Δευτέρα

Δύο αιώνιες ανοησίες στο διαδίκτυο

Δευτέρα


Είναι συχνό φαινόμενο να γίνεται ντόρος στα social media με το αυτονόητο ειδικά όταν αυτό εκφράζεται με καλλιτεχνική μαεστρία. Όπως συχνό φαινόμενο είναι να «εκλιπαρεί» κάθε χρήστης να νιώσει λίγο πιο έξυπνος και ίσως πιο τυχερός από τους άλλους. Αυτό μάλιστα είναι και βασική αρχή της διαφήμισης. 

Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει και στη συμβατική ζωή, η υπερβολή φτάνει το φαινόμενο στα ύψη και ύστερα το αφήνει να γκρεμοτσακιστεί μπροστά στην αδυσώπητη πραγματικότητα. 


«Κάθε ηλίθιος έχει άποψη στο διαδίκτυο» 

Βασικά, αυτό είναι δομικό στοιχείο της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Αν δεν υπήρχε αυτό δε θα διαβάζαμε ηλίθιους να υποστηρίζουν πως κάθε ηλίθιος έχει άποψη στο διαδίκτυο. 

Η ανοησία βλέπετε, είναι υποκειμενική και τα εφόδια στον πόλεμο εναντίον της χειροπιαστά [unfollow, unfriend, block, report, etc]. 

Πρόκειται για καθαρή αυτό-αναίρεση δηλαδή.

«Λες κι έχουν καμιά σημασία τα RT τα Like και τα Share» 

Κι αυτό να το γράφουν άνθρωποι που είτε είναι επώνυμα στο διαδίκτυο και προσπαθούν να προωθήσουν την δουλειά τους [η τεράστια πλάκα είναι όταν οι ίδιοι τρέχουν διαγωνισμούς βασισμένους σε RT – λολ, χα χα], είτε είναι ανώνυμα εδώ και συχνά είτε παρακαλούν για καμιά αναδημοσίευση ώστε να χειροκροτηθούν είτε παραπονιούνται πως δεν στηρίζονται τα ..μικρά ακάου. 

Όλοι στο διαδίκτυο θέλουμε να διαβαστούμε να αναδημοσιευτούμε και ναι, να χειροκροτηθούμε. Άλλος για το εγώ του κι άλλος για την δουλειά του. Κι είναι super cool αυτό. Νισάφι με τις ενοχές.

* Κι ένα μυστικό. Δεν υπάρχουν μικρά κ μεγάλα ακάου. Υπάρχει online reputation. Κι αυτό το χτίζεις με χρόνο και ψυχραιμία -ε, ναι και λάθη. 

Το διαδίκτυο είναι μία τεράστια δύναμη προβολής και επιρροής. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι επειδή απλά έχει αποτύχει να το κατακτήσει – συχνότερα μάλιστα επιδεικνύοντας μόνο μικρότητες προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποδείξει πόσο σούπερ είναι να μην είσαι νόρμαλ, -Ε, λοιπόν, δεν είναι.