Κυριακή

"Διαδίκτυο στην Εκπαίδευση" ή "Αλήθειες για τα social media"; Η απόφαση.

ΚυριακήΠριν 2 ημέρες έδωσα στο facebook profile μου ένα ερώτημα για το επόμενο divcast.
Ομολογώ πως δεν περίμενα συμμετοχή και μάλιστα είπα σε έναν φίλο "άφησε κανένα σχόλιο γιατί θα μείνουν στα Like και θα διστάσουν να πάρουν θέση".
Διαψεύστηκα.
Πανηγυρικά.

..το οποίο με χαροποιεί για τους εξής λόγους:
1. Μπήκατε στην διαδικασία να προβληματιστείτε [βασικός στόχος του περιεχομένου μου στο ουέμπ]
2. Με εμπιστεύεστε και περιμένετε από εμένα να πω κάτι σημαντικό [πράγματι, κάνω έρευνα για κάθε θέμα και μιλώ με αποδείξεις]
3. Πιστεύετε πως πράγματι γνωρίζω για τα social media και δε θα σας πω ψέμματα [άλλη μία απόδειξη πως η Ψηφιακή Επικοινωνία είναι η Τέχνη της Εμπιστοσύνης]

Γιατί γράφω αυτό το ποστ τώρα..
Όχι για να προβάλω το θέμα αλλά γιατί - αν και το θεωρώ απίθανο - φοβάμαι μήπως με ..μπαγλαρώσουν ως χάκερ, οπότε οφείλω να δηλώσω άμεσα τι μου συνέβη στην πορεία της έρευνας μου.

Καταρχήν επέλεξα το θέμα "Το διαδίκτυο στην Εκπαίδευση", ένα βίντεο που, εκτός απροόπτου, θα δημιουργήσω και θα δημοσιεύσω την Τετάρτη.

Το θέμα "Αλήθειες για τα Social Media" θα γίνει βίντεο αμέσως μετά την παρουσίαση με θέμα Social Media στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στις 16 Δεκεμβρίου, όπου θα συστήσω κάποια ελάχιστα σημεία δεδομένου πως η θεματική των social media είναι τεράστια.

[Να υπενθυμίσω πως όλες οι παρουσιάσεις αυτής της δράσης βρίσκονται στο site του divcast και φιλοξενούνται στο slideshare]
Πάμε τώρα στο θέμα του ..κατά λάθος χάκινγκ.
Στην πορεία της έρευνας μου βρέθηκα σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας [ή υπό την αιγίδα του Υπουργείου] όπου μου δινόταν η δυνατότητα [το Permission] χωρίς να είμαι εγγεγραμμένη, να επέμβω στο υλικό αλλάζοντας το ή διαγράφοντας το.

Για ευνόητους λόγους δεν προχώρησα μέχρι τέλους την διαδικασία οπότε ίσως σε κάποιο επόμενο βήμα να υπήρχε κάτι που θα ανέκοπτε την παρέμβαση, πάραυτα και αν και το θεωρώ απίθανο να ελέγχονται οι επισκέψεις στον χώρο, ελπίζω μέχρι την Τετάρτη να μη με συλλάβουν επειδή ανακάλυψαν πως από την IP μου κάποιος προσπάθησε να αλλοιώσει το υλικό τους.

Έχω λάβει screenshots των κινήσεων και υποθέτω πως κάποιον πρέπει να ειδοποιήσω πριν δημοσιοποιήσω το θέμα αλλά εφόσον δεν υπάρχει χώρος επικοινωνίας στη σελίδα [ή υπάρχει και δεν τον είδα], αδυνατώ να ενεργήσω αναλόγως.

Ολοκληρώνοντας αυτή την ανάρτηση να σας ευχαριστήσω άλλη μία φορά που κάνετε Like στο facebook page του divcast χωρίς να σας ενοχλήσω με προσκλήσεις και να σας θυμίσω πως τα βίντεο [τα divcast] δημοσιεύονται και στο κανάλι μου στο youtube όπου μπορείτε να επιλέξετε Subscribe στην περίπτωση που έχετε λογαριασμό εκεί.

[Μεταξύ μας, ελάχιστα με απασχολούν τα Like και τα Subscriptions αλλά απασχολούν άλλους οι οποίοι τα θεωρούν απόδειξη εμπιστοσύνης - έτσι με βοηθάτε σε αυτό το επικοινωνιακό θεατρικό ώστε να μη θεωρούμαι η γραφική του χωριού]

Α, και κάτι τελευταίο. 
Αν πιστεύετε πως πρέπει απαραίτητα να ειπωθεί κάτι για το θέμα "Το διαδίκτυο στην Εκπαίδευση", μπορείτε πάντα είτε να αφήσετε σχόλιο όπου υπάρχει δημοσιευμένη αυτή η ανάρτηση, είτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο facebook mail ή στο evoutskoglou[at]gmail.com