Παρασκευή

Guardian iz much much more than the Three little pigs advert

Παρασκευή

Χαμός γίνεται -και στο ελληνικό ουέμπ- με το διαφημιστικό βίντεο του Guardian για το πώς θα αντιμετωπιζόταν η ιστορία με τα τρία μικρά γουρουνάκια στην εποχή των social media.
Open journalism άλλωστε είναι η άντληση ,διασταύρωση και επεξεργασία πληροφοριών μέσα από το φίλτρο της μαζικής διαδραστικότητας.

Ο λόγος που ήθελα να δημοσιεύσω όμως αυτή την ανάρτηση, δεν είναι τόσο για να δείτε τον ευφυή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την ιστορία αλλά το γεγονός πως μάλλον δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό ότι ο Guardian είναι από τις ηγετικές "φυσιογνωμίες" στον χώρο του semantic web [=σημασιολογικός ιστός] το οποίο στηρίζεται όχι στην διαδραστικότητα του μπλα μπλα που πλημμυρίζει το σύνολο του ουέμπ αλλά στην συλλογή και επεξεργασία data=δεδομένων με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθένας από εμάς να μπορεί και να τα παράξει αλλά και να τα επεξεργαστεί.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Για όποιον αναγνωρίσει λοιπόν την πρωτοπορία του Guardian στο Semantic Web, θα είναι ολοφάνερο πως το βίντεο με το social coverage για τα Τρία Γουρουνάκια είναι μία ευφάνταση χαριτωμενιά μόνο για να αντιληφθεί ο κόσμος πως κάποιοι δε βαριούνται να σκεφτούν.
Ακριβώς ό,τι λείπει από τα ελληνικά ΜΜΕ δηλαδή, τα οποία πάντα θα είναι εύκολος στόχος χλευασμού εφόσον ό,τι παράγεται με ελαφρότητα, παρωδείται εξίσου εύκολα.