Τρίτη

Μελετώντας την ονλάιν δημοσιογραφία

Τρίτη


Αποφάσισα εδώ κ καιρό πως εκτός από την στοχευμένη μελέτη των social media στην εκπαίδευση, θα ήθελα και λόγω πρότερης επαγγελματικής διαστροφής να μελετήσω την "εξέλιξη" της online δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφίας των πολιτών στην Ελλάδα.

Άλλωστε από το 2008 είχα αρχίσει να καταγράφω και να σχολιάζω την επέλαση εφημερίδων στο διαδίκτυο [σελ. 16] και όπως μπορείτε να εξακριβώσετε κι εσείς, τσαλαβουτούσαν τόσο άγαρμπα που ήταν παιγνιδάκι η εξαγωγή συμπερασμάτων.

Βεβαίως από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και άλλαξαν πολλά, όπως επίσης πλέον είναι μακράν περισσότερες οι προκλήσεις και άρα ακόμα χειρότερες οι τρικλοποδιές.
Πιστεύοντας όμως ακράδαντα πως καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για το διαδικτυακό περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω του, συνεχίζω την καταγραφή περιστατικών και ελπίζω σύντομα να μπορώ να σας παρουσιάσω μία ολοκληρωμένη εργασία την οποία μάλλον θα καταθέσω πρώτα σε κάποιο συνέδριο διότι έρευνα χωρίς ακαδημαϊκό credibility κ άρα έλεγχο, δεν είναι έρευνα αλλά απλώς άποψη.

Υ.Γ.
Ήδη εχθές εμφανίστηκε άλλο ένα case study άξιο συζήτησης όταν ένα κείμενο δημοσιεύτηκε επώνυμα ως άποψη, η συντάκτρια του κειμένου δεν προειδοποιήθηκε για την δυναμική αντιδράσεων στο διαδίκτυο, το site που φιλοξένησε το κείμενο δέχτηκε επισκέψεις, ως εκ τούτου κλικ κ άρα χρήματα από διαφημίσεις και ακολούθως κατέβασε το κείμενο κατόπιν απαίτησης της συντάκτριας.
Εντωμεταξύ το κείμενο εξακολουθεί να υπάρχει ως *webcache* διότι για την Google το "είπα/ξείπα" δεν ισχύει.

Πρέπει να σας πω εγώ ποιος βγήκε κερδισμένος κ ποιος χαμένος από αυτό τον απίστευτο ερασιτεχνισμό;Stay tuned..