Πέμπτη

[τηλεοπτικός] Λαγός τη φτέρη έσυε..

Πέμπτη
Δεν ανήκω στην κατηγορία όσων κατηγορούν απερίφραστα κάθε τηλεοπτική παραγωγή. Αντιθέτως ανήκω στους ρεαλιστές που αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν "καλές" παραγωγές με "σοβαρές" παρουσίες και παρουσιάσεις, οι οποίες όμως σπανίως αντέχουν στη μάχη της τηλεθέασης καθότι η πικρή αλήθεια είναι πως ελάχιστο ποσοστό του κόσμου είναι τόσο "βολεμένο" όσο και "ηλίθιο" ώστε να απαλείφει από τη μνήμη του τα βάσανα της καθημερινότητας ή τολμώ να πω ακόμα πιο αυστηρά, δεν υπάρχει ικανό ποσοστό ανθρώπων που να πραγματώνουν στην καθημερινότητα τους το "get a life" με κάποιο χόμπυ, κάποιο εξω-εργασιακό ενδιαφέρον το οποίο να απαιτεί συμμετοχή, χρόνο και πνευματική κόπωση [η οποία όμως είναι όπως η κόπωση από την γυμναστική/ δεν υφίσταται μπροστά στην αναζωογόνηση που νιώθει κάποιος ο οποίος έχει κάνει τρόπο ζωής του ένα οποιοδήποτε είδος αθλητισμού].

Τέλος πάντων καταλαβαίνετε πολύ καλά τι θέλω να πω. Ο κόσμος [η πλειοψηφία] μη διαθέτοντας τα μέσα [υλικά ή νοητικά] για όποια εκτόνωση, αρπάζεται από το άρμα της ψυχαγωγικής [ή συναισθηματικής σαχλαμάρας] ώστε να ισορροπήσει το δυσβάσταχτο της καθημερινότητας του.

Ως γνωστόν σε όσους δεν με συνάντησαν σήμερα, κρίνω το έργο των ανθρώπων από τον χαρακτήρα που εκπέμπουν. Δυο , τρία στιγμιότυπα διαρκείας αρκούν συνήθως για να αντιληφθείς εάν ο άλλος ρέπει στη σαχλαμάρα ή όχι.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει επουδενί με σπουδές, τίτλους ή πιαεριλίκια.

Επίσης έχοντας μία κάποια εξ'ιδίων άποψη, αναγνωρίζω την ανάγκη εκπτώσεων πολλές φορές από άτομα τα οποία πιθανότατα θα ήθελαν να παράξουν σοβαρότερο έργο αλλά δεν παύουν να χρειάζονται όχι απλά ένα ευκαταφρόνητο ποσό για επιβίωση αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο ώστε να ικανοποιήσουν όποιες απαιτήσεις τους δεν εκπληρώθηκαν από έτερους εργοδότες στο παρελθόν.

Εκτός όλων αυτών, στα media , αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η αναγνωρισιμότητα μπορεί να αποφέρει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος από την συμφωνηθείσα οικονομική αμοιβή , οπότε και γίνονται αποδεκτοί οι όροι των γνωστών σε όλους μας εκπτώσεων στην παραγωγή προγραμμάτων [μέσα σε αυτά δεν εντάσσω μόνο τα τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και άρθρα/κείμενα].

Παρακολουθώ σχεδόν κάθε φορά την εκπομπή "Για λογαριασμό σας" την οποία παρουσιάζει ο Νίκος Σαμοΐλης. Δεν είναι κάτι που κανονίζω. Είναι κάτι που τυχαίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα μου και το πρόγραμμα των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών και δεν υπερασπίζομαι την άποψη όσων διατείνονται πως θίγεται η τιμή και υπόληψη των ανθρώπων που συμμετέχουν.
Οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκπομπή έχουν προ πολλού χάσει κάθε επαγγελματική αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια. Βρίσκονται ήδη στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. Συχνά μάλιστα η απώλεια της προσωπικής αυτοεκτίμησης είναι τόσο μεγάλη που περισσότερο πόνο προκαλεί αυτό παρά ακόμα και η πιθανότητα φυλάκισης ή απώλειας όποιας περιουσίας.

Σε δύο από τα τελευταία επεισόδια όμως παρατήρησα κάτι το οποίο όχι μόνο με ενόχλησε αλλά τολμώ να πω πως με εξόργισε.

Στη μεν μία περίπτωση , μία καθόλα αξιοπρεπής κυρία με αρκετά μοντέρνα και ακριβά ρούχα ζούσε με δανεικά μέχρι να έρθει ο Σαμοΐλης και να της βρει μεσίτη για να πουλήσει τα κτήματα της [φυσικά/ διότι εάν πήγαινε μόνη της , υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να της τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί] και στην χτεσινή περίπτωση [και αφού έγινε μία αξιοπρεπέστατη διαφήμιση στο καλλιτεχνικό έργο του "κατηγορούμενου" λόγω αφέλειας], στο τέλος και πάλι ο Σαμοΐλης με την σφραγίδα της εκπομπής επιχείρησε και πέτυχε μείωση προκαταβολής στο ΤΕΒΕ !

Αυτή είναι τελικά η δουλειά του Σαμοΐλη και ο σκοπός της εκπομπής; Να γίνονται το "μέσον", το "ρουσφέτι" ανάμεσα στους πολίτες και τις [μονίμως αθώες] δημόσιες υπηρεσίες και φορείς;

Γνωρίζετε κύριοι του Άλφα πόσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ή να φυλακιστούν επειδή χρωστούν στους μεγαλύτερους απατεώνες [από ό,τι λέει ο κόσμος/ εγώ δεν ξέρω τίποτα] τους ασφαλιστικούς φορείς;

Γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι οι οποίοι σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου αφελείς με τα οικονομικά τους ούτε καλοπερασάκηδες όπως έκρινα εγώ προσωπικά τον χτεσινό [αλλά φυσικά μπορεί να κάνω λάθος] έχουν δεκάδες ταλέντα και έργα εξ'αυτών οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν αριστερά και δεξιά για ένα μεροκάματο ή καμία χαζοσύμβαση με μπλοκάκι αποδείξεων;

Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά του Άλφα στην ελληνική κοινωνία;
Το μέσον;
Αμ, έτσι ξέρω κι εγώ να βάλω τάξη στον κόσμο κύριε Σαμοΐλη!
Αυτό εννοείτε όταν λέτε "Για λογαριασμό σας";
Βάλτε κι ένα ματάκι δίπλα στον τίτλο να καταλαβαίνουμε αμέσως την ουσία!

Και θα κλείσω [γιατί έχω αρχίσει να ανεβάζω πίεση και είμαι σε ύποπτη ηλικία].
Κυρία Βαμιεδάκη , μία τόσο σοβαρή κυρία [μα πράγματι είστε] για πόσο ηλίθιους μπορεί να μας περνάτε όταν απαιτείται ολόκληρη Hotel Inspector για να πει στον κάθε τεμπέλη [κατά τύχη μάλλον] ξενοδόχο πως δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία στα δωμάτια και οι πρίζες δεν πρέπει να είναι ξεχαρβαλωμένες;!
Έλεος!
Μα τα χίλια βουλωμένα wc αυτό μπορώ να τους το πω κι εγώ η ίδια που έχω επισκεφθεί 15 ξενοδοχεία όλα κι όλα στη ζωή μου!

Τώρα, βγείτε από τους θάμνους. Μόλις χάσατε όχι απλά το view μιας τηλεθάτριας αλλά και την εκτίμηση της.
Κι αυτή την χάσατε εσείς ως πρόσωπα. Όχι ο σταθμός.