Τετάρτη

Lady Gaga is showing us the Future

Τετάρτη
Πρωί πρωί με έπιασε η όρεξη να γεμίσω το κινητό με μουσική -ναι ναι..με εκείνο το Nokia καλώδιο για..πυγμαίους- [έφτιαξε ο καιρός-θα αρχίσουν οι περίπατοι στην κοιλάδα] και θυμήθηκα ένα tweet που είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό όπου κάποιος αναρωτιόταν τι στο καλό έχει αυτή η ..lady gaga και προκαλεί έκσταση στο παγκόσμιο κοινό.

Αφού με πέρασε από τα γνωστά κύματα το Nokia Ovi Suite [οκ, είχα καιρό να κάνω και update αλλά αφήστε με ρε παιδιά να κάνω την δουλειά μου πρώτα..μη μου φορτώνετε 30 λεπτά επιπλέον στον χρόνο που διαθέτω για να σας χρησιμοποιήσω- και τι στο διάλο τις θέλουν τις πολύπλοκες εφαρμογές..ποτέ δεν θα το καταλάβω/ αφού το'παμε το συμφωνήσαμε: στο μάθημα "τεχνολογία λογισμικού" οι περισσότεροι προγραμματιστές έχουν κάνει κοπάνα]
κι αφού τέλος πάντων έκανα κι εγώ δυο τρεις μικρές..αλητείες, ξεκίνησα την "μεταφόρτωση" [...]

Σπάνια γράφω για μουσική στο blog [αν και είναι φανερή η εμμονή μου με την Pink και άλλους], so σκέφτηκα why not?
Άλλωστε είναι τόσο obvious σε μένα το εξαιρετικό της L.G.

- Δεν είναι όμορφη. Είναι unique.

- Δίνει σημασία στην εικόνα αλλά διαθέτει και περιεχόμενο [δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κανείς μουσική ώστε να καταλάβει πως διαθέτει φωνή και μάλιστα καταπληκτική- ειδικά αν ακούσετε το Bad Romance live θα καταλάβετε]

- Όσοι συνεργάζονται μαζί της δεν προσπαθούν να την αλλάξουν. Αντιθέτως χρησιμοποιούν και αναδεικνύουν στο μέγιστο αυτό που τους διατίθεται.

- Δεν ακολουθεί κανόνες στην εικόνα της. Έχει δημιουργήσει τους δικούς της. Αυτούς που της ταιριάζουν.

Αυτό το τελευταίο είναι που εκστασιάζει το κοινό. Ένα κοινό που μεγαλώνει πια με άπειρα αλλεπάλληλα ερεθίσματα αναπαραστάσεων εξαιτίας του διαδικτύου.
Ένα κοινό που "σαρώνει" έστω και υποσυνείδητα με την κρίση του αυτό που λαμβάνει εξάγοντας αστραπιαία συμπέρασμα υποψίας c-λ-opy.

Lady Gaga is showing us the Future. A Future with new rules. Rules that suit each one of us ξεχωριστά. Rules που δεν επιβάλλονται αλλά διατίθενται για να διαλέξεις.

Κι όλα αυτά τα κάνει..μέσα στο σύστημα. Όχι απ'έξω.

Περισσότερα περί του φαινομένου L.G. σε ερχόμενο podcast
[καλώς εχόντων των πραγμάτων - Μέρφυ; εκινήθης;- Κυριακή, αφού παραδώσω εργασία]

Enjoy - i Adore it