Δευτέρα

Ποιος φοβάται την ελευθερία του λόγου στο ουέμπ οεο;

Δευτέρα


Με αφορμή την αμετροεπή έως απαράδεκτη δημόσια θέση της Λαγκάρντ, το διαδίκτυο αποκάλυψε μία πρωτόγονα αγνή μορφή της λειτουργικότητας του.

Την ελευθερία του λόγου , η οποία ως γνωστό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης και άρα ελευθερία της αντίδρασης με λόγο.

Όποιος θυμός μου για όσους επιχειρούν και εμμένουν να χλευάζουν τη Φωνή του διαδικτύου , καλύπτεται από το γέλιο στην περίπτωση που θα δω αυτούς τους γιαλαντζί "αγωνιστές" να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους αύριο μεθαύριο για νομοσχέδια που άπτονται διαδικτυακών συμπεριφορών και τα οποία φυσικά θα έρχονται και θα παρέρχονται [τύπου sopa/pipa ή acta] εις τους αιώνες των αιώνων admin.

Διότι βλέπεις αγαπητέ χρήστη, η μαγκιά της πολεμικής ιαχής "Προστατέψτε την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο" δεν αποδεικνύεται σε διακριτά στάτους ή τουή κατά περίσταση αλλά ακριβώς σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου δηλώνεις υπερήφανος που είσαι μέρος ενός οργανισμού που ΜΠΟΡΕΙ να αντιδρά και να εκφράζεται.

Κρίνω επικίνδυνους για το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο όσους έσπευσαν και επιμένουν να κακίζουν τους χρήστες για τις αντιδράσεις τους στο θέμα Λαγκάρντ.
Άλλα τα δίκια της Λαγκάρντ κι άλλα τα δικαιώματα του χρήστη διαδικτύου.
Κι άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.


Σε όλους αυτούς τους τενεκέδες των ελληνικών social media των οποίων το ντελίριο έχει καταγραφεί και θα δημοσιευτεί μόλις τους πετύχω να κόπτονται πουθενά με αφορμή κάποιο νόμο, παραθέτω τους κάτωθι συνδέσμους:


Freedom of speech includes the right: 
 To use certain offensive words and phrases to convey political messages. Cohen v. California, 403 U.S. 15 (1971). - What does freedom of speech mean
Ήμουν από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για την ανεκδιήγητη γκάφα της Λαγκάρντ. 
Έγραψα 5-6 τουή που δεν τα λες προσβλητικά και πέραν τούτου ουδέν.
Δεν συμμετείχα στον καταιγισμό αντίδρασης στον facebook χώρο της, ούτε επέτρεψα τον χλευασμό της στους δικούς μου χώρους.
Δεν συγχαίρω τους χρήστες που αντέδρασαν με όποια ικανότητα σε λόγο μπορεί να έφερε ή να μην έφερε η αντίδραση τους, 
χειροκροτώ όμως την δομική λειτουργία του διαδικτύου και συγκεκριμένα των Κοινωνικών Δικτύων που μας δίνει Βήμα αντίδρασης σε κάθε μονολογική κακοφωνία.