Δευτέρα

Show biz Icons will generate the Virtual Icon Industry

Δευτέρα
[source]

Είμαι huge fan της Lady Gaga. Θα το έχετε καταλάβει.
Κι είμαι σίγουρη πως αρκετοί καγχάζουν μπροστά στις εκκεντρικές εμφανίσεις της.

Πείτε τώρα την αλήθεια. Εάν βλέπατε την παραπάνω φωτογραφία χωρίς το όνομα της, θα καταλαβαίνατε πως είναι αυτή;
Εγώ θεωρώ πιθανό πως κάτι θα σας θύμιζε η φυσιογνωμία αλλά δύσκολα θα την αναγνωρίζατε.
Ενώ αν βλέπατε την ακόλουθη, ε;

Of course that's Lady Gaga, u would say.

That's a media Icon. And she knows that [προφανώς και οι συνεργάτες της] and she uses that and she makes money out of that [όπως και πολλοί άλλοι].

Το σημερινό θέμα δεν είναι δικό μου mind creation. Είναι ένα θέμα που άγγιξε με εξαιρετικό τρόπο εχθές ο φίλος μου Ηλίας [διαβάστε εδώ και μη βαρεθείτε να ακολουθήσετε και τους συνδέσμους που περιλαμβάνει η ανάρτηση του].

Το κείμενο του με τίτλο "Αναζητώντας το φανταστικό" παρουσιάζει με έναν σύντομο [thank god] αλλά πολύ σαφή και "πλούσιο" σε παραδείγματα, τρόπο, την Βιομηχανία του Φανταστικού και πώς αυτή παράγει Δημιουργία και Χρήμα, φυσικά στο εξωτερικό.

Αντιγράφω ένα απόσπασμα:

"Η δημιουργία διαδικτυακών προσωπικοτήτων οι οποίες διαφέρουν από τους πραγματικούς εαυτούς μας αποτελεί μια καθιερωμένη πλέον πρακτική. Avatars, fictional bios και μια σειρά από μη-αναμενόμενα ενδιαφέροντα κοσμούν εκατοντάδες χιλιάδες profiles στα μεγαλύτερα social networking sites με τους διαχειριστές τους να αναζητούν έξοδο από την πραγματική ζωή τους. Κατά την προσωπική μου άποψη, η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό που θα θέλαμε να προβάλλουμε και δεν το κάνουμε ανήκει και αυτή στη σφαίρα της φαντασίας. Η pop κουλτούρα και η τεχνολογία μας έχουν βοηθήσει στο να απενεχοποιήσουμε την εικόνα αυτήν και γιατί όχι να την προβάλλουμε και να την εξερευνήσουμε. Η θέση μας πίσω από το πληκτρολόγιο μας επιτρέπει αυτό το ταξίδι, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν πρέπει να διατηρούμε και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες. Η ευχαρίστηση που λαμβάνει κάποιος/α από την πρακτική αυτή δεν χαρακτηρίζεται ωφέλιμη όταν κουκουλώνει την απτή πραγματικότητα ‘ είναι προτιμότερο να λειτουργεί συμπληρωματικά και να κατανοούμε τα όρια της."


Θεώρησα και μόνο την αναφορά στο θέμα, μοναδική περίπτωση ανάρτησης [όταν είσαι χρόνια στα blog βαριέσαι να διαβάζεις συνέχεια για τα ίδια και τα ίδια].

Δεν έχασα χρόνο λοιπόν [πώς θα μπορούσα να αντισταθώ άλλωστε] και τον επισκέφθηκα στο facebook profile του όπου έγινε μια μικρή συζήτηση [το γεγονός πως δεν συμμετείχε κανείς άλλος, μου πιστοποιεί πως πέρα από τις άρπα κόλα σταρτ απ οι Έλληνες πετούν χαρταετό και σε αυτό το ..παραγωγικό ερέθισμα].

[Ζήτησα την άδεια του για αναδημοσίευση του διαλόγου]

Eirini Voutskoglou Δεν είναι οι πολλαπλές προσωπικότητες το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η σωστή διαχείριση τους τόσο από τον Δημιουργό όσο και από το κοινό [βλ. σε 100 χρόνια].Η δημιουργία και συντήρηση μίας πλασματικής εικόνας [που δεν εξαπατά/ δηλώνεται ως τέτοια δηλαδή] είναι όπως η δημιουργία μίας θρησκείας ή της κουλτούρας ενός διαγαλαξιακού πολιτισμού σε science fiction. Όποιος γκουγκλάρει info περί αυτών θα δει πως δεν πρόκειται για άρπα κόλλα δουλειά. It takes too much time and too much intelligence to set it up.
[Great post Ilias]
12 hours ago · Like ·Ilias Kountoupis Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα της διαχείρισης. Είναι άπειρες οι περσόνες που κατέληξαν γκροτέσκο θέαμα λόγω κακού management.
Αυτό βέβαια που δεν ανέφερα αλλά με εντυπωσιάζει πάρα πολύ είναι το fan fiction. Είναι απίστευτο να βλέπεις τόσο κόσμο online να δημιουργεί περιεχόμενο βασισμένο σε established icons και να πηγαίνει την ιστορία τους ένα βήμα παραπέρα με συνέπεια και cohesion.

Πιστεύεις, ωστόσο, ότι υπάρχει αύξηση στον αριθμό των πλασματικών χαρακτήρων online ή είναι κάτι που υπήρχε εξαρχής, από τη διάδοση του διαδικτύου;

[σε ευχαριστώ πολύ! και για να ανταποδώσω θα σου πω ότι όταν βλέπω το εξώφυλλο της Aguilera νομίζω ότι μιλάνε για σένα!]
11 hours ago · Like


Eirini Voutskoglou ‎[lol]
Πριν σου απαντήσω να αναφέρω πως κάποτε πριν χρόνια [εμ δεν έχουν ονλάιν υλικό] είχα διαβάσει 5-σελιδο αφιέρωμα στο Ram για την "κατασκευή" πολιτισμού εξωγήινων [βλ. Κλίγκονς] It ain't easy. Κι όμως..αν γκουγκλάρει κανείς θα βρει μέχρι και Κλιγκόνιο λεξικό! Εγώ η ίδια είχα κάνει έρευνα κάποτε και έγραψα κείμενο για αυτό.

Τώρα.
Όσον αφορά τα icons της μουσικής, κατ'εμέ χρειάζονται δύο στοιχεία: 1. Ταλέντο αλλιώς φακ ιτ και 2. σταθερότητα στην περσόνα [βλ. τις δικές μας ανόητες που μια εμφανίζονται έτσι και μια αλλιώς- η τάμτα ας πούμε - κι ας γελούν- είναι σταθερό icon]

Όσον αφορά τα διαδικτυακά, όχι δεν υπάρχουν περσόνες-icons παρά ελάχιστα. Κι εδώ χρειάζεται χρόνος και περιεχόμενο για να εξακολουθείς να υπάρχεις. Σιγά σιγά ξεδιαλύνεις κι εσύ τι είσαι, τι δεν είσαι, τι πρεσβεύεις κλπ. Σιγά σιγά [it takes time and patience] καταλαμβάνεις θέσεις με το ίδιο title στα social network και προχωράς.

Πόσες established greek περσόνες ξέρεις;-)
[οκ..ρητορικό είναι το ερώτημα]
11 hours ago · Like ·


Ilias Kountoupis Λοιπόν έχεις δίκιο για την Tamta. Είναι από τις λίγες στην Ελλάδα που προσπαθεί να διατηρήσει μια συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό και την καριέρα της. Όσο για το ταλέντο...από τις 100 οι 5.

Αν αναλογιστείς ότι οι περισσότεροι που επιθυμούν να γίνουν περσόνες δεν κάνουν τίποτα άλλο πέραν από το να κατακρίνουν χωρίς να χτίζουν, τότε ναι είναι ελάχιστοι. Θέλει πολύ χρόνο και ιδρώτα για να χτιστούν αυτά τα πράγματα. Εκτός αν είσαι η Lady Gaga και έχεις 200 άτομα από πίσω σου και σου συντηρούν την εικόνα.

Εδώ πέρα ο εαυτός σου είσαι και πάλι θέλει πολύ δουλειά για να βγάλεις την αλήθεια σου.
-------

Δεν χρειάζεται νομίζω, να γράψω περισσότερα. Στην Εξέλιξη δεν χρειάζεται πολύ μπλα μπλα. Μόνο να θέλεις λιγάκι να κουνηθείς και να μη φοβάσαι πως θα πάθεις νοητική κράμπα αν χρειαστεί να σκεφτείς λιγάκι παραπάνω.
Great post Ilias. Respect and Thanks.3 Τόλμησαν:

faraona είπε...

Καλημέρα!
...μα ναι ...
ο φόβος που κυριολεκτικά κυριαρχεί είναι η διαδικασία της σκέψης λίγο πιό κάτω απ τον εξωτερικό φλοιό...
Εν ολίγοις και με απλά λόγια το «μην ταράσσεις τα καλώς κείμενα» ειναι το σλόγκαν που επικρατεί στα περισσότερα μυαλά.(τώρα πόσο «καλώς κείμενα» ας το αφήσουμε)

Η εξέλιξη απαιτεί θάρρος , τόλμη και αναμέτρηση πρωταρχικά με τον ίδιο μας τον εαυτό ...
Νομίζω οτι δεν υπάρχει δυσκολότερη «μάχη» αλλά είμαι σίγουρη πως δεν υπάρχει και καλύτερη διαδικασία για να αποφεύγονται οι νοητικές κράμπες όπως λές.
Καλό μήνα.
:))

diva είπε...

faraona,
it takes time..time και iq
[καλά..όταν πρόκειται για media χρειάζεται κι ένας στρατός συνεργατών]
Καλό μήνα :-)

faraona είπε...

Σιγουρότατα θέλει χρόνο.
Κι αν σκεφτούμε το «ΠΩΣ» αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον χρόνο,θ αντιληφθούμε και γιατί η εξέλιξη γενικά στον πλανήτη πάει εκατοστό του χιλιοστού προς εκατοστό του χιλιοστού.
Υπάρχουν βλέπεις άτομα που πιστεύουν οτι θα ζήσουν τουλάχιστον 874 έτη ...φωτός.
Οπότε...
:))