Παρασκευή

Human [employment] stupidity :A serious crisis

Παρασκευή
Πρωτο-απέκτησα την υποψία πριν ένα χρόνο αλλά το περιστατικό ήταν προσωπικό κι έτσι κάποιος θα με επέπληττε πως κρίνω εξ'ιδίων οπότε θα αναιρούνταν η δυνατότητα μου να επικυρώσω την υποψία με άλλο συμβάν που τελέστηκε πριν ελάχιστο καιρό.

Πρόσφατα όμως εντόπισα την ελαττωματική [κατά φύση] λειτουργία μίας εντελώς άστοχης κίνησης σε τρεις άλλες περιπτώσεις/ δύο του συμβατικού περιβάλλοντος μου και μίας του διαδικτυακού.

Αναφέρομαι στην αφελή έως επικίνδυνη λογική εργοδοτών να "επιτρέπουν" με μία Πολυαννική αφέλεια την απομάκρυνση εξαιρετικών συνεργατών τους από το επιτελείο των εργαζομένων τους.
Κι αυτό όχι εξαιτίας μίας απολύτως κατασκευασμένης κρίσης η οποία όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου κατακρήμνισε ιστορικά την μνεία των Ελλήνων [εφόσον εξόχως έντονα προβλήθηκε και συντηρείται η αμετροέπεια και ο φιλαυτισμός μας], αλλά εξαιτίας μίας συγκλονιστικής κατατονίας που θυμίζει Πόντιο Πιλάτο σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο οποίος ενώ εισήρθε στο transformation cell με ταμπέλα "to be Woody Allen", εξήρθε ένας γλυκύτατος μεν, απολύτως βλάκας δε, Forest Gump.

Πριν αρκετά χρόνια σε μία προσωπική συνομιλία με έναν εργοδότη μου ο οποίος έχτιζε μία νέα επιχείρηση , συμμετείχα στην εξής συζήτηση:
- στεναχωρήθηκα πολύ που δεν ήρθαν μαζί μου αυτοί οι τέσσερις
- αυτοί δεν ήρθαν;! ..μα αυτοί ήταν οι καλύτεροι σου..
- το ξέρω.. αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι.. ήθελαν να φύγουν
- [κι ενώ όλο μου το είναι, το σώμα, τα μάτια ήθελαν να του φωνάξουν Βλάκα! Βλάκα! Βλάκα! Φέρε τους Πίσω πάση θυσία!] ψιθύρισα μόνο : Έμεινες με τους άχρηστους [οπότε και γέλασε με πίκρα/ απίστευτο πράγμα το γέλιο από πίκρα/ σχεδόν προφητικό μίας αυτοχειρίας]

Ποτέ δεν θα καταλάβω αυτό το μεταφυσικό χαζο-κουλτουρέ momentum που ηγείται μίας τόσο επισφαλούς διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν αφήνεις το δεκάρι σου ηλίθιε για να συντηρηθείς με εκατό τριάρια.
Προκαλείς εξελικτική κρίση στο business quontien , bq [κατά το iq και eq].
Την προκαλείς, την συντηρείς και την βιώνεις εις το διηνεκές με μία εκθετική αύξηση αποτυχίας. Πόσο πιο απλά να σου το γράψω; Look around u. Don't u get it?

14 Τόλμησαν:

Yannis Triantafyllou είπε...

έχεις δει πλάκα πλάκα πόσα δεκάρια βγήκαν εκτός αγοράς την τελευταία διετία;; βλέπεις τα τριάρια είναι και φθηνότερα και πειθήνια στον «μεγάλο γκουρού της επιχειρηματοσύνης...»

καλημέρα Ειρήνη...

Yannis Triantafyllou είπε...

υ.γ. στην φωτο σίγουρα είναι η libido σας... σωστά;;

diva είπε...

Για κάποιον ανόητο νευρολογικό λόγο ο betablogger αρνείται να αποδεχτεί την δημοσίευση του μετριασμένου σχολίου, οπότε το παραθέτω και απαντώ:
ΤΟ ΑΤΟΜΟέχεις δει πλάκα πλάκα πόσα δεκάρια βγήκαν εκτός αγοράς την τελευταία διετία;; βλέπεις τα τριάρια είναι και φθηνότερα και πειθήνια στον «μεγάλο γκουρού της επιχειρηματοσύνης...»

καλημέρα Ειρήνη...

diva είπε...

Φίλε μου Γιάννη, αυτό ναι. Θα μπορούσα να το αποδεχτώ ως υπέρτατο δομικό στοιχείο κρίσης.
Φυσικά και το έχω δει.
Καλημέρα

diva είπε...

Ορίστε. Μόλις ανέφερες την λέξη λίμπιντο, ο μπέταμπλόγκερ συνήρθε :-ρ
I am what i am φίλε μου..
I am what i am :-)

Yannis Triantafyllou είπε...

xaxaxa... φαίνεται ότι και ο betablogger θέλει την e-diva του... τελικά υπάρχει ζωή στον άλλο πλανήτη...

diva είπε...

Το φωνάζω εδώ και μια δεκαετία ;-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συχνά απλά τα δεκάρι δε φαίνεται παρά μόνο όταν είναι απών. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά ποτέ κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο.

diva είπε...

Συχνά απλά τα δεκάρι δε φαίνεται παρά μόνο όταν είναι απών
Μεγάλη αλήθεια είπες τώρα Δείμε.. πολύ μεγάλη

CyberEddie είπε...

You are talking about @@ρια. Δεν τα έχουν όλοι και βεβαίως η διαχείριση επιχειρήσεων στην ελλαδα είναι σε εμβρυικό στάδιο.

Το θεμα ειναι και το εξης: όταν εχεις 10 3άρια, εσυ που είσαι 4άρι δείχνεις το κάτιτις σου. Αμα εχεις 4 10άρια πρέπει να βγάλεις ένα σκασμό δουλειά για να αποδείξεις ότι μπορεις φύση και θέση να τους ελάνξεις.

Και η ελλάδα ειναι αλλεργική στη σκληρή δουλειά.

diva είπε...

Αντρέα μου, πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους για τις κατάλληλες θέσεις με μάξιμουμ ικανότητα παραγωγής.
Ακριβώς λοιπόν επειδή κάτι τέτοιους τους βρίσκεις σπάνια, είναι αρκετά βλακώδες να τους αφήνεις να απομακρυνθούν.

CyberEddie είπε...

Μα δεν εχουν μάθει γενικα, οτι οι υπάλληλοι δεν είναι καρέκλες και οτι το εκπαιδευμένο και σωστό προσωπικό είναι περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης ...

[Germanos] είπε...

Καθεις στο ειδος του και τα τριάρια στους καφεδες τους.
Ως καφενείο επιβιώνεις καλύτερα με τριάρια.

diva είπε...

[Germanos]
να σας κεράσουμε κι έναν παπαγάλο;
Μαζεύτηκαν πολλοί και θα λήξουν ..