Δευτέρα

Δια Βίου Μάθηση , τρία ντεπόν κι ένα λεξοτανίλ πολιτισμού

Δευτέρα

1 Ιουλίου 2013 έμελλε να γίνει η προσωπική ημέρα ενός τραγικού πονοκεφάλου καθώς αποφάσισα να αναζητήσω πληροφορίες για την Δια Βίου Μάθηση.

Ξεκίνησα όπως κάθε ...φιλήσυχος και ..αθώος πολίτης από ένα google search και ακολούθως ζήτησα πληροφορίες στο twitter επιστρέφοντας στην πορεία με περισσότερα google search.

Αρχικά λοιπόν προσγειώθηκα στην Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης [ ΓΓΔΒΜ -ξεκινήστε να ψάχνετε τα ντεπόν] όπου με έπιασε ένας πανικός βλέποντας όλα αυτά τα πλαίσια που περιστοιχίζουν το site.

Δια Βίου Μάθηση στους Δήμους
Εθνικό Δίκτυο Δια Βίου Μάθησης
Δεύτερη Ευκαιρία στη Μάθηση
και άλλα

Μιλώντας απολύτως σοβαρά εάν αφιερώσω περίπου μισή ώρα - το λιγότερο - για να δω τι είναι κάθε ένα από τα παραπάνω αλλά και τα υπόλοιπα, πιθανολογώ πως σε ένα μήνα θα έχω μία αμυδρή άποψη αλλά και πάλι αυτό δεν είναι σίγουρο διότι καθένα από αυτά περιέχει άλλους 20 συνδέσμους ενημέρωσης...τουλάχιστον.

Αναζήτησα κάποιο μητρώο όπου να μπορώ να εγγραφώ ως εκπαιδευτικός.
Δια Βίου Μάθηση είναι, σκέφτηκα η αθώα..δε μπορεί ..κάτι θα υπάρχει.
Πράγματι υπάρχει Μητρώο Φορέων, μόνο που εγώ δεν είμαι φορέας.

Στο twitter μου έδωσαν το Σχέδιο Νόμου για την Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπών δαιμονίων.
Οκ 66 σελίδες. Τις έχω χαλαρά ..μέχρι Σεπτέμβρη, σκέφτηκα, κι έκανα την αρχή..

Άρθρο 17
Παράγραφος 1
Στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης τηρείται Ηλεκτρονικό Μητρώο Διά Βίου Μάθησης, στο οποίο εγγράφονται οι ενδιαφερόμενοι με αίτησή τους, με την οποία συνυποβάλλουν ειδικό τυποποιημένο έγγραφο που καλείται Ατομικό Δελτίο Διά Βίου Μάθησης.

Δύο ώρες έψαχνα, τέτοιο μητρώο δεν βρήκα. Όποιος το γνωρίζει παρακαλώ να με ενημερώσει.

Εντόπισα βέβαια ένα Μητρώο Αξιολογητών στην Δια Βίου Μάθηση του ΑΠΘ όπου θα μπορούσα να εγγραφώ αλλά πιθανολογώ πως θα χρειαστώ τουλάχιστον μία εβδομάδα να αναζητήσω πληροφορίες στους διπλανούς συνδέσμους ως προς τι δηλώνω ικανή να αξιολογήσω, ποιος θα με επιλέξει, πώς θα εργάζομαι - εάν εργαστώ- πώς θα πληρώνομαι κ.τ.λ.

Βρήκα κι έναν Κατάλογο Δυνητικών Παρόχων και Προμηθευτών της Ειδικής Υπηρεσίας [ πού είναι τα ντεπόν παιδιά;] του Επιχειρησιακού Προγράμματος .. κτλ κτλ αλλά μάλλον δεν με αφορά. Εδώ μάλιστα δεν υπάρχει καν πλήθος συνδέσμων ώστε να δει κανείς περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Πρέπει να πας "μιλημένος".
Να'το το μηδενικό στο e-information. Καταλαβαίνεις..


Κι εδώ εντόπισα ένα Μητρώο Αξιολογητών [και Εμπειρογνωμόνων] αλλά αν αποφασίσετε να συμπληρώσετε την φόρμα θα δείτε πως πρέπει να έχετε 48 διαγαλαξιακά διδακτορικά ή υπερσυμπαντικές συστατικές συν ότι πρέπει να μασήσετε 58 παπαρούνες για να αντιληφθείτε σε ποια 5 πρότζεκτ - από μία αρκετά μεγάλη λίστα - θέλετε να εκτιμηθείτε ως αξιολογητής/εμπειρογνώμων. Tι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτά τα πρότζεκτ δε, είναι επίσης άνοουν τέρετορυ.

......

Εσείς τώρα λατρεμένοι αναγνώστες, λογικά θα πιστεύετε πως κάπου σε αυτό το σημείο τα παράτησα κι επέστρεψα στο παλιό καλό socializing αλλά όχι. Συνέχισα την αναζήτηση.

Βρήκα λοιπόν πως το 2010 υπήρξε μία προκήρυξη με θέμα:
αλλά φευ! πουθενά στο διαδίκτυο δεν εντόπισα αυτόν που ανέλαβε το έργο [διότι κάποιος θα το ανέλαβε..δε μπορεί] ούτε κάποια ιδιαίτερη σοσιαλ μιδιακή αναφορά στην Δια Βίου Μάθηση.
Μεταξύ μας.. εγώ με αυτό το ποστ παρέχω ίσως την καλύτερη σοσιαλ μιδιακή αναφορά στην δια βίου μάθηση που έχει υπάρξει έβερ!


Κι ενώ άντεχα και συνέχιζα την αναζήτηση, στο twitter λάμβανα όλο και πιο μπερδεμένες πληροφορίες.
ΕΟΠΠΕΠ , ΙΝΕΔΙΒΙΜ . Κάπου σε αυτό τον δεύτερο σύνδεσμο πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες για αίτηση εκπαιδευτών στα ΚΔΒΜ διότι εντόπισα πίνακες αποτελεσμάτων σε άλλους χώρους, αλλά ούτε αυτό εντόπισα.. 

[δε μου κόβει..δε μπορεί]

[αφήστε τα ντεπόν, πάμε σε λοναρίντ..]

Και ναι. Συνέχισα να ψάχνω ακάθεκτη.

Πήγα στο facebook. Τι διάλο, σκέφτηκα.. προκήρυξη για social media έδωσαν..δε θα υπάρχει κάποιος λογαριασμός στο facebook;

Και υπήρχε. Ανελέητα.

Δια Βίου Μάθηση ΑΠΘ - facebook profile όπου μεταξύ πολλών άσχετων πληροφοριών υπάρχουν αναρτημένες οι εξής προκηρύξεις:

Καταλαβαίνετε πως κάπου εδώ άφησα και τα λοναρίντ κι άρχισα να ψάχνω για λεξοτανίλ..

Παρόλα αυτά μυαλό δεν έβαλα και μετά από ένα διάλειμμα μερικών ωρών επέστρεψα με νέες αναζητήσεις παρεμφερούς αντικειμένου. Το είχα πάρει ήδη απόφαση άλλωστε πως η Δια Βίου Μάθηση δεν δύναται να μου δώσει κάποια επαγγελματική ευκαιρία και πασιφανώς δεν κατορθώνει ούτε να με ενημερώσει ούτε να με πείσει για το παραγωγικό του έργου της.
Μου απέδειξε όμως πως Φορείς και Θεσμικά Πλαίσια με προέδρους , γραμματείς και λοιπούς , υπάρχουν κι αυτό δείχνει έναν κάποιον πολιτισμό νταμ ιτ.

Οι νέες μου αναζητήσεις έφεραν στο φως μία σκανδαλώδη επισήμανση.
Στην Κύπρο έχουν Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Στην Ελλάδα έχουμε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


[ακούν οι γονείς των !!!11111 KALIMERA FILARAKIA MOY;]

.........
Βεβαίως θα μου πείτε κι εμείς έχουμε Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού - ανάλογα την μέρα και την ώρα - αλλά μήπως να το κάνουμε και Ψυχικής Υγείας κύριε Υπουργέ να λάβω κανένα ηρεμιστικό τουλάχιστον δωρεάν;..

Αν γίνεται.. 
..αν δεν γίνεται ας προσαρτήσουμε έναν φορέα. Παλιά μας τέχνη κόσκινο...