Πέμπτη

Brain Target

Πέμπτη
Στον σημερινό πρωινό περίπατο, περισυνέλεξα ειδήσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για όσους αρέσκονται σε..brain loading.

Corallia - Μία Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών. Η είσοδος στο site με εντυπωσίασε -κινηθείτε πάνω στα κοράλλια- [μου θύμισε επίσης ένα άλλο εντυπωσιακό intro-θα σας το δώσω στο τέλος της παραγράφου]. Διάβαζα επί αρκετή ώρα τα περιεχόμενα ώστε να κατανοήσω την ακριβή λειτουργία αυτού του οργανισμού κι ομολογώ πως μάλλον θα συνεχίσω να μελετώ εφόσον δεν ασχολούμαι με τα αντικείμενα που πραγματεύεται και δυσκολεύομαι να κατανοήσω αρκετές έννοιες. Παρόλα αυτά με εξέπληξε ευχάριστα αφενός η απουσία γνωστών μαϊντανών κάθε πρόσφατης "πρωτοβουλίας", αφετέρου το Ιστορικό που έχει να επιδείξει το Corallia, όπερ το εντυπωσιακό του site δεν σημαίνει πως η συμβουλευτική [πρωτοποριακή και εξαιρετική για τα ελληνικά δεδομένα] αυτή ,εθνική "πρωτοβουλία" είναι ένα νέο προϊόν στα επιχειρησιακά και τεχνολογικά δρώμενα.

[Στο site της Desigual δοκιμάστε να κινήσετε το ποντίκι. Το αποτέλεσμα είναι άκρως διαδραστικό]


Επόμενη "δημιουργική" είδηση, η γένεση του You Tube Direct το οποίο και αυτό με την σειρά του μου "έκλεψε" αρκετό χρόνο ώστε να το κατανοήσω, εφόσον χρησιμοποιώ το You Tube ως απλός χρήστης ενώ τώρα η υπηρεσία αφορά μία δυνατότητα που μπορούν να εκμεταλλευτούν εταιρίες. Μου θύμισε πολύ πάντως την φιλοσοφία του i-Report [CNN] όπου κάποια στιγμή είχα εγγραφεί ώστε να δω πώς λειτουργεί. Επίσης -αν δεν κάνω λάθος- ήδη κάποιες εφημερίδες στο διαδίκτυο δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες τους να συνεισφέρουν βίντεο-υλικό. Από ό,τι κατάλαβα όμως, τώρα με το You Tube Direct αυτό θα γίνεται ευκολότερα μέσω του You Tube που όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί , άρα και πώς να το χρησιμοποιούμε, όπως επίσης τώρα οι βίντεο-συνεισφορές θα μπορούν να υπηρετούν ένα συγκεκριμένο task/project το οποίο θα τίθεται από όσους χρησιμοποιούν την νέα πλατφόρμα [εφημερίδες, επιχειρήσεις κλπ].


Συνεχίζουμε με μία ευφάνταστη αλλά και ευφυέστατη λίστα ερωτήσεων της Google προς υποψήφιους συνεργάτες/συνεντευξιαζόμενους. "Τσίμπησα" την είδηση στην Καθημερινή αλλά ακολούθησα και την Πηγή ώστε να λάβω περισσότερες πληροφορίες.

Ερώτηση: Είστε καπετάνιος ενός πειρατικού πλοίου και γίνεται κουβέντα για το πώς θα μοιραστούν τα λάφυρα. Αν λιγότεροι από τους μισούς πειρατές συμφωνήσουν με την πρότασή σας, πεθαίνετε. Πώς θα προτείνατε να γίνει η μοιρασιά έτσι ώστε όχι μόνο να ζήσετε, αλλά να πάρετε και καλό μερτικό από τα λάφυρα;

Εξαιρετικό Brain loading και σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν για μία [α]πίθανη επαναξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, συντασσόταν μία τέτοια λίστα ερωτήσεων!


Εχθές το βράδυ αναζητούσα περίεργες γραμματοσειρές κι ενώ η αναζήτηση στο google έφερε χιλιάδες αποτελέσματα, η επιλογή ήταν δύσκολη και απίστευτα χρονοβόρα. Έτσι, ζήτησα βοήθεια στο Twitter. Τα δύο link που μου πρόσφεραν οι fellow followers είναι εξαιρετικά, οπότε προχωρώ σε spreading ώστε να μην χάσετε -αν χρειαστεί- τόσο χρόνο όσο έχασα εγώ ψάχνοντας [μέχρι να λάβω βοήθεια]. Fonts εδώ κι εδώ. [Υπενθυμίζω πως αφού κατεβάσετε τα αρχεία, πρέπει να τα αποσυμπιέσετε στον φάκελο Fonts -εντός του φακέλου Windows].
Η γραμματοσειρά που επιδεικνύεται στο We Go Web σήμερα, ονομάζεται Snipple.


Retweet button is in such a f***king wrong place εφόσον ναι μεν γλιτώνουμε το Copy-Paste στην περίπτωση που θέλουμε να ανα-τουιτάρουμε μια είδηση αλλά όπως διαπίστωσα στην πράξη, το γεγονός πως πρώτα υπάρχει η επιλογή reply και δίπλα δεξιά η επιλογή retweet δημιουργεί μέγιστη πιθανότητα λάθος hit.

Θα δώσω επίσης ένα facebook status που δημοσίευσα εχθές και αφορά την επιλογή Hide σύμφωνα με την οποία πλέον δεν έχουμε την δυνατότητα να κρύψουμε απλώς εφαρμογές αλλά αντιμετωπίζουμε μία και μοναδική δυνατότητα: να κρύψουμε [να εξαφανίσουμε από τα news feed] οτιδήποτε αφορά ένα προφίλ.
[Διατηρώ μία επιφύλαξη μήπως πρόκειται για bug που θα διορθωθεί]

Option "Hide" would be a blust only if "friends" knew when - not necessarily by whom -they're being Hidden

Ολοκληρώνω με ένα ενδιαφέρον αρθράκι που έχει τίτλο We Are Media: What's your content strategy στο οποίο η τελευταία παράγραφος με Υπότιτλο Engagement με οδήγησε σε ακατανόμαστες σκέψεις εφόσον βρίσκομαι μπροστά στην σύνταξη ενός νέου ποστ για το We Go Web για το οποίο έχω βρει μεν μερικές εξαιρετικές πηγές αλλά ...

Stop - Reset - Start Brain Loading