Παρασκευή

Η θρασυδειλία ουδέποτε ήταν Communication Art

Παρασκευή
Όλα ξεκίνησαν ένα ζεστό και υγρό απόγευμα του Αυγούστου. Η λατρεμένη μας κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει την Νούμερο 4676565465 επιτροπή, αυτή τη φορά για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blog συμπεριλαμβάνοντας το ιερό τέρας που ακούει στο όνομα Πάσχος Μανδραβέλης.

Η αντίδραση μου - έχοντας φυσικά το θάρρος της γνώμης μου - ήταν άμεση.
[Τα tweet, για όσους δεν γνωρίζουν, διαβάζονται από κάτω προς τα πάνω]


Φυσικά στο web , όμως, καθείς δικαιούται να εκφέρει τη δική του άποψη και αν είναι δυνατό να επιχειρηματολογεί υπέρ της. Με δεδομένο μάλιστα πως ανέκαθεν αρθρογραφούσα επώνυμα και με το θάρρος της επώνυμης  γνώμης μου έκρινα επί μία 8ετία σε παραδοσιακό μέσο και μάλιστα σε θέματα μάλλον πλειοψηφικής αντρικήςπαρουσίας, προσδοκώ παρόμοια στάση και από τους άλλους.
Παρόλα αυτά συχνά συνδιαλέγομαι και με άτομα που λειτουργούν ανώνυμα.

Όταν όμως , μία επαγγελματίας της επικοινωνίας αποφασίζει , χωρίς αναφορά στο πρόσωπο μου [είναι τα λεγόμενα αμένσιοτα στο Twitter τα οποία εμένα προσωπικά με οδήγησαν σε πολλά unfollow αυτό τον καιρό] να με προσβάλει [υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι τρόποι διαφωνίας αλλά κατανοώ πως χρειάζονται περισσότερη οξυδέρκεια] ώστε να υποστηρίξει [υποθέτω για αυτό το λόγο δέχτηκα την επίθεση] έναν τρίτο, τότε μάλλον ο επαγγελματικός κλάδος της επικοινωνίας πάσχει σθεναρά.


Δεν ακολουθώ εδώ και λίγο καιρό την συγκεκριμένη επαγγελματία της επικοινωνίας διότι θεωρώ πως με κάνει και ασφυκτιώ στο διαδίκτυο καταλήγοντας πως δεν είναι έμπειρη σε θέματα διαδικτυακού engagement.
Μόλις με ενημέρωσαν όμως, της απευθύνθηκα και όταν επεχείρησε να με προσβάλει ξανά, της απάντησα με πολύ απλά και γλυκά λόγια ώστε να καταλάβει.


Ξέρετε κάτι;
 Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής, έτσι και στην διαδικτυακή επικοινωνία, το θέμα δεν είναι ποιος συμπαθεί ποιον ή ποιος συμφωνεί με ποιον, αλλά ποιος τελικά κατορθώνει εκτίμηση.

Λυπάμαι βαθύτατα που με απογοήτευσε οικτρά μία "επαγγελματίας" της επικοινωνίας.


4 Τόλμησαν:

tzonakos είπε...

Οτι δηλώσεις,είσαι, άρα αν 500 άνθρωποι δηλώνουν "επαγγελματίες της επικοινωνίας" ... [ανατρίχιασα] ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιά η πχοιότητα του καθενός.
Επώνυμα γράφεις, οκ επιλογή σου. Πολλοί το κάνουν, μερικοί αναφέρουν και τηλέφωνο,διεύθυνση φωτογραφία τη μουρίτσα τους και λοιπά.
Αυτο δεν κάνει άλλους που γράφουν ψευδεπώνυμα, λιγότερο έγκυρους, το αντίθετο μπορώ να πώ απο τα 7 χρόνια στο blogging και συνολικά 16 στο Διαδίκτυο. Το αναφέρω γιατι βαρέθηκε εδω και 3 χρόνια να ακούω περι επώνυμων κλπ.
Εκτιμώ όσα γράφεις και σε διαβάζω πολύ καιρό, άσχετα με το ποιά ειναι η γνώμη διάφορων, εχω την προσωπική μυ κρίση και άποψη, θετική.
Συμφωνώ με χίλια, οτι άνθρωποι που θα μπούν σε επιτροπές και τέτοια, πρέπει να ξέρουν απο web αλλά να εχουν και την σωστή αντίληψη κι εμπειρία που χρειάζεται να εχει κανείς για να μιλήσει ουσιαστικά περι αυτού.
Αλλιώς θα ηταν σαν να βάζεις εναν κληρικό να εκφέρει γνωμοδότηση περι δεξαμενών πετρελαίου. Κι ας ηταν κι ο Δαλάϊ Λάμα ή ο Ιερώνυμος.
Φοβάμαι οτι αυτο που θα προκύψει θα ειναι ενα ακόμα έκτρωμα που θα σκοτώσει το ελληνικό διαδίκτυο, δηλαδη εμάς όλους που είμαστε απλοί χρήστες και έχουμε και θέλουμε να πούμε πράγματα.
Για το τι λένε όσοι αυτοαποκαλούνται "σοσιαλμηντιάδες" ή "αρτίστες social media" αδιαφορώ πλήρως. Προτιμώ να ακούσω 20-30 απλούς χρήστες. Οι επαγγελματίες δεν με ενδιαφέρουν, άλλωστε ειμαι σίγουρος οτι βγάζουν λεφτά εν μέρει και σε βάρος μου και χωρίς να με υπολογίζουν κιόλας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία του σχολίου μου. Θα έσκαγα αν δεν τα 'γραφα, κρίμα να σκάσω :)

diva είπε...

Χείμαρρος :-)
Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο..

Chris είπε...

εάν είχε προσωπική ζωή και αυτοσεβασμό θα μίλαγε διαφορετικά. μακάριοι ...

πραγματικά δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτούς που μιλάνε για τους εαυτούς τους ΤΟΣΟ ΠΟΛΎ

diva είπε...

:-)