Παρασκευή

Human Rights [yea right..]

Παρασκευή


Είδα την είδηση χθες στο twitter.

why not?, σκέφτηκα.
Γράφουμε τόσες άλλες ανοησίες κάθε μέρα..

Το βράδυ ακολούθησα τον σύνδεσμο που συνόδευε την είδηση.
Ένα web event- cool
Με οδηγίες όσον αφορά στην σύνταξη και προώθηση του event – fail
Topics to Consider
Learn More About Human Rights
How To Join Bloggers Unite
Your blog post could

Come on now

Ακόμα κι εγώ που αρέσκομαι στη δόμηση κανόνων, αναγνωρίζω πως οι κανόνες μπορούν να τεθούν μόνο σε προσωπικό επίπεδο ρύθμισης.

Έτσι εξαφανίστηκε σχεδόν κάθε ενθουσιασμός για την συμμετοχή στην ιδέα ..
Σχεδόν, όμως..

Διότι ήρθαν στο μυαλό διάφορες σκέψεις και ειδήσεις οι οποίες μπλέχτηκαν και κίνησαν μία διαδικασία καταγραφής πολλών και διαφορετικών γεγονότων.

[I]
Ένα από τα καθήκοντα μου στην εργασία που είχα μέχρι πρότινος, ήταν η διαχείριση ενός λογαριασμού e-mail.
Αν σκεφτείτε τώρα πως το e-mail ήταν λογαριασμός πολιτικού προσώπου, καταλαβαίνετε τι μπορεί να έφτανε εκεί σε καθημερινή βάση.

Αλλαγή σκηνικού
[II]
Στα social network συναντάς μία απερίγραπτη, αέναη, καλπάζουσα, δραματουργική σχεδόν υπερ-ευαισθησία σε θέματα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Από την προστασία των μεταναστών έως την σωτηρία των γυναικών που βιάζονται και σκοτώνονται στην Σομαλία , από την αγιοποίηση των ακτιβιστών έως την ανακίνηση πολιτικών ζητημάτων μπροστά σε απεργίες πείνας, από την λύτρωση των ναρκομανών έως την υποστήριξη των συνδικαλιστικών ζητημάτων, οι bloggers είναι παρόντες με μία μεγαλοκαρδία [που αποτελεί ασθένεια] και ένα δάκρυ να κυλά στο μάγουλο [sic] μπροστά σε κάθε βασανιστικό στίγμα που φέρει ένα ανθρώπινο σώμα ή μια ψυχή.

Πάμε πιο δίπλα
[III]
Είχα θυμώσει πολύ τότε που “έπρεπε” να μιλήσουμε…
Κι όχι φυσικά επειδή είμαι τόσο αναίσθητη ή τόσο απαθής , αλλά γιατί εγώ σε αντίθεση με πολλούς άλλους, δίνω ίση βαρύτητα βασανισμού και στα καθ’ημών τεκταινόμενα τα οποία σε μια κοινωνία που πολεμά τον ρατσισμό και τις διακρίσεις παρουσιάζουν [πιστέψτε με] σχεδόν παρόμοιες τραγωδίες με αυτές που ζουν τα πλήθη των αδύναμων ανά την υφήλιο.

Ας ανοίξουμε το παράθυρο
[IV]
Σε αυτό το ιστολόγιο δεν έχω γράψει ποτέ για τους μετανάστες
[Μα, τι να γράψω; Ήρθα από την επαρχία στην πρωτεύουσα ως οικονομικός μετανάστης στη χώρα μου κι αν αποφάσιζα να καταγράψω την ταλαιπωρία , την απομόνωση, τον αγώνα για επιβίωση και την εκμετάλλευση , δε θα μου έφταναν ούτε 30,000 σελίδες σε δεκάρι font]

Σε αυτό το ιστολόγιο δεν έγραψα ποτέ για τις διακρίσεις
[Τι να γράψω; Που εν έτη 2009 ακόμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το τρίπτυχο γυναίκα – σπουδή – άποψη κι όλα τα αποδοκιμαστικά σχόλια ή mail που έλαβα ποτέ στην διαδικτυακή μου ζωή επιχειρηματολογούσαν [sic] αναφορικά με το φύλο μου και τις σεξουαλικές μου επιδόσεις – οι οποίες με έναν κβαντικό τρόπο , κατά τους επικριτές μου, έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο των σπουδών μου [!] ή της εργασίας μου [:-/]- συνάγοντας συμπέρασμα δείκτη νοημοσύνης;]

Σε αυτό το ιστολόγιο δεν έγραψα ποτέ για την ομοφυλοφιλία
[Τι να γράψω; Που ενώ όλοι σχεδόν εκσπερματώνουν σε δηλώσεις *υπέρ* αυτών των ανθρώπινων επιλογών [ενίοτε , επιλογών της φύσης], χασκογελούν σαν καθυστερημένα πεντάχρονα μπροστά σε ένα βιντεάκι που αρκεί να δείξει μία αναπαράσταση ομοφυλοφιλίας ώστε να καταστεί ξεκαρδιστικό;]

Σε αυτό το ιστολόγιο δεν έγραψα ποτέ για το Αφγανιστάν
[Τι να γράψω; Που όταν ήρθε ο αδερφός μου από εκεί και μου εξιστόρησε σκηνές με γυναίκες να μαστιγώνονται στην αυλή , όχι ως αιχμάλωτοι πολέμου αλλά ως αιχμάλωτοι συζυγικού βίου, εμείς εδώ σχεδόν αποκρύπταμε όσα απλά και ρεαλιστικά αποκαλύπτει το Syriana;]


Αυτό το ιστολόγιο, μάχεται για το ανθρώπινο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Κι αξιοπρέπεια θεωρεί, την απόφαση του καθένα από εμάς να απασχολείται με όσα ο ίδιος αποφασίζει, όποτε το αποφασίζει και για όποιον καταγεγραμμένο ή καλυμμένο λόγο εκείνος επιλέγει.


Υ.Φ. Όσα χιλιάδες προσωπικά κείμενα κι αν διαβάσετε σε έναν blogger [πιστέψτε με, σας λέω] ποτέ δεν θα έχετε ιδέα για το τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει σε αυτό τον άνθρωπο. Το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους του κόσμου που φτάνουν στο χώρο σας μέσα από τις τηλεοράσεις και τα έντυπα. Κι όσο δεν αποφασίζετε πως ή θα πρέπει να παραδεχτείτε το άνωθεν ή θα πρέπει να επιχειρήσετε μία διανοητική στροφή παραπάνω στην υπόθεση αιτιών, κανένα human right δε θα μπορεί να προστατευτεί στο όνομα καμιάς ευαισθησίας.
22 Τόλμησαν:

Unknown είπε...

Ελπίζω, όταν ελειώσει η παράκρουση με τ' ανθρώπινα δικαιώματα, ν' ασχοληθούμε λίγο και με τις ανθρώπινες υποχρεώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Very well said. Congrats!

pølsemannen είπε...

Ωραία και μεστή ανάρτησις αγαπητή νομιμομετανάστρια.

Ίσως έγραφα κάτι και εγώ σήμερα που είδα ότι εμείς οι ιππότες επί των κυανόλευκων (sic) ίππων, οι Ιστολόγοι με τ' όνομα τζόγια 'μ, γράφουμε για τα άτριχα χιμπατζήδικα δικαιώματα.
(Μην λησμονούμε να είμεθα ταπεινοί, δι' αυτό και οι χιμπατζήδαι).

Όμως αυτό το ρεμάλι, o Σουηδός πολιτικός πρόσφυξ - οικονομικός μετανάστης στην Ελλάδα, ο Göran Ragnar Vrålkåtdåresson, βαριέται να ξεροσταλιάζει με πλακάτ στην Ομόνοια.

Από τότε που έπαθε φλεβίτιδα από το ξεροστάλιασμα για το φτηνότερο γάλα (εικών) δεν έχει πια επαναστατική φλόγα.

Τεσπα, μέχρι το βράδυ θα δείξει.

On the lighter side of news, μπορείτε να φανταστείτε ομάδα μπάσκετ με το όνομα Hunan Rights αντι για Kings, Eagles, Bulls, Motherfuckers, ή ότι άλλο;

Ε, ιδού η 08 STOCKHOLM - Human rights!!!

Only in Sweden...

Καλημέρες!

pølsemannen είπε...

Τζήσας! Human όχι Hunan!

Όχι των Ούνων βρε, των αΘΘΘρώπων ντε!

KitsosMitsos είπε...

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα. Ας αφεθεί και κάτι ανέγγιχτο!

diva είπε...

Drthr,
εγώ πάλι λέω να μεγαλώσουμε

diva είπε...

Porcupine,
τα'χεις πει κι εσύ με τον τρόπο σου..το ξέρω..το'χω δει

diva είπε...

Polsemannen,
τι είπες ρε Μέγα-Ελ τώρα..ξέρεις;
Να είμεθα ταπεινοί..σημείωσε το αυτό / θα σου αφιερώσω ποστ μόλις επιστρέψω

Ο Γκόραν-τιναιτουτοπαλι- είναι μορφή/ περσονάλιτι/ μια εικόνα χίλιες μούτζες στο κατεστημένο
[διαβολοφέγγαρο έχει πάλι/ έκλειψη/ σεληνιάζομαι άσχημα]
Ανάβει φλόγα στο γάλα; Γάλα μολότωφ;
Οδηγείς το μυαλό μου σε επικίνδυνα μονοπάτια κι αντί για Βαρκελώνη [που κωδικοποιημένα την λέω Μαδρίτη] με βλέπω στο SF να ψήνω καλαμπόκια..
:-ο
:-ο
Η ομάδα σας με αποτελείωσε!
Ρεαυτοιναικαλοίρεεε
Στην Κένυα έφτασαν με το παίξε παίξε χιούμαν/ουμαν ράιτς;!!
Έχει και how can we get involved?!!
Τι λες τώρα;!
πωω..οργάνωση..
Αλλά έτσι είναι Μέγα-Ελ..άμα πιάσεις καλό brand name είσαι σαξές..

[εμένα οι αθρώποι πολύ με ζάλισαν/ πάω απέναντι]

diva είπε...

KitsosMitsos
..δικαίωμα και τα ρέστα μου

[Germanos] είπε...

Η καταληκτικη σας παραγραφος ειναι καταπληκτική.Respect
Σας βγαζω το (tinfoil) καπέλο μου

diva είπε...

[Germanos]
..δικαίωμα σας:-)
[μερσί πολύ/ωραίο καπέλο btw]

Heliotypon είπε...

Συχνά μας παρασύρουν τα εκθαμβωτικά τεχνολογικά επιτεύγματα, στο να νομίζουμε ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει σ' ένα ύψιστο σημείο ανάπτυξης. Κι όμως η ανθρωπότητα βρίσκεται, ακόμη, σε νηπιακή κατάσταση. 'Οταν είναι ακόμη αναγκαία η δραστηριοποίηση για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε ανατολή και δύση, αυτό είναι ενδεικτικό της τεράστιας ανωριμότητας που χαρακτηρίζει την ανθρωπότητα. Δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα είναι ο κόσμος σε μερικές χιλιάδες χρόνια, δεν ξέρω τι άλλο θα φέρει η τεχνολογική εξέλιξη, αλλά νομίζω ότι αν η ανθρωπότητα εξακολουθεί να υπάρχει, εκείνο που θα έχει βελτιωθεί θα είναι αυτή η ωριμότητα που μας λείπει. Σίγουρα στα τελευταία 2000 χρόνια ε΄χουμε κάνει πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμη πολλά βήματα μπροστά μας. 'ισως χρειαστούν μερικές χιλιάδες χρόνια ακόμη για να μην πιστεύουμε σε μεταφυσικές "οντότητες" και σε θρησκευτικά παραμύθια, για να μην δέρνονται οι γυναίκες, για να μην αλληλοσκοτωνόμαστε πάνω στον πλανήτη.

Talisker είπε...

απο τα πιο ωραια σου ποστ

-ειδικα τωρα που "σε χανω " τελευταια.

χχχχχχ
-συμφωνω με ολα .

Unknown είπε...

Να ωριμάσουμε πες καλύτερα. Διότι όλοι μεγαλώνουν, αλλά δεν ωριμάζουν αρκετά ώστε να αντιληφθούν ότι πρέπει να μιλάνε για τις υποχρεώσεις και όχι για τα δικαιώματα...

fnsgr είπε...

'Εχεις απόλυτο δίκιο! Αλλά και να μην είχες, μόνο και μόνο αναφέροντας το Syriana, θα το αποκτούσες!

diva είπε...

Heliotypon,
έχετε δίκιο πως παρασυρόμαστε..όχι τόσο από τα επιτεύγματα όσο από την ψευδαίσθηση της δύναμης με την οποία μας εμποτίζουν/
είμαστε απλοί άνθρωποι και μάλιστα..παλαιάς..κοπής , διότι όπως είχα αναδημοσιεύσει και παλαιότερα "Η εξέλιξη του ανθρώπου έχει σύντομη ιστορία. Η εξέλιξη του σώματος. Το μυαλό όμως δεν πρόλαβε ακόμα να εξελιχθεί. Είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι με παλαιολιθική σκέψη"

diva είπε...

Talisker, ευχαριστώ πολύ
[αλλά..γιατί με χάνεις;..δε συμβαίνει κάτι τέτοιο]

diva είπε...

Drthr, να μεγαλώσουμε/ όχι να ωριμάσουμε. Είναι ψευδαίσθηση η ωριμότητα. Να μεγαλώσουμε. Διότι τα παιδιά ξέρεις, έχουν μεγάλο εύρος συναισθήματος αλλά δεν έχουν βάθος. Να μεγαλώσουμε λοιπόν.

diva είπε...

loooooser, ευχαριστώ αν και είμαι σίγουρη πως έχουν υπάρξει και άλλες κινηματογραφικές απεικονίσεις της αλήθειας/ όπως και να'χει, εγώ την δική μου αλήθεια λέω..αυτή που εγώ αντιλαμβάνομαι.

Unknown είπε...

Τί περιμένεις από ανώριμους...
Συζήτηση περί δικαιωμάτων και αδιαφορία περί υποχρεώσεων.
Παρότι οι δεύτερες προστατεύουν τα πρώτα...
Ανωριμότητες...

2Σx2 είπε...

Λίγο μηδενιστικά όλα όσα λες αλλά πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από τα κινήματα του καναπέ ή καλύτερα από τα κινήματα της περιστρεφόμενης καρέκλας γραφείου με το αναπαυτικό μαξιλαράκι για να μην πιάνεται ο κώλος μας και τους εύκαμπτους βραχίονες στήριξης!

Εεεε, μην έχοντας πια το χρόνο να ασχολούμαι όσο παλιά με τα blogs ούτε καν γνώριζα για την 17η Ιούλη αλλά και να γνώριζα το ίδιο θα μου έκανε. Το να τα λέμε επειδή είναι ωραία και νιώθουμε χρήσιμοι δεν διαφέρει και πολύ από αυτά για τα οποία κατηγορούμε τους ισχυρούς - λόγια αντί για έργα δηλαδή. Ούτως ή άλλως ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όποτε θέλει μέσω του ιστολογίου του για ό,τι τον απασχολεί.

Με το Syriana με κόλλησες. Σου φάνηκαν απλά και ρεαλιστικά; Γιατί εγώ στο σινεμά που το είχα δει είχα χάσει την μπάλα με την πλοκή. Κατέληξα μάλιστα ότι αυτό ήταν εσκεμμένο από τον σκηνοθέτη ώστε να δείξει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από αυτό που νομίζουμε και ανενδοίαστα αφορίζουμε. Με κόλλησες τόσο πολύ που θα την ξαναδώ σήμερα! :)

diva είπε...

Δισχιδή μου, ίσως μηδενιστική είναι η καθημερινότητα μας την οποία είτε την "κουκουλώνουμε" με παραμυθάκια είτε δεχόμαστε να κουκουλωθεί από τα global effects του καναπέ, όπως λες..

Και η ημερομηνία 17 Ιούλη μη θαρρείς..έτσι τυχαία επιλέχτηκε από κάποιον ακτιβιστή..αλλά δεν είναι εκεί το θέμα..το θέμα είναι πως "τα παίρνω" άσχημα με τις ευαισθησίες που όποτε τις αναζήτησα in real ήταν εξαφανισμένες..

But , so what?
survivor..evolution..life

[Με το Syriana κι εγώ είχα θέμα..3 φορές το είδα]