Τρίτη

Το ουέμπ σας και μια λίρα

Τρίτη

Σε μία από τις πρόσφατες ψηφοφορίες για τα divcast , μία other επιλογή που προτάθηκε ήταν «ποιες υπηρεσίες θα ήθελε να δει η diva στο web».
Για ευνόητους λόγους αντιγραφής ιδεών [διότι ήδη συνέβη μία φορά και δεν θα υποπέσω στο ίδιο σφάλμα δις] δεν θα αναφέρω ποιες υπηρεσίες ονειρεύομαι.

Θα επισημάνω για τρισχιλιοστή φορά όμως πως η χρήση προσδίδει αξία και αν η χρήση υπολείπεται γνώσεων ή σκοπού, απαλείφεται κάθε πρόθεση , διάθεση και φυσικά δυνατότητα παραγωγικής διαδικασίας.

[Ακόμα και η σαχλαμάρα όταν είναι διασκεδαστική και ευφυής- έστω χαριτωμένη – παράγει μία κάποια ευφορία/ όπερ είναι αρεστή και εκτιμάται]

Ας καταμετρήσουμε λοιπόν μερικά δεινά της μοίρας μας στο web / δεινά τα οποία όταν συναντούν την diva σε σεληνιασμένη φάση, μπορούν να οδηγήσουν σε διαδικτυακό «φονικό» ενώ υπό φυσιολογικότερες συνθήκες, της προκαλούν ακράτητο χλευαστικό γέλωτα [και άπειρες κουτσομπολίστικες ατάκες στις prive συνομιλίες της μετά του διαδικτυακού και όχι μόνο περιβάλλοντος της/ διότι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάτε και θα αναφέρω επίσης για τρισχιλιοστή φορά είναι πως διαδικτυακό αποτέλεσμα δεν είναι η διαδραστικότητα μεταξύ των θαμώνων του ουέμπ αλλά η διαδραστικότητα με το εκτός web universe / κοινώς το mouth to mouth αλισβερίσι].


Έχουμε και λέμε λοιπόν:


1. Άρθρα [ ο Θεός να τα κάνει ] χωρίς link στην πηγή. [π.χ. έρευνα έδειξε…η έρευνα διεξήχθη από…] What «Από»? Πού είναι η πηγή; Πληρώσατε για να χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα της έρευνας εσείς που τα αναδημοσιεύετε έχοντας διαφημίσεις στους ιστοχώρους σας; Κι άντε…μεταξύ σας αυνανίζεστε απ’την "τάχα" μαγκιά αλλά honestly πιστεύετε πως όλοι ηδονιζόμαστε απ’τα μοιραία κάλλη σας;

2. Διαδικτυακή tv. Μισό λεπτό να κυλιστώ στο πάτωμα γελώντας και επανέρχομαι. [……] What διαδικτυακή tv; Διαδικτυακή tv είναι να αναμεταδίδεις ντοκιμαντέρ του bbc και να παίρνεις συνέντευξη από τον κολλητό και την γκόμενα σου; Αυτό, μικρά μου τίποτα, είναι το πάνελ της Βάσια Λόη σε κάποιο μπιλιαρδάδικο. Όχι , διαδικτυακή tv.

3. Τάσσομαι σαφώς υπέρ της διαφάνειας [χίλιες φορές θα το φωνάξω: ο σκοπός δεν είναι να γίνουμε όλοι άγιοι αλλά να υπάρξουν μηχανισμοί που δε θα μας διευκολύνουν να γινόμαστε αμαρτωλοί], των δημόσιων δεδομένων [δικών μας δεδομένων/ όλοι ονειρεύονται να γίνουν google στη θέση της google] υπό προϋποθέσεις και κατόπιν συζήτησης , αλλά εφόσον διάγουμε περίοδο πολιτικής εμμονής στο διαδίκτυο , θα μπορούσα να έχω τα βιογραφικά των εθελοντών του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού κλπ; Διότι μερικά από τα κείμενα που διαβάζω φέρνουν στο νου κατακλυσμό παιδικών αναμνήσεων με το «λόλα να ένα μήλο» [ενίοτε και «λώλα να ένα μίλο»] κι αναρωτιέμαι εάν οι πολιτικοί ηγέτες αντιλαμβάνονται τη φαιδρότητα του αποτελέσματος [η οποία σαφώς και συζητείται σε οργιώδεις ρυθμούς στα εξωδιαδικτυακά πηγαδάκια/ είναι και που λίγο έως πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας κι είναι επίσης που καμιά πενηνταριά είναι οι επί πληρωμή ακτιβιστές του πολιτικού λόγου στο web--> το οποίο είπαμε χίλιες φορές: δεν είναι κακό/ αλλά κακό είναι να συγχέεις την αμοιβή με την ιδεολογία και να προσωποποιείς την υπό σύμβαση εργασία με την πολιτική σκηνή]

4. Πάμε στο twitter. Είναι γνωστό πως εύκολα και με μικρό κόστος μπορεί κανείς να αποκτήσει χιλιάδες followers [να τους κάνει τι, θα ρωτήσω]. Οι Έλληνες είναι λίγοι. Οι σταθεροί [που εργάζονται μπροστά σε pc κι έτσι μπορούν να εμπλέκονται συχνά] ακόμα λιγότεροι. Επίσης είναι γνωστό πως όποιος χρησιμοποιεί το twitter διαφημιστικά έχει διπλές και τριπλές περσόνες. Εμφανίζεται λοιπόν ο τυχαίος χωρίς site/blog στο bio του κι αρχίζει τις τσαχπινιές, διότι ο έλληνας κακομοίρης χρήστης του ουέμπ ζει με την ανάμνηση των chat rooms. Who r u? , ρώτησα κάποιον πρόσφατα που άρχισε τα νάζια μόλις μπήκε. «Μα έχω την φωτογραφία μου και το όνομα μου», απάντησε «και με ρωτάς ποιος είμαι;». Well, για να κλείσουμε κι αυτό το θέμα cause darlings time is money. Χωρίς content στο web , sorry αλλά u just do not exist as a person.

5. Επίσης στο twitter αναγκαζόμαστε να υπομένουμε τον κατακλυσμό των επαναλαμβανόμενων δημοσιεύσεων. Και δώσ’του το link του post. Και ξανα-δώσ’του το ίδιο link στο ίδιο post. Κι άντε το link από το twitter στο friendfeed ,από το friendfeed στο blog κι από το blog κάπου αλλού / σαράντα τέρμενα! Κι άντε ξανά απ’την αρχή σε λίγο.. Dudes drop ..logged out. U r pathetic noise.-

6. Πάμε πάλι στους πολιτικούς [τους ελάχιστους έστω που εκτίθενται πλέον και στο web]. «Απαντήσεις live» έδωσε η κυρία Ν.Μ. Μα φιλτάτη κυρία, ο σκοπός είναι να δεχτείτε τις ερωτήσεις live! Όχι να δώσετε τις απαντήσεις [σε κάποιες ερωτήσεις] on camera! Ας δώσω μία δωρεάν συμβουλή: Ο κόσμος του ελληνικού διαδικτύου χρειάζεται ειδικό μενού και πολύ προσεκτικό σερβίρισμα. Focus.

7. Περί ανωνύμων ρεμπεσκέδων ασυνουσίαστων εις τους αιώνας αμήν. Εκτίθεμαι επώνυμα. Καλή κακή στραβή χαριτωμένη σοβαρή ηλίθια σέξι, δείχνω το πρόσωπο και λέω το όνομα μου. Υμείς κύριοι on the other hand είστε Τα Απόλυτα Τίποτα. U do not exist in my universe. Αφαιρώ την δυνατότητα υποβολής ανώνυμων σχολίων. Show me a blog content or a name to get in here, or else..drop dead.Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με το κλασικό πλέον άσμα της diva’s.


[I’ll be around]

32 Τόλμησαν:

Thibet είπε...

αυτο το αν δεν εχεις περιεχόμενο δεν υπάρχεις, τα σπάει!
και συμφωνώ και διαφωνώ με αυτά που πρέπει και δεν πρέπει στο νετ, για την web tv, πρέπει να δεις το πως το κανουν έξω, λέει σαν πλατφόρμα...
το μεγάλο λάθος είναι να μην κάνεις reset kai reboot όταν σκέφτεσαι υπηρεσίες στο δίκτυο... όσο πιο hardcore brainstorming apo zero level κάνεις τοσο πιο καλές πραγματα έχεις να προσφέρεις και να πάρεις στο νετ. Η μεταφορά κλασσικών πραγμάτων/καταστάσεων στο δίκτυο... χμ, μονο αποτυχία είναι
/g

Spy είπε...

Σα να λέμε: "Η diVa πήρε τ' όπλο της"!

Ποιος σας "βίδωσε" πρωινιάτικα πάλι;
:)

pmitsiou είπε...

Αμα να ειναι τόσο δύσκολο το ομπι ουεμπ κενόμπι, εγω δε ξαναματαγράφω. Δυό μπλόγκα είχα και τα άφησα να χορταριάσουν εδω και κάτι μήνες.

Unknown είπε...

Ψιτ...
Θα περάσω για έλεγχο στα ταμεία σου...

kostis-b είπε...

Ηρεμήστε καλή μου.
Δεν έχουν χρεία τόσα «γκάζια».

Ο διατελών ειλικρινώς υμέτερος ,
μετά της προσηκούσης υμίν υπολήψεως,
Κωστής Μπ.

mistiriO/S είπε...

Ίσως η λίρα να είναι και πολύ...

dimrac είπε...

Ντιβάκι μου συμφωνώ στα περισσότερα! Απλά προσπαθείς και συ όπως και μετρημένοι λίγοι ακόμη να τονίσουν την μιζέρια και την επιδειξιομανία στο gr Web, να αλλάξουν τα πράγματα..αλλά το Ελληνικό εμπορικό, Μαρκετινγκ κτλ. να βρίσκονται σε σύγχυση με αποτέλεσμα όλα αυτά που λες.. με απελπιστικά απελπισμένους ερασιτέχνες και άσχετους με τα βασικά, μη ύπαρξη οργάνωσης,εμπειρίας,αντίληψης και καινοτομίας στην σκέψη, με μίζερα Ελληνικά (στην Ελλαδα) μυαλά και αρπακολλατζίδικες αποτυχημένες αρπακτές προσπάθειες!Σε ενα OC πού είχα πάει,ένα VC τους(-μας) τα ξεμπρόστιασε κατάματα και ρεαλιστικά,ενημέρωσε για τις Ελληνικές προοπτικές,αλλά το Ελληνικό πεισματικό "αρρωστημένο" δαιμόνιο μετακίνησε την μαλ@κία της τηλεόρασης στο Ελλ.WEB όπως λες και συ ΑΛΛΑ και αντίστροφα!!;-) Άρα "ερασιτεχνική παρουσίαση και conne!" gotit? δεν μπορώ άλλο βαρέθηκα..θέλω να φύγω. Σόρυ σε κούρασα Ειρήνη μ! luv u ;-)

takis είπε...

Είνα κάποιες στιγμές που ήθελα νάμαι "Ο Ανώνυμος".. να ακούω μπινελίκια.....

Δηλ. και τώρα σιγά το όνομα που έχω...

koulpa είπε...

xaxaxa.. και του μπογιατζή ο κόπανος..:):)
χαχαχα έιναι θέμα ορισμού της σαχλαμάρας.. για μενα είναι ακριβώς ότι δεν μπορεί να είναι χαρητομένο.. και οπωσδήποτε οχι ευφυές..:):)
1.έχω την εντύπωση ότι βάλετε συγκεκριμένων στόχών.. που αγνωώ..:):)
2.διαδικτιακή τιβι; είναι ζητούμενο;..:):)
3.χαχα η διαφάνια του γυαλιού.. εαρτάται απο τη βρώμα που έχει επάνω..:):)
4.twitt twitt twitttwitt!! το κόκκινο κουμπακι το όκκινο κουμπάκιιιι!!!:):)
5.όρα 4..:):)
6.μμμμ δε ξέρω.. αμφιταλαντεύομαι.. όχι μωρέ.. ας απαντούν κάπως.. όπως.. αστους να εκτεθούν..:):)
7.χαχαχα γκουγκλιστε με γκουγκλίστε με.. με γκουγκλιζω κι εγώ περιόδικώς.. για να σιγουρευτώ για την ύπαρξή μου..:):)
χαχαχα λαμβάνει μέγεθος εμμονής το θεμα του άσματος..:):)
μμμμ υπερέβειν πολλαπλώς το όριον των 140 χαρακτήρων..:):)
την καληνύχτα μου:):)

diva είπε...

thibet..
Περί διαδικτυακής τηλεόρασης Master ,γνωρίζεις καλά πως χρειάζεται σοβαρότητα.
Ε..αυτό είναι κάτι που μας λείπει..εθνικώς.
Παρθενογενέσεις δεν υπάρχουν αλλά η χρήση και ο τρόπος παρουσίασης οφείλουν να υπηρετούν συγκεκριμένα κριτήρια πρωτοπορείας, προσφοράς και εξέλιξης.
Στα υπόλοιπα περί διαδικτυακής συμπεριφοράς, είπα την άποψη μου την οποία θεωρώ πασιφανώς δικαιολογημένη [ίσως με ολίγη υπερβολή προς υπερτονισμό].
Ευχαριστώ πολύ

diva είπε...

Spy..
Η δίβα δε βιδώνεται.
Ξεβιδώνει τις πύλες των γκέτο:-)

diva είπε...

Κύριε Παντελή..μας,
Είδα τα βλόγια σας. Κακώς τα αφήσατε να αραχνιάσουν. Φέρετε ευθύνη [όοοοχι δε θα σας λυπηθώ] για την σαχλαμάρα που κυκλοφορεί εφόσον της επιτρέπετε να υπάρχει μόνη χωρίς σοβαρό αντίλογο σε περιεχόμενο.
Περιμένω άμεση ανάκαμψη [διότι όπως διαπιστώσατε εγώ είμαι καλή καλή αλλά άμα τα πάρω γίνομαι πολύυυυ κακή:-]
Ευχαριστώ πολύ:-)

diva είπε...

Drthr..
'μένα έκανες ψιτ ορέ σκορδογονιδιασμένε;
Κόπιασε κόπιασε.. [κι άμα βρεις ταμείον..βάλε με να φάω σκορδάτο κοτόπουλο]

diva είπε...

kostis-b..
Και πολύ καλά κάνετε και διατελείτε υμέτερος γιατί καμιά δεκαριά σας έχω έμπιστους/ αν με εγκαταλείψετε κι εσείς, θα μείνω μόνη να πολεμώ τους ανεμόμυλους.
[και τι να την κάνεις την ζωή χωρίς γκάζια;]

diva είπε...

Mistirios..
κάλπικη σαφώς:-)

diva είπε...

dimrac..
Chief
..
σε περίμενα:-)
Τόσα keywords αλήθειας , πρώτη φορά μαζεύτηκαν.
Μιζέρια, Επιδειξιομανία, Απελπιστικά Ανίκανοι ερασιτέχνες, Αρπακτές και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα των κοκόρων...αντί να εξελισσόμαστε στο web,μεταφέρουμε περισσότερη ανοησία στα εκτός web.
..Κι όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις..αλλά λίγη σοβαρότητα μωρέ..τι ζητάμε..λίγη σοβαρότητα..
[μη ξαναπεις οτι με κούρασες ..θα αρχίσω να νιαουρίζω άγρια!:-]
Φιλιά πολλά

diva είπε...

takis..
Ρε συ γείτονα..μα τους θεούς [και τις θεές] του ουέμπ ώρες ώρες αδυνατώ να σε καταλάβω..
Τι ανώνυμος είσαι μωρέ;
Αφού σε ξέρω!
[χα χα]
Λίγα έχεις γράψει και του λόγου σου νομίζεις που να σε..ξεμπροστιάζουν;
αμ..γνωριζόμαστε όλοι γείιιιτονααααα

diva είπε...

koulpa..
χα χα χα χα
Βρε τον μπογιατζή!
χα χα χαχ
1. βάλω κατά παντός..ανεύθυνου
2. είναι ..απαιτούμενο
3. εδώ άζαξ:-ρ
4. ααα εγώ αν δω κουμπάκι πρέπει να το πατήσω!
5. παρά;
6. απαιτώ σοβαρότητα στην έκθεση/ είμαι βιτσιόζα
7. να σας γκουγκλίσω κουλπίε μου.."σάματις" θα πληρώσω εισιτήριο;

[έχετε το ελευθέρας στο πλήθος χαρακτήρων/ είστε ο βασιλιάς των κομεντοχώρων μου από..παλαιοτάτων χρόνων:-]
Καλό ξημέρωμα:-)

CyberEddie είπε...

Diva μου,

γενικά το web είναι ένα απίστευτα γρήγορο πράγμα. Πριν προλάβεις να δεις κάτι, εχει βγει το επόμενο. Για αρχή θα πω ότι σεν ελληνική κοινωνία web δεν εχουμε reflex. Απλά πράγματα. Μέχρι να κοινηθεί κάτι οι "έξω" είναι στο επόμενο και εμείς μένουμε να συζηταμε την διαφορά φάσης που έχουμε!

Για τα υπόλοιπα άσχημα του ελληνικού web απλά θα πω ότι έρχονται από την ελληνική κοινωνία και σαφώς είναι η έλλειψη πολλών πραγμάτων όπως γενική παιδεία, που τα μετακομίζουν και στο διαδίκτυο.

Παρθενογεννέσεις υπάρχουν, αλλά και οι αντιγραφές κακό δεν κάνουν άμα γίνουν με μέτρο, καλύτερη αισθητική και θέληση για εξέλιξη.

Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το ποσοστό των ανθρώπων που είναι σε λάθος θέσεις! Ενας ποταμός λάθος επιλογών που σαν συνέπεια έχουμε να προσπαθουν να κρατηθουν με νυχια και δόντια, και με πολυ κακή προοπτική καθώς δεν αγαπούν αυτό που κάνουν.

Εδω γυρω και τα λέμε ...

KitsosMitsos είπε...

Καταρχάς, έχω λιώσει από τον τίτλο και μόνο.
Μπαίνοντας μετά στο κείμενο, ομολογώ ότι αρκετά από αυτά κάτι μου θυμίζουν, κάτι μου θυμίζουν...
Νταν! Νταν!
Καλημέρα

Unknown είπε...

Κατάλαβα...
Στην απέναντ' ακτή κι εσύ...

Φράνσις είπε...

Προχθες διαβασα σε μια εφημερίδα, δήλωση "κακιασμένη" ,καποιου μεγαλοστελέχους της google: "το twitter ειναι το mail του φτωχού"... τα σχολια δικα σας, μιας και πιο μπασμενη στα διαδικτυακά από ημάς(ο πληθυντικος μεγαλοπρεπείας).Για τα υπολοιπα δεν κανω σχόλιο, φοβαμαι το σπαθι σας.Το νιώθω να τρεμει στο θηκαρι του.Εύχομαι να ειναι πάντα επτοιμοπόλεμο για να αντικρούει σπαθιά ιδίου φυράματος.. Καλη σας μερα κυρια μου.

Talisker είπε...

εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι ειναι το τουιτερ κι αυτο ολο με τους ...παρακολουθητες.....με αγχωνει..ετσι δεν μπορω να πω κατι εξυπνο η να κρινω κατι που δεν ξερω
-αφηνψ μονο την καλησπερα μου γιατι εχω καιρο να ρθω και ευελπιστω σε ενα κατατοπιστικο σχολιο:::)))

χχχχχχχχ

So_Far είπε...

Ναι, αυτό με τη greek web tv με "εντυπωσίασε" ,
ειδικά μόλις διάβασα ποιοι σκοπευουν να ανακατευτούν με το εγχείρημα - γιατί κακά τα ψέμματα για τόσο πολύ μπροστά δεν τους έχω -
Και θυμήθηκα εκείνο το ανέκδοτο με τον υδραυλικό που τον ρωτάνε αν ξέρει από διαστημόπλοια και απαντάει:
Έλα μωρέ, μια τσιμούχα, ένα παξιμάδι και λίγη κάνναβη θέλει μετά θα πάρει φωτιά ο κ@λος του και θα φύγει"
Καλή σου μέρα και δύναμη , σέρνεται αμετρέπεια και βλακεία εκεί έξω

diva είπε...

cybereddie..
Για τις λάθος συμπεριφορές στο web, πιστεύω πως μί αλύση είναι η συνειδητότητα [γνώση] όσων παρακολουθών. Εάν αυτός που παρακολουθεί αντιληφθεί το λάθος, θα πάψει να ενισχύει τις κακές συμπεριφορές δείχνοντας ανοχή κι έτσι αυτές θα εκλείψουν.

Εμένα με ενοχλεί που το ελληνικό web έχει μετατραπεί [δεδομένων των συνθηκών] σε καραγκιοζ' μπερντέ από άτομα με σοβαροφάνεια αλλά χωρίς καμία σοβαρότητα. Επίσης παρατηρώ σχεδόν απόλυτη έλλειψη ηθικής..

Περί λάθος ανθρώπων σε λάθος θέσεις ..θα με αναγκάσεις να γράψω ποστ:-)

Καλή μας ημέρα φίλε μου

diva είπε...

KitsosMitsos..
χα χα
Με ποιον μοιάζεις..μωρέ με ποιον μοιάζεις, όπως έλεγαν και στην ελληνική ταινία:-)
Καλημέρα

diva είπε...

Drthr..
Μέχρι εκεί θα μυρίζει το σκόρδο..

diva είπε...

Miss auburn..
Δεν αναγνωρίζω τι ήθελε να πει ο ποιητής με τη φράση που αναφέρετε , δεδομένου πως τόσο το twitter όσο και το gmail, είναι δωρεάν. Εκτός αυτού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες, εφόσον το ένα είναι κυρίως "δημόσιο" ενώ το δεύτερο "ιδιωτικό" στο επίπεδο της επικοινωνίας..αλλά τέλος πάντων..
Πολύ συχνά σπουδαίοι άνθρωποι λένε μεγάλες βλακείες..
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια κινητικότητα στο θηκάρι αλλά τίποτε άγνωστο στον χώρο:-)
Πολύ καλημέρα μας ξωτικό μας

diva είπε...

Talisker..
Μεγαλειοτάτη εσείς πάντα εντός θέματος είστε..
κι όπου δεν είστε είναι γιατί νοιώθετε την δυσωδία..
Καλή μας ημέρα

diva είπε...

So Far..
Με λιώσατε με το ανέκδοτο:-)
Περί διαδικτυακής τηλεόρασης,
αναφερόμουν σε αυτή που υπάρχει.
Για αυτή που..έρχεται έχω μία κάποια ελπίδα.
Είναι όπως στο θέμα ανεύρεσης συντρόφου.
Περισσότερο απογοητεύεσαι όταν έχεις κάποιον και αποδεικνύεται λίγος παρά όταν δεν έχεις κανέναν, διότι τότε νιώθεις και μία κάποια ελπίδα. Λες..ίσως..να..
Καλή μας ημέρα:-)

Unknown είπε...

Σκορδοστούμπ' τό 'κανες...

Talisker είπε...

Μυριζει το Τουιτερ??
εμ σας τα ελεγα Τσουγδοτατη

κι εχω εχω το χαρισμα ναι

παρακαλω πειτε τα μου αναλυτικα με την πρωτη ευκαιρια..

θα σας περιμενω στην σκαλα!!

χχχχχχ

φιλια!