Πέμπτη

Πιστεύω εις ένα Web ..Πατέρα Παντοκράτορα [humor me a little]

Πέμπτη
[Exquisite work]

Βρίσκομαι στο νεότερο διαδραστικό web [εποχή μετά irc] πάνω από 5 χρόνια. Μπορείτε να βρείτε το ψευδώνυμο μου ή το όνομα μου σχεδόν σε όλα τα Social network. Ένιωσα την ανάγκη λοιπόν να δηλώσω τα Πιστεύω και τις Αρχές μου σε ένα post.
[Δε θα σας δείρω κιόλας αν δεν το διαβάσετε]


1. Εκτός από αυτούς τους χώρους, διατηρώ και άλλους. Σε ένα μεγάλο μέρος αυτών των χώρων υπηρετώ διαδραστικότητα. Απαντώ δηλαδή σε σχόλια. Δείτε ξανά τον "χάρτη" του πρώτου συνδέσμου και σκεφτείτε πόσο χρόνο χρειάζομαι για να απαντήσω σε ..τρία , ας πούμε, σχόλια στο κάθε τμήμα του χάρτη. Μην παρεξηγείστε λοιπόν αν κάποια στιγμή ξεχνώ να απαντήσω ή επιλέγω να μην το κάνω.

2. Έχω δηλώσει πως με κουράζει το chat και δεν επιθυμώ αλλεπάλληλες προσωπικές επικοινωνίες. Αυτή η επιλογή μου έχει να κάνει πρωτίστως με τον χρόνο / θέμα που έθιξα και στην προηγούμενη παράγραφο μου.

3. Δεν κερδίζω άμεσα χρήματα από όσα κάνω στο διαδίκτυο. Επίσης απεχθάνομαι τα μπάνερ. Σε όσους αναρωτιούνται "γιατί;" έχω να απαντήσω πως κάνω το..χόμπυ μου και δεν συνηθίζω να συμβιβάζομαι με όσα με διασκεδάζουν. Επίσης έχω γράψει άπειρα κείμενα στη ζωή μου χωρίς ιδιαίτερο κέρδος κι έτσι η προσφορά δωρεάν υλικού δεν μου κοστίζει ..ψυχολογικά.

4. Αντιλαμβάνομαι την ευγενή προσέγγιση υπό την οπτική των δημοσίων σχέσεων αλλά δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο κι έτσι την απορρίπτω χαρακτηρίζοντας την συχνά ως ηθικά ανέντιμη. Όποιος θέλει οποιοδήποτε support από τους χώρους μου δεν έχει παρά να μου το ζητήσει νέτα σκέτα. Αν δεν εμπλέκεται σε εμπορική συναλλαγή θα το πράξω. Εάν εμπλέκεται, θα θελήσω να αμειφθώ.

5. Γνωρίζω προσωπικά ένα μεγάλο μέρος ενεργών διαδικτυακών χρηστών [πολιτικά ή επιχειρηματικά..προσκείμενων]. Σέβομαι χαρακτήρες και διαδικτυακές συμπεριφορές. Όχι θέσεις και τίτλους.

6. Καμιά φορά γράφω και σε χώρους που δεν είναι δικοί μου [με διαβάσατε εδώ;] και σας ευχαριστώ πολύ που με προσκαλείτε να γράφω και στους δικούς σας χώρους αλλά καταλαβαίνετε πως ο χρόνος που διαθέτω για τα διαδικτυακά δρώμενα καταλαμβάνει ήδη ένα μεγάλο μέρος του συμβατικού μου χρόνου και προσπαθώ όσο μπορώ να κρατώ ισορροπίες. Επίσης σέβομαι όσους με σέβονται [και ο νοών νοείτω]

7. Δεν παίζω παιγνίδια και δεν βλέπω ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Επίσης δεν τριγυρίζω με τις ώρες στην αγορά. Έτσι "εξοικονομώ" χρόνο για το διαδίκτυο.

8. Δεν πιστεύω στους διαδικτυακούς έρωτες [οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα]. Πιστεύω στην ανάσα και το βλέμμα. Είμαι ένα.. cyborg που μετράει τα άστρα.

9. Τα βίντκαστ μου θα μπορούσαν να είναι καλύτερης ποιότητας, αλλά διαθέτω σε αυτή μου τη δραστηριότητα μόνο τόσο χρόνο και κόπο.

10. Δεν πιστεύω στο web που μπορώ να έχω [μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τις δυνατότητες τους] αλλά στο web που μπορώ να φτιάξω , θέτοντας τους δικούς μου κανόνες συμπεριφοράς, ηθικής or whatever καταρχήν στους δικούς μου χώρους.

11. Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνείτε μαζί μου. Δεν με ενδιαφέρει καν αν με συμπαθείτε. Με ενδιαφέρει κάποια στιγμή , κάποια φράση μου να σας κάνει να..σκεφτείτε κάτι που δε θα σκεφτόσασταν διαφορετικά. Επίσης με ενδιαφέρει ..πως όσα γράφω θα είναι εδώ ακόμα και όταν εγώ "φύγω".
[Δηλαδή..και να ήθελα να τα διαγράψω όλα..δε θα προλάβαινα! χα]

12. Έχω εμπλακεί άπειρες φορές σε προσωπικές διαμάχες. Πλέον με απασχολεί να δω..πού πηγαίνουμε όλοι μαζί εδώ μέσα και όχι για ποιο λόγο χτυπιέται ο άλλος δίπλα μου [το χρήμα ή η εξουσία δεν είχαν ποτέ έντιμη σχέση με την αξιοπρέπεια].
[αλλά εσείς..μη ξανοίγεστε/ παρακολουθώ τα πάντα]

13. Πιστεύω πως η λύση στην Κρίση που μαστίζει την υφήλιο [όχι μόνο την οικονομική ή πολιτική] είναι η παροχή καλού περιεχομένου/προϊόντος και έντιμων υπηρεσιών. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Η κρίση οφείλεται στις άρπα-κόλλα "παραγωγές". Έτσι συστήνω λιγότερη ίσως αλλά οπωσδήποτε πιο ποιοτική "δημιουργία".

14. Απεχθάνομαι τους τεμπέληδες [ξέρω τι σημαίνει "δουλειά"/ ως φοιτήτρια υπήρξα και πλασιέ, εργάστηκα σε κατάστημα με αθλητικά αλλά έχω ζήσει και "τρώγοντας" από τα "έτοιμα"].

15. Το κριτήριο μου για την "ανακάλυψη" ψεύτικων προφίλ ή ψεύτικων συμπεριφορών είναι η παροχή προσωπικού περιεχομένου. Έχεις χώρο με δικό σου Λόγο [άποψη, δημιουργία κλπ]; Θα προσπαθήσω να κοινωνικοποιηθώ μαζί σου. Δεν έχεις; Θα αμφιβάλλω για σένα μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να σε συναντήσω.

16. Εάν υποψιαστώ πως με "χρησιμοποιείς" θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή.

17. Είμαι αυστηρή αλλά είμαι δίκαιη. Επίσης ξέρω να παραδέχομαι τα λάθη μου. Πάνω από όλα, ξέρω τι ξέρω , τι δεν ξέρω, τι δεν μπορώ να μάθω και τι δε με ενδιαφέρει να μάθω.

18. Έχω χιούμορ αλλά απεχθάνομαι την νηπιακή σαχλαμάρα.

19. Σέβομαι την πολιτική και θα ασχοληθώ πολύ με αυτή [διαδικτυακά/μη τρομάζετε] αλλά όχι σύσσωμη την ομάδα των πολιτικών.

20. Γράφω και μιλώ στο διαδίκτυο για όποιο θέμα.."μου καπνίσει" χρησιμοποιώντας λογική και επιχειρήματα και χαρακτηρίζω τον χώρο μου Προσωπικό Ιστολόγιο με σκέψεις και απόψεις.Άντε..πάω κι εγώ τώρα για λίγες ημέρες μήπως και με πεθυμήσετε.


Τσάο.5 Τόλμησαν:

Unknown είπε...

Well written :)

ellinaki είπε...

Νταααξ'. Μόλις είδα τον χάρτη του social networking σου έφριξα, αλλά ταυτόχρονα μου δημιουργήθηκε και ένας θαυμασμός! Εύγε για το κουράγιο σου.

Εγώ μετά από διακοπές, τρώω κάτι ωρίτσες για να επανέλθω στα δικά μου 2-3 social networks. Δεν μπορώ να φανταστώ εσύ τι έχεις να τραβήξεις! :p

Καλές βουτίες και ρίξε και ένα καλό μακροβούτι δια ημάς τους εναπομείναντες, το κλεινόν άστυ φυλάτοντες.

diva είπε...

e-dάξει :-D

δεσποιναριον είπε...

Εφυγες; Just checking! Εισαι διβα μου η τριτη περιπτωση μπλογκερ που συναντω με τεραστια και πολλαπλη δικτυωση. Συμφωνω οτι αν δε θεσεις εσυ τα ορια σου, θα πελαγωσεις και θα σε .. εκμεταλλευτουν ποικιλοτροπως. Καλες διακοπες.

Heliotypon είπε...

πριν λίγο έβαλα σχόλιο σε λάθος (προηγούμενη) ανάρτησή σου. 'Ελεγα:
"Food for thought" ο 20λογός σου...