Παρασκευή

A post about: The Influencers [Documentary]

Παρασκευή

Βρήκα την είδηση στο twitter. Έκανα RT , επισκέφθηκα το site και έψαξα να βρω το trailer στο YouTube. Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Δημοσίευσα το YouTube trailer στο facebook και σήμερα βρήκα το χρόνο αφενός να δω ολόκληρο το ντοκιμαντέρ , αφετέρου να κατεβάσω στον υπολογιστή μου το PressKit που παρέχεται με πληροφορίες αλλά και εκπληκτικά poster quotes.Influencer κατά κυριολεξία είναι αυτός που ..επηρεάζει. Στην πραγματικότητα όμως φέρει και τον ορισμό αυτού που πρωτοπορεί.
Στο facebook status μου όπου δημοσίευσα το trailer, έκανα μία νύξη για την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά αυτό το θέμα στο διαδίκτυο αλλά και εξαιτίας του διαδικτύου.


Διότι ειδικά στο διαδίκτυο ο influencer [ ο οποίος υφίσταται ως jargon τίτλος] δεν είναι απαραίτητο να προκαλέσει επιδημική μετάδοση ιδεών ούτε να είναι του εύρους διασημότητας όσων ήδη βλέπετε στις εικόνες. Αρκεί απλά να εναποθέτει συχνά σπόρους που τρέφουν το κοινό από το οποίο έχει επιλεγεί..Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν είτε η φυσική μας ροπή να μετατρεπόμαστε σε μάζα που ακολουθεί άλλοτε από ενδιαφέρον άλλοτε από περιέργεια και άλλοτε παραπλανητικά είτε, η σαθρή μεν , καταλυτική δε , αντιγραφή ιδεών ή ακόμα και εκφράσεων από όποιους κατέχουν μεν θέσεις , υστερούν δε σε περιεχόμενο και ιδέες.
Στην αρχή του ντοκιμαντέρ, ο Rob Stone CO-CEO [Cornerstone] δηλώνει "Για μένα influencer είναι κάποιος που έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης , έναν διαφορετικό τρόπο να εκφράζεται..."
Και συνεχίζουν οι υπόλοιποι δίνοντας τελικά τον ακριβή ορισμό δράσης για αυτές τις "περσόνες".


Αντιγράφω από το presskit

FILMMAKERS

Written and Directed by PAUL ROJANATHARA & DAVIS JOHNSON
Produced by R+I FILM
An Original Concept by R+I CREATIVE

IN ORDER OF APPEARANCE

ROB STONE
JON COHEN
JOSH PESKOWITZ
SKY GELLATLY
DEIRDRE MALONEY
JEFF STAPLE
DAMON CREPIN-BURR
DAO-YI CHOW
DAVID GENSLER


Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο του site [είναι σύντομη] που έδωσα στην αρχή του post αλλά το trailer μπορώ να το δημοσιεύσω και εδώ.