίας. E-mail, message, μερικές φορές ακόμα και τηλέφωνο.

3. Linkedin them. Το Linkedin είναι το πιο σοβαρό site ..βιογραφικών. Και εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές διόδους επικοινωνίας [εφόσον αναγράφονται και οι διαδικτυακοί χώροι των μελών, στα προφίλ τους]

4. Λίγο έως πολύ, το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα social network [youtube, myspace etc.] Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι μάλιστα πως πολλοί χρήστες [ οι οποίοι είναι πραγματικά ενεργοί ] συχνά προβάλλουν διαφορετικές διευθύνσεις e-mail οπότε εάν δεν λάβετε απόκριση από έναν λογαριασμό, πιθανότατα θα λάβετε από έναν άλλο.

ή

5. Για όσους επιμένουν στον..τηλεφωνικό εντοπισμό, υπάρχουν οι White pages του ΟΤΕ [όπως μπορείτε να δείτε, στη σελίδα κάτω δεξιά υπάρχουν και διεθνείς κατάλογοι]




Καλή επιτυχία Sherlocks :-)





Υ.Φ. Η ψηφοφορία για το 6ο diVcast συνεχίζεται. Μάχη..ψήφο με ψήφο δίνουν οι επιλογές κόμπλεξ και e-learning/e-working. Vote!






12 Τόλμησαν:

CyberEddie είπε...

Πολυ ωραίες οι πληροφορίες σου και το ξέρεις γιατι τις έχεις χρησιμοποιήσει και η ίδια όπως και γω.

Αυτο που θέλω να πω είναι να αφηνουμε εγωισμους και να ψάχνουμε τα σωστά άτομα για την δουλειά μας και να μείνει στην μπάντα ο "εγω τα ξερω όλα" έλληνας που έχουμε μέσα μας.

Unknown είπε...

Τηλέφωνο - τηλέφωνο...
Κάνεις τις δουλειές σου γρήγορα και τελειώνεις.

Το δίκτυο είναι τόοοοσο αργό...

koulpa είπε...

..ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα κατά τη γνώμη μου.. τουναντίων τα μέσα καταδεικνίουν το χαρακτήρα και τους σκπούς μας.. εεεε.. μια καταπιεσμένη διάθεση αμπελοφιλοσοφίας..:):)
αρχικά έιμαι γουγλομανης.. και ναι έχω βρεί τα απίθανα κατα καιρους.. κυ΄ριως αυτά που δεν έψαχνα και δεν ήξερα καν ότι με ενδιαφέρουν.. συνήθως βρήσκω ότι/όποιον ψάχνω με τα μέσα που αναφέρετε.. πλήν μιας φοράς που αναγκάστικα να καταφύγω στα προδεκατετιών μέσα.. τήλεφωνα γνωστους κλπ.. αλλά μια φορά;.. τι ψυχή έχει μιά φορά;:):)
την καλημέρα μου:):)

diva είπε...

Cybereddie
Ήθελα να "υπενθυμίσω" πως υπάρχουν δυνατότητες επικοινωνίας χωρίς το άγχος του χρόνου και την πίεση της άμεσης απόκρισης.
Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το facebook για να εντοπίσω gmail λογαριασμό του διευθυντή στο "εξαποδώ" όταν το εταιρικό e-mail είχε υπερφορτωθεί από κάποια εορταστικά email.
Πολλές φορές έχω βρει διευθύνσεις και τηλέφωνα από καταστήματα.

[το ξέρω πως τα ξέρεις αλλά άφησε τα να βρίσκονται καταγεγραμμένα:-]

Αυτή την ξερολίαση να θυμηθώ να την βάλω πρώτη πρώτη στα κόμπλεξ:-)

diva είπε...

Drthr
Όταν θα μου τηλεφωνείς λοιπόν και θα σου λέω: μιλάω στο άλλο, κλείσε..μη δυσανασχετείς αν τηλεφωνώ μετά από δύο ώρες γιατί κάποιος ή κάποια ήθελε να φλυαρίσει!

[το έχω πει εδώ και χρόνια: δεν είναι το δίκτυο αργό- εμείς είμαστε γρήγοροι:-]

diva είπε...

koulpa
Αμπελοφιλοσοφία;
:-ο
Why not μωρέ;-)
Μα με το google βρίσκεις τα πάντα! (αρκεί βέβαια να ξέρεις τι ζητάς διότι εκεί συνήθως είναι το θέμα)

χα χα
τι ψυχή έχει μια φορά;
χα χα

Καλό απόγευμα κουλπίε:-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πραγματικά έτσι όπως φτάσαμε σήμερα είναι ευκόλότερο να βρεις κάποιον μέσω δικτύου, παρά on line. Αρκεί να ελέγχει τακτικά τα e-mail και όλα τα σχετικά και να μην τα έχει απλά ακι μόνο για φιγούρα και αναγραφή σε κάποια κάρτα (έχω κι εγώ blog, είμαι κι εγώ στο facebook).

diva είπε...

Δείμε μου
Είναι και αυτό ένα θέμα σαφώς.
Αλλά μιλώντας για κάποιον *ενεργό* στο web θεώρησα πως το..checking e-mails είναι εκ των ων ουκ άνευ.
[αναγράφονται σε επαγγελματικές κάρτες οι παρουσίες στο facebook?!]

..Καλή μας ημέρα

Unknown είπε...

Τί'χες Γιάννη,
τί'χα πάντα...

diva είπε...

Drthr
..ποιον Γιάννη ξέρουμε μωρέ;!

iLiAs είπε...

...δεν υπάρχει δικαιολογία να μην έρθει κάποιος σε επικοινωνία μαζι σου, να πει ότι δεν σε βρηκε...
..χμ..απο την άλλη αν δεν εχει Internet (για οποιοδήποτε λόγο)..τοτε τι??

Δημιουργικό ΣΚ να περάσεις Ειρηνη :)

diva είπε...

iLiAs
Και ποιος τολμά να μην έχει ίντερνετ στην Ελλάδα;! [αστειεύομαι]
Αφού από παντού μας "πυροβολούν" με την αύξηση της διείσδυσης στο ίντερνετ!!


:-)
Καλό σαββατοκύριακο γλυκέ μας ποιητή