Πέμπτη

Κρούσματα μνησικακίας - Έτος Ενηλικίωσης

Πέμπτη


Τον τελευταίο καιρό στο ουέμπ έχω συναντήσει αρκετά κρούσματα μνησικακίας.
Άνθρωποι άνω των 25 χρονών [ε, ναι τις μικρότερες ηλικίες τις δικαιολογώ] και μάλιστα πολλοί εξ'αυτών με σταθερή διαδραστικότητα μαζί μου για πολλά χρόνια, παρουσιάζουν μία λανθάνουσα συνειδητότητα της Διαφωνίας στο διαδίκτυο.

Μετά από 7 χρόνια στο διαδραστικό ουέμπ, έχω συναντήσει σχεδόν όλες τις μορφές διαφωνίας - συχνά τις έχω επιδείξει και εγώ, αλλά θεωρούσα πως αναπόφευκτα έρχεται μία διαδικτυακή ενηλικίωση.
Για παράδειγμα, εγώ αποφάσισα - και εφαρμόζω καιρό τώρα - πως για να διαφωνήσω δημόσια μαζί σου πρέπει να σε εκτιμώ. Ειδάλλως γιατί να σπαταλήσω ενέργεια και χρόνο; Κάνω τόσα πολλά στο διαδίκτυο που επιλέγω πολύ συνειδητά πλέον πού θα σπαταλήσω τον χρόνο μου.
Και η απόφαση διαφωνίας ξέρετε, είναι πρόσθετο αξίας.

Προχθές μάλιστα έγραφα στο twitter πως κάθε φορά που κάποιος καθυστερημένος bully-s με απολύτως πεπλανημένη αντίληψη του trolling αποφασίζει να με RT-άρει [να με αναδημοσιεύσει] βρίζοντας με όπως και κάθε άλλο κακόμοιρο τίποτα που προσπαθεί απεγνωσμένα να ανήκει σε μία κλίκα για να πιστέψει πως κάτι αξίζει, όταν κάνει Fav στην επίθεση- μαντέψτε - μου προσδίδει πόντους Επιρροής!

Το Klout βλέπετε, που είναι μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες μέτρησης επιρροής στο διαδίκτυο λαμβάνει υπόψη κάθε διαδραστικότητα από και προς τον λογαριασμό σου.
Έτσι λοιπόν, κάθε RT, Mention, Fav, Like, κάθε αναφορά σε έναν λογαριασμό, προσθέτει Επιρροή. Σημαίνει δηλαδή πως είμαι "Σημαντική".

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ακόμα και η απόφαση να διαφωνήσεις με όποιο τρόπο είναι Υπολογίσιμη Διαδραστικότητα που επιδίδει Αξία σε αυτόν με τον οποίο διαφωνείς.
Για να διαφωνήσω λοιπόν μαζί σου δημόσια - ειδικά εγώ που δεν είμαι ..απλός χρήστης - σημαίνει πως προφανώς και σε εκτιμώ διαφορετικά δε θα έμπαινα καν στον κόπο.

Παρατήρησα όμως, όπως έγραψα και στην αρχή, μία λανθάνουσα συνειδητότητα.
Άνθρωποι με τους οποίους διαφώνησα, ενήλικες άνθρωποι, που τους γνωρίζω καιρό εδώ μέσα, πολλαπλασίασαν αυτή την πλάνη της διαφωνίας στην εμφανώς μικρού εύρους νοημοσύνη τους, παρουσιάζοντας αμένσιοτα status + tweet γεμάτα ξεπεσμένη κατινιά και κόμπλεξ.
Φανταστείτε δε το ..κοκομπλόκο τους όταν εγώ θέλησα να τους ευχηθώ Καλή Χρονιά θεωρώντας πως δεν αρκεί βρε αδερφέ μια διαφωνία για να πάψω να σε εκτιμώ.
Ε, ναι ήταν εμφανής η έκπληξη τους στον τρόπο που ..δεν ήξεραν πώς να μου αντ-ευχηθούν.
Η ευγένεια ξέρετε, μπορεί να φέρει σε απίστευτα δύσκολη θέση έναν ανόητο :-)

Μια κι εδώ λοιπόν είναι το προσωπικό μου ιστολόγιο και γράφω συχνά προσωπικά θέματα και απόψεις, την αρχή του νέου έτους θέλω να δηλώσω υπεύθυνα πως δεν αρκεί να διαφωνήσω μαζί σου για να πάψω να σε εκτιμώ.
Πρέπει να αποδειχθείς μαλάκας μετά τη διαφωνία, για να συμβεί αυτό.

Καλή Χρονιά
Καλά Μυαλά :-)
Εύχομαι το 2014 να είναι Έτος Ενηλικίωσης :-)
2 Τόλμησαν:

fiorina είπε...

Θα συμφωνήσω με τις απόψεις σου Ειρήνη.
Αλλά ξέρεις...
Μερικοί άνθρωποι είναι ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ, που θεωρούν τη δική μας ευγένεια, Βλακεία.. και το λέω κομψά.
Δεν φτάνει το μυαλό τους για να καταλάβουν οτι αντιδρά κάποιος με αυτόν τον τρόπο από ευγένεια και ανωτερότητα!

diva είπε...

Είναι γεγονός πως αυτό συμβαίνει συχνά αλλά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από την ..πλάνη τους. :-)