Κυριακή

2014 Resolutions

Κυριακή

Είθισται, από παλαιοτάτων χρόνων, οι bloggers να ποστάρουμε Αποφάσεις για το νέο Έτος ως σημείο αξιολόγησης όσων προηγήθηκαν αλλά και όσων θα επιχειρήσουμε να τηρήσουμε με μια νέα αρχή.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, νιώθω την ανάγκη για μία τέτοια..τακτοποίηση εφόσον έκλεισε ένα μεγάλος κύκλος για εμένα προσωπικά κι έχει ξεκινήσει να ανοίγει ένας νέος πολύ πιο δημιουργικός και απαλλαγμένος πλέον από το βαρίδιο της επιβεβλημένης ακαδημαϊκής μελέτης.

Ως άνθρωπος δε, είμαι ιδιαίτερα οργανωτική και τηρώ πάντα τα προγράμματα μου πιστεύοντας ακράδαντα στο Do not agonize, Organize [αν και συχνά πέφτω θύμα του άγχους μου όπως οι περισσότεροι εξ'ημών].

Το 2013 ήταν για εμένα μία Καλή Χρονιά.
Με παίδεψε αλλά αντάμειψε τους κόπους μου.


Έχω υγεία, οι δικοί μου άνθρωποι είναι καλά κι έχω το mentality να σκέφτομαι δυναμικά, θετικά και δημιουργικά.
Κανένα παράπονο λοιπόν.
Ακόμα και κάποιες λίγες απογοητεύσεις μου δίδαξαν χαρακτήρα, κρίση και με ώθησαν να λειτουργήσω ώριμα.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξουθενωτικό  άλλωστε από το να μάχεσαι εναντίον αυτών που σε απογοητεύουν.
Είναι σαν να μαστιγώνεις τον αέρα που λυσσομανά. Ουτοπικό και αδυσώπητα ψυχοφθόρο.


Επαγγελματικά, επιθυμώ να επανέρθω σε μία σταθερή ενασχόληση εφόσον την τελευταία πενταετία εργαζόμουν "τόσο όσο" με δεδομένο πως η 12ωρη μελέτη ήταν συχνά στο ημερήσιο πρόγραμμα.
Όχι πως δεν με επηρέασε και η κατασκευασμένη και εν συνεχεία επιβεβλημένη κρίση στην Ελλάδα, αλλά ως εργαζόμενη από το 1994, δεν είχα ποτέ σταθερή εργασία κι έτσι η αναζήτηση τρόπων επαγγελματικής επιβίωσης ήταν ανέκαθεν μία πραγματικότητα για εμένα.
Έχω κι έναν στόχο που σκοπεύω να επιτύχω μέχρι το Πάσχα αλλά αυτό δε θα το μοιραστώ ακόμα μαζί σας :-)


Ακαδημαϊκά, επιθυμώ να κατορθώσω να καταθέσω τουλάχιστον δύο ακόμα paper σε συνέδρια, είτε σχετικά με την διπλωματική μου είτε σχετικά με το διαδίκτυο είτε σχετικά με την εκπαίδευση.
Πιστεύω πως θα μου δοθεί η ευκαιρία και μένει σε εμένα να οργανώσω τον χρόνο μου προς αυτή την κατεύθυνση.
[Το 2013 σχεδόν ταυτόχρονα με την διπλωματική μου, κατέθεσα και παρουσίασα το πρώτο μου paper]


Διαδικτυακά, θα συνεχίσω την σοβαρή προσπάθεια που κάνω στο divcast εφόσον οτιδήποτε έχω δημιουργήσει τους τελευταίους 2-3 μήνες έχει "εκτοξευθεί" από άποψη "κατανάλωσης περιεχομένου" σύμφωνα με τα στατιστικά των χώρων μου συν ότι ξεκίνησε μία ..ηρωϊκή "έξοδος" στην συμβατική ζωή όπου μου δόθηκε Βήμα να μιλήσω για όσα κάνω.Για αυτήν ακριβώς την δυνατότητα οφείλω να ευχαριστήσω από το βάθος της καρδιάς μου τους ανθρώπους της επαρχιακής μου πόλης [είναι γνωστό πως κατοικώ πλέον στις Σέρρες] οι οποίοι όχι μόνο με στήριξαν, με υποστήριξαν και μου έδωσαν βήμα να μιλήσω αλλά συνεχίζουν να το κάνουν αποδεικνύοντας μου πως πράγματι: Όταν φερθείς στους ανθρώπους με σεβασμό και αξιοπρέπεια, θα σου το ανταποδώσουν πολλαπλάσια.

Τα βίντεο δεν έχουν βέβαια την ανταπόκριση που έχουν τα κείμενα ή οι παρουσιάσεις μου αλλά θα εξακολουθήσω να τα κάνω: Επειδή Μπορώ, Επειδή έστω και ελάχιστοι τα βρίσκουν ενδιαφέροντα κι Επειδή αυτά βεβαιώνουν πως έχω το θάρρος της γνώμης μου, στοιχείο ιδιαίτερα καταλυτικό κατά την άποψη μου σε ένα διαδίκτυο που βρίθει κακοποιημένων ανώνυμων ψυχισμών.
Ας πούμε πως προσπαθώ να πραγματώσω το: Γίνε Εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στους άλλους.

Στην προσωπική μου ζωή, το 2014 επιθυμώ να μου χαρίσω λίγη ανεμελιά [αυτή που στερήθηκα τα τελευταία χρόνια] πιο σίγουρη από ποτέ πλέον πως οι εκπτώσεις είναι για τους μέτριους κι εγώ δεν νιώθω τέτοια :-)

Ανέκαθεν πίστευα πως ο άνθρωπος όλα τα μπορεί, αλλά πλέον αντιλαμβάνομαι πως πιο σημαντικό είναι να Επιθυμεί να Κατορθώσει.

Εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά και το 2014 να μας φέρει Υγεία, Ψυχραιμία, Επιθυμία και Αξιοπρέπεια.