Τρίτη

HOL, ΟΤΕ Alert

Τρίτη


2.30 το μεσημέρι χτυπάει κουδούνι και σκάει μύτη νεαρός χαριτωμένος να μου ζητά λογαριασμό ΟΤΕ για να δει τον αριθμό τηλεφώνου μου προς αναβάθμιση γραμμής λόγω οπτικής ίνας κτλ κτλ.

Όλα αυτά ειπώθηκαν μαζί και μπερδεμένα. Έχει ξανασυμβεί.
Στα τρία χρόνια που έχω μετακομίσει στο διαμέρισμα με νέο αριθμό τηλεφώνου, άλλες δύο φορές με επισκέφθηκαν από τον ΟΤΕ [είμαι σίγουρη πως έτσι μου είχαν συστηθεί] ζητώντας να δουν τον αριθμό αλλά και τις δύο φορές μου είπαν πως βρισκόμουν εκτός εμβέλειας ή κάτι τέτοιο.

Σήμερα ο νεαρός [που δεν ενθυμούμαι πώς μου συστήθηκε διότι όταν με διακόπτεις από το φαγητό αποπροσανατολίζομαι σε σημείο λιποθυμίας] περιχαρής μου είπε [καθώς στεκόταν στην είσοδο] πως ο αριθμός μου είναι από τους πολύ καινούργιους [helllo?? i knoooow] και είμαι "τυχερή", διότι [εδώ αρχίζουν τα καμπανάκια] η Hol [τεντώθηκαν οι ρίζες των μαλλιών της κεφαλής μου διότι ένας φίλος στην Αθήνα που έχει Hol έχει περάσει των παθών του τον τάραχο μαζί τους], η Hol λοιπόν αγόρασε το δίκτυο των χάλκινων γραμμών [εε;] και θα αναβαθμίσει την περιοχή με οπτική ίνα και ειλικρινά δε θυμάμαι τι άλλο μου έλεγε μέσα στον ενθουσιασμό του ο μικρός πωλητής που αποφάσισε μάλιστα να μου μιλά και στον ενικό διότι φαινόμουν νέα [νέα αλλά πεινασμένη, του είπα καθώς γυάλιζε το μάτι μου , αλλά δεν έπιασε τόπο το καρφί].

Μου επαναλάμβανε δε πόσο πιο αστραπιαία θα είναι η ταχύτητα του ίντερνετ καθώς και πως θα έχω απεριόριστες κλήσεις στο σταθερό.
Το φαγητό μου εντωμεταξύ κρύωνε κι εγώ είχα αρχίσει να νοιώθω ένα στραμπούληγμα στους νευρώνες μου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά κι εγώ στεκόμουν μαζί του όρθια στην είσοδο ενώ το ρύζι με τις γαριδούλες ΠΑΓΩΝΕ στην κουζίνα, μου επανέλαβε αρκετές φορές δε πως εγώ δε θα πληρώσω τίποτα [το θυμάμαι αυτό, πρόκειται για φράση που τυπώνεται κατευθείαν στον εγκέφαλο] εφόσον η αναβάθμιση γραμμών θα γίνει ούτως ή άλλως [ κι αυτό το θυμάμαι καλά διότι οτιδήποτε δεν έπρεπε να με απασχολεί εκείνη τη στιγμή - τα πάντα δηλαδή εκτός από το φαγητό μου- ήταν αρεστό και γλιστρούσε ευχάριστα στα ενδότερα της αντίληψης].

"Να περάσω λίγο μέσα να συμπληρώσω τα στοιχεία σας μόνο" μου είπε κάποια στιγμή κι ενώ έφερα αντίσταση , επέμενε πως δε γινόταν διαφορετικά.

Ήρθε, κάθισε, έβγαλε ένα χαρτί γεμάτο διαφημίσεις και 3-4 άλλα τίγκα στο λογότυπο της Hol κι εκεί που θα βούρκωνα σχεδόν από τα νεύρα και το παράπονο που ΚΡΥΩΝΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ, μου σκάει το λάθος keyword το οποίο και λειτούργησε σαν ξυπνητήρι οπλοπολυβόλο.

"Θα σας έρθει ένας ακόμα λογαριασμός από τον ΟΤΕ κανονικός και ύστερα ένας εξοφλητικός"

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;

"Εννοείς" του απαντώ "πως τόση ώρα μιλάμε για κάτι που μπορώ και να μη δεχτώ;"

"Μα, φυσικά" μου λέει εκείνος "αλίμονο"

Δεν τον έβρισα. Ψύχραιμη ήμουν, διότι φυσικά και δεν έφταιγε αυτός. Αυτός πώληση ήθελε να κάνει. Όπως σηκωνόμουν και του έδειχνα την πόρτα όμως τον ρώτησα γιατί δεν μπορούσα πρώτα να το σκεφτώ , για ποιο λόγο έπρεπε άμεσα να δεχτώ κάτι τέτοιο.
Μου απάντησε πως αν δεχόμουν δε θα πλήρωνα ενώ αν το αποφάσιζα αργότερα θα πλήρωνα [κατάλαβα πως εννοούσε τον εξοπλισμό για το ίντερνετ].

"Μα πώς είναι δυνατόν να αποφασίσω κάτι τέτοιο άμεσα;" τον ρώτησα εμφανώς νευριασμένη για να δεχτώ το "Κλείσαμε ήδη 9 συμβόλαια, ποιο είναι το πρόβλημα σας;"

Λοιπόν αγαπητή Hol το πρόβλημα μου είναι πως εγώ αύριο μεθαύριο μπορεί να μετακομίσω από εδώ άρα δώρον άδωρον το πακέτο σου.
Επίσης νευριάζω όταν με περνάνε για κορόιδο διότι ως Ελληνίδα Hungry and Angry αυτό μου συμβαίνει συχνά και εξοργίζομαι ιδιαίτερα όταν ο ΟΤΕ θέλει να με μεταπωλήσει ως πελάτη σε εσένα με το πρόσχημα μίας αναβάθμισης που έτσι κι αλλιώς θα γίνει, μόνο και μόνο για να πουλήσετε εσείς το doupleplayδεξέρωπώςτολέτεκαιδεμενοιάζει.

Πάω στοίχημα δε, πως αν όχι και οι 9, οι 5 που δέχτηκαν τη συμφωνία σίγουρα δεν κατάλαβαν πως έφυγαν πλέον από τον ΟΤΕ.
Μπορεί πάλι απλά εγώ να πεινούσα τόσο πολύ και να άκουσα τόσες βλακείες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ, που απλά δεν αντελήφθην την τιτανοτεράστια ευκαιρία που κλώτσησα. Ε;
5 Τόλμησαν:

Giannis είπε...

Κλασική προσέγγιση αγχωμένου πωλητή που θέλει να κάνει την πώληση επι τόπου. Τα λέει ωραία ο κοινωνικός ψυχολόγος Cialdini στο θρυλικό Influence. Αν έχεις χρόνο για διάβασμα το προτείνω ανεπιφύλακτα!

diva είπε...

Φέτος διαβάζω μόνο για την διπλωματική μου. Οτιδήποτε άλλο από τον Αύγουστο του '13 και μετά :-) Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως :-)

Giannis είπε...

Καλή επιτυχία στη διπλωματική λοιπόν!

diva είπε...

Ευχαριστώ :-)

Heliotypon είπε...

Δεν νομίζω ότι ο ΟΤΕ πουλάει πελάτες στην HOL. Μεταξύ τους υπάρχει σφοδρός ανταγωνισμός. Εμένα μου τηλεφώνησαν από τον ΟΤΕ και μου πρότειναν να φύγω από την HOL!